Size yapılan kötülüklerle nasıl baş ediyorsunuz?

Henüz haberleri yok diyecekler mi bilmiyorum. Aslnda bu konuda o kadar hassasım ki bir şey derlerse kiyametin kopacagindan da eminim.
Eşin diyorsa ailesi de der. Ayrıca 20 yaşında evlenmissin. Ailen seni iki sene okutmuş. Kocan ve ailesi ise 4 sene okutmuş olacak. Haklılar da bir nevi. İki senede nasıl bı yokluk oldu da sirf kulun için araba satıldı anlamadım.

İkinizde daha öğrenciyken evlenirseniz elbette eşinizin ailesinin üzerinde söz hakkı olur, ev alır eşinize harçlık verirlerse eşinizde sizden ailesini alttan almanızı ister şuanda.

Ailesi ne kadar iyi imkanlari sahip olsada eşinizin ileride ailesine yardım etmesine belli ölçülerde laf etmeniz doğru olmaz, babasına araba alıp maddi destek olmayı düşünen biri olarak.

Maddi yardımları şimdiden bu kadar düşünüp dert etmeyin ayrıca, hele okullarınızı bitirin mesleklerinizi eline alıp para kazanmaya başlayin bir. Doktor maaşıyla ailenize istediğiniz yardımı yaparsınız zaten.

Ayrıca hem okuluna hem evliliğine destek olan eş ailesinin de yardımı hakettikleri düşünüyorum. Sonuçta ekstra bir yük yüklenmişler onlarda.

Yaşlarınız küçük ve hayatınızın ipleri henüz elinizde değil, zamana bırakın bazı şeyleri ve okula odaklanın. Kendi ayaklarınız üzerinizde durduğunuz zaman daha farklı olur bazı şeyler.

Son düzenleme:
Kuzenimin eşi doktor. Oglani ailesi diyor ki biz cok para harcadik oglumuza birlik oturuyorlar ayni rvde beraber tatillere gidiyorlar yani omur boyu gebe dusun markete bile ma aile giderler

O kadar akıllı ve duygusal yönünüz okadar gelişmiş birisiniz ki her cümlenizden ne hissettiğinizi iliklerime kadar ben de hissettim. Eş kişisinden insana aile olamayan cinsiyle evlenmiştim ben de. Sizin gibi o varken morfinli gibi düşünmeden ve farkında olmadan yaşıyordum. O ne zaman yanımda olmasa atıyorum işe giderken hemen içime bi his otururdu. Bu insan bana aile olabilmiş mi? Annesinin ablasının yaptıklarını sindirebildim mi ? Ben mutlu muyum ? Hep düşünürdüm. Sonra bunlar takıntıya dönüştü. Ve birden kendimce bir karar aldım. Ben bundan sonra düşünmiycektim bundan sonra onlar düşünecekti. Aradım hepsini tek tek saygı çerçevesinde açtım ağzımı yumdum gözümü. Hani o telefonu kapattıktan sonra beynimde ki o hafifleme hissini sana anlatamam. Sakın içinde tutma biriktirme sen söyle karşındaki düşünsün yoksa hasta olursun. Ayrıca karşı tarafın amacı bu zaten. Seni sindirmişler koskoca doktor olucaksın kendi paranla kendi ailene üstelik ihtiyaçları varken yapacağın yardımı bile düşünür olmuşsun. Bunun ne kadar büyük bişey olduğunun farkında mısın? Onların ne diyeceğini veya ne düşüneceğini eşinin karşına hangi argümanla geleceğini niye önceden hesaplama gereği duyuyosun? Çünkü onlar bunu sana yaptı seni baya baya sindirmişler. Doktor ol ve biricik babana o arabayı al! Laf söyleyen olursa da müstakbel eş kişisine de ailesine de benim paramı siz mi verdiniz siz mi okuttunuz hayırdır siz kimsiniz diyip ağzının payını vereceksin doktor adayısın ama eziliyosun sen bu değilsin!

