• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Size tepeden bakan (eski) yakinlarınıza nasıl bir tutum sergilerdiniz?

strawberry_cake

Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
15 Nisan 2017
3.476
9.052
158
Merhaba hanımlar. Uzun zamandır beni huzursuz eden bir konu var sizlere danışmak istediğim.

Bilenler bilir ben yurt dışında doğdum büyüdüm evlendikten sonra Türkiye'ye yerleştim. Oradaki yakınlarım için büyük bir şok olmuştu çünkü kimse böyle birşey beklemiyordu. Yurt dışına hala gidiş gelişlerim oluyor bayramlarda vs (malesef) irtibatimiz oluyor hala oradaki yakın akrabalarla. Ama beni artık çok rahatsız eden bir durum var. Kuzenlerimden tutun dayılarım ve eşlerine kadar (hepsi değil tabi ama çoğu için geçerli bu) o kadar tepeden bir tutum sergiliyorlar ki. Artık içimden ne aramak geliyor nede konuşmak. Kuzenlerimin çoğuyla iletişimi neredeyse tamamen kestim ama aile büyükleri söz konusu olunca bayramlarda vs aramak mecburiyetinde hissediyorum kendimi. Çocukluktan gördüğüm baskıyla aramasam yanlış birşey yapiyormuşum gibi hissediyorum. Bir kaç yıl önce teyzemin eşi vefat etmişti mesela destek olmak için daha sık arıyordum ama her görüşmeden sonra bana kendimi o kadar kötü hissettiriyordu ki. Ben artık bu insanlara taviz vermek istemiyorum çünkü ses tonları konuşma tarzları o kadar iticiki. İki yıl önce yurt dışına gitmiştik eşimle oraya yerleşme planımız vardi. Beraber aynı yatakta uyuduğum çocukluğumun gençliğimin bir arada geçti kuzenlerim bir kere olsun aramadilar uğramadilar. Kaldığımız evle onların evi arasında 5 dakika yürüme mesafesi olmasına rağmen! Ne bileyim Şubat depremi oldu mesela kıyameti yaşadık burda biri bir telefon edip durumun nasıl diye sormadı. Şimdi bu duyguların niye depreşti diye sorsanız bu bahsettiğim kuzenlerden biri geçen hafta Hac'a gitti ve yıllar sonra! bana mesaj attı istemeden kırdıysam hakkını helal et falan diye. Helal olsun dedim ama içten içe çok kırgın olduğumu farkettim. Uzatmak istemediğim için anlatamadığım başka şeylerde var çünkü.

Artık hiç biriyle görüşmek istemiyorum. Ben onlara karşı duruşumu hiç bir zaman bozmadım ama onların yaptığı çok haince geliyor artık. Bekarken çoğundan daha iyi imkanlara sahiptim ve daha yüksek bir eğitim gördüm ama bunu kullanıp onları küçümsemek bir kere olsun aklıma gelmedi çünkü onlara 'ailem' gözüyle bakıyordum. Ama onlar sırf memur biriyle evlenip Türkiye'ye yerleştim diye ellerine fırsat geçmiş gibi davranıyorlar. Bir keresinde ikinci annem olarak gördüğüm yengem gözümün içine baka baka alay edercesine Türkiye'deki memurlar aç diye bir yorum yapmıştı. İnanılmaz zoruma gitmişti. Kendileri halbuki yıllarca oranın sosyal yardımlarıyla geçinen insanlar. Hazmedemiyorum artık böyle şeyleri. Siz olsanız böyle bir durumda nasıl bir tutum sergilerdiniz? İzne gelince hiç birini ziyarete gidesim yok bayramlarda seyranlarda arayasım yok artık. Sizde bu durumda böyle bir karar alırmıydınız?

Yani neye tepeden bakıyorlar anlayamadım, kanka sen eğitimli birisin tabi ki hepsinden fazlasın akrabalar yardımla yaşıyor diyorsun. Fazla tevazu böyle milletin gtünü kaldırmayı getiriyor maalesef. Ben olsam görüşmezdim. Kaşınırlarsa da kaşı. Siz yardımla yaşamıyor muydunuz, düşkün olan da sensin aç olan da sensin ayyyy gtüm derim. Tiplere bak Allasen Almanların önlerine koydukları artıklara tamah edip bizleri mi beğenmiyorlar🙄🙄banlanmak istemiyorum aç köpekler

Yani neye tepeden bakıyorlar anlayamadım, kanka sen eğitimli birisin tabi ki hepsinden fazlasın akrabalar yardımla yaşıyor diyorsun. Fazla tevazu böyle milletin gtünü kaldırmayı getiriyor maalesef. Ben olsam görüşmezdim. Kaşınırlarsa da kaşı. Siz yardımla yaşamıyor muydunuz, düşkün olan da sensin aç olan da sensin ayyyy gtüm derim. Tiplere bak Allasen Almanların önlerine koydukları artıklara tamah edip bizleri mi beğenmiyorlar🙄🙄banlanmak istemiyorum aç köpekler
Ben daha da tepeden bakardım, laf sokanın da o lafını ağzına tıkardım bir daha ileri geri konuşamazdı.
Çok haklısınız ama işte annem beni bu konuda o kadar yanlış yetiştirdiki. Büyüklere ne olursa olsun saygsızlık yapılmaz zihniyetiyle, bol tabularla büyüttü beni. Birde gerçekten benimsiyordum ben oradaki akrabalarımı yani haddinden fazla iyi niyet besliyordum. Yaşım ilerledikçe herşeyi daha net görmeye basladıkça inanılmaz soğudum hepsinden.

