- 16 Mayıs 2016
- 15.730
- 66.688
- 518
Heyecanını burdan hissettim.. hayırlısı olsun hakkında..Çok tatlı bir derdim var
Dünyanın dört bir yanına staj başvurularımı yolladım çünkü kendi okulumda çalışmak istediğim konuda lab yoktu
Bir çoğundan olumlu yanıt aldım ve şu an İngiltere/Amerika ya indirgedim seçeneklerimi
Nedense bana İngiltere daha sempatik geliyor. Bugüne kadar hiç düşünmemiştim ama sosyal sistemi olsun, Avrupada olması, Türkiyeye yakın olması bana daha sempatik kıldı İngiltereyi. Bir de aday-süpervizörümün laboratuvarının bir çok projesi ve farklı alanları olması tabii ki.
Amerikadaki okul sıralamada falan daha iyi ama bu sıralamaları neyi baz alarak yapıyorlar orası değişiyor. Bir de Amerikada burs olayları daha gelişmiş göründü gözüme, İngilterede doktora öğrencileri genelde burslu mu okuyorlar merak ediyorum, Amerika hakkında bilgim çok ama İngiltere yeni bir ülke benim için?
Bir de şöyle bir şey duydum staj ve master tezini yaptığın yere ileride doktora için kabul almak daha kolay olurmuş doğru mudur? Yani doğruysa ben Amerikada yaşamaya gelebilir miydim bilmiyorum, o yüzden de İngiltereye daha yakın hissediyorum
Veya daha çılgınca bir şey yapıp 3 ay Amerikada, döner dönmez de koştura koştura İngiltereye mi gitsem diye ama bu şekilde baya uzayacak gibime geliyor ve koşturmaca olacak. Sizce değer mi bu yorgunluğa ve telaşeye? Tek bir yerde tamamlarsam staj+tezimi işlerim seneye Nisanda bitmiş olacak ve daha rahat olacak
Ailem ve arkadaşlarım biraz da rahatını düşün, birini seçip git ve tamamla işlerini diyorlar
Siz ne yaparsınız
Ek: Son olarak yarın skype görüşmem var, skype görüşmesi için tavsiyelerinize açığım, yap ya da yapma dediğiniz şeyler var ise
Bu konuyla ilgili hiiiic bilgim yok.
İnşALLAH her sey gonlunuzce olur
Benim de konu hakkında bilgim yok ama derdine imrendim
İnşallah herşey gönlüne göre olsun. Herşey in en güzeli senin olsun, haketmişsin. Bayılıyorum senin gibi gençlere
Hakkınızda hayırlısı olsun adınıza sevindim. Ben olsam ABD'yi seçerdim. Türkiye'ye yakın olsa ne olacak sonuçta iki türlü de hava yolu kullanacaksınız.
Ay çokoşbence önce hangisiyse bi git bakalım onu tamamla sonra baktın doymadin diğerine de git uzasin ne olacak ki? Farklı kültürler, iki farklı büyük ülke. Ayyyyyy içim kıpırdadı
Ben olsam bendd ingiltereye giderdim
Kesinlikle ingiltereyi tercih ederdim
Amerikada bulunmadim hic ama 2 kere ingiltereye gittim , kulturu , sosyal hayati , egitim kalitesi bence super
Manevi olarak guclu oldugunuza inaniyorsaniz, ikisine birden gidin. Hic evden bu kadar uzak kaldiniz mi veya sehir disina daha onemlisi ulke disina ciktiniz mi? Cogu insan cok bocaliyor ilk basta. Ama siz eger kendinizden eminseniz ikisine de gidin derim.
Eger ikisinden birini secmek durumunda olursaniz da ben ilgiltereye gidin derim
Merhaba, güzel dertler bunlar... evet iki ülkenin bile araştırma ortamı kültürü biraz farklıdır. Alanını hiç bilmiyorum, ama ben zamanında tercihimi burs veren yer olarak yapmıştım, staj için başvurular şubata kadar dolar. İngiltere iyi güzeldir, ama yabancı uyruklu öğrencilere burs olanağı azdır, daha çok EU country residents verilir. Tabi gideceğin yerde kendini iyi belli edersen ve hoca illerde seninle çalışmak isterse kabul şansın artar. Ben hem Erasmus hem top sayılacak bir labtan burs aldım, gayet güzel 3 ay geçirdim Almanya’da. Bana sorarsan hem usa hem İngiltere vakit kaybi gelmez, sonuçta yapacağın iş önemli.