Öncelikle güzel düşünceleriniz için çok teşekkür ederim. Söyledikleriniz o kadar haklı ki. Sindirildim çünkü evlenmek için ailemi karşıma almanın ezikliği oluştu. Eşim çok fazla fedakarlık etti, onu üzmek istemedim. Ben ağlayınca ben yüzünü eğdirmem kimseye ac kalırım yine sana bakarim dedi ve benimle kocaman bir evlilik yoluna cıktı. 20 yaşında başka hangi adam bunu yapabilirdi ki? Alttan almaya başladım ve alıştım da çoğu şeye. Ama eşimin ailesine alışamadım. Alışamıyorum

Kimin sizde basıl davrandığı tamamen verdiğiniz tavizlerle belirlenir aslında . Şimdi haklındır para senin istediğin gibi harcar istediğine istediğini alırsın aile bütçesini sarsmamak kaydıyla. Aynı durum eşin içinde geçerli neden sinir oluyorsun ki ailene kendin bak be güzel sahip çıkıyorsun . Kaldık bak insanlar size ev almış haşıl yollayıp destek olmuş . Eşininde halkı bunu tut elde . Ancak susacaksın çekeceksin idare edeceksin gibi söylemler saçma . Kavga gürültüye gerek yok ki direk ben bundan hoşlanmıyorum rahatsız oluyorum diyiverin aileye .

Eşin diyorsa ailesi de der. Ayrıca 20 yaşında evlenmissin. Ailen seni iki sene okutmuş. Kocan ve ailesi ise 4 sene okutmuş olacak. Haklılar da bir nevi. İki senede nasıl bı yokluk oldu da sirf kulun için araba satıldı anlamadım.
Kyk başvurusu yaptım ama ihtiyaç sahibi olduğumuz halde, ticaretle uğraşan ve gelirini 0 tl gösterenler yüzünden, bir de kyk sınırlı olduğu için yurt çıkmadı. Ve özel yurda yazilmam gerekti. Ancak ailemin cebime koyacak harcliktan başka parası yoktu. Mecburen satmak durumunda kaldılar

İkinizde daha öğrenciyken evlenirseniz elbette eşinizin ailesinin üzerinde söz hakkı olur, ev alır eşinize harçlık verirlerse eşinizde sizden ailesini alttan almanızı ister şuanda.

Ailesi ne kadar iyi imkanlari sahip olsada eşinizin ileride ailesine yardım etmesine belli ölçülerde laf etmeniz doğru olmaz, babasına araba alıp maddi destek olmayı düşünen biri olarak.

Maddi yardımları şimdiden bu kadar düşünüp dert etmeyin ayrıca, hele okullarınızı bitirin mesleklerinizi eline alıp para kazanmaya başlayin bir. Doktor maaşıyla ailenize istediğiniz yardımı yaparsınız zaten.

Ayrıca hem okuluna hem evliliğine destek olan eş ailesinin de yardımı hakettikleri düşünüyorum. Sonuçta ekstra bir yük yüklenmişler onlarda.

Yaşlarınız küçük ve hayatınızın ipleri henüz elinizde değil, zamana bırakın bazı şeyleri ve okula odaklanın. Kendi ayaklarınız üzerinizde durduğunuz zaman daha farklı olur bazı şeyler.
Sanırım haklisiniz bu konuda yanlış düşünmüşüm. Aslında bana yapılan kötü şeylere odaklamıştım ve bunları göremedim. teşekkür ederim

Kimin sizde basıl davrandığı tamamen verdiğiniz tavizlerle belirlenir aslında . Şimdi haklındır para senin istediğin gibi harcar istediğine istediğini alırsın aile bütçesini sarsmamak kaydıyla. Aynı durum eşin içinde geçerli neden sinir oluyorsun ki ailene kendin bak be güzel sahip çıkıyorsun . Kaldık bak insanlar size ev almış haşıl yollayıp destek olmuş . Eşininde halkı bunu tut elde . Ancak susacaksın çekeceksin idare edeceksin gibi söylemler saçma . Kavga gürültüye gerek yok ki direk ben bundan hoşlanmıyorum rahatsız oluyorum diyiverin aileye .
Haklısınız çok teşekkür ederim

