Size yapılan kötülüklerle nasıl baş ediyorsunuz?

Konuyu ve konu sahibinin verdiği cevapları okuyunca bende oluşan izlenim şu oldu.
İki genç evcilik oyunuyor.
Gerekli olgunluğa erişmeden,
şartlar müsait olmadan,
sadece 'birbirimizi çok seviyoruz'a dayanarak evlilik gerçekleştirince sonucun böyle olması normal.

Konuyu ve konu sahibinin verdiği cevapları okuyunca bende oluşan izlenim şu oldu.
İki genç evcilik oyunuyor.
Gerekli olgunluğa erişmeden,
şartlar müsait olmadan,
sadece 'birbirimizi çok seviyoruz'a dayanarak evlilik gerçekleştirince sonucun böyle olması normal.

ben de şimdi okudum da...
SeviyomHee SeviyomHee henuz çok genç.
eşi de öyle.
ama kayınpederin verdiği evde oturup, onun verdiği harçlıkla geçinirken istiyor ki, eşi posta koysun ailesine.
onu savunsun.
peki sonra?
mümkün mü böyle bir şey?
babanız sizin için fedakarlık yapıp arabasını satmış, kayınpederinizin daha çok var ve araba satmaya gerek kalmadı diye daha az fedakar olduğunu söyleyebilir misiniz?
ikinize birden destek oluyorlar okulunuz bitsin diye.
bence eş ailesi o kadar da kötü insanlar değil.
siz karı-koca henüz öğrenci olduğunuz için, çocuk yerine koyuluyorsunuz.
e toy olduğunuz ve okul hayatından başka bir hayat bilmediğiniz için de henüz insan idare etmeyi öğrenemediniz.
babanıza araba aldığınızı bilmelerine gerek bile yok.
zamanı geldiğinde usulünce eşinize biz refah içinde yaşarken, ailem için bir güzellik yapmak istiyorum deseniz kim ne diyebilir?
şimdiden buna takıntılı gibi davranmaya gerek yok. derslerinize odaklanın.
kalan zamanınızda eşinizle güzel vakit geçirmeye bakın.

Konu sahibi çocuğum,
Benim 19 yaşında bir oğlum var.
İki yıl sonra,henüz öğrenciyken,bana;
-Anne ben aşık oldum evlenmek istiyorum, derse,
-Eşini ve kendini geçindirebileceksen,
buyur evlen çocuğum derim.
Oğluma normal şartlarda vereceğim öğrenci harçlığından bir kuruş fazlasını da vermem.
Oğluma ev alabilecek durumumuz var ama almam.

Oğlumu sevmiyor muyum?
Tam tersine,onu çok sevdiğim için böyle davranırım.
Duygularını,mantık çerçevesinde yaşamayı öğrensin diye böyle davranırım.
Hazıra konmasın,hayatın gerçeklerini öğrensin diye böyle davranırım.
Olgunlaşsın,sorumluluk nedir?Bilsin diye böyle davranırım.
Bir başka çocuğu daha kendisiyle birlikte sıkıntıya sürüklemesin diye böyle davranırım.

Açıkcası kendi oğlumla birlikte bir başkasının çocuğunun geçiminin ve 4 yıl daha devam eden öğrenciliğinin sorumluluğunu üstlenmem.
Herkes kendi evladından sorumlu.
İhtiyaç sahibi bir öğrenciye burs veririm o ayrı bir konu.
Ayrıca kirasını ve faturasını ödeyemeyecek biri, isterse aşkından ölsün,evlenmemeli.

Size beynin sağlıklı kararlar alma yaşının 22-23 olduğunu da hatırlatmak isterim.
Son söz olarak da bakış açınızı biraz genişletireniz içinde bulunduğunuz durumu
daha sağlıklı ve sağduyulu değerlendirebilirsiniz.

Son düzenleme:
Eşim de tıp okuyor, bir yandan da çalıştı. Kp de bize ev aldı, eşime harçlık gönderiyordu. Bir de bizim kredilerimiz vardı. Bir şekilde geçiniyorduk. Yani aslında eşim için çok büyük bir sorumluluktu. O da beni çok sevdiği için zorlu bir mücadelenin içine girdi.
Tamam da ne gerek vardi ? Yani kavusamazasak falan diye bu kadar drama gerek var mi ?

Tamam da ne gerek vardi ? Yani kavusamazasak falan diye bu kadar drama gerek var mi ?
Eşinin yaptığının fedakarlık olduğunu zannediyor ama aslında çocukluk.
İyi mi olmuş böyle, daha kendi sorumluluklarını alamazken evlilik gibi ciddi birşeye kalkışmak.
Mezun olup herşeyi yoluna koyup evlenselerdi vakti geldiğinde su yaşadıklarının çocuğunu yaşamayacaklardi büyük ihtimalle.

