sizi canınızdan bezdirip beddua ettiğiiz biri oldumu?

Kolay kolay beddua etmem.Ama sürekli ettiğim bedduam ülkemizi karıştıran terör belası içindir.
Ama yıllarca önce soframa oturmuş iyi kötü günümü paylaştığım birinin hakkımda söylediklerini duyduğumda 7 yıldır konuştuğum 1 yıldır konuşmadığım birine ettim.

Bu hanım ile uzun zamandır tanırdım (sanırım forumun bir yerinde bir konuda da bahsettim mevzudan ama) beden ufak tefek para çalarmış haberim olmazdı.En son 50 tl almış yine konduramadım taa ki bileziğimi çalıp 3 gün sonrada kendi eliyle getirip verene kadar.Ki üzerinden 4 yıl geçmiş olmasına rağmen kimseye demediğim gibi bedduada etmemiştim.Geçenlerde bir arkadaşım sormuş neden konuşmuyorsunuz ne oldu diyince,bileziğini çantama koymuş beni hırsız çıkarmaya çalıştı ama beceremedi demiş.

Geldi bana söyledi böyle böyle olmuş sen yapmazsın ama küsmek için başka bahane bulabilirdin deyince.
Eğer ben onu çantasına koymuşsam kapısında helallik dilenmeden ölmeyeyim,eğer o çalmışsa da 2 evladı var Rabbim evlatlarına bir zeval vermesin ama oda benim kapımda helallik dilene dilene çeksin dedim.

Aklıma geldikçe üzülürüm ama rahatım.Bunu yapacak insanda değilim,elim haramada uzanmış değildir.Bilmediklerimizden Rabbim bizi korusun.

ben de birine çok kırıldım çok kızdım hakkımı helal etmicem dedim ve o kişi öldü benden helallik alana kadar sürekli rüyama girdi hakkımı helal ettim daha bir daha girmedi rüyama

ben eşime beddua ettim. hamileydim akşam yürüyüşlerine zorla çıkarıyordum. sürekli işini bahane ediyordu. 2 hafta olmuştu işe gireli. ben de inşallah işten çıkartırlar seni dedim. tabi içimden dedim. ertesi günü baktım erkenden eve geldi. noldu dedim. işten çıkardılar dedi. şok oldum. nasıl canımı yaktıysa bedduam kabul oldu. sonra 2 ay işsiz kaldı. çok sıkıntı çektik. o günden sonra bi daha kimseye beddua etmedim hele eşime hiç etmedim. hep dua ediyorum artık. gerçekten de beddua dönüp dolaşıp beni buldu. onunla beraber ben de sıkıntı çektim.

Kanser tedavisi görürken zaten moral olarak dipte olduğum o zamanda canımı gerçekten yakan birine beddua etmiştim.
Anne yarısıydı benim için ama gerçekten hak etmişti. Bir daha yapsa aynı şeyi bir daha ederim.

Doğru mu? tabii ki değil ama bana yapılan da doğru değildi üstelik o haldeyken öz teyzemden kazık yemek çokta hoş olmadı.
Şimdi o da hasta...Ama ben onun yaptığını yapmıyorum, onun için çokta üzülüyorum. Elimden geldiği kadar destek oluyorum.
Bana yaptıklarını da unutmuş gibi davranıyorum.

Ben de cocukken babama kizip insallah isten atilirsin diye gecirmistim icimden. Cocuk halimle nerden aklima geldiyse oyle birsey... Ertesi gun eve isten cikarilmis olarak geldi. Hayatim boyu hep iyi duam da kotu duam da tutar benim, o yuzden agzimdan cikacaklardan kendim de korkarim. Beddua etmeyi sevmem, kimseye suregelen bir bedduam yoktur. Ancak eskiden olmus cok kotu birsey aklima gelince o an beddua ederim. Mesela cocukken dedem yasinda bir adamin elle tacizine ugradim ve tecavuzun de kiyisindan dondum. Yasliydi, simdiye gebermistir o herif. Gecen gun aklima geldi beddualar ettim arkasindan yine. Boyle buyuk bir mesele varsa beddua ederim, onun disinda her kizdigima beddua eden biri degilim. Beddua donup dolasip sahibini bulurmus, buna cok inaniyorum.