Skype görüşmelerinde hocanın alanını iyi çalış, hatta yapabiliyorsan ilgini çeken yeni makalelerden okuyup bir deneyi neden bu şekilde yaptınız diye sor, tabi alternatifi de bilmen gerekir. Ben bu şekilde doktoraya kabul almıştım. Umarım kabul alırsın. Akademik hayat güzel ama zor, ve sabır işidir. Gün gelir çok mutlu gün gelir diplerde yaşarsın çünkü deneyin çalışmaz. Ama yine ben seçimimden vazgeçmedim...
Kesinlikle ingiltereyi tercih ederdim
Amerikada bulunmadim hic ama 2 kere ingiltereye gittim , kulturu , sosyal hayati , egitim kalitesi bence super
Maalesef doktorayla ilgili bi bilgim yokÇok teşekkür ederim :)
Çok teşekkürler güzel dilekleriniz için
Gidip gelemem kafama estikçe İngilterede Ryanair güzelliği var
İçimden İngiltere geçiyor açıkçası
Ailem de böyle önerdi sen bir git madem İngiltereye sonra ilerde Amerikaya gidersin çok istersen dediler
Niçin peki
Öncelikle cevap için teşekkürler
Peki doktora hakkında bir fikriniz var mı?
Çünkü ben mesela Amerikada işlerin nasıl yürüdüğüne daha hakimim ve doktora öğrencilerinin çoğu burslu ve burs imkanları çok gelişmiş. İngilterede de böyle mi?
Ah olmaz mı, 18 yaşımdan beri evden uzaktayım ben
Bu sene de 3. yılım yurt dışında
Benim gönlümden İngiltere geçiyor ama Amerikayı tepiyor muyum diye de düşünüyorum
Ben de çok heyecanlıyım.
Aylardır diplerdeydim gidişattan ötürü çünkü insan çok yoruluyor.
Bazen kendime vaktim yok gibi hissediyorum.
Ama böyle büyük yerlerden de olumlu şeyler duymak, buralara gitmek, yeni şeyler öğrenmek çok heyecan verici.
Hele ki çok ilgimi çeken bir alan bu o yüzden heyecanlıyım.
Bana da İngiltere o izlenimi verdi, genel olarak burslarına baktığımda EU/UK citizen olarak gördüm
International öğrencilere hiç mi düşmez?
Oysa ki USA de burslar çok fazla
Amerika'da saglik sistemi berbat, hasta olsan rezil olursun oralarda.
Arabasiz kampuse tikilir kalirsin, araba olmadan orda 1 ay dahi gecmez.
Turkiye ile Abd iliskileri gergin, tam gidicem derken vizede sorun yasayabilirsin.
Ben ingiltere'ye giderdim.
Ucus her daim bulursun.
Diger Ab ulkelerine kolayca gider gelirsin, Allah rynair diye bi nimet vermis sonucta.
Amerika'daki burs durumunu bilmiyorum ama ingiltere'ye giden hicbir arkadasim pisman olmadi, Abd icin aynisini diyemem.
Öncelikle senin gibi güçlü kadını tebrik etmek istiyorum. Konularını eeen başından beri biliyorum. Zaman ne çabuk geçmiş :) bu zaman içerisinde ne güzel geliştirmişsiniz kendinizi. Helal olsun
Sonralıkla, ben ABD’den yana kullanırdım şansımı. İngiltere soğuk şehir, sürekli kapalı. Avrupa ülkelerinde insanlar da soğuk oluyor. Eğitimine en fayda sağlayacak hangisiyse ona git derim. Ders dışında gezip eğleneceğiniz çok yer olacak ya ne güzel :) hakkınızda hayırlısı olsun
Egitim icin Ingiltere'ye gitmistim Londradaydim yasam sekli duzeni Trye yakin olmasi vs guzel detaylar ama havasi berbat. Buz gibiydi havasi, hadi ilkbahar geldi dedik, surekli yagmur.
Ben hava durumundan etkilenen hassas bi ruh haline sahibim bi de,Trde 8-9 ay ilik hatta sicak bir iklimi olan yerden gidince.
