Size yapılan kötülüklerle nasıl baş ediyorsunuz?

Kp densiz olabilir. Ben bendekini anlatsam seninkini tepende taşırsın yine de.
Çünkü zararı yanında en azından faydası var.
Yemin ederim hiç bir fayda görmedim.
Anca zarar biridir.

Kaldı ki orada da ne biçim laf o baba, burada bir hata varsa önce oğlunda gör o hatayı
deyip susturabilirdi babasını.

Esas suçlu eşin bence. Konuşmasına izin verdiği için.

Sana bir şey vermese bile eşine verdikleri yeter.
Evlendikten sonra sizi düşünmek zorunda değiller emin ol.
Poposu yetmeyen evlenmesin derler duymuşsundur :)

haklısınız beterin beteri var, bazenleri çok iyidir beni sevdiğine neredeyse inanacağım, belki de seviyor bilemiyorum. ama çok sinirlenince haddini bilemediği kesin.

Hoş olmamış tabi ki ama bu kozu da siz vermişsiniz ellerine. Eşiniz sizi şu an savunamaz çünkü ailesine maddi açıdan bağımlı. Ailesini karşısına alma lüksü yok.
maddi bağımsızlığı da olsa asla almayacak, artık tanıdım benim eşim böyle birisi. evde öfkeden delirse de karşılarında süt dökmüş kedi

Cok uzuldum durumunuza. Doktor oluyorsunuz ama esiniz hala ailenize alacaginiz bir seye laf edebilecek cesarete sahip. Neden boylelerinin agzina laf veriyorsunuz ki? Kv kp en fazla ne yapabilir size siz dimdik durduktan sonra? Lutfen dik olun,meslek edindikten sonra da caninizin istedigi gibi yardim edin ailenize.

Benim anlamadığım madem oğullarını erken yasta daha okurken evlendirmeseymiş evlenmesine razı olmasaymış yada eşin evlenmeseymiş hatta hadi evlendirdi tamam O zaman sesini çıkarmayacaksın çünkü evladını evlendirdin evmiş eşyaymış harçlıkmış bunları oğullarına vermişler sen değil yerinde kim olursa olsun bir başkası da olsa bu böyle bence gelini okutuyoruz ona bakıyoruz ne ya bunun hesabı yapılır mı gelin dediğin evin kızı artık ama hesap kitap işine girince gelin el kızı olur herşeyi kendilerinde hak görürler ezerler dimi

Cok uzuldum durumunuza. Doktor oluyorsunuz ama esiniz hala ailenize alacaginiz bir seye laf edebilecek cesarete sahip. Neden boylelerinin agzina laf veriyorsunuz ki? Kv kp en fazla ne yapabilir size siz dimdik durduktan sonra? Lutfen dik olun,meslek edindikten sonra da caninizin istedigi gibi yardim edin ailenize.
çok teşekkür ederim güzel düşünceleriniz için, dik duracağım inşallah. burada konuşmak bana çok iyi geliyor. iyi kı varsınız

maddi bağımsızlığı da olsa asla almayacak, artık tanıdım benim eşim böyle birisi. evde öfkeden delirse de karşılarında süt dökmüş kedi

Almayacak tabi çünkü vefa borcu olacak o zamanda.

Benim eşimin ailesi beş kuruş etmez.
Onlara bile b.k sürdürmüyor.

Seninki onca iyilik görmüş, unutmasın bir zahmet vefalı olsun.

Benim anlamadığım madem oğullarını erken yasta daha okurken evlendirmeseymiş evlenmesine razı olmasaymış yada eşin evlenmeseymiş hatta hadi evlendirdi tamam O zaman sesini çıkarmayacaksın çünkü evladını evlendirdin evmiş eşyaymış harçlıkmış bunları oğullarına vermişler sen değil yerinde kim olursa olsun bir başkası da olsa bu böyle bence gelini okutuyoruz ona bakıyoruz ne ya bunun hesabı yapılır mı gelin dediğin evin kızı artık ama hesap kitap işine girince gelin el kızı olur herşeyi kendilerinde hak görürler ezerler dimi
aslında okuttukları için değil genel olarak böyleler. kp senelerce eşini ezdirmiş, simdi kv asla sana kaynanalık etmem diyor, ama ediyor. yaşadıklarını bana yapıyorlar. sadece ben mesleğimi almış olsaydım biraz çekinebilirlerdi. Allah var daha hiç paranızı biz veriyoruz demediler. hatta babası hep sorar yetirebiliyormusunuz diye

Almayacak tabi çünkü vefa borcu olacak o zamanda.

