• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

size gore ??????

Kizlar bi sorum var. Biz esimle daha once bi tartışma yasadik ve is büyüdü büyüdü ailem dedki ; biz kizimiz ne larar verirse versin arkasındayiz . Kimseye mecbur degil .. dediler. Sonra problem halloldu ama simdi benm kafami takildi. Gecen gun arkadasim dediki ailen sana sahip çıkarak iyi yapmamis . Simdi esin hep ya bi yanlisimda karimi benden alirlarsa korkusuyla yaşayacak. Cunku o da biliyorki ailen arknda.. vede sana hic acimayacak bisey olursa bu nolur napar gariban demeyecek dedi.. ya bana gore ailemin tavri dogru.... ama ya hakliysa...............????? Erkekler boyle durumlarda gerçekten nasil düşünürler siZce ??

karımı benden alırlar korkusu daha iyi değilimi? yani bu gariban nabar diye acımasındansa ben bu kadını kaybetmemeliyim diye endişelenmesini tercih edrim. yani onsuzda ayakta durabilceğini görmesi sana olan saygısını da arttırır bence:DD

Kizlar bi sorum var. Biz esimle daha once bi tartışma yasadik ve is büyüdü büyüdü ailem dedki ; biz kizimiz ne larar verirse versin arkasındayiz . Kimseye mecbur degil .. dediler. Sonra problem halloldu ama simdi benm kafami takildi. Gecen gun arkadasim dediki ailen sana sahip çıkarak iyi yapmamis . Simdi esin hep ya bi yanlisimda karimi benden alirlarsa korkusuyla yaşayacak. Cunku o da biliyorki ailen arknda.. vede sana hic acimayacak bisey olursa bu nolur napar gariban demeyecek dedi.. ya bana gore ailemin tavri dogru.... ama ya hakliysa...............????? Erkekler boyle durumlarda gerçekten nasil düşünürler siZce ??

arkadaşının kafasını anlamadım gerçekten. kadının ezik kimsesiz garibanmı olması gerekiyormuş evliliğin yürümesi için. şunu söyleyim eğerki eşin sana çile çektirme derdinde bir adamsa bundan sonra ayağını denk alır. ama içten içe ailen arkanda olupta sana destek oldukları için ailene karşı bu yüzden nefret duyar.

yok eşinle yaşadığın o dönemki sorunlar ikinizin karşılıklı anlaşmazlığındansa sadece eşinde karım bidaha bunu yaparsam yine gidebilir ailesi arkasında diye düşünür.

ama her halukarda sen karlı çıkarsın bu işten. eşinden başka tutunacak dalı olmayan kadınları ezmeyi sever erkekler. o komşunda baya geri kafalıymış gerçekten. iyi kocam bana ne siterse yapsın ailemde olsun sen yinede otur kocanın dizinin dibinde desin. var maalesef böyle aileler ama ne budurumdan nemalanan kocaya adam denir nede çocuğunu çile çektiği ortamda tek başına bırakana ana baba denir.

sanki ailen arkanda olmasa "ne yapar bu kadıncağız" diye düşünecek...
erkeklerin böyle düşünme yetisi olsaydı, bu dünya çok daha güzel bir dünya olurdu :34:
ailen yapılabilecek en doğru şeyi yapmış..

arkadaşınızda gerçekten saçmalamış. zaten erkekler hep ah yazık buda kimsesiz arkasında kimse yok ne yapar bensiz diye düşünen tiplerdir. bence aileniz gayet doğru davranmış.bilsin ki ona muhtaç değilsiniz,size kollarını açacak,karşılıksız seven bir aileniz var ozaman daha cok kıymetinizi bilir.çaresiz olduğunuzu ailenizin asla sizi kabul etmeyeceğini bilse erkekler (kötü niyetliyse brde) ne yaparsam yapayım bu burada diye düşünüp keyfine göre takılır.ezerde ezer.

Ay özür dilerim ama arkadaşına çok güldüm:52: Durup bi'an bile olsa yoksa haklı mı demen bile yersiz senin.
Arkadaşının mantığına göre bakarsak gariban gören adam iyi davranmak yerine yüklendikçe yükleniyo kadına çünkü biliyo ki aha kapı orda dediğinde sahip çıkacak bi'ailesi yok.

Hem seni sevdiği için değil de gariban gördüğü için sayan adamı ne yapacaksın yahu.

Arkadaşın gözüme kocamdır, erimdir ne yapsa yeridir, bana baksın yeter kafasında olan kadın imajı çizdi. Sorsaydın kendi zavallı gibi mi duruyomuş kocasının karşısında ondan mı mutluymuş:37:

Arkadasinin dedigini ben de sacma buldum.

