Sizin aileniz de erkek ve kadın (özellikle çocukları) arasında ayrımcılık yapıyor mu?

Caytiryakisikadin

Üye
Kayıtlı Üye
1 Ocak 2019
131
56
13
33
Babam özellikle her konuda beni ezmeye çalışıyor. Kardeşimin altına son model araba verdiler. Benim düğün telaşıma manevi anlamda destek olmuyorlar. Kardeşim ne yapsa mübah onlar icin. Eve sabaha karşı geliyor, ben kursa gidiyorum akşam 8 de çıkıyorum hemen arıyorlar nerde kaldın diyorlar. Kardeşimin serseri arkadaşlarına, harcadığı paraya laf eden yok. Kardesim beni engellemişti ve neden engellediğini sorduğumda 50 milyonluk adamların yanında arayamazmışım böyle söyledi. Benim kurstan geliş saatim, nişanlımın işi, yaşayacağımız ev hep sorun oluyor. Bana ve nisanlıma yaptıkları yetmiyormuş gibi bir de evdeki tavırlarını çekiyorum. (Babam nişanlımla eve çağırıp mezhebinden dolayı kavga etmişti.)
Bir de şu var. Nişanımda kardeşim özensiz giyindi ve nişanımın başında yalan söyleyip gezmeye gitti. (İşim var arkadaşım kaza yaptı demiş. Bir baktim sosyal medyasında gezerken videolar)
Kimse ne kadar üzüldüğümü görmüyor.
Sadece manevi destek istemiştim onu da göremiyorum.
Bu zamana kadar bir kuruş gereksiz harcama yapmadım yük olmayayım istedim. Bu yüzden mi değersiz oldum onlarin gözünde bilmiyorum.
Yazmak istedim çünkü artık birileri beni anlasın istiyorum. Ayrımcılık onceden gozume batmıyordu şimdi nişanlandım manevi destek yok. Insan ailesi gerçekten kendine aile olsun istiyor.

Ailenizi bu kadar dinlerseniz daha çok üzülürsünüz.
Bence sizde biraz tavrınızı koyun bu ne böyle ya hu..
Ben ailemin tek kızıyım. Babam her zaman en önce beni tutar.
Diğerleri erkek bir şekilde hayatları devam eder ama sen çok önemlisin der.

Çok ilginç bir babanız varmış.

Tavrımı tabi koyuyorum. Hatta derdimi de anlatıyorum ama onların beyninde bir seyler farklı işliyor. Nişanlımın babası kızına çok değer verir mesela onu örnek gösteriyorum. Bu kotu bir sey babamin gözünde. Büyük konusmak istemiyordum ama gidince bir daha geri dönmeyi düşünmüyorum.

Babam beni çok sever . Eskiden sevgilimle görüşmeme ve saatine kadar laf ederdi.
Ben ilk zamanlar hep boyun eğerdim. Hatta türlü yalanlar bile söylerdim. Sonra dedim ki gelmişim 28 yaşına , işim var kendi ayaklarım üzerinde duruyorum. Bu neyin baskısı?
Artık hiç sallamıyorum valla. İlk zamanlar küsüyordu babam şimdi o da alıştı.
Bu kadar taviz vermeyin lütfen.

Aslında taviz vermiyorum. Aramız da iyi değil. Beni sevmezdi şimdi de sevmiyor. O hayatıma müdahale etmek istiyor ben izin vermiyorum. Deliriyor ve sonunda konuşmuyoruz. Uzun süredir babamla kahvalti masasına bile oturmuyorum. Ne edepsizliğimi bıraktı, ne de aptallığımı...Demediği kalmadı. Zaten uzakta yaşayacağım ve açıkçası babamın "bu ev benim evim sen de kimsin" dediği eve gitmeyi düşünmüyorum bir daha.

