- 20 Ocak 2015
- 9.632
- 14.090
- 448
- 41
- Konu Sahibi Caytiryakisikadin
-
Ben ailemde böyle birsey görmedim sükür iki kiz bir erkek kardesiz. Ailem hatta erkek kardesime daha cok kizar. Ona yapilan bizede yapilir. Zaten yapilmasa ben kiyameti koparirim. Evleninceye kadar disinizi s1k1n ondan sonra ben olsam ailemle arama mesafe koyardim
Bunlar senin ailen değil mi? Otur akşam içindekileri bir bir dök. Biliyor musun ne olacak. Bunlar muhtaç olduğunda sana gelecek. O zaman da haylaz kardeşinin dünya yine umrunda olmayacak. Sen de o zaman bunları hatırlayacaksın ama anne baba atsan atılmaz satsan satılmaz deyip çekeceksin. Önce kizacaksin sonra vicdan yapacaksın böyle git gelli saçma sapan yaşamak istemiyorsan otur konuş bu ayrımcılığın sebebi neymiş.Babam özellikle her konuda beni ezmeye çalışıyor. Kardeşimin altına son model araba verdiler. Benim düğün telaşıma manevi anlamda destek olmuyorlar. Kardeşim ne yapsa mübah onlar icin. Eve sabaha karşı geliyor, ben kursa gidiyorum akşam 8 de çıkıyorum hemen arıyorlar nerde kaldın diyorlar. Kardeşimin serseri arkadaşlarına, harcadığı paraya laf eden yok. Kardesim beni engellemişti ve neden engellediğini sorduğumda 50 milyonluk adamların yanında arayamazmışım böyle söyledi. Benim kurstan geliş saatim, nişanlımın işi, yaşayacağımız ev hep sorun oluyor. Bana ve nisanlıma yaptıkları yetmiyormuş gibi bir de evdeki tavırlarını çekiyorum. (Babam nişanlımla eve çağırıp mezhebinden dolayı kavga etmişti.)
Bir de şu var. Nişanımda kardeşim özensiz giyindi ve nişanımın başında yalan söyleyip gezmeye gitti. (İşim var arkadaşım kaza yaptı demiş. Bir baktim sosyal medyasında gezerken videolar)
Kimse ne kadar üzüldüğümü görmüyor.
Sadece manevi destek istemiştim onu da göremiyorum.
Bu zamana kadar bir kuruş gereksiz harcama yapmadım yük olmayayım istedim. Bu yüzden mi değersiz oldum onlarin gözünde bilmiyorum.
Yazmak istedim çünkü artık birileri beni anlasın istiyorum. Ayrımcılık onceden gozume batmıyordu şimdi nişanlandım manevi destek yok. Insan ailesi gerçekten kendine aile olsun istiyor.
Kulak ardı yapıp düğünden sonra koyun mesafeyi.Babam özellikle her konuda beni ezmeye çalışıyor. Kardeşimin altına son model araba verdiler. Benim düğün telaşıma manevi anlamda destek olmuyorlar. Kardeşim ne yapsa mübah onlar icin. Eve sabaha karşı geliyor, ben kursa gidiyorum akşam 8 de çıkıyorum hemen arıyorlar nerde kaldın diyorlar. Kardeşimin serseri arkadaşlarına, harcadığı paraya laf eden yok. Kardesim beni engellemişti ve neden engellediğini sorduğumda 50 milyonluk adamların yanında arayamazmışım böyle söyledi. Benim kurstan geliş saatim, nişanlımın işi, yaşayacağımız ev hep sorun oluyor. Bana ve nisanlıma yaptıkları yetmiyormuş gibi bir de evdeki tavırlarını çekiyorum. (Babam nişanlımla eve çağırıp mezhebinden dolayı kavga etmişti.)
Bir de şu var. Nişanımda kardeşim özensiz giyindi ve nişanımın başında yalan söyleyip gezmeye gitti. (İşim var arkadaşım kaza yaptı demiş. Bir baktim sosyal medyasında gezerken videolar)
Bu zamana kadar bir kuruş gereksiz harcama yapmadım yük olmayayım istedim. Bu yüzden mi değersiz oldum onlarin gözünde bilmiyorum.
Yazmak istedim çünkü artık birileri beni anlasın istiyorum. Ayrımcılık onceden gozume batmıyordu şimdi nişanlandım manevi destek yok. Insan ailesi gerçekten kendine aile olsun istiyor.
