sizden gelen fikirlere ihtiyacım var.. lütfen yalnız bırakmayın.

ben sadece fikir istedim "ciddiyetsiz" diye bir yakıştırma değil. saygıyı bozmayalım..
Boşanma konusunda fikir sorarken gülen bir smiley kullanmışsınız.
yeni üyelik değil bu durum fake de değil. ama kolay geliyor böyle eleştiriler. pişman oldum zaten paylaştığıma. buyrun istediğiniz kadar hakaret edin eleştirin ozaman. kadın kadına dertleşmek mümkün değil zaten bunu birkez daha anlamış oldum..

Henüz sizi eleştiren bile olmadı.
Herkes kibarca fikrini yazmış daha ne yazılmasını bekliyordunuz?

Bende çoğu kişiyle aynı fikirdeyim.Bu evlilikten kurtulmanın yollarını arıyorsunuz,muhtemelen evliliğin gerektirdiği sorumluluklar ağır geldi size ve savaşmadan kaçmak istiyorsunuz.

Sizi boşanmanız konusunda kimse eleştiremez tabiiki ama 7 yaşındaki evladınız büyüdüğünde bu kararınızı sorgulayacaktır ben eminim.

konu sahibinin üyelik tarihi 2008
yeni üyelik diyen çıkmış :)

konuya gelirsek,
bence evliliğiniz ve hayat çok monotonlaştığı için bu sıkıntılar
hak ettiğiniz ilgi, sevgi ve şefkati görememekten sıkılmışsınız
boşanmak çok radikal bir karar
yalnızlık, babasız bir çocuk büyütmek, istanbul gibi pahalı şehirde tek başına yaşam idame ettirmek falan

bence sizin biraz ara verip kafa dinlemeye ihtiyacınız var öncelikle
bir tatil olabilir, başka bir alternatif olabilir
biraz yalnız kalıp sağlıcakla düşünmeye

acele karar vermeyin derim..

sinirli bir yapısı var ama öyle dayak falan yemedim sadece bi kaç kez öyle bacağıma vurmuştur tekme şeklinde :43: ve evet herşey çok monoton bir halde. çok kez konuştum yorulduğumu sıkıldığımı.. o hep öyle dinledi bunun için bir şey yapmadı bile. her akşam eve geldiğimizde hep ben ilgilendim senelerce günün nasıl geçti vs.... diye. konuşmaya çalıştım. hakettiğim değeri alamadım diyelim. beni sevip sevmediğine net değilim. ama ben çalışıp para kazanan borçları ödeyen atm gibi, evde yemek temizlik yapan hizmetçi gibi, çocuğuyla ilgilenen dadı gibiyim. son zamanlarda biraz baş kaldırış durumuna geçtim sanırım şaşırıyor bu duruma alıştı tabii herşey rutin gidecek sanıyordu. ama evlilik herşeyi öldürüyor eskisi gibi değil evlilikler. herkes artık kolay boşanıyor gözüyle bakılıyor. aslında şöyle bir fark var arada geçmiş zamanla şimdiki zaman arasında, kadınlarda çalışıyor artık ve erkekler bu durumdan pek memnun hayat müşterek evet ama buna bağlı olarak kadında özgür olmalı ozaman. köle gözüyle görülmemeli. çocuğum herşeyim tek dalım. ama sorunlu bir ortamda çok sağlıklı değil onun için biliyorum. ortada kalmış durumdayım resmen :50:

evet çalışan kadın çalışan anne olmak kolay değil
ama eskiler çalışmıyordu diye küçümsemek olmaz
onların çektiğini şimdi kim çeker
eskiler çalışmıyordu ama şimdiki rahatlıklarıda yoktu
bas bir düğmeye bulaşık çamaşır makine yıkıyor
aç musluğu şarıl şarıl sular geliyor ısıtma derdi bile yok
ninelerimiz yazık onlar suyu nerelerden almış getirmiş en fazla getireceği 2 kova
hangi birine yetsin yemeğemi içmeyemi çok afedersiniz s.çmayamı hepsine su lazım

konu sahibinin üyelik tarihi 2008
yeni üyelik diyen çıkmış :)

konuya gelirsek,
bence evliliğiniz ve hayat çok monotonlaştığı için bu sıkıntılar
hak ettiğiniz ilgi, sevgi ve şefkati görememekten sıkılmışsınız
boşanmak çok radikal bir karar
yalnızlık, babasız bir çocuk büyütmek, istanbul gibi pahalı şehirde tek başına yaşam idame ettirmek falan

bence sizin biraz ara verip kafa dinlemeye ihtiyacınız var öncelikle
bir tatil olabilir, başka bir alternatif olabilir
biraz yalnız kalıp sağlıcakla düşünmeye

acele karar vermeyin derim..