Maalesef erkek-kız çocuk ayrımı yapan birçok aile var. Biri de benimkiler. Abimde, erkek kardeşimde hatta gelinimizde bile en iyi marka son model araba var. Bizdeki ortasınıf alırken babam bir miktar yardım etmişti yani erkeklere 5 yapılıyorsa bana 2 yapılıyor öyle diyim
Sizin sadece maddi değil manevi olarak da ayrım yapıyorlarmış o daha kötü sanırım bizde annem babam bana ve kardeşlerime aynı derece ilgisiz :)
Şuan gözünüze batmaya başladıysa evlenince daha da sinir olacaksınız üzgünüm.
Ben kardeşinize ailenizden daha çok sinir oldum şımarık şey

Biz dört kız kardeşiz. Erkek kardeşim yok. Sülalem öyle erkek çocuk sevdalısı ki biz insandan sayılmayız. Keza babamda kendimi bildim bileli bize 4 kızım olacağına bir oğlum olsun derdi. Ölmesine bir kaç ay kala yine aynı sözleri işittik.
Dünyanın her yerinde kadınlar hak ettiği değeri görmüyor ama bizim gibi ülkelerde diğer ülkelere göre kat be kat daha değersiz görülüyor. Halbuki anne babamızı ailemizi seçemediğimiz gibi cinsiyetimizi de seçemiyoruz.
En üzücü olanı ise ülkemizde azımsanmayacak miktarda kadın, erkekleri aratmayacak kadar ayrımcılık yapıyor. İliklerine kadar erkeklerin daha değerli ve önemli olduğuna inanıyor ve öyle davranıyor.
Yapacak tek şey kendi başımıza var olmak ve hayatımızı idame ettirmek. İnsan ailesinin maddi manevi desteğini her daim ister, bekler. Fakat o destek yoksa hayıflanıp ağlayıp zaman kaybedeceğine önüne bakıp hayatını yaşayacaksın.

Ben de kardeşime çok sinir oluyorum. Evlenince uzakta yaşayacağım pek muhattap olmayı düşünmüyorum. Bir de beni daha çok anneannem yetiştirdi. Anneannem beni kayırırdı onlar oğlanlarına ayırıyor ben de sana yemek ayırıyorum okuldan geç geliyorsun yemek kalmıyor derdi. Anneannem her seyin farkındaydı beni savunurdu ama vefat edince yalnız kaldım.

Çok çok haklısınız. Kadınlar o erkekleri ataerkil yetiştiriyor. Aslinda kadınlar kendi değerini bilse erkek evlatlarına kadin erkek eşitliğini öğretse bu cinsiyet ayrımı son bulabilir.

Aileden aileye değişir, bazı aileler hepsine eşit davranır bazıları da çok afedersiniz bacak arasındaki organa tapar ve istinasız hepsi ayrıcalık yaptıkları oğullarından bulurlar. Kızımı ve oğlumu eşit yetiştiriyoruz, hatta eşim ve ben kızımızın üstüne biraz daha fazla düşüyoruz çünkü bu ülkede kadın olmak zor. Ailenizi şu saatten sonra zor değiştirirsiniz, siz kendi hayatınızı kurmaya bakın vakti geldiğinde size muhtaç olurlarsa ozaman görün nasıl da kızım da kızım diye aşındıracaklar kapınızı.

Ayrımcılık yapan babama gelini baksın ileride. Ben de insallah çocuklarımı eşit yetiştirmek istiyorum.

Ayrımcılık yapan babama gelini baksın ileride. Ben de insallah çocuklarımı eşit yetiştirmek istiyorum.
Ben hep derim; toplumu kadın şekillendirir, kadın erkeği kendisinden üstün gördüğü sürece bu saçmalık asla bitmeyecek. Doğa ana bile kadından yanayken pipiyi yücelten kadınları asla anlamıyorum. Lütfen kendinizi üzmeyin, aksine kadın olmanın ayrıcalığını ve gururunu yaşayın. Allah gönlünüze göre versin.

Tahminimce yaşı daha küçük eğer iki kardeşseniz yaş aldıkça size biraz daha düşebilir malum erkeklerin aklı başlarına sonradan gelir. Tabii bu bi ihtimal olmayabilir de.
Sıfır beklenti mutluluk demek. zor biliyorum ama ailenizden beklentiyi düşürün

Ben ailemde böyle birsey görmedim sükür iki kiz bir erkek kardesiz. Ailem hatta erkek kardesime daha cok kizar. Ona yapilan bizede yapilir. Zaten yapilmasa ben kiyameti koparirim. Evleninceye kadar disinizi s1k1n ondan sonra ben olsam ailemle arama mesafe koyardim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…