• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Size vurmayan ama eşyalara vuran biri

cilekhatun

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Aralık 2014
102
39
98
41
Eşim iflas etti. Büyük travmalar atlattık. Öncesinde ailesiyle ilgili kavgalarımız olurdu. Ailesi bencil ,yalanci insanlar. O zamanlar benim başıma kalkarlardı eşimin durumu iyi diye. Büyük beklentilere girerlerdi yapamadığımda aşağılar tarzda konuşurlardı. Bizde kavga ederdik eşim bana bağırırdı ben bağırırdım evet ama ağlardı sonra yani daha duygusaldı. İflastan sonra insanlar uzaklaştı bizden. Bu arada k.validemin yüzünü iyice gördüm, arkamdan çevirdiği işleri vs. Mesela insanlarla aramı bozmak için dedikleri filan ortaya çıktı. Eşime her konuda destek oldum. Ama o ailesinin yaptıklarını kabullenemedi. Onlari haksizda olsalar koruyor.Bendede takıntı oldu anlattıkça aynı şeyler çözülmedikçe o birşeyler yapmadıkça devamlı elimde olmadan açılıyor. Artık heryere saldırıyor mesela elindeki camları bardak gibi seyleri yere fırlatıyor, kendine vuruyor, dolaplara kapılara bana hakaretler ediyor. Doktora gittim antidepresan kullanma dedi özel sebeplerim var o yüzden şimdilik kullanamıyorum. O ise böyle yapiyor benimse niyetim konuşup çözmek , konuşmayı kesip bu şekilde bana vuracak gibi yapıp susturuyor. Meselâ birşey yapmışti ben rahatsız olmuştum tamam birdaha yapmicam demişti tekrar yaptı. Bendede bu çok önemli söz veriliyorsa tutulur.unuttum istemeden oldu diyor. Başka konularda da yalan söylediği için güvenim yok. Hiçbir problemimi içten dinleyip çözmeye uğraşmıyor. Bugünde heryere vurdu.Bağırdı hakaretler etti. Komşular duydu malesef. Sus güzelce konuşalım dedikce sen bundan anliyon diyor. Konuşmak istemiyor problemler kapansin gitsin üzeri o yorulmasın yeterki. Sizce seven bir adam bu şekilde bağırıp heryeri kırar mı? Birde siz olsaniz komşular sorduğunda ne derdiniz?

Aranızdaki saygı çok zedelenmiş. Hakaretler, eşya kırmalar... Şimdi kendisine vuruyor, yarın bir gün size de saldırabilir.
Eşinizi mazur göstermez ama siz de takıntılı bir şekilde eski konuları açıp duruyorsunuz sanırım. Bir yandan da iflas etmiş.
Sorunlarınız bu kadar biriktiyse, çözmek için sizin tek başınıza psikiyatriste gitmeniz bir işe yaramaz.
Çift terapisine gitmeniz daha faydalı olur.

Komşuları boşver şimdi. Sorarlarsa sizi ilgilendirmez der geçersin. Eşini anlaman lazım,ben de bilirim iflas ne demek. Erkekler bir de bizden daha farklı,parası yok diye kendini eksik görüyordur. Ona destek ol. Sonra kaynanayi görümceyi halledersin. Adamı sinir etme. Biliyorum insan dayanamıyor,ama dayanman lazım. Ortada iflas var çünkü. Psikolojisi bozulmuştur adamın,üstüne vardıkça çözemezsin.

seven kadın bence aynı şeyleri temcit pilavı gibi ısıtıp ısıtıp önüne koymaz.
adam maddi kayıpları yüzünden bunalımda muhtemelen.
gerçekten seviyorsanız bir de siz üstüne yük olmayın.
insan eşine bakınca ferahlamak ister, anlatınca hafiflemek.
siz kendinizin haklılığına o kadar takılı kalmışsınız ki karşınızda sevdiğinizi görmüyor gözünüz.

söz verip de tutmuyor diye bozuluyorsunuz,
siz de bundan sonra geçmiş konuları açmayacağınıza söz verin ve tutun. eğer söze bu kadar kıymet veriyorsanız.

komşulara sizi ilgilendirmez derdim.
ama bu gidişle polise şikayet etmeye başlarlar zaten.

Yaşadıklarından ötürü öfkesini kontrol edemiyor demek ki. Eşyalara vurma bağırma hakaret tahammülsüzlük malesef bi kaç adım sonrası size şiddete gidebilir. Antidepresanı siz değil eşiniz içsin bence, ihtiyacı olan şuan o. Psikolojik destek alması için ısrarcı olun. Komşulara da ses için özür dileyebilirsin, gerisi onları ilgilendirmiyor?