Çok haklısınız ama işte annem beni bu konuda o kadar yanlış yetiştirdiki. Büyüklere ne olursa olsun saygsızlık yapılmaz zihniyetiyle, bol tabularla büyüttü beni. Birde gerçekten benimsiyordum ben oradaki akrabalarımı yani haddinden fazla iyi niyet besliyordum. Yaşım ilerledikçe herşeyi daha net görmeye basladıkça inanılmaz soğudum hepsinden.

Ben katılmıyorum kanka, ailen seni gayet doğru yetiştirmiş aile terbiyesi vermiş. Sana o aile terbiyesini vermeseydi sen de o gerizekalı akrabaların gibi olacaktın, zannedersem onu da hiç istemezdin.

Sizin durumunuzla bire bir aynı olmasa da, benzer durumu ben de yaşadım bir akrabamla. Her iletişim kurmaya çalıştığımda varlığımdan bile rahatsız oluyormuş hissi veriyordu bana. Her aramamda ya da yaşanan her durumda ne kadar değersiz olduğumu hissediyordum. Çok da sevip değer verdiğim biriydi. En sonunda durumu kabullendim. Sevmiyor, değer vermiyor ve sevmek zorunda da değil dedim. Ama ben de görmediğim değer karşısında kırılıp üzülmek zorunda değildim. O günden sonra bir daha hiç aramadım. O kadar özgürleştim, o kadar rahatladım ki anlatamam. Kangrenleşmiş bir ilişki vardı ve koparıp atabilmiştim. Aile çok önemli, evet. Ama kimsenin kimseye kendini bu kadar kötü hissettirmeye hakkı yok.
Size iyi gelmiyorsa, yanlış öğretilerin esiri olmayın nolur. Sadece kan bağı var diye ya da sizden yaşça büyük diye hak etmediğiniz muameleye maruz kalmak zorunda değilsiniz.

Konuyu okumadım başlığa istinaden yazıyorum. Akrabalarımın yarısıyla konuşmuyorum , sevdiğim çok nadir birkaç kişi var akrabadan. Evimize gelenler olduğunda da pek konuşmuyorum hoş geldiniz diyorum sadece.

Beni sinirlendiren, rahatsız eden kişilere aynı yabancı filmlerdeki gibi orta parmak kaldırmak istiyorum bazen

Valla ben kan bağına çok önem vermiyorum. Bir insanla sırf akrabalık bağım var diye her dediğine he deyip başıma çıkaramam kusura bakmasın. Karşılıklı emek verilmiş, sevgi bağıyla kurulan ilişkiler başımın tacı ama atıyorum böyle dalga geçen, tepeden bakan, beni hiç arayıp sormayan, üzerimde bir emeği olmayan, enerjimi emen birini de sırf babamın kardeşi, teyzemin çocuğu, yok dayımın karısı vs diye de istemeye istemeye bayram seyran deyip aramam sen de arama mecbur değilsin

Hiç işim olmaz. Bukadar saygıya gerek yok bence. Beni saymayanı küçük olarak sevmeyeni hiçte bişey yerine koyamam koymuyorum da. Onlar bi kere aradı mı? Sen gıttın oralarda kızım alıştın mı ıyı mısın eşın nasıl sen nasılsın dedı mı? Akraban adı altında goruşmek zorunda olduğumuz kanbağı ınsancıkları. Siz kendınıze ananıza babanıza bakın. Sıze kımın ne dedıgını nasıl davrandığını unutmayın.

Merhaba hanımlar. Uzun zamandır beni huzursuz eden bir konu var sizlere danışmak istediğim.

