size danışmak istiyorum kızlar

Metaphora

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
21 Eylül 2008
2.502
54
118
35
İstanbul
benim 15 yaşında bir erkek kardeşim var,

neyse konuya giriyim..

kardeşim beden eğitimi dersinde saatini beden dersine girmeyen bir arkadaşına emanet etmiş,sonra arkadaşı saati vermek istememiş emrivaki yapmış 2 gün takıyım diye,kardeşimde sorumsuzdur biraz,kabul etmiş.

çocuk saati vermemiş oyalamış kardeşimi,sonrada kardeşimle çocuk okuldan ayrıldılar,ama ortak arkadaşları olduğu için kardeşim bir iki kez istemiş saati ve çocuk vermemiş,

sonra devreye abim girdi,çocukla konuşmuş ve çocuk tehtid etmiş,''saati unutun artık,beni birdaha rahatsız ederseniz şöyle olur böyle olur...'' klasik ergenlerin ''arkam var,seni döverim hee'' tarzı konuşmuş.abim üstüne gidincede ''50 lira verirsen saati veririm'' demiş.

neyse,kardeşim çok sinirlendi ve çocuğu polise şikayet etmek istiyor.ancak çocuk daha küçük,ileriyi tahmin edemiyorum polise şikayet edersek olayların büyümesinden korkuyoruz.polise çocuğun gözünü korkut da diyemeyiz oyun değilki bu..

sizce ne yapmalıyız,polise ne demeliyiz sizce bu olay nasıl gelişir,ve polise gitmek sonuç verir mi,saatin faturası falan duruyor,şahitler de var,

kardeşimin kavgaya falan girmesini istemiyorum ne yapmalıyız sizce

Evine gidin anasi babasiyla konusun, isteyin.
Yaw bu tur olaylar da hep sizi mi buluyor anlamadim? vermeyin esyanizi kimseye artik, valla.

aaa, şehir eşkiyasımı bu oğlan. Ne demek unutun
Aklından zorumu var bunun.

Ailesine söyleyin

Evine gidin anasi babasiyla konusun, isteyin.
Yaw bu tur olaylar da hep sizi mi buluyor anlamadim? vermeyin esyanizi kimseye artik, valla.

sorma arkadaşım yaa..

bu tür şeyleri kesinlikle semte bağlamak istemem ama oturduğumuz semt yer yer varoş,abuk subuk insanlar var ve özellikle kardeşim çok denk geliyor öyle insanlara..

olayların büyümesini istemiyorsanız o zaman okul idaresine bildirin
çocuk resmen eşkıyalık yaıyor yaptıgı yanına kar kalırsa kardeşi gibi kimbilir daha kimlere eşkıyalık yapacaktır ne de olsa kimse bişey yapamıyor
hatta benden korkuyorlar diye düşünmeye başlayacaktır zamanla
okul idaresine bildirn bikaç gün uzaklaştırma cezası alsın ailesi haberdar edilsin
en azından göü korksun

Son düzenleme:
Ayy canım yaa hep de dertlerin emanet eşya verip geri alamamaktan oluyor senin de... Kimseye emanet eşya bırakılmaz ki özellikle az para da ediyorsa eşyalarınız üzerine konmak isteyen insanlar oluyor işte böyle. Bence öncelikle ailesiyle konuşmayı deneyin, baktınız olmuyor o zaman polise gidersiniz ama polis de pek ilgilenir mi böyle bir konuyla orasını bilemem...

polislik durum yok ortada bence çocugun ailesine ulaşmalısınız
siz ailecek bu durumdan müzdaripsiniz sanırım siz anladınız artık kardeşinizide uyarmalısınız

ailesiyle konuşun............çocuk laftan anlıcak gibi değil baksanıza.....ailesiyle konuşuncada olmazsa bırakın giden saat olsun tv de haberlerde neler duyuyoruz Allah korusun bir saat yüzünden başınızı belaya sokmayın ..........

bazen polisler büyük hırsızlıklarla bile ilgilenmiyor siz saatimizi aldı vermiyor derseniz sanmıyorum çok ilgileneceklerini

bırakın giden saat olsun. belliki üstelerseniz sizinde basınız agrıyacak. cocuk böyleyse aileninde onun gibi olma ihtimal var. hem böylece kardesineze ders olur. bu tarz insanlardan uzak durur cünkü kardesinizde tam ergenlik cagında. hiç basınızı agrıtmayın derim

kızlar polisi kardeşim hırsından söylüyor,öyle ufak şeyleri polise bildiren insanlar değiliz..

