• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Size bir sorum olcak

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Benim kayınvalidemgil umrede bekar bir görümcem var çok dinine düşkün insanlar lakin geçen bir şeyle karşılaştım tesadüfen biz onlar gittikleri gün orda kaldık bende etrafı toparliyordum sonra gorumcemin yatağının altında çanta gördüm merak ettim baktım kuranı kerim vardı şoka uğradım elim ayağıma dolandı birde biz yatiyiruz biz yatmadigimiz da görümcem yatıyor o kadar inançlı insanlar bunu nasıl yapar bilmiyorum uyarim desem sen etrafimi karıştırdın deyiverse bişey diyemem ama içim çok huzursuz biz o yatakta yatiyiruz kuranı kerimi oraya koymak ne demek anlamadım gitti aklıma türlü türlü seyler geliyor Allahım sen benim dusuncelerime hakim ol diyorum ama anlamıyorum dinine bu kadar düşkün olan insan buna dikkat etmezmi

Ben yerinde olsaydım canım, kendimi tutamaz bu saygısız davranışı onların yüzüne vururdum. Ayıp yani. Gözümüze soka soka dinini yaşayacak sonra bunu yapacak. Komşular, akrabalar iftara geldiğinde yüzlerine vur de utansınlar bir daha yapmasınlar.

Doğru ama korktum ben korkarım böyle şeylerden bilmiyorum neden ama korkuyorum sanki bişey olucak gibi

İnsanlıkta unutma ve hata müstesnadır, yaratan bunları affediyor ne olabilir ki kötü
Şimdi Ramazan, hanımlar mukabeleye falan gidiyor, unutup koydu çantayı muhtemelen, yatağın altında gördüm içinde Kuran var deyin, bunda kötü bir şey yok

Bı annmerak edip bakmis olabilir iyikide karıştırmış in yoksa böyle birşeyi bilemiyecekmisim merak edip bakmamış olsaydım allhin kitabınnin üstüne yatıyor olucaktim
İste merak etmek, karistirmak cok ayip. Bir de siz simdi gorumcenizi ayipliyorsunuz, kiniyorsunuz nasil yapar diye. Sonucta karar ya da yargi mercii degilim ama bu daha buyuk gunah bence

Ben yerinde olsaydım canım, kendimi tutamaz bu saygısız davranışı onların yüzüne vururdum. Ayıp yani. Gözümüze soka soka dinini yaşayacak sonra bunu yapacak. Komşular, akrabalar iftara geldiğinde yüzlerine vur de utansınlar bir daha yapmasınlar.
Yok canım o kadarda değil sende

İste merak etmek, karistirmak cok ayip. Bir de siz simdi gorumcenizi ayipliyorsunuz, kiniyorsunuz nasil yapar diye. Sonucta karar ya da yargi mercii degilim ama bu daha buyuk gunah bence
Sonuç bakanda değil işte merak ettim baktiranda vardır bunda bir hayır demekki görmem lazımdı merak edip baktım olabilir

Benim kayınvalidemgil umrede bekar bir görümcem var çok dinine düşkün insanlar lakin geçen bir şeyle karşılaştım tesadüfen biz onlar gittikleri gün orda kaldık bende etrafı toparliyordum sonra gorumcemin yatağının altında çanta gördüm merak ettim baktım kuranı kerim vardı şoka uğradım elim ayağıma dolandı birde biz yatiyiruz biz yatmadigimiz da görümcem yatıyor o kadar inançlı insanlar bunu nasıl yapar bilmiyorum uyarim desem sen etrafimi karıştırdın deyiverse bişey diyemem ama içim çok huzursuz biz o yatakta yatiyiruz kuranı kerimi oraya koymak ne demek anlamadım gitti aklıma türlü türlü seyler geliyor Allahım sen benim dusuncelerime hakim ol diyorum ama anlamıyorum dinine bu kadar düşkün olan insan buna dikkat etmezmi anlamıyorum
Tamam bunları gidip psikiyatri doktoruna anlat. Sanane de gitmiş fenalıklar geçirip bi de bize dedikodusunu yapıyosun

Sonuç bakanda değil işte merak ettim baktiranda vardır bunda bir hayır demekki görmem lazımdı merak edip baktım olabilir
Yok yok o isler oyle olmuyor tam olarak. İlk once yaptigimiz yanlis davranislarin sorumlulugunu alarak basliyoruz ise. Baktiran vardir diyip cikamiyoruz isin icinden 😅

Yok yok o isler oyle olmuyor tam olarak. İlk once yaptigimiz yanlis davranislarin sorumlulugunu alarak basliyoruz ise. Baktiran vardir diyip cikamiyoruz isin icinden 😅
Ama ben evini niye karıştırın ne çıkarım olcakki karıştırarak oraya yorgan koyucaktim bı anda gördüm baktım bakmaz olaydım zaten bana ders oldu bir dahada bakmam

Belki çantanın içine koyduğundan haberi yok yani daha önceki bir zaman diliminde çantaya koyduysa ve yanına üstüne bir şeyler koyup temizlik esnasında da nereye koyacağını bilemeyip koymuşta olabilir , üstelik kimisi kuran vb dini şeyleri yakınına yastığının altına falanda koyuyor. Burda bizlere söz düşmez pek , belki hiç farkında değil uyarmak gerekir ama siz özel eşyasına baktığınız için tepki verebilir .

Belki çantanın içine koyduğundan haberi yok yani daha önceki bir zaman diliminde çantaya koyduysa ve yanına üstüne bir şeyler koyup temizlik esnasında da nereye koyacağını bilemeyip koymuşta olabilir , üstelik kimisi kuran vb dini şeyleri yakınına yastığının altına falanda koyuyor. Burda bizlere söz düşmez pek , belki hiç farkında değil uyarmak gerekir ama siz özel eşyasına baktığınız için tepki verebilir .
Hakkında olur halt yemiş gibi bananede bakiyirsam mal gibi

Tamam melissa sakin ol tamam en müslüman sensin ikna olduk şu an tamam asssla görümcenin açığını aramıyordun ya bak 3 diyince inandık tamam mı 1 2 4 5

Ama ben evini niye karıştırın ne çıkarım olcakki karıştırarak oraya yorgan koyucaktim bı anda gördüm baktım bakmaz olaydım zaten bana ders oldu bir dahada bakmam

Bence bu olaydan sonra bu yasinizda ancak kimsenin ozel esyalarini karistirmamaniz gerektigini ogrenebilseydiniz, gidin gorumcenize tesekkur edin. 6 yas civarinda bu bilinci yavas yavas olusturmaya baslamaniz gerekiyordu cunku.😅

Yok canım o kadarda değil sende

Bak canım aynısını sen yapsan, sen gelinsin diye sana neler derlerdi. Hakkını yedirme hiç. Söyle yüzlerine, "sizin evinizde uyurken üzerimde hep bir ağırlık, üzüntü çöküyor, hiç rahat edemiyorum çok huzursuz oluyorum. Odayı temizleyeceğim" de, sonra da çantayı göster.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X