yeni üyelik ben dedim:) 11 adet mesaj görünce profiline bakmadım.:6:

:44: yani herşeyi geride bırakıp gitmek yeni bir hayat kurmak mantıksızcamı? bu dünyaya kaç kere gelicezki? evlenmek çokta iyi birşey değil. bir kadın ne olursa olsun kendi ayakları üzerinde durup kendi hayatını kurmalı. çünkü bu erkekler hiç birşeyin değerini bilmiyor zamanla tüketiyorlar bizleri....

kırmızı ile isaretlediğim yazı benim gibi evlilik arifesinde olacakları ürkütebilir
:34: :30: hiç mi iyi yanları yok yahuuu :52:

sizin evliliğinizde iletişim kopukluğu gördüm ben. eşinizin ilgisizliği de tuz biber olmuş. değişiklik istiyorsanız oğlunuzla tatile cıkabilirsiniz ve bu sürecte ne istediğinize karar verirsiniz.

bu dünyaya bir kez geliniyor tabii ama değişiklikler sizi mutsuzluğa götürebilir. bekar olsanız bunu kolayca uygularsınız ama kendinizden önce evladınız var. yeni sehir yeni cevre durumu ve ikiniz yalnız türkiye gibi bir ülkede ayrılan bayanlara nasıl davranıldığı da maalesef ki ortada. daha da sıkıntı cekebilirsiniz. evliliğiniz hiç mi toparlanamayacak şekilde ?) bazen bırakıp gitmek en kolayıdır.
:17:

Bittiyse bitmiştir. Her şeyin bir nedeni olmak zorunda değil.

Kaldı ki mutsuzum diyorsun. Bana göre mutsuzluk da şiddet gibi, aldatma gibi, kumar gibi bir boşanma gerekçesi.

Bu noktaya gelene kadar eşinle ve kendinle ilgili gereken mücadeleyi verdiğini, çıkışı bulamadığın için boşanma kararı aldığını düşünüyorum.

Kolay olacak mı? Hayır asla kolay olmayacak. Gerçek hayatta da yargılanacaksın. Oğlunla ilgili bir sürü sıkıntın olacak.

Ama kararlıysan, evli kalmaktan vazgeçtiysen bütün bu sorunlar aşılır.

Allah senin ve oğlunun hakkında hayırlısı neyse o olsun.