Benim eşimin ailesi beş kuruş etmez.
Onlara bile b.k sürdürmüyor.

Seninki onca iyilik görmüş, unutmasın bir zahmet vefalı olsun.
evet doğru söylüyorsunuz, özellikle babası baba olarak eşime çok iyi babalık ediyor, annesi de iyidir ama paraya çok tamah ediyor. evlatları mı para mı desen parayı seçer. ne aceleniz vardı diyor bazenleri bize :/

aslında okuttukları için değil genel olarak böyleler. kp senelerce eşini ezdirmiş, simdi kv asla sana kaynanalık etmem diyor, ama ediyor. yaşadıklarını bana yapıyorlar. sadece ben mesleğimi almış olsaydım biraz çekinebilirlerdi. Allah var daha hiç paranızı biz veriyoruz demediler. hatta babası hep sorar yetirebiliyormusunuz diye

Allah'ım sen dert konusu açmışsın ama senin konun bana dert oldu.
Gerçekten dünyadaki en b.k insanlar beni bulmuş gibi hissediyorum böyle iyi şeyler okuyunca.

Lütfen sen de iyiliklere odaklan ve bir parça idare etmeye çalış.
İnan bana çok korkunç insanlara karışıyor insanlar evlenip.
Seninkiler melek sayılır.

Genelde açık oynuyorum
direk yüzüne önce bir söylüyorum sonrasında işyerinde hata yaptım üst merciye şikayet ettim (bayağı üst) hiç hoş olmadı
neyse işte açıkça yüzlerine bana yaptıklarını söylüyorum affetmeyeceğimi son raddede dile getiriyorum konu orada kapanıyor benim için rahatlamış oluyorum
bazen dile getiremediğimde ise açıkçası affedemiyorum o zaman da inşallah bunun cezasını çeker diyorum (bu çok kötü bir özellik bence onaylamıyorum bu konuda kendimi ama....) sonra genelde sonucunu görüyorum zaten ya da sabırla görmeyi bekliyorum ama oturup deli gibi takip etmem mesela ya da kendim kötülük asla yapmam
hatta mesela biri bana kötülük yapmış olsun diyelim bana ihtiyacı olsun eğer ki kurnazlık sezmiyorsam o yardımı yapıp utandırırım yok utanacak bir tip değilse yardım etmem ama kötülük de etmem.ama sonuçta yardım edebileceğim halde etmediğimi görür ve keşke bunu ona yapmasaymışım der...

Kızlar ben kv ve kb nın bana yaptığı kötülükleri unutamıyorum. Normal hayatta biri bana bunları yapsa ben de misilleme yapardım ve içim soğurdu. Ama eşim arkamda olmadığı için sadece sindirmeye çalışıyorum ama özellikle son 2 senedir sindiremediğimi, yaşananların sürekli aklıma geldiğini farkediyorum. Kendi annem babamla da bir sorunum olsa konuşuyoruz anlaşıyoruz. Içimde uhde kalmadığı için de rahatca sindiriyorum. Ama eşimin ailesine karşılık vermeye ne gücüm ne de fırsatım olmadığı için ne yiyebiliyor ne de yutabiliyorum. Inanın çok unutmak istiyorum ama başaramıyorum. Hayatimda ilk defa kinci biri oldum çıktım.

Ben dar gelirli bir ailenin çocuğuyum, ve çocukluktan beri onlara yardım etmekti hayalim. Doktor olacaktım ve babam tek sermayesi olan arabasını benim için sattı. Başka türlü okutmasi mümkün değildi. Ve ben senelerce bunun üzüntüsünü yaşadım. Hala daha da araba alabilmiş değil. Arabasına gözü gibi bakardı, cizilmesin diye tek tek bezle silerdi. Sürekli arabasını yıkar, pencereden arada arabasına bakardı. Ama evlat olunca gözünü kirpmadan sativerdi. Hâlâ daha da alabilmiş değil. Ben de birkac sene sonra doktor olucam, ve iş sahibi olunca hep ona bir araba almanın hayalini kurdum. (Tam senesini yazmıyorum çünkü çok detay verdim tanınmak istemiyorum)

Ama eşim ailesinin bana kötü davranışları karşısında, ben senin ailene araba alacak olmana bir şey diyor muyum ben de yardim edecegim hatta sana diyor. Ama kendisi bana yapılan hatalara karşı susmamı alttan almamı hizmette kusur etmememi, kısacası herşeyi sindirmemi istiyor.