Kızlar ben kv ve kb nın bana yaptığı kötülükleri unutamıyorum. Normal hayatta biri bana bunları yapsa ben de misilleme yapardım ve içim soğurdu. Ama eşim arkamda olmadığı için sadece sindirmeye çalışıyorum ama özellikle son 2 senedir sindiremediğimi, yaşananların sürekli aklıma geldiğini farkediyorum. Kendi annem babamla da bir sorunum olsa konuşuyoruz anlaşıyoruz. Içimde uhde kalmadığı için de rahatca sindiriyorum. Ama eşimin ailesine karşılık vermeye ne gücüm ne de fırsatım olmadığı için ne yiyebiliyor ne de yutabiliyorum. Inanın çok unutmak istiyorum ama başaramıyorum. Hayatimda ilk defa kinci biri oldum çıktım.

Ben dar gelirli bir ailenin çocuğuyum, ve çocukluktan beri onlara yardım etmekti hayalim. Doktor olacaktım ve babam tek sermayesi olan arabasını benim için sattı. Başka türlü okutmasi mümkün değildi. Ve ben senelerce bunun üzüntüsünü yaşadım. Hala daha da araba alabilmiş değil. Arabasına gözü gibi bakardı, cizilmesin diye tek tek bezle silerdi. Sürekli arabasını yıkar, pencereden arada arabasına bakardı. Ama evlat olunca gözünü kirpmadan sativerdi. Hâlâ daha da alabilmiş değil. Ben de birkac sene sonra doktor olucam, ve iş sahibi olunca hep ona bir araba almanın hayalini kurdum. (Tam senesini yazmıyorum çünkü çok detay verdim tanınmak istemiyorum)

Ama eşim ailesinin bana kötü davranışları karşısında, ben senin ailene araba alacak olmana bir şey diyor muyum ben de yardim edecegim hatta sana diyor. Ama kendisi bana yapılan hatalara karşı susmamı alttan almamı hizmette kusur etmememi, kısacası herşeyi sindirmemi istiyor.

Simdi kv ve kb eşimin ailesi olmasa zaten ben çoktan bağımı koparmış olurdum. Ama hayatımda olmalarında en ufak söz hakkım olmayan insanların gelip beni incitmesini ezmesini hic sindiremiyorum.

Eşim şuan memleketine gitti. Ben de derslerim bahanesiyle ve gerçekten final sınavım olması sebebiyle evde kaldım. Ama eşim yokken çok düşünmeye başladım. Hayatımın geri kalanında eşimin aileme aldığım bir arabayı gözünde büyütüp ailesinin de her sıkıntısını çekmemi beklemesini istemiyorum. Allah biliyor ya biraz da işimin garanti olmasına ve aileme vefa borcumu ödeme isteğim bana cesaret veriyor.

Ailemi çok özlüyorum ve çok seviyorum. Annem ve babam eşimin dahi kimsenin benim yanımda olmadığı zamanlar yanımda oldular. Ben eşime çok güvenirken o elimden gereği gibi tutamadı. Hemen ailem koştu imdadıma. Ben sanırım artık sadece ailemle ve ailem için yaşamak istiyorum. Gerçekten değerimi bilen ve beni kimsenin uzmesine izin vermeyecek aileme sarılmak istiyorum.

Sizden de dışardan bir insan gözüyle içinde bulunduğum durumu yorumlamanızı istiyorum siz ne yapardınız?

Edit: eşim ailesine sırf ben araba alacağım için yardım etmesin durumları zaten fazlasıyla iyi gibi şeyler yazmıştım ama hata ettiğimi farkettim. Evimizi ihmal etmediği sürece yardım edebilir. Yorumlarda görürseniz çözüme kavusturdugum için o kısmi sildim 🌺
Bence haklısın ama bu sürüm genel olarak erkeklerde var kv kp ile olan sorunlarda genelde aynı ama evlilik olunca mecburen yaptıklarına karşı bağlarını koparamazsın yanı bunu Esinşn ailesi için yaptığımı düşünme eşin için yaptığını düşün

Kinci oldum ciktim yazmışsınız da mesajın basında da normal hayatta biri bana bunu yapsa bedelini odetirim tarzı bir şey demissiniz .
Bence kendinizi pek tanımıyorsunuz .

Kinci oldum ciktim yazmışsınız da mesajın basında da normal hayatta biri bana bunu yapsa bedelini odetirim tarzı bir şey demissiniz .
Bence kendinizi pek tanımıyorsunuz .
Usluca bekler birebir aynısını yaparım ama yaptığım an konu kapanır, şuan hicbir şey yapamadığım için sürekli aklımda. Sürekli düşünmek evet kincilik.

Açıkca tartışırsam rezillik çıkabilir, daha önce bir saygısızlık etmiştim ve eşim o zaman yanıma geldiğinde çok sinirliydi. Buraya senin ağzına bir tane vurmaya geldim ama yapamadım, bir daha beni böyle zorlama demişti 😣😔 ben de bir daha yüzlerine laf edemedim. Eşim bana anlat der ben de ona anlatirim içimdekileri. Çoğu zamanlar haklısın bitanem der ama sadece bu kadar. Beni savunmaz
O ne biçim laf ya ne demek senin ağzına vurmaya geldim.Saygısı yokki size karşı.Bakın siz anladığım kadarıyla başarılı ve güçlü bir insansınız lütfen kendinize bunları reva görmeyin.Saygısı olmayan insanın size sevgisi olsa ne olur ki ?

