Size böyle küçük bir çılgınlık yapsam mı?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Heyecanını burdan hissettim.. hayırlısı olsun hakkında..

Bu konuyla ilgili hiiiic bilgim yok.
İnşALLAH her sey gonlunuzce olur

Çok teşekkür ederim :)
Benim de konu hakkında bilgim yok ama derdine imrendim
İnşallah herşey gönlüne göre olsun. Herşey in en güzeli senin olsun, haketmişsin. Bayılıyorum senin gibi gençlere

Çok teşekkürler güzel dilekleriniz için

Hakkınızda hayırlısı olsun adınıza sevindim. Ben olsam ABD'yi seçerdim. Türkiye'ye yakın olsa ne olacak sonuçta iki türlü de hava yolu kullanacaksınız.

Gidip gelemem kafama estikçe İngilterede Ryanair güzelliği var

Ay çokoş bence önce hangisiyse bi git bakalım onu tamamla sonra baktın doymadin diğerine de git uzasin ne olacak ki? Farklı kültürler, iki farklı büyük ülke. Ayyyyyy içim kıpırdadı

İçimden İngiltere geçiyor açıkçası
Ailem de böyle önerdi sen bir git madem İngiltereye sonra ilerde Amerikaya gidersin çok istersen dediler

Ben olsam bendd ingiltereye giderdim

Niçin peki

Kesinlikle ingiltereyi tercih ederdim
Amerikada bulunmadim hic ama 2 kere ingiltereye gittim , kulturu , sosyal hayati , egitim kalitesi bence super

Öncelikle cevap için teşekkürler
Peki doktora hakkında bir fikriniz var mı?
Çünkü ben mesela Amerikada işlerin nasıl yürüdüğüne daha hakimim ve doktora öğrencilerinin çoğu burslu ve burs imkanları çok gelişmiş. İngilterede de böyle mi?

Ah olmaz mı, 18 yaşımdan beri evden uzaktayım ben
Bu sene de 3. yılım yurt dışında
Benim gönlümden İngiltere geçiyor ama Amerikayı tepiyor muyum diye de düşünüyorum

Ben de çok heyecanlıyım.
Aylardır diplerdeydim gidişattan ötürü çünkü insan çok yoruluyor.
Bazen kendime vaktim yok gibi hissediyorum.
Ama böyle büyük yerlerden de olumlu şeyler duymak, buralara gitmek, yeni şeyler öğrenmek çok heyecan verici.
Hele ki çok ilgimi çeken bir alan bu o yüzden heyecanlıyım.
Bana da İngiltere o izlenimi verdi, genel olarak burslarına baktığımda EU/UK citizen olarak gördüm
International öğrencilere hiç mi düşmez?
Oysa ki USA de burslar çok fazla

Maalesef doktorayla ilgili bi bilgim yok
Ben masterdan oteye gidemedim :)
Masteri da ing de yapicaktim son anda italyaya karar verip italyada yapyim , ing hep icimde uktedir , simdi bizim oglan icin ing planlari yapiyoruz univ icin

Amerika hangi üniversite?

Florida State vb bir yerse ittiret toptan, çok çok iyi olmayan okullar akademik hayatta çok da ciddiye alınmıyor, önünü açmıyor.

ABDde burs olanakları daha fazla, PhDlerin %90ı o ya da bu şekilde finanse ediliyor.

İngilteredeki sosyal yaşam hiçbir yerde yok Milena az bile yazmış.

İngiltere!!!!

Ah teşekkürler! Tam aradığım insansınız şu an peki İngiltereye giden arkadaşlarınız burs bulabildiler mi?
Ben master başında da Amerika düşünüp bu sebeplerden vazgeçmiştim zaten
Her seferinde dönüp dolaşıp şu Amerikayla kafayı bozuyorum
Aklımda hep Kanada vardı İngiltere çıktı :)

Hatırlayamadım sizi kusura bakmayın, nick mi değiştirdiniz?
Teşekkür ederim tabii ki
Amerikada gitme şansımın olduğu yer de Wisconsin yalnız Kanadanın dibi havası ne kadar güzel olur şüpheliyim

ABDde Wisconsin yani hava durumu yine güzel değil Kanadanın yanında
Peki İngilterede burs olanakları nasıldı?

Ay çok teşekkür ederim güzel sözleriniz için

İngilteredeki laboratuvar daha kapsamlı Amerikadan ama burs olanağı Amerikada bana daha çok burs olanağı var gibi geldi ya da ben bilmiyorum İngilterede işlerin nasıl yürüdüğünü henüz yeni başladım keşfetmeye :)
Wisconsin Madison, biliyor musunuz?

londrada yasadim super bir sehir,kendini direkt oraya ait hissedebiliyorsun amerikayi bilemiyorum ama ne secersen sen ikisi de guzel.akademik acidan bilemiyorum tabii ki birbirine ustunluklerini

İkisini seçmek gibi bir manyaklık yapasım vardı ama iki ayağım bir pabuca girecek büyük ihtimalle öyle yaparsam

İşte neye niyet neye kısmet diyoruz
Ben de tutturmuştum Kanada diye ama...

Heryönden UK diyorum

Yaşadınız mı?

İngiltereye gidin ben zamanında gittim çok beğenmiştim 6 ay kadar kaldım.amerika uzak gidip gelmek daha zor olur.

Çok güzel, peki doktora öğrencileri ve doktora öğrencilerine burs imkanları hakkında fikriniz var mı?