Simdi kv ve kb eşimin ailesi olmasa zaten ben çoktan bağımı koparmış olurdum. Ama hayatımda olmalarında en ufak söz hakkım olmayan insanların gelip beni incitmesini ezmesini hic sindiremiyorum.

Eşim şuan memleketine gitti. Ben de derslerim bahanesiyle ve gerçekten final sınavım olması sebebiyle evde kaldım. Ama eşim yokken çok düşünmeye başladım. Hayatımın geri kalanında eşimin aileme aldığım bir arabayı gözünde büyütüp ailesinin de her sıkıntısını çekmemi beklemesini istemiyorum. Allah biliyor ya biraz da işimin garanti olmasına ve aileme vefa borcumu ödeme isteğim bana cesaret veriyor.

Ailemi çok özlüyorum ve çok seviyorum. Annem ve babam eşimin dahi kimsenin benim yanımda olmadığı zamanlar yanımda oldular. Ben eşime çok güvenirken o elimden gereği gibi tutamadı. Hemen ailem koştu imdadıma. Ben sanırım artık sadece ailemle ve ailem için yaşamak istiyorum. Gerçekten değerimi bilen ve beni kimsenin uzmesine izin vermeyecek aileme sarılmak istiyorum.

Sizden de dışardan bir insan gözüyle içinde bulunduğum durumu yorumlamanızı istiyorum siz ne yapardınız?

Edit: eşim ailesine sırf ben araba alacağım için yardım etmesin durumları zaten fazlasıyla iyi gibi şeyler yazmıştım ama hata ettiğimi farkettim. Evimizi ihmal etmediği sürece yardım edebilir. Yorumlarda görürseniz çözüme kavusturdugum için o kısmi sildim 🌺
ailelerden uzak kendi hayatınızı kursanız mı okullar bitr bitmez başka bir şehirde ? o zamn bu kadar müdahil olamazlar iç yaşantınıza

Allah'ım sen dert konusu açmışsın ama senin konun bana dert oldu.
Gerçekten dünyadaki en b.k insanlar beni bulmuş gibi hissediyorum böyle iyi şeyler okuyunca.

Lütfen sen de iyiliklere odaklan ve bir parça idare etmeye çalış.
İnan bana çok korkunç insanlara karışıyor insanlar evlenip.
Seninkiler melek sayılır.

ya çok kötü olmadıklarını gerçenten biliyorum. ama sürekli susunca içinde büyüyor. yoksa burda konuları okuyunnca çok sanslıyım diyorum ben de

Bir kere söze değil icraate bakacaksın her zaman bence taktiğin şu olmalı yumuşak başlı isem kim dedi uysal koyunum kesmeye gelir belki çekmeye gelmez boynum şairin dediği gibi 😂

Kavga edince ağzınıza bir tane patlamaya gelen adamla evli olmak konusunu iki kere düşünün. Bugün kıyamaz ama yarın kıyar gelir patlativerir
ben çok ağır bir şey demiştim, vursaydı affetmezdim ama vuracaktım kıyamadım diyince üzerine gitmedim. bu konuyu da sonradan dert etmiş konuştuk, çok çirkin bir cümle tabiki. ama ben ciddi anlamda hatalıydım

Çoğu zamanlar haklısın bitanem der ama sadece bu kadar. Beni savunmaz

Ben tüm yazdıklarınızdan eşinizin aslında sizi sevmediği sonucunu çıkardım.
Sizi savunmayan erkek kocanız olabilir mi?
Bu yaşta bu kadar birikmişlik normal mi?
Sizin yaşınızdayken arkadaşlarımla “dersten sonra napsak kanka” modunda dolaşıyordum.
Bu kadar büyük sorumluluğun altına ancak elini taşın altına koyabilecek bir HAYAT ARKADAŞI ile girilir. Eşiniz tüm yükü size yüklemiş.

Üzgünüm ama yolun neresinden dönseniz kardır.

evlilik çocuk oyuncağı değil. babama araba alacağım diyip boşanılmaz.
konunun tamamını okumadım.
eşinizle ilgili başka ne gibi problemleriniz var bilmiyorum.
daha şimdiden bitirmediğiniz okulun, kazanmadığınız paranın hesabını yapmayın.
bir o zaman gelsin, sizin elinizdeki parayı kimse kuruşu kuruşuna takip edecek değil.
sonrasına o zaman bakarsınız. belki zamanla başka sebeplerden ayrılmayı düşüneceksiniz, belki o sizden ayrılacak, belki şimdi okul+evlilik zor geldi, hayatınız düzene girince her şey yoluna girecek.

Back
X