• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

size yapılmayan herşey eltinize yapılsaydı ??

pelintoprak

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
4 Ocak 2011
1.399
24
118
35
mrb arkadaşlar

sizlerden bi konu hakkında fikir almak istiyorum

sizden sonra evlenen eltinize size yapılanın 3 katı hediyeler alınsa, adetler dört dörtlük yerine getirilse , nasıl tepki verirdiniz.

eşinize ikide bir şikayet ediyp huzursuzlukmu çıkarırdınız yoksa içiize atıp olayları akışına mı bırakırdınız?

eğer ikinci seçenği uygularsak yapılan haksızlık gözardı edilir mi?

sessiz kalıp kayınvalide ve kayınpederin bu adaletsiziliği kendilerinin mi farketmesini beklemeliyiz ?

dediğim başınıza böyle bişey gelse nasıl davranırdınız?

cevaplarınız için şimdiden teşekkürler

bunun için vıdı vıdı edip nıye komplekslı bırı gıbı göruniim kı..
ona oyle yapıyorlarsa,verılen değer ortadadır..
bende kimseye bıse demem ama ona göre bı sevıye koyarım araya..
onlar bana o kadarlık bı değer bıctıyse,bende onlara o kadarlık değer verırım..

kocamla da aramı bunun ıcın bozmam..
o farkındadır zaten herseyın..
böyle seylerı konuşursan kötü olursun..

Olan olmuş artık.
Boşyere eskiyi açıp eşinizle kötü olmayın derim ben.
Eşiniz de muhtemelen evet ailem hatalıydı demeyecektir.
Bilse bile demiyor çoğu çünkü.
Savunmaya geçer incinen siz olursunuz.
Adil davranmayanlar bunun bedelini ödüyorlar mutlaka.

Kv kp haksizlik yaptiklarini anladiginda ne olacagini bekliyosunuz.
Ay biz haksizlik yaptik dicekler ve eltinize alipta size almadiklari seyleri simdimi alicaklar.
Bosverin kime ne aliniyosa alinsin.
Bu devirde hala kv kp evlenirken sunu yapti bunu yapmadi muhabbeti abes degilmi.

[ı]belki senin döneminde durumları daha kötüydü sana az yapıldı şimdi iyi olabailir
boşuna kendi kendini yeme canım sende eline geçecek
sana az ona çok olmuş amnnn salla gitsin
hiç de eşinle aranı bu yüzden kötü etme
eşin nasılsa farkına varır o gerekeni söler ailesine merak etme
sen şimdilik sessizce bekle
haksızlık varsa ortada rabbim sorar zaten ok[/ı]

bana da hiçbişey yapmadılar
eşime hiçbi zaman biz bu kızı istemiyoruz demediler
ama aslında ben hiçbi zaman onların kafasındaki gelin olmadım bunu biliyorum
sebebi de bu
ama umrumda değil ben kocamı seviyorum onla da mutluyum
ailesiyle de ayda yılda bi görüşüyüroum
hiiiiiiç umrumda değiller uzak olsunlar

Ben son gelinim artık başıma gelmez ama, Bizde de öyle olmuş.. Eltime doğru düzgün hiçbirşey alınmamış.. Ama sebebi kayınvalidemi hiçbirşey alışverişe çağırmamaları.. O da onlar beni saymadılar,o yüzdn bende hiçbir işlerine karışmadım almadım diyor..

Ben zor olsa da kalbi kırılmasın diye kvyi beyaz eşya,mobilya ne alsam yanımdaydı dışlamadım, fikirlerini sordum.. Dediğini yapmadım ama yinede sordum.. Gönlü oldu.. O yüzdenmiş, bana almaları.. :44:

Bana alınmasaydı da ona alınsaydı kötü hissederdim heralde.. Ama eltim bitanedir, ablamdan daha yakındır, daha iyi davranır, çok seviyorum kendisini,imkanım olsa 7/24 onunla oturup sohbet etmek isterim.. :6:

valla bu saatten sonra dicek bişeyiniz yok...ben nişanlıyım eltim 2 yıl önce evlendi.valla kız evi bişi getirmedi dört dörtlük bunlar aldılar..iğnesine kadar diyimm.sıfırla geldi ailesi varlıklıydı ama siz yapacaksınız ddediler evlerine listeler yollandı.valla ben basit bir nişan yaptım bu yıl.ailem herşeyimi dört dörtlük yaptı hatta onlarınkini bile düşünerek.en basit 3 kuruş paranın lafı yapıldı :))).ben sürekli nişanlımın başını yedim noldu ne değişti hiç.evde huzursuzluk çıktığıyla kalır anlıcağın.

olan olmuş artık ama ben dayanama kayınvalideme tatlı tatlı sokuverirdim lafı :) içimde alıp beni rahatsız edeceğine söylerim onlar rahatsız olsun :D:27:

birde şunu düşünürüm, nasıl ben kayınvalideme bakmak zorunda degılsem (ki bunun konusu gecmıstır ve sureklı kv: gelın bakmak zorunda der, ben ise aynı fıkırde olmadıgımı soylerım.) oda bana hedıye almak ve dugunumu yapmak zorunda degıl (ki bir igne dahi almamıstır,düğünümde de sadece misafir olmustur.)

herkes kendı basına bırey ve kendı basına aıle.. farklı gelebılır gorusum, ben ve esım hep boyle dusunduk ve boyle de dusunmeye devam edeceğiz..

