Sizi sürekli eleştirenlerle nasıl baş ediyorsunuz?

A
Acaba özgüven konusunda (görünüş, ilişki.. artık her neyse) biraz eksiksiniz de onu mu fark edip üstünüze geliyorlar? Bide onay bekleyen bir tavrınız mı var? Çol açıklama yapmak mesela onay beklemenin bir belirtisi gibi.. bunu fark edip kasten yapıyor olabilirler

Bence özgüveninizde eksiklik de olabilir, auranızdan yayılan enerji sayesinde insanlar buna cüret ediyor olabilirler.
Şaka şaka. İnsanlar densizler ve siz de zeki bir densiz olabilirsiniz.
İyi niyetin fazlası, kişinin kendi kul hakkına girmesidir.
Siz üzülebiliyorsanız, pekâlâ başkaları da üzülebilir.

Off bu insanlar mı değişti ,ben mi büyüdüm ne oldu bilmiyorum ama artık insanların çoğunu çekemiyorum. Tuhaf tuhaf konuşuyorlar.
Laf sokmalı,hava atmalı. Ay nerdeyse kimseyle görüşmek istemiyorum .
Akraba dahil.
Lafta soramıyorum. Bidahakine cevap vericem diye kendimi hazırlayınca tuhaf oluyor
Sorulmasını sürece, kilo boy ,sac bas yorum yapmayın ya.
İnsanın moralini bozmayin

olabilir ben de kasten yaptıklarını düşünüyorum

Şu kısmı daha net açıklasanız?
Birde sınırınızı koruyamıyorsunuz bence .
Herkes karşınızda dan dan diye konuştuğuna göre…
yani genelde girdiğim ortamlarda falan hep iltifat ederler çok beğenirler beni aslında ama arkadaşlarım tam aksini söylüyor hep. Diğer dediğiniz de doğru biraz alttan alan bir tavrım var.

Herkes kendine baksın.
Evet yapıyor insanlar bunu .
Amaç deşarj olmak heralde bilemiyorum.
Kendilerine baksınlar.
Eleştiriye kapalı olmak değil bu da sürekli moral bozmak da normal mi?
Sınır koymayı bilmiyorsun belli.
Birşey dediklerinde lütfen benim hayatım ben çok güzelim dış görünüşümle ilgili bir problemim yok dersin geçersin.

yani genelde girdiğim ortamlarda falan hep iltifat ederler çok beğenirler beni aslında ama arkadaşlarım tam aksini söylüyor hep. Diğer dediğiniz de doğru biraz alttan alan bir tavrım var.
Kıskanıyorlar işte.
Güzel kadınların kaderi bu.
Nerde güzel bir kadın varsa nedense hep eleştirilir hemcinsleei tarafından.
Bir elbise giyersin ne güzel olmuşsun bile denmez.
Garip garip yorumlar falan .
Gerçekten umrunda olmasın hiç .

Eleştiriye açık bir insanım ama eleştirinin türüne bağlı olarak tepkim değişir. Beni rahatsız ediyorsa bu eleştiri aynı şekil rahatsız ederim.

Eleştiri dediğimiz şey yapıcı olmalı, olumsuz bile olsa. Eğer bu eleştiri dediğimiz şey sizin kişiliğinize saldırıyor ve normalden çok daha fazla üzgün hissetmenize neden oluyorsa; o zaman bu bir 'eleştiri' değil, 'hakaret, taciz' dir.

Konuya dönersek; karşımdaki insan büyük de olsa cevabımı veririm. Sessiz davranırsam, beni ezerler, sizi de.

Tepki verdiğimde, 'saygısız' olduğumu söyleyen birçok insanla karşılaştım. Ben sadece kendimi savunuyorum, saygısız insan görmek isteyen aynaya dönüp baksın derim hep. Sonra söylenirler.

Anneniz, babanız, eşiniz veya çocuğunuz, kim olursa olsun herkes durması gereken yeri bilecek.

Aynen haklısınız

Eleştirinin türü ve yapanın kim olduğu çok önemlidir.
Eleştiri yapan bana göre hayatında başarı göstermiş biri ise dinlerim,kendi bildiğimi yaparım.
Eleştiri yapan bana göre vasat biri ise dinlemem, kendi bildiğimi yaparım.
Bir süre sonra vazgeçerler...

