- 14 Ağustos 2016
- 2.001
- 3.637
- 133
hayır burslu değil. sanırım notu iyi olanlara veriliyor, sınıfta 3 tane burslu çinli arkadaş var ama ayrıntıları bilmiyorum.Nörobilim + psikoloji
Bursumu okul verecek...
Peki yüksek lisansınız burslu mu? Yabancı öğrencilere burs imkanları gelişmiş midir onu öğrenmeye çalışıyorum da...
Aaa hangi sehirdesiniz?Çok teşekkürler :)
Aa siz de mi İtalya?
Ben de İtalyadayım şu an
Peki masterınızı burslu mu yapmıştınız?
Wisconsin, sıralamada ilk 50de güzel duruyor ama İngilteredeki lab daha ünlü ve yoğun çalışmaları daha dallanıp budaklanmış bir lab
İngilteredeki burslar hakkında fikrin var mı peki Cherry?
Orada da bulunur mu doktorada
2sine de giderdim imkan varsa. Uzarsa uzasın. Is hayatına başlayınca izin gunlerin yıllık iznin kadar olacak. Şimdi gezebildigin kadar gez, görebildiğin kadar ülke gör ve değişik kültürleri tanı :)
hayır burslu değil. sanırım notu iyi olanlara veriliyor, sınıfta 3 tane burslu çinli arkadaş var ama ayrıntıları bilmiyorum.
Aaa hangi sehirdesiniz?
Ben burslu degil de italyan vatandasi gibi yaptim cok komik bi ucret odemistim yabanci statusunde yapmadim yani
Neden Texas hariç peki?
Benim hep hayalimdir oraya gitmek :)
Peki neden?
Bir de doktora hakkında fikriniz var mı burs olanakları iyi mi?
Ingiltere daha sıcak geliyo ama siz bilirsiniz tabi..Çok güzel bir firsat sizin yerinizde olmayi isterdim cok imrendimmmÇok tatlı bir derdim var
Dünyanın dört bir yanına staj başvurularımı yolladım çünkü kendi okulumda çalışmak istediğim konuda lab yoktu
Bir çoğundan olumlu yanıt aldım ve şu an İngiltere/Amerika ya indirgedim seçeneklerimi
Nedense bana İngiltere daha sempatik geliyor. Bugüne kadar hiç düşünmemiştim ama sosyal sistemi olsun, Avrupada olması, Türkiyeye yakın olması bana daha sempatik kıldı İngiltereyi. Bir de aday-süpervizörümün laboratuvarının bir çok projesi ve farklı alanları olması tabii ki.
Amerikadaki okul sıralamada falan daha iyi ama bu sıralamaları neyi baz alarak yapıyorlar orası değişiyor. Bir de Amerikada burs olayları daha gelişmiş göründü gözüme, İngilterede doktora öğrencileri genelde burslu mu okuyorlar merak ediyorum, Amerika hakkında bilgim çok ama İngiltere yeni bir ülke benim için?
Bir de şöyle bir şey duydum staj ve master tezini yaptığın yere ileride doktora için kabul almak daha kolay olurmuş doğru mudur? Yani doğruysa ben Amerikada yaşamaya gelebilir miydim bilmiyorum, o yüzden de İngiltereye daha yakın hissediyorum
Veya daha çılgınca bir şey yapıp 3 ay Amerikada, döner dönmez de koştura koştura İngiltereye mi gitsem diye ama bu şekilde baya uzayacak gibime geliyor ve koşturmaca olacak. Sizce değer mi bu yorgunluğa ve telaşeye? Tek bir yerde tamamlarsam staj+tezimi işlerim seneye Nisanda bitmiş olacak ve daha rahat olacak
Ailem ve arkadaşlarım biraz da rahatını düşün, birini seçip git ve tamamla işlerini diyorlar
Siz ne yaparsınız
Ek: Son olarak yarın skype görüşmem var, skype görüşmesi için tavsiyelerinize açığım, yap ya da yapma dediğiniz şeyler var ise
hayır burslu değil. sanırım notu iyi olanlara veriliyor, sınıfta 3 tane burslu çinli arkadaş var ama ayrıntıları bilmiyorum.
inanın bilmiyorum, sadece sınıfta 3 tane burslu öğrenci var onu biliyorum.İngiltere'den burs almak aşırılar aşırısı zor ya. Kendim de araştırmıştım oradan biliyorum. Not ortalamam baya yüksek olmasına ve iyi bir okuldan mezun olmama rağmen en fazla %50 burs alabildim.
Eşim burslu doktra öğrencisi. Amerikadayız ve memnunuz biz. Ama tabi ingltere’nin bana göre en büyük avantajı Tr ye yakın olup biletlerin ucuz olması. Yani burdan senede 1 gideblrken ordan aynı paraya garanti 3 kere gidilir ve yorucu olmaz. Ben eğitim cihetini bilemem ki onu en iyi siz anlarsınız bence. Kariyeriniz için en iyi yeri seçin derim:)Çok tatlı bir derdim var
Dünyanın dört bir yanına staj başvurularımı yolladım çünkü kendi okulumda çalışmak istediğim konuda lab yoktu
Bir çoğundan olumlu yanıt aldım ve şu an İngiltere/Amerika ya indirgedim seçeneklerimi
Nedense bana İngiltere daha sempatik geliyor. Bugüne kadar hiç düşünmemiştim ama sosyal sistemi olsun, Avrupada olması, Türkiyeye yakın olması bana daha sempatik kıldı İngiltereyi. Bir de aday-süpervizörümün laboratuvarının bir çok projesi ve farklı alanları olması tabii ki.
Amerikadaki okul sıralamada falan daha iyi ama bu sıralamaları neyi baz alarak yapıyorlar orası değişiyor. Bir de Amerikada burs olayları daha gelişmiş göründü gözüme, İngilterede doktora öğrencileri genelde burslu mu okuyorlar merak ediyorum, Amerika hakkında bilgim çok ama İngiltere yeni bir ülke benim için?
Bir de şöyle bir şey duydum staj ve master tezini yaptığın yere ileride doktora için kabul almak daha kolay olurmuş doğru mudur? Yani doğruysa ben Amerikada yaşamaya gelebilir miydim bilmiyorum, o yüzden de İngiltereye daha yakın hissediyorum
Veya daha çılgınca bir şey yapıp 3 ay Amerikada, döner dönmez de koştura koştura İngiltereye mi gitsem diye ama bu şekilde baya uzayacak gibime geliyor ve koşturmaca olacak. Sizce değer mi bu yorgunluğa ve telaşeye? Tek bir yerde tamamlarsam staj+tezimi işlerim seneye Nisanda bitmiş olacak ve daha rahat olacak
Ailem ve arkadaşlarım biraz da rahatını düşün, birini seçip git ve tamamla işlerini diyorlar
Siz ne yaparsınız
Ek: Son olarak yarın skype görüşmem var, skype görüşmesi için tavsiyelerinize açığım, yap ya da yapma dediğiniz şeyler var ise
Wisconsin - Madison, biliyor musunuz?
Wisconsin - Madison, biliyor musunuz?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?