size yapılmayan herşey eltinize yapılsaydı ??

Sanırım bu benim umurumda olmazdı ailesi yüzünden eşimi bu konuda sıkıştırıp bunaltmam .. ama annesine yeri gelince söyleyin elbet ..

Bazi seyleri bazi insanlara zorla yaptiramasiniz ki kaldiki bence bunu dile getirmekte pek iyi olmaz adiniz kiskanc geline cikar sonra mazallah

Bosverirdim. Herkes bana ne kadar deyer vermisse ben de onlara o kadar deyer verirdim. Ama tabi imkanlari yoktuysa o zaman baska.

kız sevgiliyken de evlendiğinde de oldukça senin sinirini bozmuş anlaşılan bu kadar taktığına göre.. yani yanlış anlama haklı olabilirsin en azından açık ve net etkilenmişsin..

belki kız ve ailesi istemiştir alınmasını. yani alışverişe çıkılıp ben şunu beğendim şu güzelmiş vs bunu alalım dendiği zaman almış olabilirler. takı sizin şanınız vs deyip de dil dökmüş olabilirler.. ama siz tabi daha imkanlar ölçüsünü düşünüp isteklerinizi kısmış olabilirsiniz.

içinize atın demeyceğim çünkü bu içinizde olduğu sürece rahatsız olacaksınız. çünkü çok etkilenmişsiniz.. boşver diyebilirseniz zaten bu kadar üzülmezsiniz..

onların mecburi aldıklarını düşünerek kendi üzüntüsünü dile getirebilirsiniz.. yani

boşver diyorum ama yapamıyorum çok etkilendim. benim düğünümde niye ona aldıklarınız gibi bana almadınız. ben işin parasında değilim. o gelin daha mı önemli sizin için diye... üzülüyorum. diyebilirsin..

sen birşey demeden içine atarsan hem sen üzülürsün hem de onlara olan davranışın değişir.

peki evlendikten sonra yine aynı ilgi alım satım seninle onun arasında fark ediyor mu..

sen yine şanlısın benim alışverişlerimi hep biz yaptık. kredi çekmiş eşim. gelinlik almadık, düğün uygun yerde falan. nişan kıyfetimiz yine öyle çook ucuzdu.. ama ben hala beğenirim. gerçi gelmiyor ama..:) dolapla gördükçe hoşuma gider..

Son düzenleme:

tşk ederim yorumların için canım . kimseye hiç bişey söylememeye karar verdim. çünkü söylesemde bişey değişmeyecek. kaynım henüz nişanlı bi kaç ay sonra düğünü olcak. kızla da henüz sevgiliyken durup duruken benimle konuşmamaya başlamıştı bende çok üzülmüştüm bende konuşmadım hiç. yanı oyle yakın değiliz şimdi ben bunu söylersem adım kıskandı konuşmuyor a ıkacak. aman ne zormuş duygularımızı rahat rahat yaşayarak göstermek ya

benimde çoğu arkadaşın dediği gibi umrumda olmazdı banane ne yaparsa yapsın gelinine elim ayağım tutuyor çok şükür çalışır kazanır yaparım nasılsa...

Söylersen sana hiçbir faydası dokunmaz hatta zararı olur.
Bence hiçbirşey deme kendileri anlarsa anlar yoksa da sen zaten göreceğini görmüş oldun.

yorum yapmadan önce diğer konularınıza baktım da %80'i "elti"
demekki çok elti olunca sorunda bitmiyor, benim 2 tane var ama ben kimseyle öyle sıkı fıkı olan bi insan olmadığım için şuanlık bi problem yaşamadım. Size tavsiyem kendinizi başkalarıyla kıyaslamayın, diğer konularınızda da hep bi kıyas içindesiniz. Her insan ayrıdır, özeldir, size 1 alınmış ona 3 alınmış ne önemi var? Kimsenin hakkı kimsede kalmaz...

Haklısınız ama,olan olmuş artık.
konuşmanızla eşinizle sadece aranız bozulur.olan yine size olur.
Hatta konu büyürse adınız kıskanç geline çıkar,ozaman dahada üzülürsünüz.

Ayy benim kocam herşeyini tek yaptı.Ozaman benim saç başa girmem gerekiyor.
Hııı lafımı söylemedim mi? tabikide söyledim ama yerinde ve zamanında,sinirli olarak değil gayet normal birşekilde.