Kendinizi elestrir misiniz ya da şikayet eder misiniz. Elestribhakki taniyorsunuz demekki yoksa kimse kimsenin herseyini eleştirmez. Mesela para yetiştirememekten surekli yakinan birinin gelir gider durumunubetraf eleştriyor. O kadar sikayet edince insan diyor mesela ee şu oaraya canta almis sonra kirami zor oduyorum der tbi gibi gibi. Cildim kötu diye yakinirsaniz herkes gorunce sizi cildin daha kotu olmus der mesela

Yani insanlar arasında kendimi eleştirmem ama kendi içimde öz eleştiri yapıyorum tabi

Bu yoruma +1. Bence de genelde kendisinden memnun olmayan, sürekli eleştiren insanlara karşı diğer insanlar da bunu yapmaya başlıyor. Ben de yapıyorum mesela, sürekli iş hayatında tutunamadigindan bahseden arkadaşıma bazi noktalarda gördüğüm yanlışlarını söylediğimi farkettim. Sanki sürekli şikayet miy miy olmasından bıktığım için gibi geliyor ya da fikir almak istiyor gibi de düşünüyor olabilirim. Bunun dışında gerçekten yersiz eleştiri ise yani öyle insanlarla vakit geçirmem. Bir yaştan sonra insan kimseyi çekmiyor gerçekten, zamanla siz de anlarsınız.

Arkadaşlar sizce özgüven eksikliği/ kendine güvenmeme durumlari icin psikoloğa gidilse etkili olur mu? Tecrübesi olan var mi?(konuyla alakasiz ama alakali da gibi ondan sorayim dedim)

Arkadaşlar sizce özgüven eksikliği/ kendine güvenmeme durumlari icin psikoloğa gidilse etkili olur mu? Tecrübesi olan var mi?(konuyla alakasiz ama alakali da gibi ondan sorayim dedim)

Insan kendi basina bu eksikligi asamiyorsa profesyonel destek almasi faydali olabilir. Ama bence bunun yolu hayatini kontrol altina alip, baskalari bosvermekten geciyor

Size tavsiyelerim:
  • Ic sesinizi dinleyin. Kendinize nasil konusuyorsunuz? Baskalarin yaninda kendiniz hakkinda nasil konusuyorsunuz. Genel olarak olumsuz konusuyorsaniz bu size iki kat döner. Hem icinizden hem.disardan.
  • Size olumsuz konusan insanlara sınırlar koyun. Bu fiziken ama ruhen de olabilir. Sahsen haddini bilmeyen bir sürü insan hayatimdan cikarttim. Iyi de oldu
  • Olumsuz konusulsa buna tepkiniz ne oluyor? Bunu hemen kabul ediyormusunuz yoksa icinizden en azindan bir "Hooooşt sen kimsin" geciyor mu?
  • Genel olarak elestiriye acik olmak iyidir. Hicbirimiz mükemmel degiliz, ama is kücümsemeye kadar gidiyorsa prensip olarak tepki gösterin. Yok annemdi, yok arkadasimdi felan gecin. En can yakici elestiriler hep en yakinlardan gelir zaten.
  • cok elestiri ile büyüdüyseniz icinizdeki cocugu iyilestirme ile ilgili kitaplar okuyun videolar izleyin. Size faydasi olacaktir

Insan kendi basina bu eksikligi asamiyorsa profesyonel destek almasi faydali olabilir. Ama bence bunun yolu hayatini kontrol altina alip, baskalari bosvermekten geciyor
Mesela uzun sureli issizlikten sonra daha yeni atandim ve iş yerinde hep hata yapcam korkusu var içimde. Bunun yüzünden işimi hep korkarak yapıyorum ve bunu aşmak istiyorum acaba bu durumda olup kendiliğinden ya da psikolog ile birlikte aşan var mıdır merak ettim..

Merhabalar yengeç, yine 10 numara bir yorum. Reelde tanışmasak bile yorumların, hayata bakış açın çok güzel ve pratik. Pratik insanları severim hayat tarzımız farklı, başak burcu olarak daha stabil bir hayatı sevsem de yorumlarını ve kendine güvenini çok seviyorum. Kendine çok iyi bak seviliyorsun

Eleştiriye bağlı ya. Haklılık payı var mı diye dinlerim ama bazılarının kişiliği öyle. Alışkanlık yapmışlar. Söyledikleri saçma veya niyetleri kötü.

Öyle insanlarla ya iletişimi keserim ya ben de onları eleştiririm. Sözümü sakınmam

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…