Ay ben ayar oldum Allah aşkına ezdirme güzelim kendini sana yapılanları alttan alma yeri gelince cevabını ver ama zamanında Bana şöyle demişti böyle demişti diye kendini doldurup durduk yerede sataşma yeri gelince sadece onlar mesajı alır yoksa senin sessiz kaldığını görünce üstüne daha çok gelirler ezilirsin hep bu kim olursa olsun bu böyledir hem niye ezilesin Gül gibi mesleğin var baban Allah uzun versin kapı gibi arkanda korkma sakın Allah’ın dediği olur kimseye eğilme kula kul olma ama saygını eksik etme

Kuzenimin eşi doktor. Oglani ailesi diyor ki biz cok para harcadik oglumuza birlik oturuyorlar ayni rvde beraber tatillere gidiyorlar yani omur boyu gebe dusun markete bile ma aile giderler

Ne desem bilemedim. Inanın haklılar mi haksizlar mı bilemiyorum. Beynim durdu

Ay ben ayar oldum Allah aşkına ezdirme güzelim kendini sana yapılanları alttan alma yeri gelince cevabını ver ama zamanında Bana şöyle demişti böyle demişti diye kendini doldurup durduk yerede sataşma yeri gelince sadece onlar mesajı alır yoksa senin sessiz kaldığını görünce üstüne daha çok gelirler ezilirsin hep bu kim olursa olsun bu böyledir hem niye ezilesin Gül gibi mesleğin var baban Allah uzun versin kapı gibi arkanda korkma sakın Allah’ın dediği olur kimseye eğilme kula kul olma ama saygını eksik etme
En doğrusu böyle sanırım. Sınırı aşmadan güzelce cevaplarını vereceğim 🌺

Ne babalar var be nasip olmadı bize böyle bir baba:KK14: Konuya gelecek olursak şu saatten sonra onları düşünme biran önce mesleğini eline almaya bak

Bir tarafta bir çocuk okutacakken şu an iki çocuk okutan bir aile var. Ne kadar zengin olurlarsa olsunlar böyle bir yükün altına girdikleri için minnettar olmanız gerekiyor onlara. Benim çocuğum 20 yaşındayken, okurken evlenmek istese "tamam çocuğum evlen, ama evlenen insan kendi ayakları üzerinde durmayı da bilmeli, bundan sonra kendi evini kendin geçindirirsin" der restimi çekerim.

Babanıza minnet borcunuz hep aklınızda ama eşinizin ailesinin sizi okutmak görevleriymiş gibi davranıyorsunuz. Bunu yaşınıza bağlıyorum, henüz olgunluğa erişmemişsiniz. Ben ailenizden çok diğer aileyle bağ kurdum konunuzda.