Ben de İtalyadayım
Amerikaya kısa süreli gitmeyi yedirebilsem de uzun süreli orada yaşamak veya hayat kurmak gözüm almıyor...
Ama İngiltereye sıcak bakabiliyorum

Heyecanını burdan hissettim.. hayırlısı olsun hakkında..

Çok teşekkürler :)

Maalesef doktorayla ilgili bi bilgim yok
Ben masterdan oteye gidemedim :)
Masteri da ing de yapicaktim son anda italyaya karar verip italyada yapyim , ing hep icimde uktedir , simdi bizim oglan icin ing planlari yapiyoruz univ icin

Aa siz de mi İtalya?
Ben de İtalyadayım şu an
Peki masterınızı burslu mu yapmıştınız?

Wisconsin, sıralamada ilk 50de güzel duruyor ama İngilteredeki lab daha ünlü ve yoğun çalışmaları daha dallanıp budaklanmış bir lab
İngilteredeki burslar hakkında fikrin var mı peki Cherry?
Orada da bulunur mu doktorada

Ben de İtalyadayım
Amerikaya kısa süreli gitmeyi yedirebilsem de uzun süreli orada yaşamak veya hayat kurmak gözüm almıyor...
Ama İngiltereye sıcak bakabiliyorum
University of Wisconsin, Madison benim alanimda guzel bi universite. Elektronik muhendisiyim. Sosyal hayati bilemicem, madison'a gitmedim hic, ama chicago'ya yakin en azindan. Amerika'da yasamanin zor bi tarafi yok bence, ben geldigime cok cok memnunum. Doktora'dan bunaldim ama, o ayri mesele. Amerika'nin soyle bi artisi da var, endustri staji dusunurseniz stajyer maaslari bile oldukca tatmin edici.

Yok benim alanım akademi, sosyal ve lab olabilir ancak
Bilişsel nörobilimciyim, aynı zamanda psikoloğum
Wisconsin güzel bir üniversiteye benziyor zaten ah keşk ikiye bölünüp ikisine de gidebilsem

Merhaba, hangi eyalet? Ben de onumuzdeki agustosta ABD' ye doktora icin gidiyorum. Daha once iki yaz boyunca ABD' de staj yaptigim icin bu konuda tarafim, ABD diyorum ama eyalet cok cok onemli.

Wisconsin - Madison, biliyor musunuz?

Evet Wisconsin'e komsu bir eyalette staj yaptim bir yaz. Kotu degil, ama cok buyuk beklentilerle gideceginiz bir eyalet de degil. Saglik konusunda da universite sigortanizi yapmak zorunda geldiginiz ilk hafta sure verirler, en fazla co-pay odersiniz. Wisconsin'de metro hatti var diye biliyorum toplu tasima nasil diye kontrol edin mutlaka yoksa cok cile cekersiniz. Simdi isim vermeyeyim bir sehirde bir hafta kaldim ve toplu tasima yok, inanilmaz bir cile bir daha tovbeliyim oraya :) Ben ABD icin Texas haric guneydeki eyaletleri tavsiye ederim, bu durumda Ingiltere sosyal yasam konusunda daha iyi olabilir diyorum.

sorduğunuz sorular hakkında hiçbir fikrim yok ama yaşasın İngiltere birkaç aydır buradayım ve dönmek istemiyorum

Neden Texas hariç peki?
Benim hep hayalimdir oraya gitmek :)

sorduğunuz sorular hakkında hiçbir fikrim yok ama yaşasın İngiltere birkaç aydır buradayım ve dönmek istemiyorum

Peki neden?
Bir de doktora hakkında fikriniz var mı burs olanakları iyi mi?

Simdi hangi bolumde okuyorsun o bolumde hangi ulkede imkanlarin daha genis oldugunu aratir once derim, ozellikle alanin saglik ise amerikayi tek gecerim ama dil uzerine bir stajsa ingiltere daha iyi gibi...Amerikadaki okullara talep genellikle cok daha fazla ,dunyanin en iyi okullari amerikada aksan olarakda ingiliz aksanindan ben nefret ediyorum sanirim ben olsam Amerika derim...Birde konaklama yeme icme nasil olucak bursun icindemi?degilse eger ingiltere sanirim senin icin daha pahaliya gelir

Neden Texas hariç peki?
Benim hep hayalimdir oraya gitmek :)

Peki neden?
Bir de doktora hakkında fikriniz var mı burs olanakları iyi mi?
yok hayır. yüksek lisans yapıyorum ben. yaşadığım bir sağlık problemi yüzünden üniversitede 5 yıl boyunca kendi hocalarımdan görmediğim inceliği burada gördüm. çok sevdiğim iki hoca var mesela yüzlerini görüp konuştuğumda günüm güzel geçiyor. insanlar medeni, korna sesi duymuyorum, dilediğim gibi alıp başımı gezebiliyorum, okulumu seviyorum, müthiş tatlı, ince insanlar var. düşününce daha da çoğaltabilirim esasında şu an aklıma gelenler bunlar.

Nörobilim + psikoloji
Bursumu okul verecek...

Peki yüksek lisansınız burslu mu? Yabancı öğrencilere burs imkanları gelişmiş midir onu öğrenmeye çalışıyorum da...

2sine de giderdim imkan varsa. Uzarsa uzasın. Is hayatına başlayınca izin gunlerin yıllık iznin kadar olacak. Şimdi gezebildigin kadar gez, görebildiğin kadar ülke gör ve değişik kültürleri tanı :)

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…