şimdi düşündüm de gerçekten çok bencilsiniz.
buraya sorununuzu yazıp ben ne yapabilirim yerine, seven adam ne yapar diye sorguluyorsunuz.
niye? siz seven kadının bütün gereklerini yerine getirdiniz, harika bir eşsiniz de adam mı yapsın yapacağını?
bir de adamın zaten derdi büyük, adamı yine benim problemlerim de benim problemlerim, çözmemiz lazım, konuşmamız lazım diyip ailesi ile ilgili meselelerle boguyorsunuz.
bir kenara çekilin.
dünya sizden, sizin mutluluğunuzdan ibaret değil.
üstüne de evlilik derdine değil elalem derdine düşüyorsunuz. çünkü sizin imajınız çok onemli, çünkü rezil oldunuz.
komşuların duyması değil rezillik.
olayların bu noktaya gelmesi.
ve sizin buna katkılarınız.

şimdi düşündüm de gerçekten çok bencilsiniz.
buraya sorununuzu yazıp ben ne yapabilirim yerine, seven adam ne yapar diye sorguluyorsunuz.
niye? siz seven kadının bütün gereklerini yerine getirdiniz, harika bir eşsiniz de adam mı yapsın yapacağını?
bir de adamın zaten derdi büyük, adamı yine benim problemlerim de benim problemlerim, çözmemiz lazım, konuşmamız lazım diyip ailesi ile ilgili meselelerle boguyorsunuz.
bir kenara çekilin.
dünya sizden, sizin mutluluğunuzdan ibaret değil.
üstüne de evlilik derdine değil elalem derdine düşüyorsunuz. çünkü sizin imajınız çok onemli, çünkü rezil oldunuz.
komşuların duyması değil rezillik.
olayların bu noktaya gelmesi.
ve sizin buna katkılarınız.
Ondan Herkes kaçarken yanindaydim. Birikmiş tüm paramı verdim.hatta bir yerim vardı bekarliktan sattim verdim.Ona iş buldum. Başına bu durumu hiç kalkmadim. Iflas geçti 3. Yil

seven kadın bence aynı şeyleri temcit pilavı gibi ısıtıp ısıtıp önüne koymaz.
adam maddi kayıpları yüzünden bunalımda muhtemelen.
gerçekten seviyorsanız bir de siz üstüne yük olmayın.
insan eşine bakınca ferahlamak ister, anlatınca hafiflemek.
siz kendinizin haklılığına o kadar takılı kalmışsınız ki karşınızda sevdiğinizi görmüyor gözünüz.

söz verip de tutmuyor diye bozuluyorsunuz,
siz de bundan sonra geçmiş konuları açmayacağınıza söz verin ve tutun. eğer söze bu kadar kıymet veriyorsanız.

komşulara sizi ilgilendirmez derdim.
ama bu gidişle polise şikayet etmeye başlarlar zaten.
Bende ferahlamak istiyorum. Onun herseyinde arkasindaydim.hic yalnız bırakmadım. Ailesinin yaptığı şeyler çok büyük . Yani kolay atlatabileceğim tarzda değil. Iflas biteli 3 yıl oldu yeni bi hayat kurduk

Madem iflas geceli 3 sene olmuş,eşinizin agresifliği neden? Bu konular yüzünden. E görüşmeseniz olmuyor mu eşinizin annesiyle babasıyla falan? Bence bu etkili bir çözüm olabilir.
Evet ama kayinvalidem illaki gelir. Yüzüme karşı hatalıydım affet diyor. Arkamdan kuyu kazıyor.iflas sürecinde bana eziyet etti. Bu duyulmasın diye tüm akrabalara beni kötüledi. Arayıp sormak isteyenleri sizi red ederim diyerek engelledi.simdi oldu bi hata diyor. Hala devam ediyor ama. Mesela benim için yapmadığı fedakârligi yaptım diye anlatıyor insanlara bu kulağıma geliyor bu ve bu tarz şeyleri devamlı yapiyor

Yaşadıklarından ötürü öfkesini kontrol edemiyor demek ki. Eşyalara vurma bağırma hakaret tahammülsüzlük malesef bi kaç adım sonrası size şiddete gidebilir. Antidepresanı siz değil eşiniz içsin bence, ihtiyacı olan şuan o. Psikolojik destek alması için ısrarcı olun. Komşulara da ses için özür dileyebilirsin, gerisi onları ilgilendirmiyor?
Evet özür dilerim ama 1 yılda 4-5 kez yaşandı. Yani konuştuğum insanlar sizi ilgilendirmez de denmiyor çok zor durum