O kadar akıllı ve duygusal yönünüz okadar gelişmiş birisiniz ki her cümlenizden ne hissettiğinizi iliklerime kadar ben de hissettim. Eş kişisinden insana aile olamayan cinsiyle evlenmiştim ben de. Sizin gibi o varken morfinli gibi düşünmeden ve farkında olmadan yaşıyordum. O ne zaman yanımda olmasa atıyorum işe giderken hemen içime bi his otururdu. Bu insan bana aile olabilmiş mi? Annesinin ablasının yaptıklarını sindirebildim mi ? Ben mutlu muyum ? Hep düşünürdüm. Sonra bunlar takıntıya dönüştü. Ve birden kendimce bir karar aldım. Ben bundan sonra düşünmiycektim bundan sonra onlar düşünecekti. Aradım hepsini tek tek saygı çerçevesinde açtım ağzımı yumdum gözümü. Hani o telefonu kapattıktan sonra beynimde ki o hafifleme hissini sana anlatamam. Sakın içinde tutma biriktirme sen söyle karşındaki düşünsün yoksa hasta olursun. Ayrıca karşı tarafın amacı bu zaten. Seni sindirmişler koskoca doktor olucaksın kendi paranla kendi ailene üstelik ihtiyaçları varken yapacağın yardımı bile düşünür olmuşsun. Bunun ne kadar büyük bişey olduğunun farkında mısın? Onların ne diyeceğini veya ne düşüneceğini eşinin karşına hangi argümanla geleceğini niye önceden hesaplama gereği düşünüyodun? Çünkü onlar bunu sana yaptı seni baya baya sindirmişler. Doktor ol ve biricik babana o arabayı al! Laf söyleyen olursa da müstakbel eş kişisine de ailesine de benim paramı siz mi verdiniz siz mi okuttunuz hayırdır siz kimsiniz diyip ağzının payını vereceksin doktor adayısın ama eziliyosun sen bu değilsin!

Sorun şu maalesef. Evet onlar okutuyor :KK43:
Hatta eşini de kendini de eş ailesi okutuyor şuan..

Evet öyle oldu. Ama çok seviyorduk gözümüz hiç bir şeyi görmüyordu. Burdan da çok seven gençlere örnek olayım. Kimse aşkından ölmüyormuş

Evet aşktan ölen yok ama kederden ölünür..
Allah daha fazla keder göstermesin:KK51:

Bu yola bile isteye girmiş.
Konuşma hakkını siz vermişsiniz.
Sizi okuturken bir parçada olsa elleri üzerinizde ya bitmiştir.
Evet yutmanız gerekiyor bazı şeyleri maalesef..

Açıkca tartışırsam rezillik çıkabilir, daha önce bir saygısızlık etmiştim ve eşim o zaman yanıma geldiğinde çok sinirliydi. Buraya senin ağzına bir tane vurmaya geldim ama yapamadım, bir daha beni böyle zorlama demişti 😣😔 ben de bir daha yüzlerine laf edemedim. Eşim bana anlat der ben de ona anlatirim içimdekileri. Çoğu zamanlar haklısın bitanem der ama sadece bu kadar. Beni savunmaz

Yemişim öyle haklılığı ayy :D
Sessiz sessiz haklısın.

Öbür dünyada hakkını ararsın yavrum.

Ağzına bir tane vurmaya geldim diyen herif ağzından öper sonra her şey unutulur dimi..
Senin içindeki yarayı kim görsün..

Bir tarafta bir çocuk okutacakken şu an iki çocuk okutan bir aile var. Ne kadar zengin olurlarsa olsunlar böyle bir yükün altına girdikleri için minnettar olmanız gerekiyor onlara. Benim çocuğum 20 yaşındayken, okurken evlenmek istese "tamam çocuğum evlen, ama evlenen insan kendi ayakları üzerinde durmayı da bilmeli, bundan sonra kendi evini kendin geçindirirsin" der restimi çekerim.

Babanıza minnet borcunuz hep aklınızda ama eşinizin ailesinin sizi okutmak görevleriymiş gibi davranıyorsunuz. Bunu yaşınıza bağlıyorum, henüz olgunluğa erişmemişsiniz. Ben ailenizden çok diğer aileyle bağ kurdum konunuzda.

Sorun şu maalesef. Evet onlar okutuyor :KK43:
Hatta eşini de kendini de eş ailesi okutuyor şuan..

Ikinize beraber cevap vereyim. Eşime evlenmeden verdikleri harçlığı veriyorlar. O yüzden beni okuttuklarını düşünmemiştim. Ama sonuçta yine de bize yardım ediyorlar. Zorunda tabiki değiller. Ben ettikleri yardıma yok diyemem, sadece beni çok kıracak hareketler yaptılar.