Abd'de nereye gideceksiniz mesela? Kocaman ulke hangi eyalet? Evet cok uzak ama omru hayatinda boyle bi tecrubeye de deger. Princeton Uni ile Skype gorusmesi yapmistim 45 dakikalikAma bazi sebeplerle gidemedim
Cok guzel bir tecrube canim , ben ikisi de diyorum.
Gonlunce olsun insallah basarilar
Konu ile ilgili bilgim yok. Ama bayıldım size. İçim ferahladı. Keşke böyle eğitim için çabalayan daha çok genç olsa. Burada böyle şirin dertleri daha çok okusak. Allah hakkinizda hayırlısını nasip etsin.
Doktora dusunuyorsaniz bence Amerika'yi tercih edin. Sadece Amerika oldugu icin de degil, okulun alaninda daha iyi bir program oldugundan bahsetmissiniz. Bir de Ingiltere'de burs bulmak imkansiza yakin. Hayat sartlari konusunda da eyalet ve sehirler birbirinden o kadar farkli ki sadece Amerika diyince tavsiye vermek zor. Hangi sehre gitmeyi dusunuyorsunuz? Benim yasadigim sehirlerde hayat cok rahatti. Araban yoksa eve tikilir kalirsin sozu buyuk sehirler icin ya da ogrencilerin yogun oldugu universite sehirleri icin kesinlikle dogru degil. Arabasiz, otobus ve metro kullanarak cok guzel yasadim.
londrada yasadim super bir sehir,kendini direkt oraya ait hissedebiliyorsun amerikayi bilemiyorum ama ne secersen sen ikisi de guzel.akademik acidan bilemiyorum tabii ki birbirine ustunluklerini
Bir arkadaşım amerika yı hiç istemiyordu.. ingiltere ye okumaya ve çalışmaya gitti ama sonra amerikalı biri ile evlenip teksas a gitti..
zamanla fırsatlar fikirler değişir ingiltere daha uygun geldi ama bilgim yok sizin kadar.. hayırlısı olsun..
Heryönden UK diyorum
İngiltereye gidin ben zamanında gittim çok beğenmiştim 6 ay kadar kaldım.amerika uzak gidip gelmek daha zor olur.
Ben 3.5 sene once doktoraya Amerika'da basladim, yer secimimden memnunum. Oncesinde staja yine Amerika'ya gelen arkadaslarim olmustu, onlar da memnun ayrilmislardi. Sonradan hepsi Amerika'daki universitelerde doktroraya basladilar hatta. Ingiltere'de staj/yuksek lisans yapan yakin bi tanidigim yok, o yuzden o konuda yorum yapamiyorum. Ama Italya'da masteri bitiren bi arkadasim is imkanlarini begenmedigi icin Turkiye'ye donmustu. O nedenle doktora'dan sonrasi icin planiniz ne onu dusunun bence. Eger yurtdisinda yasamak istiyorsaniz Amerika cok guzel bi secenek.
Dipnot, yukarida Amerika'da saglik hizmetlerinin pahaliligiyla ilgili bi yorum gordum, evet dogru. Fakat asistan oldugunuzda okul size saglik sigortasi yapiyor, dolayisiyla oyle bir derdiniz kalmiyor. Baya baya calisan oluyosunuz, vergi oduyosunuz vs.
Heyecanını burdan hissettim.. hayırlısı olsun hakkında..
Maalesef doktorayla ilgili bi bilgim yok
Ben masterdan oteye gidemedim :)
Masteri da ing de yapicaktim son anda italyaya karar verip italyada yapyim , ing hep icimde uktedir , simdi bizim oglan icin ing planlari yapiyoruz univ icin
Amerika hangi üniversite?
Florida State vb bir yerse ittiret toptan, çok çok iyi olmayan okullar akademik hayatta çok da ciddiye alınmıyor, önünü açmıyor.
ABDde burs olanakları daha fazla, PhDlerin %90ı o ya da bu şekilde finanse ediliyor.
İngilteredeki sosyal yaşam hiçbir yerde yok Milena az bile yazmış.
İngiltere!!!!