Ama bunun yani sira kari-koca kavgalarina ailelerin de bu kadar dahil edilip geline ya da damada goz dagi vermesini de dogru bulmuyorum. Ailenin arkanda olmasini da asmis bu durum. Olayi daha da buyutmus. Kendini savunamayan kucucuk cocuklar gibi annenin babanin senin icin esine kizmasi da nahos bir durum bence. Siz aranizdaki kavgayi ya da tartismayi unutursunuz ama, ailen ve esin birbiri arasindaki cekismeyi unutmaz.

bence arkadasın senı kıskanmıs sanırım bole bır olayda kendı aılesı arkasında durmamıs senınkının durmasını da cok kıskanmıs :))))

eşin sana acıyarak devam edecekse zaten devam etmesin bu evlilik, arkadasının soyledıgı sey cok da mantıkli değil bence

ailenin tepkisi doğru imiş.

Sorun ne bilmiyorum ama ailenin hep senin arkanda olduğunu eşinin bilmesi çok iyi olmuş. çünkü eşler eğer karılarının ailesinin arkasında olmadığını sezdiklerinde baskı kurmaya başlıyorlar, nasıl olsa gidecek yeri yok diye sindirme politikasına giriyorlar. Bence iyi olmuş. O arkadaşın sanıyorum bekar olmalı. Çünkü böyle bir şeyi ancak bekar biri söyleyebilir. bir de şunu merak ettim, sen eşinin seni sevmesini sana saygı duymasını mı istiyorsun yoksa sana acımasını mı? Evlilik acıma duygularıyla yürümez. Sevgiler...

Arkadaşın şaka yapmıştır belki :1: Şaka değil bunlar gerçek düşünceleriyse otur o kadınla arkadaşlığını bir daha düşün derim:20:
Ailen tabi ki arkanda olacak başka türlüsünü düşünemiyorum.... Evli filan değilim daha 21 yaşındayım ama annemde babamda doğrunda da yanlışındada biz arkandayız der bu bana aşırı derecede güven verir:16:
Ailenin tavrı sonuna kadar doğru...:23::32:

aıle arkasında durmayıncada gencecık kadınlara neler oldugunugoruyoruz. gozlerı korksun bıraz her ıstedıklerını yapamasınlar bencede.

Ailen doğru tepki vermiş arkadaşının tam tersi dediği şeyler olur artık o korkuya kapıldıysa arkasında ailesi var diye seni ezemez,,cesaret edemez... arkadaşın yanlış düşünüyor

senin arkadaşın resmen seni kıskanmış, sırf moral bozmaya çalışıyor...
sanırım kendi ailesi arkasında durmuyor ki, duranları çekemiyor...
öyle şey mi olur canım yaa, keşke ailen arkanda olsun, ezilmiş bir kadın olarak sana acımasını mı isterdin sen??

bana görede ailenin tavrı dogru
neden mi çünkü erkekler sahipsiz kadınları daha çok ezerler
gidecek yeri yok bana muhtaç diye
bir erkekte kaybetme korkusu olacakki karısının kıymetini iyice anlayacak
bana göre arkadaşının düşüncesi yanlış

Arkadaşa aynen katılıyorum. benim gidecek yeri olmayan bir kuzenim eşi yapmadığını bırakmadı ona bu bir.

İkincisi benim ailemde arkamızda hepimizin eşleri bunu bilir. hem temkinli davranırlar bize karşı

Üçüncü arkadaşınızın dediği doğru bile olsa şahsen benim gidecek yerim olmadığı için , bana acıdığı için iyi davranmasını istemezdim.

boşver bence arkadaşının dediğini erkeklere güçlü görünmek her zaman iyidir . Sevgiler

Ben eşimin ailemden çekindiği için bana iyi davranmasını istemezdim açıkçası.

Hayat bu ne getireceği belli olmaz, ne yani Allah esirgesin bir kaza olsa ailemi kaybetsem eşim "Şimdi yandın ailen yok artık, sorarım ben sana." mı diyecek :26:? Arkadaşınızın yorumuna diyecek birşey bulamadım zaten...

Bence evlilikte esas kadının duruşudur. Kadın yada erkek hiçbir insan duruşu olmayan birisine saygı duymaz. Siz olsanız hertürlü eziyete boyun eğen birisine saygı duyarmıydınız?

Bu kadının ezilmemek adına edepsizlik yapıp ortalığı yangın yerine çevirmesi anlamına gelmiyor elbette ama bazı sınırlarımız olmalı ve bu sınırları annemiz, babamız yada erkek kardeşimiz belirlememeli, çünkü birgün onlarda hayatımızda olmayabilirler.

Son düzenleme:

ne garip bir düşünce tarzı..neden gariban olasın ve neden eşin sana acısın...elbette güçlü olman gerekir ve elbette ailen senin arkanda duracak...

insanlar arkasında birileri olmayanı ezmeye daha meyillidir...

ne alaka sen kendine acınacak kadın gözü ile mi bakıyorsun da , saygı sevgi bitse acıma da biter merak etme ister ailen olsun ister olmasın

o nasıl bir arkadaş yahu..
onun eşi ona acıdığı için mi berabermiş.
zavallı kadın napar sokaklarda diye
ezik midir nedir
daha neler duyacağız...

Back
X