Son düzenleme:
kafanızda ve ruhunuzda bu evliliğe bir şans daha verin derim.çocuk için değil sadece kendiniz için..erkekler genelde böyledir evlenince ilşkileri monotonlaştıranlar,kadında istek bırakmayan hep erkekler oluyor..kadınlara düşen görev ise sadece kocalarına bu durumu anlatmak kalıyor..ama karşınızdakine göre abartacak bir durum yoktur çoğu zaman..bence kafanızdaki bu olumsuz düşünceleri bir tarafa bırakın ve kendinize vakit ayırın.bende çalışıyorum çok haklısınız insanın kafasını kaşıyacak vakti olmuyor çoğu zaman hele bir de çocuk olunca daha zor zaman ayırmak.eşiniz herşeyi dört dörtlük istiyor olabilir o zaman kendinizden taviz vermemekle başlayın ürekli temizlik falan yoruluyorsanız söyleyin ben her zaman yapamam deyip kendinizi bu şekilde kabuletmesini sağlayın..çocuğunuzla hafta sonu eşinizin ilgilenmesi için 3-5 saat zaman isteyin gidin bir kuaföre değişiklik yapın,emin olun türkiyede kredi çekip ödeyen o kadar çok insan var ki... kendi,nize maddi olarak biraz para ayırın kazandınızdan ,yeni giysiler alın..eşinizin tekrardan sizi farketmesini sağlayın..sürekli aynı konuları konuşmayın...sonra erkekler dırdırcı diyor.halbuki anlayışları kıt olduklarından bunu kabulşetmeyip kadını suçlamak daha kolaylarına kaçıyor.
cinsellik yok demişsiniz farklı giysiler alıp siz yanaşın yani erkek odunsa siz onu yontun derimi...ailece vakit geçirmek için fırsatlar oluşturun..illaki çok parayla yapılacak şeylere gerek yok,ikniğe gidin bir hafta sonu..çocuğunuzu bırakabileceğiniz aile büüyüklerimniz varsa bırakın başbaşa vakit geçirin ..
tüm bunları yaparkende kocanızdan bir şeyler beklemeden yapın ..sonuçta hala sizi istemiyorsa ,umursamıyorsa,sizinle vakit geçirmek istemiyorsa o zaman oturup açık açık konuşun yani ima etmeden anlamaz erkekler..orta bir yol bulun..
büyük şehirde bekar yaşamak sanıldığı gibi kolay değil emin olun..hatta hayata sıfırdan başlamak çok yorucudur..eğer eşinizi birazda olsa seviyorsanız biraz mücadele verin..yok ben çok mücadele verdim dediğiniz herşeyide yaptım diyorsanız..bir daha debeyin ve sonuçta keşke şunuda yapsaydım acabalarınız olmasın...hakkınızda hayırlısı olsun..
özürdileyerek şunu sormak istiyorum cinsellik yok demiştiniz eşinizmi istemiyor yoksa sizmi..erkekler istemediğinde genelde ucunda hep aldatmalar çıkıyor onun için sordum

Herkesin farklı bir fikre sahip olması çok doğal bu konuda.
Kimine göre evlilikte şiddet,aldatma vs gibi ciddi bir durum olmadıkça boşanılmamalı,kimine göre sevgi bittikten sonra bunların hiç birinin olmasına gerek yok, kimine göre ise; ne olursa olsun karşındakini düzeltmek için uğraşmalı ve evlilik denilen bu kurumu bir şekilde yürütmeye çalışmalı...

Burda önemli olan sizin bu konuya bakış açınız.Bu konuyu açmanızdan zaten 3. kısımla alakanız olmadığı çıkarımında bulunuyorum.

Şahsi fikrim; sevmediğim bir adamla aynı yatağa baş koyamam,bana dokunması dahi rahatsızlık verir.Evlilik de zaten iki taraftan birinin köle olacağı bir kurum değildir.
Eskiler diye tabi ettiğimiz kişiler ellerinde bugünün imkan ve fırsatları olsaydı sanmam ki aynı işkenceye katlansınlar. Her kuşak biz kadınların yaşantısı biraz daha değişmiş,biraz daha gelişmiştir. Bu durum beklentilerimizin,hedeflerimizin,üzüldüğümüz ve sevindiğimiz şeylerin dahi diğer kuşaklardan ayrılmasına sebeb olmuştur. Nasıl ki bizden sonra ki kuşak bizimle aynı tepkileri vermeyecek aynı standartlarda yaşamayacaksa bizim de bizden önceki kuşakla aynı şekilde yaşmamız mümkün değildir. O yüzden eskiler nelere katlanmış vs diye söylenen sözlerin; (yaşadıklarına büyük saygı duymakla birlikte)hayatımızı şekillendirmesine izin vermeyi doğru bulmuyorum.
Uzun lafın kısası; Mutsuz olduğum, kendime köle miyim diye sorduğum bir evliliğe devam etmezdim

Son düzenleme:
Bence hemen bu kadar bunalmayın sabredin
Annem babamda ne kadar bunaldı ,çevremdeki çiftler neler yaşadı ama katlandı 30 yıldır evliler
Büyüklerim hep der şimdiki gençler sabırsız diye
Güzel olunuza acıyın daha çok küçük anne baba ayrı yaşaması çok kötü olur kendinizden öce evladınızı düşünün bence
Sonuçta aldatma ihanet yok ortada
Yaşadıklarınız geçici ,üstesinden gelebilecek şeyler
Ailecek bir tatile çıkın,kendinizin dış görünümünde değişiklik yapıp işte bakım falan eşinizi tekrar fethedip aşkınız tazeleyebilirsiniz
Aile kolay kurulmuyo atlatırsınız işallah :))

merak ettim,aşk evliliği mi yaptınız eşinizle?