öncelikle geçmiş olsun. Eğer özel değilse teyzen ne yaptı bu kadar canını sıkacak?

eğer haklı olup ettiysen o beddua seni bulmaz sahibini bulur

haksızlığa uğramışsın ben haksızlığa hiç gelemem çıldırırım insanlar ne kadar fenalar

olmaz mı biri var ki ne zaman aklıma gelse beddua ediyorum
bize yaşattıklarının AYNILARINI fazlasıyla yaşasın diyorum
Bazen de beddua bile etmediğim kişiler aradan zaman geçince bana yaşattıklarını yaşıyorlar
ALLAH YARINA BIRAKIYOR AMA YANINA BIRAKMIYOR İŞTE

Hamile birisi beddua etmese bile canı çok yandığı zaman Rabbim görüyor demek ki
Bende hamileyken evimi kapatıp kaynanamların yanına taşınmak zorunda kalmıştım
Çok üzülüyordum
Karnım burnumda bir tanesi bırak ev taşımaya yardıma gelmeyi arayıp sormadılar bile
bekar görümcelerimden birisi eşyanın geldiği gün tek yatak odamı götürmüştüm kaynanamlara
Buranın dağınıklığı ne böyle toplayın bilmem ne gibi laflar etti
Ama çok canım yandı zaten günlerdir yorgunum oturup dinlenmeden hemen aceleyle topladım
ama beddua etmedim
Aradan 2 yıl geçti Rabbimin adaleti ne büyük ki aynı şekilde kendi eşyasını kapatıp anasının evine geldi doğumunu anasının evinde yaptı.
İlahi adalet

Bedduadan korkarım, ama şimdi hiç çekinmeden beddua ettiğim birileri var. İsimlerini duymak bile tüylerimi diken diken ediyor, o derece nefret ediyorum. Ben ki hiç kimseye kin gütmeyen (güdemeyen) birisiyim, ilk defa kin beslediğim birileri var. Fazlasını değil, yaşadıklarımın aynılarını yaşasınlar yeter.

öncelikle geçmiş olsun. Eğer özel değilse teyzen ne yaptı bu kadar canını sıkacak?

Ya o böyle her sülalede bulunan mükemmellik sendromuna tutulmuş tuhaf bir insan. Benim yaşam tarzım, ailemin bana karışmayışı o dönem çok batmış ona. Birde bu yetmezmiş gibi benim öz anneme babama konuşmuş benim hakkımda. Ki o teyzem diğer kuzenlerime de aynı şeyleri yapmış bir kadın. Mesela bir kuzenimi 7 senelik sevgilisinden ayırdı. Kızcağız şimdi başkasıytla evli. Benim hayatıma o şekilde karışamadığı için içine dert oldu. Benim hastalık zamanımda, en zayıf zamanımda arkamdan konuşma pişkinliğini gösterdi.

Şimdi ticaret hayatında battı. Bizler hakkında ortaya attığı ne varsa kendi oğlunda var. Bizim giyim,kuşam,yaşam tarzımızda ona batan ne varsa hepsi onu buldu. O günden sonra ona hala hakkımı helal etmiyorum.

O gün benim canımı yaktı Allah ıslah etsin onu. Konuştuğu şeyleri duyunca zaten yataktan çıkamayan ben bundan 2 sene önce o gece 40 derece ateşle yataklara düştüm. Zaten yıpranmış olan bünyem kemoterapi seansları boyunca hastane görmemişti o kadın ağzını açana kadar.

çok geçmiş olsun canım teyzen için söylüyorum kimseye kınamamak ve karışmamak lazım

yetim ahını alanın vay haline diyorum eğer konunda haklıysan yandı o kişi

benim ah ettiğim kişide yetim ahı aldı. babam hastalığının son safhalarında çok güvendiği bir kişi tarafından yüklü miktarda dolandırıldı. Bunun acısına dayanamayıp daha fazla çöktü ve aramızdan ayrıldı. 15 yaşındaydım o sıralar hakkımızı aramak istedik tehditler vs. ile karşılaştık. Yaptığı yanına kar kalmaz. Bu dünyada olmasa bile diğer tarafta rabbim cezasını verir.

çok geçmiş olsun canım teyzen için söylüyorum kimseye kınamamak ve karışmamak lazım

Teşekkür ederim çok doğru yazmışın. Genel olarak insanları kafaya takan, düşüncelerini önemseyen bir yapım yok.
O dönem tedavi gördüğüm için hassastım galiba biraz.
Yoksa hiç öyle arayıp soran, akrabamı koruyup kollayan bir tarzım yok.
Umursamam bile. Hayatıma yakın tutmuyorum hiç birini.
Tabi bunların nedeni onların bana yaşattığı tecrübeler.
Yılda bir kere ya konuşurum ya konuşmam.
Kendi ailem dışında kimseyle akrabalık bağı kurmayı sevmiyorum.
Anca uzaktan izleyebiliyorlar.

2 Kişiydi evlenince 3 ledik hakkımı helalde etmiyorum hırsımdan beddua ettiğimde oluyor ama yanlış keşke o an ALLAHA havale etsem . işte dil durmuyor insanın canı yanınca ..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…