Aynı durum bende de var, eltime 10 milyarlık set alınmış bana 3 milyar, ona yapılanın 10 da 1 i anca bana yapıldı, ben onlara hiç lafını yapmadım ama eşimle bu yüzden çok kavga ettim bu yüzden şimdi, diyorum ki amann herkes biliyor kime ne yapıldı yeri gelince,,, eee ona yapılmış derim sıyrılırım :) ne kadar ekmek o kadar köfte denildiği gibi. takmıyorum çalışıyorum kendime daha güzellerini alıyorum, taksın gösteriş meraklısı 10 milyarlık setini.

tabi canım aslında olması gereken bu. ayrıca sen kişiler ve böyle olaylara göre kendin daha iyi karar verirsin. sadece ben konuşmanı şunun için istemiştim. bu kız en başından belli seni öyle ya da böyle bir şekilde üzmüş.sen de ister istemez kv lere bir tepki göstereceksin içinde çünkü hem o değer verme meselesi olacak. hani içindekini söylersen rahatlarsın diye.. ama söylemek kişi ve olayları da bağlı.. bu yüzden o tarz şeyleri düşünmemeye bak..

benimde bir eltim olacak. en başından hiç sevmedim yalan yok. onu görünce tüylerim diken diken oluyor. hayatta 3 yada 4 kişiye böyle şeyler hissettim onlarda bana çok güzel kazık attılar. eminim buda öyle olacak. neyse. bayramda nişan yaptık kaynıma .bana zamanında 4 tepsi baklava geldi, 2 bilezik birde yüzüklerimizi aldılar. borç olmasın masraf yapmasınlar diye ne makyaj malzemesi ne çanta hiç birşey istemedim. şimdi eltime herşey yapıldı hatta öyleki nişan tepsisi yokmuş diye birde üstüne üstlük olay çıkardılar. ona 10 tepsi baklava tektaş yüzük bile alındı özel fotoğrafçıda çekimler yapıldı ve daha bir sürü şey.... eee şimdi ne yapayım ona kızıp kocamın canını sıkılıp anasını mı haklı çıkarayım. ben hiç bir şey söylemiyorum hatta kaynanamgil yanımda onun adını bile söylemezler. düğün yapılacak ama benim yanımda konuşmazlar ne olacak ne yapılacak diye. eşimde görüyor yapılanları artık ben hiç birşey söylemiyorum o beni savunuyor. boş ver allah görüyor. umursama bile

bende küçük gelinim,ve bizdede aynı durum olmuş.ama şu varki 15 sene önce alınan mobilya ile şimdi alınanlar çok farklı.eltim sağolsun benim zamanımda onlar vardı onlar alındı ,şimdi ise modeller değişik demişşşşşş.
ama onlara da kayınpederim tarla satıp dükkan açmış,eşime hiçbirşey yok.....
bir haksızlık varsa o zaten çıkar.eşya için ne eşinin gözünde ne ailesinin gözünde seviyeni düşürme.
eşin ile kavga etmeye değmez benceee ya sence
:44:

hımmmm olay şimdi çözüldü
tamamen etiket meselesine dönmüş olay
kız önlisans mezunu fakat damat adayı lise mezunu ve kızına fakülte mezunu bir damat isteyen baba..
baba fakülte mezunu damadı bulamayıncada bari işi idare eder deyip 40.000 tlilik altın istediler öyle mi
çok merak ettimde kaynınız ne iş yapiyor yada kv ve kp iniz
hani bu rakamlar anca baya zengin ailelerin yapacağı şeyler....
birde liste demişsiniz onda neler vardı çook merak ettim...

ahhh ahhh fakülte mezunu bir bayan olarak o zaman bedavay gittim desenize
ahh babamm ahhh

size gelince açıkçası kıskanma değil ama bende çok bozulurdum
ne demek canım birine yap diğerine yapma
yada durumları o zaman el vermese bile şimdi yapabişlir
kızım o zaman yapamadık ama şimdi şu kadar içimizden geliyor diyebilirler
kısacası bende çok bouzluum vallahi

bence seni sevmemişler ama eltin nasıl kişilik olarak bilemeyiz başka bilmediğimiz ayrıntılar var bazı kaynana köyden aldığı kıza daha çok değer biçer ev işi ve marifeti vardır diğer gelinin süsü ve soğuk yüzü

benim için boşanma sebebi bile olabilir ne demek ben gelini değilmiyim ailenin bana çöp verilmesin ama elin kızına neler neler ortalığı ayağa kaldırırım ben ezdirmem kendimi!

hala bu konu aktif mi?konu sahibi neye karar verdi acaba çok merak ediyorum. güncelleme yaptıysa birisi bilgi verebilir mi?
ayaklanma çıkartmışlar mı?

teşekkürler arkadaşlar yorumlarınız için. değişen bişey olmadı ailede. olayları akışlına bıraktım . bazı arkadaşlar yanlış anlamış sanırm. ben evlenirken de yapıldı edildi , sadece görüyorumki çok daha farklı adetleri hediyeler vs. varmış bana bunşar yapılmadı. bide kızın ailes çok altın istediler onlar yapılcak. yani ortalığı ayağa kaldıramam. söz gümüşse suküt altın demiş atalarımız. üzülsekte sineye çekicez napalımm (

ben olsam bozulurum tabıkı kım olsa yerınde bozulur. bide arayıp anlatmasıda sınır bozucu sana. maddı yararları olmasada olur zararları olmasındansa.

Ben esımle evlendım , aılesıyle degıl yapılırsa yapılsın dert sıkıntı yaratmam kendıme esım alırsa yerım ıcerım gezerım aılesınede aynı sekılde ama yapmıyorlarsada yapmıyorlardır.bu tur seyler ıcın tatlı canınızı uzmeyın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…