Size göre nasıl olmalı ?

Tek oglan, tek erkek lafini da forumda duyuyorum. Tek olsa noluyor cift olsa noluyor ki? Tek cocukta degil tek erkek😃 erkekten 2 tane olunca gitmeyecek miymis ya da nöbet usulu anne evinde mi duracaklar.
Bana normal gelmiyor devamli her boşlukta aile yanina koşmak ama kendiniz bile tek oglan muhabbeti yapan biriyseniz yasadiginiz yetistiginiz yerde bu artik kemikleşmiş bir durum anladigim kafariyla. O zaman kabul etmelisiniz belki

Evet . biraz öyle kavram varda ama ben ilerde öyle biri olacağımı sanmiyorum gercekten evlâdım büyüdüğünde yani .
Ornek verdiğin durum ablamin es ailesinde vardı. kayın valide hasta iken bi eniştem giderdi bide diğer erkek kardesi giderdi boylece nöbetleşe bakmış oluyorlardı 😀😃

Tek oglan, tek erkek lafini da forumda duyuyorum. Tek olsa noluyor cift olsa noluyor ki? Tek cocukta degil tek erkek😃 erkekten 2 tane olunca gitmeyecek miymis ya da nöbet usulu anne evinde mi duracaklar.
Bana normal gelmiyor devamli her boşlukta aile yanina koşmak ama kendiniz bile tek oglan muhabbeti yapan biriyseniz yasadiginiz yetistiginiz yerde bu artik kemikleşmiş bir durum anladigim kafariyla. O zaman kabul etmelisiniz belki
Anam benim oğlanlar Çifter diye sık sık gelmeyecekler mi bana 🙈 aman zaten ne o öyle zırt pırt gelmeler azıcık kafamı dinlerim 2 yılda 5 yaş yaşlandırdı zaten beni sıpalar 🤣

Kesinlikle normal değil. Görümceniz de eşinin ailesine bu kadar çok sık gidip geliyor mu? Genelde bu tip aileler kendi kızları ve gelinleri devamlı gidip gelsin “biz gelin aldık” derler ama kendi kızlarının eşinin ailesine devamlı gidip gelmesini istemezler

Evet çok mantıklı bi yorum .
Zaten görümcemin eşi batmanlı
Onun kayın ailesi köyde yaşıyor tabiki sık gitmiyor bayramda bide cenaze falan olursa belli başlı sebeblerde gidiyor

Seda canım,
Aynı apartmanda otursanız da bak ne güzel diyorsun, siz ayrı bir evsiniz. Bir ailesiniz. Özeliniz olmalı ve bu kadar sık görüşmek inan iyi değil. Eşin bu konuda kilit nokta, izin günlerini neden annesinde geçirmek istesin ki? Gençsiniz, beraber planlar yapmak gayet de hakkınız. Bu durumu eşine açmalısın, birden kesilmek doğru olmaz da, zamanla sıklığı azaltarak alıştırmak lâzım.

Bir de dedikodu yaparlarsa yapsınlar.

Çok önemsemeyin.

Sanki şimdi yapmıyorlar mı?

Yapıyorlar .
Dün gece zaten çay bahanesi ile evimde tartışma çıktı . 2 si bana gelmişti. Görümce ile kaynana
Ta eski nişanlılık mevzusu alışveriş alim satım konuları içleri dolmus konusup durdular.
Ne gerek varsa aradan 3 yıl geçmiş.
Görümce kapıya ayağını vurup tekmeledi gitti . Esim evde yoktu çalışıyordu işteydi . Uzerime baya gelip yüklendiler. Ben de sahipsiz olmadığımı söyledim. Kendi ailemi aradım. Onlara da yansıdı.
Ortalık şimdi bi belirsiz .

Seda baştan mesafeni koymalıydın ama eşinden dolayı çok başarılı olamamışsın. Geç kalmış değilsin, evin kapın ayrı sonuçta senin de kendine göre bir hayatın düzenin var. Gitmeleri azalt, eşini al karşına konuş dedikodu olur diye bu şekilde yaşanmaz.

