Size bir terk ediş hikayesi anlatıyorum..

İnanın tüm çareleri denedim.
Kimse benden ailemi silmemi bekleyemez 3 ay oldu evleneli annemlere 1 kere gittik daha biz onun annesigilde 3 güne bir ordayız
ailene gitmeni istememe sebebi ne ki? bu erkekler neden evlenince karsi tarafin aileye gitmesini yasaklio gercekten anlamis degilim

Okuduklarımdan sonra önce sakinleşmeyi bekledim yazmak için... Bak canım ben de benzer şeyler yaşadım, o çok bilmişler var ya yuvanı dağıtma diyenler... Dinleme onları, çekmeyen bilmez çünkü... ben senin gibi ilk 3 ay anlamıştım hatta ilk haftalarda anlamıştım da yuvam dağılmasın düzenim bozulmasın ailemin başını öne eğmeyeyim diye ses etmeyip 2,5 sene beklemiştim. Ne mi oldu? Boyun eğmeye başlamadığım zaman benimle küçük çocuk gibi oynamasına terketti evi gitti... Nasıl senin köpeğe dayısı düğün yapacağım demişti ya, benim boşandığım köpeğe de amcası demişti aynısından... anası haber yollamıştı, kız oğlan kız alacağım oğluma diye, sanki ben kapılarına gittiğimde bakire değilmişim gibi, babası eşyaları boşaltırken apartmanı inim inim inletmişti Allahım sana şükürler olsun bizi bu kadından kurtardığına diye... ona rağmen içim yanmıştı benim, yuvam yıkılmıştı sonuçta...
Aradan 1,5 sene geçmişti ki şimdiki canım eşimle tanıştım, 1 senede evlendik, üstelik eşimin ilk evliliği... ne o ne ailesi eski defterleri açmadılar el üstünde tuttular beni, çünkü kendi ailem kucak açmıştı, çok üzülmüştü babam çektiklerimi duyunca...
dönme yolundan... kıymetini bilse nispet yapacağına özürlenip kapına gelirdi... İnan daha güzelleri çıkacak karşına, bu bi sınavdı

Yakın zamanda bende boşanma davası açmış ve geri dönmüş biriyim. Ailemin evindeyken eşimin ailesi de boşa oğlum ben sana kız oğlan kız alırım demiş
Yazdıklarınızı okuyunca dedim aynı türden ne çok var.. Böyle şeyler nasıl da diyebiliyorlar! Ama benim eşimle büyük sorunlarım yoktu olanlar da ailesi yüzünden oluyordu. Şimdi de görüşmüyorum onlarla diye gelinimiz de gelinimiz diye ağlıyorlarmış :)
İşlerine gelmedi tabi oğulları boşamadı evi ayırdı beni de görüştürmüyor planları bozuldu . Bu arada adına çok sevindim. Böyle pisliklerden boşanıp sonrasında mutlu bir evliliği olanlar adına çok seviniyorum:) İnşallah konu sahibesinin de yolu açık bahtı açık olur güzel insanlar girer hayatına :KK74:

birebir aynı şeyleri yaşamışız :) benim ilki maalesef 3buçuk seneydi.( şimdiki aklım olsa 1 yıllık evliyken boşanırdım) neyse ki bitti kabus.
şimdiki evliliğim de boşanmamdan 2 buçuk sene sonra oldu ve eşimin ilk evliliği. ailesinden de kendisinden de çok memnunum. çok mutluyum.

fiona

Boşanma yuvanı dağıtma diyenleri dinleme. şimdi 1 tekme atan 3 sene sonra 3 sayfalık darp raporu aldırıyor. kendimden biliyorum. erkekler değişmez... güdemeye kalksan da zihnen yıpranırsın.
dünyaya 1 kere geliyorsun.
olmadı mı. kapat defterleri. yeniden başla hayata. çok zor. hemde çok zor.
ama seneler geçtikçe iyi ki yapmışım diyeceksin.
Avukatlık durumları nasıl hallettiniz bilgilendirr misiniz

Babamın arkadaşı avukattı, kızı da avukattı, o baktı davama... Ben hiç görüşmedim, her şeyi o halletti ben kanıtları verdim sadece...
Bir sene tamamlanmasan dava açılıyor mu bilmiyorum ama...
Bir an önce görüş onlar hukuki olarak yönlendiriyor hatta söylüyor şöyle böyle yönlendiriyor.
Şöyle düşün, bizim ilk kez başımıza geliyor ama onlar devamlı böyle şeylerle karşılaşıyorlar.

bence yeni bir sayfa açtığını düşün hayatında. ailen iyi kötü arkanda. işe gir çalış bence. kafanı dağıtırsın

Az önce konuştuk.
Dayısı demiş ki sıkma canını ben sana en kralından düğün yapacağım yine ..
Kedimi sahiplendirecekmiş
Ben çektim ama sanki o çekmiş gibi lokma döktürecek
ayh bunlar ailecek manyak ve de pislikmiş bu ne böyle.
verilmiş sadakan varmış 3 ayda kurtuldun böyle manyaklardan.
bundan sonra çok daha güzel günler yaşayacağından eminim.