Bunlar senin ailen değil mi? Otur akşam içindekileri bir bir dök. Biliyor musun ne olacak. Bunlar muhtaç olduğunda sana gelecek. O zaman da haylaz kardeşinin dünya yine umrunda olmayacak. Sen de o zaman bunları hatırlayacaksın ama anne baba atsan atılmaz satsan satılmaz deyip çekeceksin. Önce kizacaksin sonra vicdan yapacaksın böyle git gelli saçma sapan yaşamak istemiyorsan otur konuş bu ayrımcılığın sebebi neymiş.
Kulak ardı yapıp düğünden sonra koyun mesafeyi.
Bir arkadaşımın durumuda aynı sizin gibi arkadaşımon üzerinden kredi çekip araba aldılar defalarca bozdu arkadaşım yaptırdı üniversiteyi yine üzerine kredi çektirip okuttular. Üzerinede alkol alan abi ve baba bu kızı bi güzel döverlerdi.
En son sinir krizi geçirdi evdekileri doğrayacaktı.
Siz hiç değilse evleniyormuşsunuz bundan sonra rahatlarsınız. Ama eşinizin yerinde olsam benimle inancım mezhebim dolayısı ile tartışan insanın cenazesine bile gitmezdim herhalde.
Gerçekten sabırlı bir nişanlınız var allah kolaylık versin. Ama evlenince bu kadar sabırlı olmayabilir sNişanlım hiçbir sey demiyor. Belki evlenince de demez bilmiyorum. Arada cok zoruma gitti diyor. Hak veriyorum. Bana da neler yapti babam yine nişanlım sabret bekle huyuna git dedi. Yoksa kendi başıma çoktan evlenmiştim.
Gerçekten sabırlı bir nişanlınız var allah kolaylık versin. Ama evlenince bu kadar sabırlı olmayabilir s
biz 3 kızız bizde ayrım olmuyor.
ama tam anlattıklarınızı yaşayan bi kız arkadasım var bi kız bi erkekler.
erkeği hep kayırıyor ailesi.
benim arkadasım üniversite okurken kız oldugu halde kasapta bile çalıştı harçlıgını çıkardı.
oğulları şimdi üni.okuyor 1gün çalışmışlığı yok.
altında araba ev.
ve babasının emekli maasını aldıgı yetmezmiş gibi
annnesini babasını ablasınıda ara sıra çarpıyor harçlık anlamında.
ilerde bu erkek nasıl iş güç sahibi olur nası geçinir aile bakar bilmiyorum...
not : kız arkadasım evleneceği halde ailesi ona yardım etmeliyken
oğlunun arabasınıın modelini yükseltiyor.
Benim ailemde de var.Ablamı oldum olası hep kayırır annem.Şimdi çocuğu oldu daha beter oldu(yanlış anlaşılmasın kesinlikle yeğenimi el kadar çocuğu kıskanmıyorum) ama onlara yapılanlarla bana yapılmayanlar çok.Ben artık umursamıyorum ama.Lise zamanlarımda çok takardım sinirlerimde erken yıprandı.Artık takmamayı öğrendim.
vallaa niye böyle yapıyorlar anlamak zor.Aynı durumları yaşıyoruz. Kardesim de okumadı ama banka hesabına 400 bin para yatırdılar güvencesi olsun diye... Bana alacağı çeyiz gözünde büyüyor.
vallaa niye böyle yapıyorlar anlamak zor.
oğlum ilerde bana bakar damat eldir mantıgıylamı biilmiyorum
O kardeş nasıl bir kardeş? Ee ailesinden böyle yüz bulunca o da tabiri caizse gaza gelmiş.Bence takılmayın,normalde aile her seyden oncedir nisanlıdan eşten benim icin.Ama burada kendinize yeni ailenizi kurun bosverin günü geldiginde anlarlar ama geç olur
Yorumların hepsini okuyamadım belki yazmıssınızdırBabam özellikle her konuda beni ezmeye çalışıyor. Kardeşimin altına son model araba verdiler. Benim düğün telaşıma manevi anlamda destek olmuyorlar. Kardeşim ne yapsa mübah onlar icin. Eve sabaha karşı geliyor, ben kursa gidiyorum akşam 8 de çıkıyorum hemen arıyorlar nerde kaldın diyorlar. Kardeşimin serseri arkadaşlarına, harcadığı paraya laf eden yok. Kardesim beni engellemişti ve neden engellediğini sorduğumda 50 milyonluk adamların yanında arayamazmışım böyle söyledi. Benim kurstan geliş saatim, nişanlımın işi, yaşayacağımız ev hep sorun oluyor. Bana ve nisanlıma yaptıkları yetmiyormuş gibi bir de evdeki tavırlarını çekiyorum. (Babam nişanlımla eve çağırıp mezhebinden dolayı kavga etmişti.)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?