- 9 Temmuz 2010
- 1.924
- 11
- 158
- Konu Sahibi pelintoprak
-
mrb arkadaşlar
sizlerden bi konu hakkında fikir almak istiyorum
sizden sonra evlenen eltinize size yapılanın 3 katı hediyeler alınsa, adetler dört dörtlük yerine getirilse , nasıl tepki verirdiniz.
eşinize ikide bir şikayet ediyp huzursuzlukmu çıkarırdınız yoksa içiize atıp olayları akışına mı bırakırdınız?
eğer ikinci seçenği uygularsak yapılan haksızlık gözardı edilir mi?
sessiz kalıp kayınvalide ve kayınpederin bu adaletsiziliği kendilerinin mi farketmesini beklemeliyiz ?
dediğim başınıza böyle bişey gelse nasıl davranırdınız?
cevaplarınız için şimdiden teşekkürler
kız sevgiliyken de evlendiğinde de oldukça senin sinirini bozmuş anlaşılan bu kadar taktığına göre.. yani yanlış anlama haklı olabilirsin en azından açık ve net etkilenmişsin..
belki kız ve ailesi istemiştir alınmasını. yani alışverişe çıkılıp ben şunu beğendim şu güzelmiş vs bunu alalım dendiği zaman almış olabilirler. takı sizin şanınız vs deyip de dil dökmüş olabilirler.. ama siz tabi daha imkanlar ölçüsünü düşünüp isteklerinizi kısmış olabilirsiniz.
içinize atın demeyceğim çünkü bu içinizde olduğu sürece rahatsız olacaksınız. çünkü çok etkilenmişsiniz.. boşver diyebilirseniz zaten bu kadar üzülmezsiniz..
onların mecburi aldıklarını düşünerek kendi üzüntüsünü dile getirebilirsiniz.. yani
boşver diyorum ama yapamıyorum çok etkilendim. benim düğünümde niye ona aldıklarınız gibi bana almadınız. ben işin parasında değilim. o gelin daha mı önemli sizin için diye... üzülüyorum. diyebilirsin..
sen birşey demeden içine atarsan hem sen üzülürsün hem de onlara olan davranışın değişir.
peki evlendikten sonra yine aynı ilgi alım satım seninle onun arasında fark ediyor mu..
sen yine şanlısın benim alışverişlerimi hep biz yaptık. kredi çekmiş eşim. gelinlik almadık, düğün uygun yerde falan. nişan kıyfetimiz yine öyle çook ucuzdu.. ama ben hala beğenirim. gerçi gelmiyor ama..:) dolapla gördükçe hoşuma gider..
tşk ederim yorumların için canım . kimseye hiç bişey söylememeye karar verdim. çünkü söylesemde bişey değişmeyecek. kaynım henüz nişanlı bi kaç ay sonra düğünü olcak. kızla da henüz sevgiliyken durup duruken benimle konuşmamaya başlamıştı bende çok üzülmüştüm bende konuşmadım hiç. yanı oyle yakın değiliz şimdi ben bunu söylersem adım kıskandı konuşmuyor a ıkacak. aman ne zormuş duygularımızı rahat rahat yaşayarak göstermek ya
tşk ederim. bende evliliğim boyunca bazı şeylere üzülsemde yinede şükrettim halada ediyorum. ama eşimin yakın olduğum akrabaları bile bana diyorlar ki '' siz üşünüzde enayisiniz size yapmadılar bak yaptıran nasıl yaptıryor '' diye. asıl o zaman kendimi çok kötü hisediyorum yani aslında herkes farkında ama kimse bişey demiyor onlara
canım konuyu tam okuduysan kaynımın işi var hemde oldukça güzel bir işi var yazmıştım orada. kızın babası önlisans mezunu sekreter kızını lise mezunu müteahit kaynıma layık görmemesiydi. istenilen altınların alınacağını anlayınca o iş çözldü :))
teşekkürler arkadaşlar yorumlarınız için. değişen bişey olmadı ailede. olayları akışlına bıraktım . bazı arkadaşlar yanlış anlamış sanırm. ben evlenirken de yapıldı edildi , sadece görüyorumki çok daha farklı adetleri hediyeler vs. varmış bana bunşar yapılmadı. bide kızın ailes çok altın istediler onlar yapılcak. yani ortalığı ayağa kaldıramam. söz gümüşse suküt altın demiş atalarımız. üzülsekte sineye çekicez napalımm(
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?