Birde, çocuk yaşta evlendiginiz için evliliğinizi, eşinizin ailesinin yaklaşımını diğer evliliklerle kıyaslamayın, bakın sizin konumunuzdaki insanların tek sorumlulukları okul ve dersleri iken sizin eş ve es ailesi diye dertleri yok.

Eşinizin ailesi gözünde siz cocuksunuz, normal şartlarda evlilik yapan çocuklarına karışabilen, emri vaki yapan aileler sizin durumunuzda daha çok yönlendirme yapıp karışacaklardır doğru olanın bu olduğunu düşünerek.

Eşinizden yetişkin bir erkek tavrida beklemeyin. Ergenlikten yeni çıkmışken evlenmiş genc bir erkekten bahsediyoruz çünkü. Sizde aynı şekilde henuz çok gençsiniz.

Ama şu durumda esinizle ilişkinizin en az zarar görmesi için, kayınvalide kayinpederinizin yaptıklarını düşünüp kendinizi doldurmayın, ciddi bir saygısızlık durumu varsa cevabını verin elbette ama onları kafanızın içinde büyütmeyin. Anladığım kadarıyla hataları olsada kötü insanlar değiller.
Derslerinize odaklanın.
Hele ilerisini hiç dert etmeyin şimdiden.

Son düzenleme:
Birde, çocuk yaşta evlendiginiz için evliliğinizi, eşinizin ailesinin yaklaşımını diğer evliliklerle kıyaslamayın, bakın sizin konumunuzdaki insanların tek sorumlulukları okul ve dersleri iken sizin eş ve es ailesi diye dertleri yok.

Eşinizin ailesi gözünde siz cocuksunuz, normal şartlarda evlilik yapan çocuklarına karışabilen, emri vaki yapan aileler sizin durumunuzda daha çok yönlendirme yapıp karışacaklardır doğru olanın bu olduğunu düşünerek.

Eşinizden yetişkin bir erkek tavrida beklemeyin. Ergenlikten yeni çıkmışken evlenmiş genc bir erkekten bahsediyoruz çünkü. Sizde aynı şekilde henuz çok gençsiniz.

Ama şu durumda esinizle ilişkinizin en az zarar görmesi için, kayınvalide kayinpederinizin yaptıklarını düşünüp kendinizi doldurmayın, ciddi bir saygısızlık durumu varsa cevabını verin elbette ama onları kafanızın içinde büyütmeyin. Anladığım kadarıyla hataları olsada kötü insanlar değiller.
Derslerinize odaklanın.
Hele ilerisini hiç dert etmeyin şimdiden.
Yorumunuz için teşekkür ederim, evet çoğu konuda haklisiniz, dikkat etmeye çalışacağım ama ben şuan 22 yaşındayım 2.5 senelik evliyim. Artık çocuk sayılmamam gerekir. Benimle yaşıt çok üye var burada 😁

Yorumunuz için teşekkür ederim, evet çoğu konuda haklisiniz, dikkat etmeye çalışacağım ama ben şuan 22 yaşındayım 2.5 senelik evliyim. Artık çocuk sayılmamam gerekir. Benimle yaşıt çok üye var burada 😁
Evlilik yaşınızı söyledim aslında :) ve hala ciddi emek isteyen bir bölümde ikinizde öğrencisiniz, tabi sorumluluklarınız daha fazla. Herşey güzel olur umarım.

Ben olsam ne yaparım diye düşündüm. Biraz daha sabrederim . Mesleğimi elime alır almaz koca olacak kişiye resti çekerim.

Daha kendi ayaklarınız üzerinde durmadan evlenip aile olmaya çalışırsanız sonuçlar bunlar olur maalesef. Bence gerektiğinde resti çekebilmelisiniz ve cevap verip içinizi soğutmalısınız. Diğer türlü içinizdeki kin de giderek büyür. Bu tip evliliklerde benim anlamadığım hadi siz istediniz çok aşıktınız da. Aileler hiç demedi mi aceleniz ne evlenmeyin vs diye.

Daha kendi ayaklarınız üzerinde durmadan evlenip aile olmaya çalışırsanız sonuçlar bunlar olur maalesef. Bence gerektiğinde resti çekebilmelisiniz ve cevap verip içinizi soğutmalısınız. Diğer türlü içinizdeki kin de giderek büyür. Bu tip evliliklerde benim anlamadığım hadi siz istediniz çok aşıktınız da. Aileler hiç demedi mi aceleniz ne evlenmeyin vs diye.
Dediler tabiki, ben evden çıktım gittim, yana yakıla aradılar tamam kimse duymadan hemen eve gel evlendiricez diye 😥😪

Çalışmaya başlayıp kendi paranı eline alınca bunlara öyle bir restini çek ki altında kalsınlar. Doktor olacaksın, önemli bir statün olacak toplumda. Titre ve kendine gel bir an önce canım. Bu arada çocuğun yoksa da şu aşamada dikkat et canım .

Back
X