Hatta madem bu kadarını anlattim tamam onu da söyleyeyim. Ben esimin tek yaşadığı evine gidiyordum bazenleri kalmaya. Biz söylememiştik ama ailesi geldiginde evde eşyalarım kalmıştı ve böylece öğrenmislerdi. Kp benimle gram alakası olmayan eşimle yaptığı bir tartışmada babama anlatmakla tehdit etti. Ve benim gozumde yapilan tüm iyilikleri bitti. Çünkü babam benim herşeyim. Benim baba sevgimi herkes bilir. Eşimi benimle, beni de en hassas noktamdan vurmaya kalktı

Yemişim öyle haklılığı ayy :KK70:
Sessiz sessiz haklısın.

Öbür dünyada hakkını ararsın yavrum.

Ağzına bir tane vurmaya geldim diyen herif ağzından öper sonra her şey unutulur dimi..
Senin içindeki yarayı kim görsün..

Çok güzen anlatmışsınız hissettiklerimi, hatta bana bu olaydan 1 ay kadar sonra şöyle demişti. Sana vurursam beni bırakır gidersin değil mi? 🙄

Ikinize beraber cevap vereyim. Eşime evlenmeden verdikleri harçlığı veriyorlar. O yüzden beni okuttuklarını düşünmemiştim. Ama sonuçta yine de bize yardım ediyorlar. Zorunda tabiki değiller. Ben ettikleri yardıma yok diyemem, sadece beni çok kıracak hareketler yaptılar. Hatta madem bu kadarını anlattim tamam onu da söyleyeyim. Ben esimin tek yaşadığı evine gidiyordum bazenleri kalmaya. Biz söylememiştik ama ailesi geldiginde evde eşyalarım kalmıştı ve böylece öğrenmislerdi. Kp benimle gram alakası olmayan eşimle yaptığı bir tartışmada babama anlatmakla tehdit etti. Ve benim gozumde yapilan tüm iyilikleri bitti. Çünkü babam benim herşeyim. Benim baba sevgimi herkes bilir. Eşimi benimle, beni de en hassas noktamdan vurmaya kalktı

Kp densiz olabilir. Ben bendekini anlatsam seninkini tepende taşırsın yine de.
Çünkü zararı yanında en azından faydası var.
Yemin ederim hiç bir fayda görmedim.
Anca zarar biridir.

Kaldı ki orada da ne biçim laf o baba, burada bir hata varsa önce oğlunda gör o hatayı
deyip susturabilirdi babasını.

Esas suçlu eşin bence. Konuşmasına izin verdiği için.

Sana bir şey vermese bile eşine verdikleri yeter.
Evlendikten sonra sizi düşünmek zorunda değiller emin ol.
Poposu yetmeyen evlenmesin derler duymuşsundur :)

Ikinize beraber cevap vereyim. Eşime evlenmeden verdikleri harçlığı veriyorlar. O yüzden beni okuttuklarını düşünmemiştim. Ama sonuçta yine de bize yardım ediyorlar. Zorunda tabiki değiller. Ben ettikleri yardıma yok diyemem, sadece beni çok kıracak hareketler yaptılar.

Hatta madem bu kadarını anlattim tamam onu da söyleyeyim. Ben esimin tek yaşadığı evine gidiyordum bazenleri kalmaya. Biz söylememiştik ama ailesi geldiginde evde eşyalarım kalmıştı ve böylece öğrenmislerdi. Kp benimle gram alakası olmayan eşimle yaptığı bir tartışmada babama anlatmakla tehdit etti. Ve benim gozumde yapilan tüm iyilikleri bitti. Çünkü babam benim herşeyim. Benim baba sevgimi herkes bilir. Eşimi benimle, beni de en hassas noktamdan vurmaya kalktı

Hoş olmamış tabi ki ama bu kozu da siz vermişsiniz ellerine. Eşiniz sizi şu an savunamaz çünkü ailesine maddi açıdan bağımlı. Ailesini karşısına alma lüksü yok.

Back
X