size yapılmayan herşey eltinize yapılsaydı ??

Bu sebepten mi bilmem
Yeni taşındık biliyosunuz, bu kez hediye aldı hemde hatrı sayılır bi hediye denebilir
Şaşırdım ama demek ki yeri gelince lafını söylemek lazım, soğuk su etkisi yapabiliyomuş

onu dicektim bende duvar saatini sana bi arkadaşın falan hediye ederde kv kp oğullarının evine daha kelli felli bişiler almaz mı ben mi yanlış biliyorum iyi bari bu defa durumu kurtarmışlar

onu dicektim bende duvar saatini sana bi arkadaşın falan hediye ederde kv kp oğullarının evine daha kelli felli bişiler almaz mı ben mi yanlış biliyorum iyi bari bu defa durumu kurtarmışlar

Evet bende öyle biliyorum da umrumda da değil, elim kolum tutuyo çok şükür zamanla yapamayacağım şey yok Allah'ın da izni ile
İsterse şimdi de hediye almasınlar, alıştığım için şaşırmazdım
Herkese ederi kadar değer verdiğim için keşkem yok, bugn ne görüsem yarın onu uygulayacağım. Kendileri bilir

kendi evinde öyle görmeyince insan şaşırıyo napıcan oğullarını aldın bi kere

çek yeri değil ama yine de diyeyim canım. yeni evin hayırlı olsun. Allah ağız tadıyla oturtmak nasip etsin. tamamen yerleştin mi?

çek yeri değil ama yine de diyeyim canım. yeni evin hayırlı olsun. Allah ağız tadıyla oturtmak nasip etsin. tamamen yerleştin mi?

Amin çok sağ ol İpek
Muhabbeti geyikte yapalım da ban yemeyelim olur mu
Taşındık ama yerleşmeye devam ediyorum

Ne diyoduk konu ile ilgili
Bence hesap sormasın arkadaş
Azıcık aşım ağrısız başım desin kenara geçsin

bana öyle gelmiyor gerçekten öyle. mesela isteme nişan zamanında bu mevuzlar konuşurken konu altına falan geldğinde ortamadakiler bana eltime falan bakıyolar acaba ne yorum yapıcaklar diye

hani kaynanaı çok seviyordun,hani eltin kaynananın arkasından konuşunca kaldıramıyordun.ne oldu bu sevgiye.kaynanana laf söylesen için rahatlayacak mı
bir de kaynanam nispet yapar gibi arayıp anlatıyor demişsin ya belki de nispetten değil de birileriyle paylaşma ihtiyacından olabilir.benim kaynanam da bana anlatırdı çünkü

evet kaynanamı seviyordum halada severim ama böyle yapmasına anlam vermeiyorum niye azarla gibi konuşuyosunuz ki ben sizi abl gibi görüyorum siz neden kızıyorsunuz bana

evet kaynanamı seviyordum halada severim ama böyle yapmasına anlam vermeiyorum niye azarla gibi konuşuyosunuz ki ben sizi abl gibi görüyorum siz neden kızıyorsunuz bana

bak bence sen onların bakışlarını da aynen bu yazıyı tersinden anladığın gibi yanlış anlıyorsun.

peh .. ben kocama bakarım valla, onunla olan huzuruma, beni sahiplenmesine, beni gözünde ve gönlünde koyduğu yere bakarım.... gerisi teferruat....

sonuçta ikiside onların oğlu kendileri yaptığı muameleden memnunsa bana nane yemek düşer :)

kimseninde hesap sormak haddi değildir bana göre, daha önemli şeyler var amaaannnn....

neden azarlayayım canım,sadece soru sordum

Sanırım hala ikna olmadı konu sahibi
Tamam o zaman gitsin çekişsin kayınvalideye
Hatta çetele tutsun, bende şu eksikti bu yoktu onun ki bi de yeni model vs.
Büyük ihtimal bunları almak bi yana dursun herkes sana kıskanç gözüyle bakacak, o kadar.

Bence sen çalış daha güzellerinde hevesin varsa al kullan, sefan olsun
Kendin aldığın için de kimse söz hakkı bulamaz, böylesi daha güzel

bu alternatifi de sunduk da nedense hala kararızları oynuyor. aslında gönlü bundan yana da tam gaza ihtiyacı var.

çevresindekilerin gazına gelip laf söyleyerek,kendi değerin,i yitirecek farkında değil

Arada uçurum mu var acaba ? Neden bu kadar ısrarcı konu sahibi bilemiyorum
Bize önce bi yazsa daha iyi olur

Allah nasip ederse bu yaz sözlenicem ve 3 tane eltim olacak..