Aile avukatımıza başvurdum. İstersen ayrılık davası adı altında 1 yıl ayrı kalıp kafanı dinlemek net karar vermek için böyle bir imkanın var. Boşanma davası değil ayrılık diye dava sürüyor ve 1 yıl boyunca eşin olan kişinin sana nafaka ödemesi gerekiyor. Yok ben kararlıyım diyorsan avukata vekaleti veriyorsun yaşadıklarını herşeyiyle yazıya döküp avukatına gönderiyorsun o da gereken işlemleri evrakları hazırlıyor eşine senin anlattıkların avukat tarafından düzenlenip açtığın dava bilgileri tarihi herşey gidiyor ve eşin de karşı taraf olarak cevap niteliğinde avukatla sana itiraz ediyorsa yazdıklarını evrak gönderiyor felan filan mahkeme oluyor . Eğer özel avukatın yoksa devlet avukat veriyor tabi bunun için izlemen gereken yollar var
Bir sorun olursa bilgim dahilinde cevaplarım canım

Karşı taraf avukat tutmuştu,vekaletname verdim,bir an önce bitmesi için ikimize eşit suçlar yükledi avukat 1 ayda bitti,anlaşmalı boşanma olayları çabuk bitiyo,bizimki büyük şehir olmasına rağmen çabuk bitti.

Seni tebrik ediyorum bu kadar iradeli ve kararlı olup kendine saygını değerini yitirmedigin için. Inan hiç pişman olmayacaksın ınsallah çok çok mutlu olursun

Nasıl kediyi vermedi ya? Gizlice git bir ara al kediyi kaçır. Ben hayatta birakmam tomtişimi :KK200:

benim ailem arkamdaydı. babam konuştu anlaşmalı boşanma davası açtık. ilk davaya gelmedi karımı seviyorum vb yalanları. mahkemenin kapısından döndü. ikinci duruşmadan önce de babam gitti darp raporlarımı mahkemeye sunmakla tehdit etti. (eski eşim polis memuruydu mesleği etkilenebilirdi) tıpış tıpış girdi davaya 5 dk.da bitti.

Fiona'm, canim...

Çok üzüldüm okuyunca konunu. Açarken sana ait olmamasını, aşınma vb bir durum olmasını istedim ama, maalesef.

İnsanlar keşke evlenirken evlilik hayatlarını görebilme şansına sahip olsalar... Ya da iyi insanlar doğru bir adım olmadığını görebilseler, keşke...

3 ay korkunç kısa bir zaman, bu denli kısa sürede bir kadının ailesini silmesi nasıl beklenir, ne amaçlanır inan aklım almıyor.

Hayatta en sıkıcı şey olan zamanın bu konuda tek çözüm olduğu aşikar. Yol yakınken de ve kendini telkin et. Bu günler geçecek, şükür ailen yanında. Hakkın olan ve elinden alınan tüm haklarını sonuna kadar talep et. Yaşadığın psikolojik ve manevi şiddeti asla gözardı etme. Kadın değil misin demişti ya, kadın olarak al haklarını.

Güçlü dur, mahkemede, duruşmada basın dik ve yüzün tebessümle dolsun. Üzülür kırılırsın bu süreçte belki, ama aydınlanma olarak adlandır bu durumu.

Dilerim çok çabuk ve güzel şekilde geçer bu süreç. Kendini yıpratma, ve sabret. Allah yardımcın olsun.

Seni seviyorum ❤️

benim ailem arkamdaydı. babam konuştu anlaşmalı boşanma davası açtık. ilk davaya gelmedi karımı seviyorum vb yalanları. mahkemenin kapısından döndü. ikinci duruşmadan önce de babam gitti darp raporlarımı mahkemeye sunmakla tehdit etti. (eski eşim polis memuruydu mesleği etkilenebilirdi) tıpış tıpış girdi davaya 5 dk.da bitti.

keşke sunsaydınız mahkemeye. o adamın hala polislik yapıyo olması memlekete zarar.

Back
X