Biz her nekadar bosver desekte sen kompleks yapmisin anacim.

Neden sebebi ne sanada elde olan yapilmis ..

Ben bi turlu anlamam biliormusun sizin gbileri . ? Neden bu takiklik.kopleks sen simdi sussanda icin ayni

Biz her nekadar bosver desekte sen kompleks yapmisin anacim.

Neden sebebi ne sanada elde olan yapilmis ..

Ben bi turlu anlamam biliormusun sizin gbileri . ? Neden bu takiklik.kopleks sen simdi sussanda icin ayni

neden kompleks olarak etiketlendirdiniz? bende 5,5 yıllık evliyim nişanlılık süremi bile uzattım ki hiç bişey içimde ukde kalmasın diye. bana 5 bin tl lik altın takılıpta şimdiki eltime 40 bin tl lik takılması çok doğal mı? bunu düşünmek kompleks mi oluyor ?
her kadının hayatında ilk ve tek bir defa giyeceği gelinliği bile kayınvalidem beğendiği içn alındı. madem bu kadının huyu böyle yeni eltime alınırken neden 'ben girmiyim siz istediğiniz rahat rahat seçin '' deyipte cafe onları beklemesi neden?
ya bu kıskançlık değil öyle düşünmesine sevindim ama neden bana ve benden öncekilere değilde bu sefer bu kadar düşüneceli oldu. birde biliyomusunuz öyle şanslı bir kv ki herkes her yerde söyler gelinlerden yana çok sanslısın diye. hepimiz etrafında fır döneriz hizmet hürmet.. adı sülalede süper kayınvalide ama içimizde yaptığı adaletsiziliği kimse görmez bizde hep o oyunu devam ettiriz ''evet bizim kayınavlide süperdir ''diye.:)

Boyle bir olaya sessiz kalsam kimse farketmez herhalde o yuzden uzuntumu belli ederdim esime direk soylerdim.ama kv de laf carptirirdim.ilerde nasil olsa hatirlatacak biseyler cikar.

Bana yapılmayan herşey eltime yapıldı hemde fazlasıyla yinede beni kıskanıyordu

ona 2 gelinlik alındı (birini memleketinde giydi birini ist'da)
Ben evlenirken bizde damatlığı kız tarafı alır dediler bize aldırttılar Kaynıma kendileri aldı.
Nişanı zaten kız tarafı yapar yaptık, eltimin nişanını,kınasını eşimlere yaptırdı kaynanam
Eltime düğünde çifter bilezik takıldı bana tek
Bileziklerimi eşime verdim borcumuz var diye,eltimler borçları varken vermedi(işler ortaktı) araba aldılar o parayla..

Noldu şuan benim bileziklerim var onun yok
Benim en lüxünden arabam var onun yok
2 evim var onlar evlerini satıyolar

Allahın sopası yok Rızk yiyen rızkından olur.

Allah kimseye nasibi olmayanı yedirmesin. Kursağında kalır böyle paşam:34:

Zoruma gitmiyomuydu gidiyordu sırf o(eltim) kendi akrabaları diye kaynanam tutuyodu onu evine koltuk alıyodu parasını biriktirip. Eşimden ondan bundan toplayıp. Allahım nelere kaadir..

Son düzenleme:
neden sana yapılmadı da buna yapılıyor? belli bir nedeni var mı?
mesela evlenirken nasıl anlaştınız? ona bağlı olabilir mi? hani sen bir şey talep etmediysen onların da canına minnet olayına dönmüş olabilir mi?
tüm kartların senden yana olduğunu düşünerek; şu saatten sonra geriye dönüp kendine yaptıramazsın kıymeti de olmaz.. ama bu olay sana ders verir sen de layığına göre davranırsın..
kaldı ki ben eşime güzelce lafı sokardım. ama kavga gürültü olmadan yemek yerken mesela araya serpiştirip normal konuşmaya dönmek gibi..

ben 2. gelinim. eltime ne yaptılar bilmem anlatmasalar ama yeri gelince öğreniyorum. mesela abisi evlenirken yemek vermiş babası ama beni istemeye geldiklerinde ne düğün yaparım ne yemek veririm demişti. Babam birlikte yemek vermeyi teklif etti de öyle kabul etti adam. pek bişey yapılmadı bana anlayacağın. Bunu eşime evlendikten sonra birkaç kez söyledim cevap veremedi. Ben ne yapabilirdim hayatım o zaman durumum yoktu diye boynunu büktü. Anladımki onun yapabileceği bişey yok ve üzmedim onu sonra bi daha. Ona daha çok değer veriyorlarsa sende ona göre davranırsın artık.

diğer eltilerinize neler yapılmış,bir de bu elti konusunu açtığın kız mı:34:

sebatiye sensiz olmazdı bu konu. mesaj atacaktım tam senlik bir şey var gel diye. hele patlat bakalım yorumunu..:1:

Back
X