Sizin aileniz de erkek ve kadın (özellikle çocukları) arasında ayrımcılık yapıyor mu?

Mesafeyi şimdiden koydum özellikle kardeşimle konuşmuyorum. Babamla da konuşmuyorum. Ileride de gelip gitme olmaz diye düşünüyorum.

Aileni bu yaştan sonra değiştiremezsin. Kulaklarını tıkayıp kendi hayatını kuracaksın başka seçeneğin yok. Nasıl anne baba olunmaz not al bir kenara kendi çocuklarını güzel yetiştir. Annem babam güya eşitmişiz gibi davranır ama abime sürekli ben hizmet etmek zorundayım. Akşam eve gelme saatlerimizde zaten uçuk farklar var. Ben dışarı çıkmak istesem 50 tane soru sorarlar abim çıkarken "Nereye çıkıyorsun? Dışarı."'dan öteye gitmez.

Bunlar senin ailen değil mi? Otur akşam içindekileri bir bir dök. Biliyor musun ne olacak. Bunlar muhtaç olduğunda sana gelecek. O zaman da haylaz kardeşinin dünya yine umrunda olmayacak. Sen de o zaman bunları hatırlayacaksın ama anne baba atsan atılmaz satsan satılmaz deyip çekeceksin. Önce kizacaksin sonra vicdan yapacaksın böyle git gelli saçma sapan yaşamak istemiyorsan otur konuş bu ayrımcılığın sebebi neymiş.

Kulak ardı yapıp düğünden sonra koyun mesafeyi.
Bir arkadaşımın durumuda aynı sizin gibi arkadaşımon üzerinden kredi çekip araba aldılar defalarca bozdu arkadaşım yaptırdı üniversiteyi yine üzerine kredi çektirip okuttular. Üzerinede alkol alan abi ve baba bu kızı bi güzel döverlerdi.
En son sinir krizi geçirdi evdekileri doğrayacaktı.
Siz hiç değilse evleniyormuşsunuz bundan sonra rahatlarsınız. Ama eşinizin yerinde olsam benimle inancım mezhebim dolayısı ile tartışan insanın cenazesine bile gitmezdim herhalde.

Konuştum aslında ayrımcılık yapmadıklarını iddia ediyorlar. Erkek mi evlendiriyorum lafı var babamın. Ben babama bakmak istemiyorum çünkü artık sevmiyorum onu. Ataerkil bi insansana neden ataerkilsin diye sormak gibi bi durum bu.

Nişanlım hiçbir sey demiyor. Belki evlenince de demez bilmiyorum. Arada cok zoruma gitti diyor. Hak veriyorum. Bana da neler yapti babam yine nişanlım sabret bekle huyuna git dedi. Yoksa kendi başıma çoktan evlenmiştim.

Nişanlım hiçbir sey demiyor. Belki evlenince de demez bilmiyorum. Arada cok zoruma gitti diyor. Hak veriyorum. Bana da neler yapti babam yine nişanlım sabret bekle huyuna git dedi. Yoksa kendi başıma çoktan evlenmiştim.
Gerçekten sabırlı bir nişanlınız var allah kolaylık versin. Ama evlenince bu kadar sabırlı olmayabilir s

biz 3 kızız bizde ayrım olmuyor.
ama tam anlattıklarınızı yaşayan bi kız arkadasım var bi kız bi erkekler.
erkeği hep kayırıyor ailesi.
benim arkadasım üniversite okurken kız oldugu halde kasapta bile çalıştı harçlıgını çıkardı.
oğulları şimdi üni.okuyor 1gün çalışmışlığı yok.
altında araba ev.
ve babasının emekli maasını aldıgı yetmezmiş gibi
annnesini babasını ablasınıda ara sıra çarpıyor harçlık anlamında.
ilerde bu erkek nasıl iş güç sahibi olur nası geçinir aile bakar bilmiyorum...
not : kız arkadasım evleneceği halde ailesi ona yardım etmeliyken
oğlunun arabasınıın modelini yükseltiyor.

Benim ailemde de var.Ablamı oldum olası hep kayırır annem.Şimdi çocuğu oldu daha beter oldu(yanlış anlaşılmasın kesinlikle yeğenimi el kadar çocuğu kıskanmıyorum) ama onlara yapılanlarla bana yapılmayanlar çok.Ben artık umursamıyorum ama.Lise zamanlarımda çok takardım sinirlerimde erken yıprandı.Artık takmamayı öğrendim.

Aynı durumları yaşıyoruz. Kardesim de okumadı ama banka hesabına 400 bin para yatırdılar güvencesi olsun diye... Bana alacağı çeyiz gözünde büyüyor.

Takmamak için aileden manevi olarak beklentiyi kesmek gerekiyor sanırım. Bunu ben de henuz yapamadım

O kardeş nasıl bir kardeş? Ee ailesinden böyle yüz bulunca o da tabiri caizse gaza gelmiş.Bence takılmayın,normalde aile her seyden oncedir nisanlıdan eşten benim icin.Ama burada kendinize yeni ailenizi kurun bosverin günü geldiginde anlarlar ama geç olur

Ben de çok onem verirdim aman üzülmesinler kirilmasinlar derdim. Simdi bakıyorum cevremde arkadaşlarım aileleriyle mutlu huzurlu. Beni ezdikçe ezmişler. Nişanlımın ailesi bana çok düşkün gelirken bir sürü çeyiz yapmışlar neredeyse gerekli her seyi almışlar sağolsunlar. Babamin ağzından çıkmayan kızım kelimesini duyuyorum babasından. Cok şükür

Yorumların hepsini okuyamadım belki yazmıssınızdır
Kaç kardessiniz ve siz kaçıncı cocuksunuz

Is hayatinda bile ayrim var.kadinsan asilmaya haklari var ezmeye haklari var her yerde degilse bile durum bu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…