Sizin söylemeniz olmaz çünkü bu kültürde böyle alışmışlar yaşam şekilleri bu... Eşinizle konuşun o ailesine sizi karıştırmadan söylesin... Yoksa hep siz kötü olursunuz...İzin günlerinde eşinizin bi planı olsun...Ailesinin dışında... Konunun merkezinde siz olursanız dargınlık olur aynı çatı altında huzursuz olursunuz...Ama benim için sorun değil dargınlıkta olsa sınır olsun gerekirse görüşmeyelim diyebiliyorsanız yakın kibriti alev alsın ortalık😅

Evet bazen kötü olan ben olmak istemem orasida ayrı

Yapıyorlar .
Dün gece zaten çay bahanesi ile evimde tartışma çıktı . 2 si bana gelmişti. Görümce ile kaynana
Ta eski nişanlılık mevzusu alışveriş alim satım konuları içleri dolmus konusup durdular.
Ne gerek varsa aradan 3 yıl geçmiş.
Görümce kapıya ayağını vurup tekmeledi gitti . Esim evde yoktu çalışıyordu işteydi . Uzerime baya gelip yüklendiler. Ben de sahipsiz olmadığımı söyledim. Kendi ailemi aradım. Onlara da yansıdı.
Ortalık şimdi bi belirsiz .
Sen hamilesin utanmıyor mu görümcen

Evet . biraz öyle kavram varda ama ben ilerde öyle biri olacağımı sanmiyorum gercekten evlâdım büyüdüğünde yani .
Ornek verdiğin durum ablamin es ailesinde vardı. kayın valide hasta iken bi eniştem giderdi bide diğer erkek kardesi giderdi boylece nöbetleşe bakmış oluyorlardı 😀😃

Hastalik başka durduk yere zirt pirt her boşlukta oraya kacmasi başka. 🙄

Hastalik durumunda evladin kizi erkegi mi oluyor herkes gider annesine babasina bakar, kiz da dahil.
Oglu olmayanlar bi köşede yalniz başina mi kaliyor.😄

Seda baştan mesafeni koymalıydın ama eşinden dolayı çok başarılı olamamışsın. Geç kalmış değilsin, evin kapın ayrı sonuçta senin de kendine göre bir hayatın düzenin var. Gitmeleri azalt, eşini al karşına konuş dedikodu olur diye bu şekilde yaşanmaz.

Evet eşim biraz yumuşak yüzlü yani hemen tamam olabilir olur diyen birisi.
Ama tabiki evimiz ayrı. Dikkat ederim bende bundan sonra

Evet eşim biraz yumuşak yüzlü yani hemen tamam olabilir olur diyen birisi.
Ama tabiki evimiz ayrı. Dikkat ederim bende bundan sonra
Dengeyi kuracak kişi eşin. Eşimde tek erkek çocuk ve kayinvalidemle 15 dakikalık mesafede oturuyoruz. Haftada 1 kez gideriz bazen 2 haftada bir çalıştığımız için anlayışla karşılarlar. Evde oldugun ve çok yakın olduğunuz için malesef sürekli dip dibe olmak istiyorlar...

Bazen tabakları oluyor yemek verdikleri
Genelde dolu veririm.
Ben çıkartırım .
Çıkartmışken bi kahve içip oturup 1/2 saat sonra kalkıp aşağı iniyordum .
Bazende çıkamadığım anda esimle yemek yollarım . Genede iste takılacak bi sey arada bulurlar. huylarına alışkınım. Ama yeri geldiğinde esime ikimizken söylüyorum konusup .

Onun siniri esimle benim ilk nisanlandigim zamana ait nisan alışverişine katılamadı gelemedi cocugunu koyacak yer bulamadı onun acısını çıkarmak için yaptığına eminim .
Ay yok artık. Dayı yolu, amca yolu, sülalece nişan alışverişi bunlar çok eskide kaldı. Görümcenin ne işi varmış zaten. Ki ben de Antepliyim. En fazla kayınvalideni çağırırsın o da kibarlık olsun diye. Görümcenin suç etmeye asla hakkı yok. Bunlar mı kaldı de. Değişmiş bu kız derlerse desinler. Biraz da tepkini koy. Eşine kızmadan ciddi bi tavırla onla zaman geçirmesi gerektiğini hatırlat. Ayrıca hamilesin bunlarla uğraşmam de, muhtemelen biz de hamile olduk diyecekler. Sendeki hastalıklar da annemde yok falan de. Ne anlamsız bi kavga. Benim bile canım sıkıldı.

Polyanna seda dertlenmiş, çok şaşırdım 🙄

Benim annem alt katımda oturuyor. Hafta içi günler işten dönünce mutlaka kapıdan uğrayıp görüyorum, bazen bi yarım saat girip oturuyorum. Eşim de haftada bikaç gün uğruyor akşamları, hal hatır soruyor. Böylece hafta sonları uğramasak da sorun olmuyor. Ama maksimum iki haftada bir benim ailemi ve eşimin ailesini de dahil ederek plan yapıyoruz. Çünkü özlüyorlar ve bizleri görmek istiyorlar haklı olarak. Ama bizim ailelerimiz baskıcı ataerkil aileler değil. Bize ya da planlarımıza müdahale edemeyeceklerinin farkındalar. Bizim izin verdiğimiz kadar hayatımıza dahil oluyorlar. Siz de bu şekilde sınır çizebilirseniz rahat edersiniz.

Back
X