- 7 Ocak 2016
- 10.351
- 49.948
- 598
- Konu Sahibi Gizemmkomut
-
İlk mesajinjzda dedikodusu yapılıyor kızın yazan üç harflilerdi demek . Rahatsız değilsiniz ama yazdınız ilginc
Dönün okuyun yazdıklarınızı ..Kadının dedikodusu yapılıyor diyen sizsiniz ok.Kendi dedikodu yapan 6 bin mesajı olan ben başka konuları bilmem burda dedikodu var diyen yine siz. Bu dedikodu değil kızı tanımaz etmeyiz dedim yok dedikodu bu dediniz .Ama ben madem bu dedikodu sen burda bunca yıl ne yaptın dediğim zaman Eee bende yaptım dedikodu yaparım yapicam diyen yine siz.Vallahi insan hayret ediyor vantilatör mübarek .(sizin gibi kit akıllı demiyorum size )Hanımefendi yapılıyor evet yüz bin kere yazdım yapılıyor evet ama bu cümleden rahatsız olduğum anlamını nasıl çıkarttınız? Rahatsız olsam zaten rahatsız oldum derim? Sizden mi çekileceğim? Kendi doğrumu savunurum çatır çatır. Siz kendi kafanızdan bir anlam yüklemişsiniz. Benim neyi ne amaçla yazdığımı benden iyi bildiğinizi iddia etmeniz garip gerçekten
Dönün okuyun yazdıklarınızı ..Kadının dedikodusu yapılıyor diyen sizsiniz ok.Kendi dedikodu yapan 6 bin mesajı olan ben başka konuları bilmem burda dedikodu var diyen yine siz. Bu dedikodu değil kızı tanımaz etmeyiz dedim yok dedikodu bu dediniz .Ama ben madem bu dedikodu sen burda bunca yıl ne yaptın dediğim zaman Eee bende yaptım dedikodu yaparım yapicam diyen yine siz.Vallahi insan hayret ediyor vantilatör mübarek .(sizin gibi kit akıllı demiyorum size )
Sekerim canın hakaret yemek istiyor ise vallahi kelime dağarcığim gayet geniştir Allah'ına kadar ederim lafımı sözümu sakinmam çok talepkarsin farkındayım .O laflarını dönek dönek yazdığın yalanlarin ortaya çıkınca cevirdigin mesajlarınla beraber al ...Yüreksiz yazdığın yazının arkasında duramayan korkak.Evet aklınız kıt mı demiştim ama hala aynı şeyi bininci kez yazdığınıza göre sözümü geri alıyorum sizde hiç akıl yokmuş. Değerli vaktimi boş yere harcadım dakikalardır ona üzüldüm
Sekerim canın hakaret yemek istiyor ise vallahi kelime dağarcığim gayet geniştir Allah'ına kadar ederim lafımı sözümu sakinmam çok talepkarsin farkındayım .O laflarını dönek dönek yazdığın yalanlarin ortaya çıkınca cevirdigin mesajlarınla beraber al ...Yüreksiz yazdığın yazının arkasında duramayan korkak.
Gerçekten sorunlusunuz hakareti önce hem de iki kez kim etti.Allahtan korkun yahu.Sen hakaret et ben sana iltifat mi edeyim .Yok onu anladım zaten mahalle ağzınız yavaş yavaş kendini göstermeye başladı. Benim yalanım ortaya çıkmadı da sizin tedaviye ihtiyacınız olduğu çıktı ortaya. Demediğim şeyleri dedin, rahatsız olmadığım şeylerden rahatsız oldun, hissetmediklerimi hissettin diye yapıştınız yakama. Siz kimsiniz ki ben sizden neden korkayım? Bu ne kadar saçma bir özgüven ve kendinden eminliktir? Yazdığımın arkasındayım ama yazdığımın sizin kafanızdan uydurduklarınızın değil.
Mahalle ağzı diyen kim bana kit akıllı yazan ..az kit akıl mi demişim yok hiç aklı yokmuş yazan kim.Kim yazdı bunları.O iki mesajdan sonra size yazdım .Ne kadar kolay inkar edip yalan söylüyorsunuzYok onu anladım zaten mahalle ağzınız yavaş yavaş kendini göstermeye başladı. Benim yalanım ortaya çıkmadı da sizin tedaviye ihtiyacınız olduğu çıktı ortaya. Demediğim şeyleri dedin, rahatsız olmadığım şeylerden rahatsız oldun, hissetmediklerimi hissettin diye yapıştınız yakama. Siz kimsiniz ki ben sizden neden korkayım? Bu ne kadar saçma bir özgüven ve kendinden eminliktir? Yazdığımın arkasındayım ama yazdığımın sizin kafanızdan uydurduklarınızın değil.
