Size böyle küçük bir çılgınlık yapsam mı?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Nörobilim + psikoloji
Bursumu okul verecek...

Peki yüksek lisansınız burslu mu? Yabancı öğrencilere burs imkanları gelişmiş midir onu öğrenmeye çalışıyorum da...
hayır burslu değil. sanırım notu iyi olanlara veriliyor, sınıfta 3 tane burslu çinli arkadaş var ama ayrıntıları bilmiyorum.

Aaa hangi sehirdesiniz?
Ben burslu degil de italyan vatandasi gibi yaptim cok komik bi ucret odemistim yabanci statusunde yapmadim yani

2sine de giderdim imkan varsa. Uzarsa uzasın. Is hayatına başlayınca izin gunlerin yıllık iznin kadar olacak. Şimdi gezebildigin kadar gez, görebildiğin kadar ülke gör ve değişik kültürleri tanı :)

Orası öyle de baya da yorucu olacak yani bilemiyorum...

hayır burslu değil. sanırım notu iyi olanlara veriliyor, sınıfta 3 tane burslu çinli arkadaş var ama ayrıntıları bilmiyorum.

Demek ki var yani fırsatlar, teşekkür ederim :)

Aaa hangi sehirdesiniz?
Ben burslu degil de italyan vatandasi gibi yaptim cok komik bi ucret odemistim yabanci statusunde yapmadim yani

Yazayım özelden size küçük de bir yer
Ben burslu girdim ödemiyorum, yabancılara daha yüksekmiş herhalde evet

Yaa vanillav senin şu konularına bayılıyorum Bence çok güzel dertler bunlar.
Nedense Amerika'ya hiç yakin olamadım, hatta Amerikalı aşkım bile doğduğu köyü ziyaret arzusuyla dolduramadı içimi. O yüzden tercihimi ingiltere'den yana kullanıyorum.
Hem anladığım kadarıyla hafif melankolik,hayalperest ve duygusal bir insansın. İngiltere'nin bol sisli havası tam da sana göre

Ayrıca:
Eski erkek arkadaşım Amerika'da eğitimin imkansız derecede pahalli olduğunu söylemişti. O yüzden kendisi de başka bir kıtada yaptı masterını.
Okullar aşırı pahalliymis, evler aşırı pahalliymis, bir yerden bir yere gitmek zaten çile...
Ayrica bir tanıdığım yazılım alanında çalışıyor. Masterını orada yaptı, aylar sonra bir iş buldu. Şimdi çalışıyor. yaz tatillerinde geliyor, hiç de öyle 'maaaceraa doluu ameriikaa' falan yasanmiyormus onun bulunduğu eyalette (pensilvanya diye aklımda kalmis ama emin değilim). Dükkanlar erkenden kapanıyormus, markete gitmek için bile arabaya binmek gerekiyormuş. Okul zamanı da zaten bütün arkadaşları Hintli ve suudi'ydi. Okulda Amerikalı bulmak zormuş : )
Kaldı ki geçen yaz şu son olaylar,Türkiye'ye gelirse geri dönememe ihtimali yüzünden falan korktu, gelemedi ülkesine.
Ama tabii bunlar mışmışmış da mişmişmiş şeyler :) önemli olan senin ne istediğin,içine hangisinin 'doğru' olarak doğduğu

Madem ki Ingiltere'deki program daha iyi, o zaman isler degisir. Daha iyi olan programa gidin bence. Doktorada burs almak icin o zamana kadar yaptiginiz calismalarin kalitesi onemli sonucta. Ingiltere'de daha iyi bir labda daha iyi seyler uretip yayin yapip sonra doktorada Amerika'da daha iyi bir okula kabul alabilirsiniz.

Wisconsin'a gelince, bence cok guzel bir yer yasamak icin. Bir yil yasadim (Madison'da degil, ama yakin). Peyniri ve birasi meshurdur. Madison ogrenci sehri, yasam rahat. Hayat asiri pahali degil (San Francisco, New York City falan epey zorluyor insani). Kislar cok soguk, evet, ama insan bir kista alisiyor soguga. Ben simdi daha iliman bir yerde yasiyorum ve acikcasi ariyorum bile. Bas agrima cok iyi geliyordu -20lerde dolasmak. :) Son olarak, Wisconsin'in icinde bulundugu alan Midwest, Amerika'nin en canayakin insanlarinin yasadigi yer olarak bilinir. Az yukarida Minnesota'da yasayan insanlari tarif etmek icin "Minnesota nice" diyorlar. Cok gulec, yardimsever, hos sohbet insanlar.