Bilenler bilir ben yurt dışında doğdum büyüdüm evlendikten sonra Türkiye'ye yerleştim. Oradaki yakınlarım için büyük bir şok olmuştu çünkü kimse böyle birşey beklemiyordu. Yurt dışına hala gidiş gelişlerim oluyor bayramlarda vs (malesef) irtibatimiz oluyor hala oradaki yakın akrabalarla. Ama beni artık çok rahatsız eden bir durum var. Kuzenlerimden tutun dayılarım ve eşlerine kadar (hepsi değil tabi ama çoğu için geçerli bu) o kadar tepeden bir tutum sergiliyorlar ki. Artık içimden ne aramak geliyor nede konuşmak. Kuzenlerimin çoğuyla iletişimi neredeyse tamamen kestim ama aile büyükleri söz konusu olunca bayramlarda vs aramak mecburiyetinde hissediyorum kendimi. Çocukluktan gördüğüm baskıyla aramasam yanlış birşey yapiyormuşum gibi hissediyorum. Bir kaç yıl önce teyzemin eşi vefat etmişti mesela destek olmak için daha sık arıyordum ama her görüşmeden sonra bana kendimi o kadar kötü hissettiriyordu ki. Ben artık bu insanlara taviz vermek istemiyorum çünkü ses tonları konuşma tarzları o kadar iticiki. İki yıl önce yurt dışına gitmiştik eşimle oraya yerleşme planımız vardi. Beraber aynı yatakta uyuduğum çocukluğumun gençliğimin bir arada geçti kuzenlerim bir kere olsun aramadilar uğramadilar. Kaldığımız evle onların evi arasında 5 dakika yürüme mesafesi olmasına rağmen! Ne bileyim Şubat depremi oldu mesela kıyameti yaşadık burda biri bir telefon edip durumun nasıl diye sormadı. Şimdi bu duyguların niye depreşti diye sorsanız bu bahsettiğim kuzenlerden biri geçen hafta Hac'a gitti ve yıllar sonra! bana mesaj attı istemeden kırdıysam hakkını helal et falan diye. Helal olsun dedim ama içten içe çok kırgın olduğumu farkettim. Uzatmak istemediğim için anlatamadığım başka şeylerde var çünkü.

Artık hiç biriyle görüşmek istemiyorum. Ben onlara karşı duruşumu hiç bir zaman bozmadım ama onların yaptığı çok haince geliyor artık. Bekarken çoğundan daha iyi imkanlara sahiptim ve daha yüksek bir eğitim gördüm ama bunu kullanıp onları küçümsemek bir kere olsun aklıma gelmedi çünkü onlara 'ailem' gözüyle bakıyordum. Ama onlar sırf memur biriyle evlenip Türkiye'ye yerleştim diye ellerine fırsat geçmiş gibi davranıyorlar. Bir keresinde ikinci annem olarak gördüğüm yengem gözümün içine baka baka alay edercesine Türkiye'deki memurlar aç diye bir yorum yapmıştı. İnanılmaz zoruma gitmişti. Kendileri halbuki yıllarca oranın sosyal yardımlarıyla geçinen insanlar. Hazmedemiyorum artık böyle şeyleri. Siz olsanız böyle bir durumda nasıl bir tutum sergilerdiniz? İzne gelince hiç birini ziyarete gidesim yok bayramlarda seyranlarda arayasım yok artık. Sizde bu durumda böyle bir karar alırmıydınız?
Ama zaten bütün akrabalar böyle değilmi,benim hacca gidecek durumum yok mesela onun yerine teyzemin evini taşlamayı düşünüyorum,bunların önüne geçmenin imkanı yok eleştirirler,kınarlar,dedikodu yaparlar en kötüsüde akraba ya hani mesafeyi sen korursun annen baban iter onlara,ülkenin yarısından çoğu bu yüzden sinir hastası yani akraba zorbalığı yaşamayan yoktur,bunlar hep çok zenginler,onların çocukları hep super evlilik yapar,sınavlarda hep en yüksek notu alırlar,kızları için herkes kapıda sıraya girer ölür biter,güzellikleri vs dillere destandır ama biz hep kaka biz hep yazık😂

Ben hicbir akrabamla gorusmuyorum. Icten ice size karsi bir kiskanclik vardir, simdi daha kotu durumda oldugunuzu gorup seviniyorlardir.
Bende böyle düşünüyorum artık malesef. İki yıl önce oraya yerleşme düşüncesiyle gittiğimizde orada büyük bir şirkette güzel bir pozisyonda işe girmiştim. O kadar saçma ve küçümseyici tepkiler verdiki bazıları hani yıllardır burada değildin seni öyle bir işe nasıl aldılar gibisinden. Böyle tepkiler vereceğine sevin yani ne güzel işleri kolaylaşıyor diye düşmanın değilim sonuçta.

Sadece annemin ailesi ve o taraftan olan kuzenlerimle görüşüyorum ve çok seviyorum onları. Baba tarafından amcalar amca çocukları bir arada aynı yatakta büyüdük büyüdükçe degistiler vs vs baba tarafımı komple engelledim sosyal medya da kullanmıyorum X dişin da . Hiçbirini asla aramam ne gerek var. Kapıyı kapatinca herkes dışarda.

Ben çocukluktan beri hep akrabalarımızın baltalamalarına maruz kaldım. Ben değil abim ve kardeşim de aynı şekilde. Şuan hepimiz çok güzel yerlerdeyiz ve onlar bize hep uzaktan bakabiliyor, isterdim ki mutluluklarımızı paylaşalım üzüntülerimizde destek olalım ama onlar bizi böyle yönlendirdi, bayramda seyranda soğuk bir iletişimimiz oluyor o kadar, ama o gıpta ile bakışlarını hep hissediyorum.

Back
X