Konu sahibi haklı ya da haksız kendince yardım için konuyu açmış. Tamam hatalarını söyleyin de neden peki demediği şeyleri de demiş gibi dalga geçip eğleniyorsunuz? Bazılarınız sanki sadece bundan besleniyor. Ayrıca Kır papatyasının ne kastettiğini ben anladım. Bazılarınız anlamayıp onun anlamadığını kastedip yine dalga geçiyorsunuz.
Böyle bir durum başıma gelse ben gardımı alırım çünkü bir benzeri hayatımda var. Başıma sarmak istemem. Kendime güvenle alakası yok. Hayatımdaki o kadın, eşleri elde edemese de ailelerde huzursuzluk yaratıyor. Karşı taraftakilerin peşini bıraksın diye alttan alttan bir sürü şeyler yaptım ama biri bitip diğeri başlıyor. Yoruldum artık, mesafemi koydum. Evlensem eğer kafama koydum. Evime davet etmem. O kadar güvenmiyorum. Başka vukuatları da var zaten.
Konu sahibine diyeceğim şey, o ortak arkadaş pişmanlık duyup akıllanmış olabilir. Hemen ön yargılı olmayın. Huylu huyundan vazgeçmemişse de o zaman mesafenizi koyarsınız. Tabii yine bir yolunu bulup dadanabilir. O zaman naparsınız bilemem. Nişanlınızı engellemeye çalışırsanız onun da gönlü kayabilir. Kadını engellemeye çalışsanız ve anlarsa hırs da yapabilir. Ne nişanlınız ne arkadaşınızı tanıyorum. Kesin bir şey diyemem. Zaman gösterecek her şeyi.
Söylemeden de edemeyeceğim. Aldatma, hırsızlık gibi işlere girişmiş arkadaşlarım yok ama olsa idi postalardım. Yalan söyleyen, hayatı dedikodu olan ve kibirlilerle bile görüşmemi keserken aldatanla hiç işim olmaz. O dediğim şahısla da münasebetim atsan atılmayan cinsten biri olduğu için ama o da bitti. Belki düzelir diye uğraştığımdandı ilişkimi devam ettirme sebebim.
"İnsan, en çok vakit geçirdiği 5 kişinin ortalamasıdır." deyip sonlandırıyorum.
Konu sahibine diyeceğim şey, o ortak arkadaş pişmanlık duyup akıllanmış olabilir. Hemen ön yargılı olmayın. Huylu huyundan vazgeçmemişse de o zaman mesafenizi koyarsınız
konuda bahsettiğiniz kızla görüşüp görüşmemek sizi ilgilendirir, görüşmek istemiyorsanız görüşmezsiniz buna kimse karışamaz ama size "mahallede böyle bir olay oldu" diye anlatan yakın arkadaşınızı da hayatınızdan çıkarmalısınız, bugün başkasının dedikodusunu yapmaktan yüzü kızarmayan arkadaşınız yarın sizin de dedikodunuzu yapar.Arkadaşım çok yakın bir arkadaşım zaten kızla bir alakamız yoktu anlattığında mahallede böyle böyle bir olay oldu diye anlattı bu evlilik meselesi sonradan oldu tavefuk yaşadım
Bu zamanda size niye güvenilsin, siz kimsiniz? Bence de görüşmeyin, onun bunun dediğiyle yargılayacağınız birine faydanız değil zararınız dokunur. Ya adam evli olduğunu söylememişse ve kız öğrendikten sonra bırakmışsa? İçki sevmiyorsanız sevmeyin milletin içmesinden size ne? Öyle diyorlar böyle diyorlar... Biri sizin hakkınızda bir dedikodu yaysa hoşunuza gider mi?Bu zmanda kimseye güvenemiyorum o yüzden mesafeli olmak istiyorum
Burada birinin dedikodusu yapılması için tanımamız gerekiyor. Kimse kimseyi tanımıyor. Ha tanısam da yapardım dedikodu jddjd benim üstün dereceli olduğum sporumKonuya çözüm getiriyorum ama beni polemiğe çekmeyin.
Kaynanam şunu bunu yaptı, şuna üzüldüm buna ağladım vs—-> dedikodu değil, dert. Olayın tarafı olan biri sıkıntılarını paylaşıyor. Hayır ikinci kişi hakkında konuşması dedikodu değil.
Kocamın arkadaşının nişanlısı evli adamlaymış, komşum sevgilisiyle sevişiyormuş, dıdımın dıdısı yolluymuş vs—-> dedikodu. Konuyu açan kişi olayın tarafı değil, kendisini ilgilendiren bir mevzu yok.
Yani özet olarak bdv’deki bütün konular dedikodu değil, bu konu dedikodu. Nokta.