yani çocuğun bu davranışlarına sinir olduğu için polise söyliyimde korksun bundan sonra haddini bilsin diye düşünüyor,hak vermiyor da değilim ama olaylar büyür bence,

çocuk okuldan ayrıldı,yazmıştım konudaki ilk mesajımda,haklısınız önce ailesiyle konuşmamız gerek,önce tabi çocuğun adresini bulmamız gerek,çünkü çocuk arazi oldu,kaçıyor bizden,neyse bir yolunu bulacağız artık.

babam bu olayı bilmiyor bilse hem kardeşim için çok kötü olur,hemde babam ''boşver oğlum giden bir saat olsun'' diyen bir adam değil,daha önce de başımıza bir hırsızlık olayı gelmişti,maddi anlamda çok şey gitmediği halde sırf sinirinden babam dava falan açmıştı polis falan ortalığı birbirine katmıştı,yani babam öğrenirse olay daha da büyür.

tatlım saat pahalı,maddi değeri var yani,üstelikte babam çok sert bir adamdır saatin yokluğunu farkederse kardeşime çok çok kızar

evet çok haklısın bizde aynen çocuk ailesi gibiyse diye korktuk,önceden evine gitmeyi biz de düşündük ama abim engelledi,sonuçta kapılarına kadar gidicez ne malum bizi tartaklamayacakları yada inanmayacakları,ya da çocuk paniğe kapılıp kardeşimle kavga ederse ve bu sefer gerçekten başımız belaya girerse diye,ama biçok kişi ailesiyle konuşun demiş sanırım başka çözümü yok ailesiyle konuşmaktan başka.

genç dayın amcan fln varsa sizden büyük onunla ailesine ulaşmaya çalışın babanız duymasın diyorsanız tek basınıza gitmeyin ailesine ama baktınız ck bela cana deil mala gelsin bırakın saat olsun giden

nefret ediyorum emanetin üstüne konan insanlardan! bence de ancak ailesine bildirebilirsiniz. belki de çocuk saati satmıştır. ondan vermiyordur.

yanii benimde erkek kardeşlerim var ve bildiğim kadarıyla erkekler bu işleri o dediğin " arka kısımdaki" desdeklerle halleder..başka türlüde olmaz zatenn,anlamaz onun gibiler..gerçi saati elinden çıkarmış da olabilir maddi anlamda çoksa değeri ama yine bir görünsün birileri,bir daha cesaret edemez böyle bişeye..

tatlım kardeşim zaten başını belaya soka soka okuldan atılıyordu az daha (atılmamak için okuldan ayrıldı)

abimde o yollardan geçti,o da kavgalara girdi,erkek adamdır olur öyle şeyler,ama bu kardeşimin ayarı yok ve çevresinde çok kalitesiz insanlar var,ne yapacağı hiç belli olmaz,Allah korusun ya kavga çıkarda onun dengesiz arkadaşlarından biri yaralar ya da yaralanırsa,bu olaydanda kardeşim sorumlu tutulursa,

herşeyine müdehale etmek zorundayız.o kardeşimden o kadar korkuyoruzki yaptığı her açığı babam duymadan halletmeye çalışıyoruz,

şimdi polise gitmek istiyor,kaba kuvvet şiddet kullanmak istemiyor ve arkasında olmak istiyoruz doğru olanın bu olduğunu farketmesi açısından.ama bir yandan da polisler bunu ciddiye almayabilir,dahası kardeşim doğru olanı,yapması gerekeni farkına varsın derken gencecik çocuğun hayatını kaydırabiliriz.

ah be tatlım genetik mı sizde bu eşya verme olayı :)
eşkıya meskiya 3. sayfa haberleri yalan değil..bence ailesiylede konuşsanız bir şey değişmez daha beter kudurtursunuz o pisligi..polis zaten bu olaya bakmaz bile..e kardesinden de korkuyosun madem bırakın pesini bence veya verin 50 lira alın saati..ama alesine gitmekle hiç bir şey olmaz..belli nasıl bir ailesi olduğu,eşkıya cocukları var umurlarında değil..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…