- Konu Sahibi pelintoprak
-
mrb arkadaşlar
sizlerden bi konu hakkında fikir almak istiyorum
sizden sonra evlenen eltinize size yapılanın 3 katı hediyeler alınsa, adetler dört dörtlük yerine getirilse , nasıl tepki verirdiniz.
eşinize ikide bir şikayet ediyp huzursuzlukmu çıkarırdınız yoksa içiize atıp olayları akışına mı bırakırdınız?
eğer ikinci seçenği uygularsak yapılan haksızlık gözardı edilir mi?
sessiz kalıp kayınvalide ve kayınpederin bu adaletsiziliği kendilerinin mi farketmesini beklemeliyiz ?
dediğim başınıza böyle bişey gelse nasıl davranırdınız?
cevaplarınız için şimdiden teşekkürler
Hiç bunları dert edinmez,farkında bile olmazdım açıkçası.
Öyle uygun görmüşler demekki.Yada siz istememiş illaki bu olsun,şu olsun dememişsiniz zamanında. Eltiniz yada eltinizin ailesi özellikle istemiştir şu takılsın,bu alınsın diye.
Bu konuları eşelemek size zarar verir,siz kötü olursunuz.
haklısın sonra kıskanıyor derler . zaten herkes gözümüzün içine bakıyor eltilerimin ve benim . acaba bişey dicekler mi diye :))
bir de sizin evliliklerinizin üstüne zaman geçmiş. hele sen 3 numaraysan diğerleri baya bir eski olmalı. insanlar neden sizin gözünüzün içine bakıyor ki canları olay mı istiyor? belki de siz öyle anlıyorsunuzdur.
bir de sizin evliliklerinizin üstüne zaman geçmiş. hele sen 3 numaraysan diğerleri baya bir eski olmalı. insanlar neden sizin gözünüzün içine bakıyor ki canları olay mı istiyor? belki de siz öyle anlıyorsunuzdur.
evet diğerleri rahaysızsa onlar karşı çıksın madem,konu sahibi neden üstüne alınıyor ki
Onlarda farkında ozaman aradaki farkın.bana öyle gelmiyor gerçekten öyle. mesela isteme nişan zamanında bu mevuzlar konuşurken konu altına falan geldğinde ortamadakiler bana eltime falan bakıyolar acaba ne yorum yapıcaklar diye
bana öyle gelmiyor gerçekten öyle. mesela isteme nişan zamanında bu mevuzlar konuşurken konu altına falan geldğinde ortamadakiler bana eltime falan bakıyolar acaba ne yorum yapıcaklar diye
bir de 1 e 3 oranı var. hadi tek buna yapılmamış olsa neyse dicem.. ama hiç birine yapılmamış. buna yapıldıysa bence şu olasılıklardan biri:
1.) maddi durumları şu an yerinde. o zaman bu kadar iyi değildi.
2.) kızın ailesinin talebi zaten varmış ama bir de onların istmediklerini yapmışlar yani fazlasıyla..bunun için 3'e gidiniz lütfen.
3.) kız ön lisans mezunuymuş ya babası kızı layık görmemiş damada.. acaba diyorum damadın kendi ailesi için de böyle bir şey var mı? kızı çok mu buldular oğullarına karşı.
4.) son çocuklar her halükarda tatlı olur..
keşke yukardakiler gibi olsaydı inan hiç üzülmezdim
1- maddi durumlrı o zamanda şimdide aynı. hatta ilk gelinde çok çok daha iyiymiş
2- kızın ailesinin talebi dışındada fazlasıyla yapılıyor
3- kızı aksine çok bulmayı bırakın hiç beğenmiyolar ne tavırlarını nede önlisans okuyarak aldığı sekretelik diplomasını
4- kaynım son çocuk değil 2 bekarımız daha var
yani sırf oğlu vazgeçemiyor diye kayınvalidem bu evlilik olsun istiyor oğlum seviyor napayım diyor hep .
o zaman 2 alternatif var başka yok..
1. hesap sor
2. sus
doğru olan hangisi ? bilemedim bu zamanda susana enayi salak saf gözüyle bakıyolar . hesap sorsam kıskanıyor diye damgalarlar bu zamanda insan olmak çok zor çokk :))
Benim eltim yok
Ama görümcem var, eşimden çok daha fazlası ona yapıldı
Şaşırdım elbette ama lafını da etmedim
Allah'a şükür ikimiz çalışıp yaptık, böylesi daha mutlu ediyor beni
Ha yeri gelirse yine düşüncemi gizleme huyum yoktur söylerim ama durduk yere eşime bunu yapmadınız diye de hesap sormam, eşim sorsaydı vaktinde bana ne..
Ama mesela görümceme duvar saati hediye almışlar, biz ordayken söylendi diye mahcup hissettiler sanırım
Sonra bana dedile rki sizin duvar saati var mı2 yıl geçmiş sen oğlunun evine hediye almamışsın bi de alay eder gibi saat var mı denir mi
Teşekkürler, biz alacağımızı aldık zaten demişliğim vardır. Onlar açmasa bunu da demem
Kimseye tamah etmem çok şükür Allah sıhhat versin yeter ki ben çalışır alırım, halım yoktu yahu ne süs saati
yani bu kadarıda insanı salak yerine koymak değilde nedir, ya yaşça küçüğüz diye aklımız ermez sanıyolar ya da baya baya gözüne sokar gibi ayrım yapıyolar laf söyleyincede arsız oluyosun te Allahım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?