Mesela sizi hiç tanımayan birisine "kır papatyası yollu aman uzak durun, içki içiyor, zamanında evli erkekle beraberdi" deseler kendinizi nasıl hissederdiniz? İster bunları yapmış olun ister hiç alakanız bile olmasın. Herkes ikinci bir şansı hakeder. Üstelik sevmişler evlenmeye karar vermişler. Geçmişte nasıl biri olduğu kimi ne ilgilendiriyor? Konu sahibi görüşmek istemiyorsa görüşmesin, zaten dış kapının mandalı ama ay çok fena kız aman Allah korusun bunlardan bizi moduna giremez. Ben kıskançlık sezdim kendisinde. Sadece onun gibiler ahlaklı temiz ve saygın olup evlenebilir, bu kız geçmişine rağmen nasıl kendisini evlenecek kadar seven birini bulabilir diye hasetlenmiş.Yahu metres olmuş olmsmis isterse hayat kadını olsun baskasinin hayatı beni ilgilendirmez isterse acik ilişki yaşasınlar ama bu hayatta kiminle görüşeceğimizi tercih edebiliriz değil mi ?
Kizi tanımadan önce bunları duymuş ve hoşuna gitmemiş yapmış yapmamış önemli mi biriyle dedikodusunu da yapmamış sadece hayatında istemiyor bu kadıni
Eşinizin arkadaşının evleneceği kişi niye sizin dostunuz olsun, niye güvenmeniz gereksin? dış kapının dış mandalı. Burada ısrarla anlamadığınız şey şu; öyleymiş böyleymiş diye dedikodusu yapılan birine ön yargılı olmak. Konu sahibi uzaktan görmüş aynı ortamda bulunmamış oturup kalkmamış bile. Her şey "miş" li geçmiş zaman. Kimse görüşeceksin demiyor, dedikodulara istinaden tanımadan etmeden yargılama deniyor.Bence çok alakası var işte sevdiği kişiyi aldatan insan arkadaşını hayli hayli aldatır güven duymam ben o insana dostum arkadaşım olan insana güven duymak isterim saygı duymak isterim
Bana göre affedilmeyecek bir durum
Tamam en namuslu sensinBu kız arkadaşımın mahallesinde oturuyor evli bir adamla bir müddet beraber kalmış sonra adamı bırakmış gitmiş ,içki tarzı şeyler sevmem ama içki de içen birisi daha birçok böyle konu var hepsini anlatamam
Evli adamla iliski yasadiysa bundan sizene mesela? Ya da iciyosa sizene? Zarari kendine. Siz sevmiyosaniz icmezsiniz. Piyasada bekar kadinlarla gezen adamlar boyle fislenmiyo. Insanlarin hata yapabilecekleri sonra bundan donebilecekleri hic akliniza gelmiyo mu mesela. Tek dogru sizsiniz hic hataniz yoktur eminimBu kız arkadaşımın mahallesinde oturuyor evli bir adamla bir müddet beraber kalmış sonra adamı bırakmış gitmiş ,içki tarzı şeyler sevmem ama içki de içen birisi daha birçok böyle konu var hepsini anlatamam
Aynen öyle empati kurdurmak istemiştim sadece, yoksa çocuğu ile ilgili neden kötü bir şey söyleyeyim. Biri hakkında asıp kesmek kolay ama hayatta bizi neler bekliyor bilmiyoruz. Böyle söylediğimiz için ahlaksız olduk.Eşinizin arkadaşının evleneceği kişi niye sizin dostunuz olsun, niye güvenmeniz gereksin? dış kapının dış mandalı. Burada ısrarla anlamadığınız şey şu; öyleymiş böyleymiş diye dedikodusu yapılan birine ön yargılı olmak. Konu sahibi uzaktan görmüş aynı ortamda bulunmamış oturup kalkmamış bile. Her şey "miş" li geçmiş zaman. Kimse görüşeceksin demiyor, dedikodulara istinaden tanımadan etmeden yargılama deniyor.
Birisiyle, sadece hakkında duyduklarına istinaden görüşmeyebilirsiniz kendi kararınız ama bizzat görüp şahit olmadığınız şeyler için birine ahlaksız yollu zaten içkiciymiş diye dedikodusunu yapmamalısınız yapana çanak tutamamalısınız. Konu sahibi mahalleden duymuş, siz de kendisinden okudunuz. Yani suyunun suyu. Doğmamış çocuğum falan ajitasyon yapmayın, burada en dokunulmaz olan tartışması bile yapılmayan tek konu çocuklardır. Anne olacaksınız, bir gün sizin çocuğunuz da yanlış yola sapabilir, farzedin ki kızınız gençken biri tarafından kandırıldı, onun için de güvenemem affedemem ahlaksız metres mi diyeceksiniz. Siz siz olun kimseye karşı ön yargılı olmayın dedikoduculara prim vermeyin kendiniz bire bir gözlemleyin eğrisini doğrusunu.
yav bacım sanaaaaaaaa neeeeeeeeeeeeeeeeeBu kız arkadaşımın mahallesinde oturuyor evli bir adamla bir müddet beraber kalmış sonra adamı bırakmış gitmiş ,içki tarzı şeyler sevmem ama içki de içen birisi daha birçok böyle konu var hepsini anlatamam
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?