Evet ama kayinvalidem illaki gelir. Yüzüme karşı hatalıydım affet diyor. Arkamdan kuyu kazıyor.iflas sürecinde bana eziyet etti. Bu duyulmasın diye tüm akrabalara beni kötüledi. Arayıp sormak isteyenleri sizi red ederim diyerek engelledi.simdi oldu bi hata diyor. Hala devam ediyor ama. Mesela benim için yapmadığı fedakârligi yaptım diye anlatıyor insanlara bu kulağıma geliyor bu ve bu tarz şeyleri devamlı yapiyor
Iflas duyulmasın diye mi akrabalara kötüledi? Neden akrabalara kötüledi ve sizi aramalarını engelledi onu anlamadım. Ya aslinda insanlara iflası duyurmamaya çalışması dogru bir davranış bence. Kızmayın bana ama

Aranızdaki saygı çok zedelenmiş. Hakaretler, eşya kırmalar... Şimdi kendisine vuruyor, yarın bir gün size de saldırabilir.
Eşinizi mazur göstermez ama siz de takıntılı bir şekilde eski konuları açıp duruyorsunuz sanırım. Bir yandan da iflas etmiş.
Sorunlarınız bu kadar biriktiyse, çözmek için sizin tek başınıza psikiyatriste gitmeniz bir işe yaramaz.
Çift terapisine gitmeniz daha faydalı olur.
Evet haklisiniz ama çok maliyetli bu. Birde eşim psikoloji bilimine pek inanmıyor sosyal bilim sonuçta der kişiye göre değişir der

Iflas duyulmasın diye mi akrabalara kötüledi? Neden akrabalara kötüledi ve sizi aramalarını engelledi onu anlamadım. Ya aslinda insanlara iflası duyurmamaya çalışması dogru bir davranış bence. Kızmayın bana ama
Hayır onu değil. Eşim malesef kısa süreli hapse de girdi. O zaman benim eşyalarımı almak istemedi. Eşimin ona yaptığı bir ev vardı oraya sığınmak onunla kalmak istedim. Beni resmen kovdu. Çocuğumu beni doğru düzgün aramadı. Ben hep eşime ziyarete gittim. Çocuğumla hiç aklıma gelmeyecek şey cezaevi. Sonra aklandi çıktı

Yani eşimin yaptığı evi sahiplenip beni kovdu. Eşyalarını da annenin evine götür dedi. Almadı. Koyacak yer bulamadım. Oysaki bir ev kiralayabilirdi . Rutubetli fareli bir yere koydu. Insanlarada sizleri beğenmiyor yukarıdan bakıyor demiş. Bende şimdi insanlara anlattıkça dediklerini yaptıklarını suçlu oluyorum

Eşyaya vurmak size vurmanın temsili resmidir şiddettir affedilir şey değil. Onu geçiyorum, siz de çekilir insan değilsiniz adam zaten iflas etmiş sosyal ve maddi olarak çökmüş bir de ailesiyle bağını kessin tümden çöksün ister gibi davranıyorsunuz. Bence siz birbirine iyi gelen insanlar değilsiniz iki tarafın da iyiliği için ya ikiniz de radikal bir şekilde kendinize çeki düzen verin ya da boşanmayı düşünün

Eşyaya vurmak size vurmanın temsili resmidir şiddettir affedilir şey değil. Onu geçiyorum, siz de çekilir insan değilsiniz adam zaten iflas etmiş sosyal ve maddi olarak çökmüş bir de ailesiyle bağını kessin tümden çöksün ister gibi davranıyorsunuz. Bence siz birbirine iyi gelen insanlar değilsiniz iki tarafın da iyiliği için ya ikiniz de radikal bir şekilde kendinize çeki düzen verin ya da boşanmayı düşünün
Evet ben düşünüyorum.ben aşamadığimi söyledim ona. Aynı sizin dediğiniz gibi söyledim güzelce konuşalım çözelim ama konuşunca bu olay oluyor. Bencede hiç uyumlu değiliz. Ben durumu iyiykende anladım defalarca söyledim ona o zamanda istemedi şimdide istemiyor. Çocuk için duruyoruz gibi. Tabi şiddette büyürse daha kötü

Ailesiyle ilgili yaptığım son yorumları okudunuz mu? Çok büyük haksızlık yaptılar. Bu durumda olsun olur o kadar mi derdiniz. Eşiniz hiç tepki göstermese bile...

Ailesiyle ilgili yaptığım son yorumları okudunuz mu? Çok büyük haksızlık yaptılar. Bu durumda olsun olur o kadar mi derdiniz. Eşiniz hiç tepki göstermese bile...
Maddi olarak diğer çocuğumun huzuru kaçmasın diye hep bizden isterdi para. Biz düşünce kira ödeyebilecekken bu şekilde davrandı

Back
X