yani birbirinizi deliler gibi severken mi böyle oldu?

eğer öyleyse o yüzden böyle hissediyor olabilirsiniz?

insan çok aşık olarak evlenince hep öyle gidecek beklentisiyle standartları yüksek tutuyor,haliyle bu gibi durumlar balyoz etkisi yapıyor.

ayrılmak değilde...eşinizi hala sevip sevmediğinize karar verin önce.

mesela bi müddet ayrı kalın,bakalım eşinizi özleyecekmisiniz?

eğer özlemiyorsanız işte o zaman bu yeni hayat fikrinizi ciddi ciddi düşünün.

ha bu arada...bunları yaparken bir evladınız olduğunuda unutmayın.

hiç evlenmedim evli de değilim ne kadar yardımcı olurum bilemiyorum. ben hep şuna inanırım evlilik sevilmeyen biriyle imkansız bişey. sizin durumunuzu düşünüyorum, işe git eve gel çalış çocuk da var yorgunluk zorluklar. üstüne sevilmeyen bir eş bi bardak su getir dese bana zor gelirdi herhalde. ben sevmediğim insanla uğraşmak istemezdim sana o konuda hak veriyorum. ama madalyonun diğer tarafında düzen bozmak zor. bekarlık belki hiç evlenmeden sultanlık olabilir. ama evlilik hayatını yaşamış insanlar pek de bekar kalamıyor evlendikten sonra. bi evlenme programında kadının biri boşanmış iki tane çocuğu varmış babada kalmış çocuklar. bugünkü aklım olsa asla boşanmazdım demişti. o da ilgisizlikten falan ayrılmış mutlu olucam hayatımı yaşıcam diye ama bin pişman olmuş. düzenimi bozmasaydım herşeyi düzeltmeye çalışsaydım demişti. karar senin..

Bence eşinden değil,genel olarak hayatından sıkılmışsın.

Maalesef zaman zaman hepimiz sıkılıyoruz.Ama bu demek değil ki,bu hayat olmadı öbürüne geçelim.
Köklü değişiklikler yapmak istiyorsun.Bunları eşinle paylaştın mı ?
Mesela İstanbul'da yaşamak isteğine ne diyor ? İşleriniz birlikte gitmeye müsait mi ?
Neden İstanbul'u tek başına düşünüyorsun ?

Bence de kısa bir tatil size iyi gelebilir.Değişik bir yere gidip dikkatinizi birbirinize verseniz güzel olur.
Veya belki sen işini değiştirip,daha uygun saatli ve seni daha az yoracak bir iş bulabilirsin.

Hiç ümit yok,çok soğudum,hiç sevmiyorum diyorsan boşan.
Ama boşanman çocuklu ve çalışan kadın olmanı değiştirmez.
Evdeki görevlerini de azaltmaz.

Kısacası,boşanınca bekar ve sorumsuz günlerine dönemezsin.
Sorumlulukların her zaman olacak.Gerek çocuğuna,gerek evine...

Eşinizle bir gün dışarıda rahat bir yere geçin ve hissettiklerini korkmadan söyleyin ama boşanma işini lütfen iyi düşünün çocuğunuz varmış belki ufak süprizlerle evliliğiniz tekrar canlanabilir :31:

boşandıktan sonra yaşacağın hayatın şimdikinden daha iyi olacağını düşünüyosan boşan
ama şunu unutma tek başına istanbul gibi bir şehirde erkek çocuk büyüteceksin
şimdiki bunaldığın sorumluluklar iki katına çıkacak
eğlenmek için değil belki dinlenmke için bile fırsatın olmayabilir..
önünde ne olacağını kestiremediğin bir hayat var buna rağmen yaşadıkların seni bu kadar bunlattıysa boşan

Son düzenleme:
Back
X