University of Wisconsin, Madison benim alanimda guzel bi universite. Elektronik muhendisiyim. Sosyal hayati bilemicem, madison'a gitmedim hic, ama chicago'ya yakin en azindan. Amerika'da yasamanin zor bi tarafi yok bence, ben geldigime cok cok memnunum. Doktora'dan bunaldim ama, o ayri mesele. Amerika'nin soyle bi artisi da var, endustri staji dusunurseniz stajyer maaslari bile oldukca tatmin edici.Ben de İtalyadayım
Amerikaya kısa süreli gitmeyi yedirebilsem de uzun süreli orada yaşamak veya hayat kurmak gözüm almıyor...
Ama İngiltereye sıcak bakabiliyorum
University of Wisconsin, Madison benim alanimda guzel bi universite. Elektronik muhendisiyim. Sosyal hayati bilemicem, madison'a gitmedim hic, ama chicago'ya yakin en azindan. Amerika'da yasamanin zor bi tarafi yok bence, ben geldigime cok cok memnunum. Doktora'dan bunaldim ama, o ayri mesele. Amerika'nin soyle bi artisi da var, endustri staji dusunurseniz stajyer maaslari bile oldukca tatmin edici.
Panpacım bulunur hatta şansına bunu bugün linkedin de gördüm arçelik paylaşmış:
http://www.aticketforyourfuture.com
Merhaba, hangi eyalet? Ben de onumuzdeki agustosta ABD' ye doktora icin gidiyorum. Daha once iki yaz boyunca ABD' de staj yaptigim icin bu konuda tarafim, ABD diyorum ama eyalet cok cok onemli.
Wisconsin - Madison, biliyor musunuz?
Evet Wisconsin'e komsu bir eyalette staj yaptim bir yaz. Kotu degil, ama cok buyuk beklentilerle gideceginiz bir eyalet de degil. Saglik konusunda da universite sigortanizi yapmak zorunda geldiginiz ilk hafta sure verirler, en fazla co-pay odersiniz. Wisconsin'de metro hatti var diye biliyorum toplu tasima nasil diye kontrol edin mutlaka yoksa cok cile cekersiniz. Simdi isim vermeyeyim bir sehirde bir hafta kaldim ve toplu tasima yok, inanilmaz bir cile bir daha tovbeliyim oraya :) Ben ABD icin Texas haric guneydeki eyaletleri tavsiye ederim, bu durumda Ingiltere sosyal yasam konusunda daha iyi olabilir diyorum.
sorduğunuz sorular hakkında hiçbir fikrim yok ama yaşasın İngilterebirkaç aydır buradayım ve dönmek istemiyorum
yok hayır. yüksek lisans yapıyorum ben. yaşadığım bir sağlık problemi yüzünden üniversitede 5 yıl boyunca kendi hocalarımdan görmediğim inceliği burada gördüm. çok sevdiğim iki hoca var mesela yüzlerini görüp konuştuğumda günüm güzel geçiyor. insanlar medeni, korna sesi duymuyorum, dilediğim gibi alıp başımı gezebiliyorum, okulumu seviyorum, müthiş tatlı, ince insanlar var. düşününce daha da çoğaltabilirim esasında şu an aklıma gelenler bunlar.Neden Texas hariç peki?
Benim hep hayalimdir oraya gitmek :)
Peki neden?
Bir de doktora hakkında fikriniz var mı burs olanakları iyi mi?
Simdi hangi bolumde okuyorsun o bolumde hangi ulkede imkanlarin daha genis oldugunu aratir once derim, ozellikle alanin saglik ise amerikayi tek gecerim ama dil uzerine bir stajsa ingiltere daha iyi gibi...Amerikadaki okullara talep genellikle cok daha fazla ,dunyanin en iyi okullari amerikada aksan olarakda ingiliz aksanindan ben nefret ediyorum sanirim ben olsam Amerika derim...Birde konaklama yeme icme nasil olucak bursun icindemi?degilse eger ingiltere sanirim senin icin daha pahaliya gelir
yok hayır. yüksek lisans yapıyorum ben. yaşadığım bir sağlık problemi yüzünden üniversitede 5 yıl boyunca kendi hocalarımdan görmediğim inceliği burada gördüm. çok sevdiğim iki hoca var mesela yüzlerini görüp konuştuğumda günüm güzel geçiyor. insanlar medeni, korna sesi duymuyorum, dilediğim gibi alıp başımı gezebiliyorum, okulumu seviyorum, müthiş tatlı, ince insanlar var. düşününce daha da çoğaltabilirim esasında şu an aklıma gelenler bunlar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?