Kanser tedavisi görürken zaten moral olarak dipte olduğum o zamanda canımı gerçekten yakan birine beddua etmiştim.
Anne yarısıydı benim için ama gerçekten hak etmişti. Bir daha yapsa aynı şeyi bir daha ederim.
Doğru mu? tabii ki değil ama bana yapılan da doğru değildi üstelik o haldeyken öz teyzemden kazık yemek çokta hoş olmadı.
Şimdi o da hasta...Ama ben onun yaptığını yapmıyorum, onun için çokta üzülüyorum. Elimden geldiği kadar destek oluyorum.
Bana yaptıklarını da unutmuş gibi davranıyorum.
ah ettim hemde yetim ahı aldı haberi yok
Ben de cocukken babama kizip insallah isten atilirsin diye gecirmistim icimden. Cocuk halimle nerden aklima geldiyse oyle birsey... Ertesi gun eve isten cikarilmis olarak geldi. Hayatim boyu hep iyi duam da kotu duam da tutar benim, o yuzden agzimdan cikacaklardan kendim de korkarim. Beddua etmeyi sevmem, kimseye suregelen bir bedduam yoktur. Ancak eskiden olmus cok kotu birsey aklima gelince o an beddua ederim. Mesela cocukken dedem yasinda bir adamin elle tacizine ugradim ve tecavuzun de kiyisindan dondum. Yasliydi, simdiye gebermistir o herif. Gecen gun aklima geldi beddualar ettim arkasindan yine. Boyle buyuk bir mesele varsa beddua ederim, onun disinda her kizdigima beddua eden biri degilim. Beddua donup dolasip sahibini bulurmus, buna cok inaniyorum.
Kolay kolay beddua etmem.Ama sürekli ettiğim bedduam ülkemizi karıştıran terör belası içindir.
Ama yıllarca önce soframa oturmuş iyi kötü günümü paylaştığım birinin hakkımda söylediklerini duyduğumda 7 yıldır konuştuğum 1 yıldır konuşmadığım birine ettim.
Bu hanım ile uzun zamandır tanırdım (sanırım forumun bir yerinde bir konuda da bahsettim mevzudan ama) beden ufak tefek para çalarmış haberim olmazdı.En son 50 tl almış yine konduramadım taa ki bileziğimi çalıp 3 gün sonrada kendi eliyle getirip verene kadar.Ki üzerinden 4 yıl geçmiş olmasına rağmen kimseye demediğim gibi bedduada etmemiştim.Geçenlerde bir arkadaşım sormuş neden konuşmuyorsunuz ne oldu diyince,bileziğini çantama koymuş beni hırsız çıkarmaya çalıştı ama beceremedi demiş.
Geldi bana söyledi böyle böyle olmuş sen yapmazsın ama küsmek için başka bahane bulabilirdin deyince.
Eğer ben onu çantasına koymuşsam kapısında helallik dilenmeden ölmeyeyim,eğer o çalmışsa da 2 evladı var Rabbim evlatlarına bir zeval vermesin ama oda benim kapımda helallik dilene dilene çeksin dedim.
Aklıma geldikçe üzülürüm ama rahatım.Bunu yapacak insanda değilim,elim haramada uzanmış değildir.Bilmediklerimizden Rabbim bizi korusun.
ben eşime beddua ettim. hamileydim akşam yürüyüşlerine zorla çıkarıyordum. sürekli işini bahane ediyordu. 2 hafta olmuştu işe gireli. ben de inşallah işten çıkartırlar seni dedim. tabi içimden dedim. ertesi günü baktım erkenden eve geldi. noldu dedim. işten çıkardılar dedi. şok oldum. nasıl canımı yaktıysa bedduam kabul oldu. sonra 2 ay işsiz kaldı. çok sıkıntı çektik. o günden sonra bi daha kimseye beddua etmedim hele eşime hiç etmedim. hep dua ediyorum artık. gerçekten de beddua dönüp dolaşıp beni buldu. onunla beraber ben de sıkıntı çektim.
öncelikle geçmiş olsun. Eğer özel değilse teyzen ne yaptı bu kadar canını sıkacak?
Ya o böyle her sülalede bulunan mükemmellik sendromuna tutulmuş tuhaf bir insan. Benim yaşam tarzım, ailemin bana karışmayışı o dönem çok batmış ona. Birde bu yetmezmiş gibi benim öz anneme babama konuşmuş benim hakkımda. Ki o teyzem diğer kuzenlerime de aynı şeyleri yapmış bir kadın. Mesela bir kuzenimi 7 senelik sevgilisinden ayırdı. Kızcağız şimdi başkasıytla evli. Benim hayatıma o şekilde karışamadığı için içine dert oldu. Benim hastalık zamanımda, en zayıf zamanımda arkamdan konuşma pişkinliğini gösterdi.
Şimdi ticaret hayatında battı. Bizler hakkında ortaya attığı ne varsa kendi oğlunda var. Bizim giyim,kuşam,yaşam tarzımızda ona batan ne varsa hepsi onu buldu. O günden sonra ona hala hakkımı helal etmiyorum.
O gün benim canımı yaktı Allah ıslah etsin onu. Konuştuğu şeyleri duyunca zaten yataktan çıkamayan ben bundan 2 sene önce o gece 40 derece ateşle yataklara düştüm. Zaten yıpranmış olan bünyem kemoterapi seansları boyunca hastane görmemişti o kadın ağzını açana kadar.
yetim ahını alanın vay haline diyorum eğer konunda haklıysan yandı o kişi
çok geçmiş olsun canım teyzen için söylüyorum kimseye kınamamak ve karışmamak lazım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?