• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Size de oluyor mu

asucuk29

Nirvana
Kayıtlı Üye
1 Eylül 2009
327
69
623
40
Gümüşhane
Bazen sohbet ortamında bir şey söylüyorum sonra kafama takılıyor acaba karşıdaki insanı kırdımmı diye?Bugün modaevine bir arkadaş geldi başka bir arkadaştan söz etti bekar mı dedi benim ağzımdan dul lafı çıktı:çok üzgünüm:Yıllar önce eşinden boşanmış dul lafını kendisinden için çok söyler.Her lafa takılan insan değil benim iyi niyetimide çok iyi bilir. Her görüşmelerimin ardından özeleştiri yaparım niye bunu dedim niye şunu yaptım diye hayıflandığım olur.Aynısı sizede oluyor mu:uhm:

senin diğer konularını da hatırlıyorum sence çok abartmıyormusun valla hasta olursun bu yaşta allah korusun

bendede arada oluyor ama takmamaya çalışıyorum.yoksa yakında psikiyatri yolu görünebilir bana.bence fazla abartıyoruz bazı şeyleri.

senin diğer konularını da hatırlıyorum sence çok abartmıyormusun valla hasta olursun bu yaşta allah korusun

Kalp hastasıyım ameliyat oldum herşeyi kafama takmaktan bu hale geldim.Bu özeleştiri konusunda çok takıntılıyım doktora gitmeyi düşünüyorum.Sanırım başka çözüm yok.Sizlerdede oluyor mu diye merak ediyorum

Söylediğin laflara üzülüyorlar mıdır acaba die bu kadar takma yoksa hep üzülen taraf sen olursun. ınsanlar değil üzülür mü acaba die düşünmek, bile bile üzülsün düe konuşuyor bazan. O yüzdden bırak o kadar detaya kafa yormayı...

ınsanın özeleştiri yapması güzeldir, genelde insanlar söylediklerini düşünmeye pek fırsat bulamazlar, bunlardan çok var heryerde. Ama fazla abartırsan, kendine zarar verirsin. Herşeyi takıntı yapmamak lazım, yardım alman faydalı olabilir.

ayy aynı dert bende de var.çok düşünürüm acaba karşımdakini kırdım mı..üzecek bi laf mı dedim,beni yanlış anladı mı diye..

bende cok oluyo valla bazen dilimi tutamiyorum sacmaliyorum
gecen arkadasi eve biraktim arabayla yukarida cikartsaydim dedim sonrada acaba alindimi diye düsündüm
amannnn ne biliyim insanlarda okadar hassas olmasin :))))

Karşımdakini kırdım mı,dan ziyade kırdığım kişi hakkımda ne düşünür kaygısı yaşıyor olabilir misin ?

Bende Bu aralar oldu Bu dediğin şey.. insanları kırdım mı ? kötü Bişey dedim mi ? Birini incittim mi ? Delirdiğimi düşünüyorum Bazen. Geçen gün sevgilimin kuzeniyle kuzeninin kız arkadaşı Bizdelerdi. Pek sevmem kuzenini, kızla da yeni çıkmaya Başladı.. haftada 1 sevgili değiştirir, Başım döndü artık her gördüğümde yanında Başka Bi kız. neyse Betül diye Bi kızla çıktı 2 ay kadar, kızı çok sevdim. ondan ayrıldı şimdi Bahar diye Bi kızla çıkıyor, kıza yanlışlıkla 3 defa Betül diye hitap ettim. özür diledim cnm kusura Bakma dedim ama 3 gün kötü hissettim kendimi. yani olaBilir yani ne var Bunda değil mi ? Ama Ben kızı üzdüm, kızı kırdım diye kendime öyle Bi kızdım ki. Bu aralar ilk defa Bu denli takıyorum Böyle şeyleri.. insanlarla konuşmaya korkar oldum. sınav stresine yoruyorum Ben Bunu. dün Bacağıma konan sineği sakat Bıraktım diye oturdum ağladım yaa.. elimle refleks olarak vurdum, sinek yamuldu. ölmedi kanadı kırıldı, öldüremedim de.. oturdum ağladım o da Bi candı nasıl kıydım allah Benim Belamı versin diye. Sanırım deliriyorum Ben !

Bende düşünürdüm değer verdiğim insanlar için falan .....aaaaaa bi baktım millet yüzüme pat pat söylüyo olur olmaz şeyi benim kırılacağımıda hiçççç düşünmüyo öyleyse bende düşünmüyorum bundan sonra .........kendime dert te etmiyorum sende etme inan onlar senin düşündüğün gibi kırdımmı diye akıllarından geçmiyodur ...istisnalar hariç oda varsa ben denk gelmedimde ....sıkma kendini boşuna

demekki tek bende olmuyor bu sorun:çok üzgünüm: komşu gelmişti kız sözlenmiş sözlüsünden bahsediyordu çok imreniyorum diyeceğime kıskanıyorum demişim;hemen açıklama yaptım;yanlış telaffuz ettim dedim sağolsun ben seni biliyorum kendini açıklamak zorunda hissetme dedi.Hem kendimi ifade etmemde aksaklıklarım oluyor hemde karşıdakini incitecek hareketim oldu diye hayıflanıyorum.

Ben de çok düşünmeden konuşurum. Daha doğrusu herkesi kendim gibi sanırım. Eşim de zaman zaman uyarıyor ben senin ne demek istediğini anlıyorum ama başka insanlar anlamaz diye. Ben de kötü niyetli söylemiyorum hiç bir şeyi,Zaten kötü niyetli olduğumu düşünenlerle işim olmaz diyorum. Gerçekten de karşımdaki insan kötü niyetli değilse ne derse desin kırılmam ben. Aynısını da beklerim tabii.
Çok fazla takma kafana bence. Hayatında gerçekten önemli olan kişileri kırmadığın sürece sorun yok. Hergün konuştuğum insanlar ne düşünecek diye düşünürsem bana daha önemli şeyleri ve kişileri düşünecek vakit kalmaz.

bendede oluyor...o an konuşurken kesinlikle kötü niyetli söylemiyorum bazı şeyleri ama sonradan düşünüyorum o anın ya da o günün kritiğini yapıyorum kafamda ve aa niye öyle dedim acaba yanlış anladımı diye düşünüyorum ama benimki takıntı şeklinde değil...eğer gerçekten yanlış anlamış olabileceğini düşünüyosam düzeltmesini yapıyorum o kişiye...ya bak ben böle böle dedim ama yanlış anlamadın dimi o niyetle sölemedim falan gibi...

Back
X