Abilerini iyi kötü bir şekilde maddi durumuna göre evlendirmiş babası, 2 geline 5, bir gelinine 7 bilezik yapmış ( kız tarafı istemiş)
Büyük gelinleri maddi anlam da en iyi dönemleri yaşıyorken evlenince yemekli düğün yapılmış zamanın şartlarına göre, 3. geline salon da düğün maddi durumdan ötürü yine.
Ama mesela bana takılacak bilezikleri erkek arkadaşım yaptı ve ailesi' nin haberi yok böyle bişeyden.
Gelince para biriktreceğiz birlikte, olmazsa kredi çekip kendimiz evleneceğiz, kendimiz ödeyeceğiz.
Birilerini işin içine karıştırmak bana borçtan daha ağır geliyor mesela..

Hem eşine konuşsan ne değişecek ki?
Geçen zaman baştan yaşanamaz ki, boşuna huzurunuz kaçıcak.
Eşin de farkındadır zaten durumun, dünü bırak bugününe bak huzurlu, mutlu musun yuvan da gerisi gerçekten boş..

Son düzenleme:
Valla ben sonra evlendim eltimden ama ona düğünde kaç bilezik takıldı, sandıkta ne gitti, düğünde ne alışveriş yapıldı hiç merak etmedim. Hatta biz bütün herşeyimizi kendimiz yaptık eşimle sadece düğün takılarında ailesi destek oldu sağolsun, diğer eltim doğulu adetleri biraz farklı altın çok takıldı sanırım ama inan ki bir gün bile aklıma ne kıskançlık geldi nede ilgilendirdi beni. Böyle şeylerle yuvanızı huzursuzluğa sürüklemeyin, kendinizi yıpratmayın...Maddeye değer vermediğiniz sürece mutluluğu yakaladınız demektir...

ikna olmadığımı nerden çıkardınız. ben zaten olaylara sessiz kalıyorum ama burda herkes gibi fikirleriniz için konu açtım. merak ediyorsanız evet bundan önce nasılsam bundan sonra da öyle davranıcam ne kadar istesemde cadılaşamıyorum yapı meselesi kızsamda kendi içimde yaşıyorum . bu konuyu açmamdaki amaç eşime yansıtmalımıyım idi çünkü sonra huzurum kaçıyor diye susmalımıyım idi.

Hiç kocama söylenip dırdırcı durumuna düşmem ama icime de atmam. Yeri zamanı elbet gelir söylerim lafımı kaynana ve kayınpedere çekilirim kenara

Aynisini ben yasadim....
yurt disina gelin geldim....esimin zilesi trdeydi....
saolsun ellerini ceplerine bile atmadilar.... Yol paralarina kadar esimden istediler....
altinlarin parasi parasi 500 tl eksik cikti onu bile abisi tlfn acip gonderdigin para tam cikmadi gonder....
dusunun esim kredi cekmek zorunda kaldi....
benim hicbirsey de gozum yoktu....
sadece isterdim ki en azindan dugunumde bir yuzuk taksin buda bizim hediyemuzdir deselerdi.....
esim bekarken hep ailesi icin calismis biri.....
Biz nisanliyken esimin ailesi hacca bile gitti esimden destek isteyerek....
esim is kazasi gecirdi 3 ay calisamadi....
mobilyamizi dugunumuzu bile borcla yaptik......
yinede esimden istediler.....

Evlendim kac sene sonra trye esimin ailesinin memleketine gittik....
kv diyo diger gelinlerime yaptigimi sana yapmadim bilmem sana tencerr alayim mi sunu alayim mi
cok sukur kendim alirim dedim

kaynim nisanlandi herseyi dort dortluk yapildi....
Kv neler zlmamiski....
duydum uzuldum..... Esim yillarca kucuk yastan beri ezildi calisti onlar icin.....
ama kaynim esim kadar o evde emegi olmadigi halde fazlasi yapildi
uzuldum cunku esimin emeklerine.....
birgun bile kv demedim sen bana birsey yapmadin almadin dememde.....
cok sukur ihtiyacimda yok..... Ama esimin ailesinin ozamanlar imkani daha iyiydi bana yapmadilar
simdi biraz daha farkli kaynima herseyi yaptilar....

herkesin kendi vijdni....
onemli olan kocam..... Gerisi bos......

ama kendisi de farkindadir umarim......

Maddi değerler bir insana verilen değeri göstermez. Sizden sonra fazlası yapıldıysa maddi durumları sonradan daha çok kaldırıyor da olabilir. Siz size verilen değere bakın. Kayınvalidenize ve kocanıza bu konuda trip atarsanız komik duruma düşersiniz.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…