Yaaaaa ne güzel dert
Allah im bende bu dertlerden istiyorum çok amin
Ben olsam ikisine de giderdim
Bi daha ne zaman fırsat olur kimbilir.

Ingiltere daha sıcak geliyo ama siz bilirsiniz tabi..Çok güzel bir firsat sizin yerinizde olmayi isterdim cok imrendimmm

Her şey hazırsa goş bacım goş ne bekliyosun iyisiyle kötüsüyle mükemmel bir deneyim olacak senin için

İngiltere'den burs almak aşırılar aşırısı zor ya. Kendim de araştırmıştım oradan biliyorum. Not ortalamam baya yüksek olmasına ve iyi bir okuldan mezun olmama rağmen en fazla %50 burs alabildim.

İngiltere'den burs almak aşırılar aşırısı zor ya. Kendim de araştırmıştım oradan biliyorum. Not ortalamam baya yüksek olmasına ve iyi bir okuldan mezun olmama rağmen en fazla %50 burs alabildim.
inanın bilmiyorum, sadece sınıfta 3 tane burslu öğrenci var onu biliyorum.

Eşim burslu doktra öğrencisi. Amerikadayız ve memnunuz biz. Ama tabi ingltere’nin bana göre en büyük avantajı Tr ye yakın olup biletlerin ucuz olması. Yani burdan senede 1 gideblrken ordan aynı paraya garanti 3 kere gidilir ve yorucu olmaz. Ben eğitim cihetini bilemem ki onu en iyi siz anlarsınız bence. Kariyeriniz için en iyi yeri seçin derim:)

Wisconsin - Madison, biliyor musunuz?

University of Wisconsin Madison mı ? Öyleyse düşün derim, çok iyi okuldur. Şehir de çok güzel, tam bir demokrat, entelektüel yeri. Kampüsün dibinde göl var konser olur, sokaklar cıvıl cıvıl. Dezavantajı hava soğuk olur.

Konuyla ilgili hiç bilgim yok ama 4 sevdiğim arkadaşım ardarda İngiltereye yerleşti ve aşırı memnunlar bir arkadaşım Amerikada o mesleki olarak yerleşmediği için memnuniyeti farklı sanırım :) ingilteredeki arkadaşlarım beni de gel diye kışkırtıyor ama anneciyim ben aşırı bırak başka ülkeyi evlenip ayrılmaya bile yüreğim dayanmaz

İlgiltere'ye akraba ziyaretine gdebilmek için bile cebindeki paraya bakıyorlar. İngiltere çok titiz . Arkadaşım teyzesine gidecekti kabul edilmedi ingiltereye. Bende staj için ingiltere istiyordum bunları duyunca hayal kırıklığı yaşadım eğer işiz olursa burda paylaşır mısınız banada umut olur

Ben olsam İngiltereye gider amerika fikrini aklımdan cikarirdim.ingiltere daha güvenli geliyor.abim yıllarca Amerika da yaşadı eğer İngilizcesi çok iyi olmasaydı polisle olan bir diyalog tan dolayı neredeyse vurulacakti.polisleri filan çok katı.ingilizceniz iyimi??

BDV'de böyle konular ve yorumcular görmek... paha biçilemez.........

Eğitim için gidecekseniz Amerika’yı hemen eleyin Avrupa eğitim konusunda Amerika’dan çok ama çok daha iyi kıyaslanamaz bile İngiltere’yi seçin derim bu arada varsa böyle bir ihtimal İsviçre’yi de bence deneyin kesinlikle!

Evet dedi!
30 dk bile sürmedi adama tam yapabileceğim şeyleri sayıyordum, kullandığım programları falan
Adam durdurdu ve evet dedi
İngiltereye gidiyorum!

Son düzenleme:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…