Sizin Anne ve Ablanizda böyle mi?

Rahmetli annem her şeyi herkesi eleştirirdi. Evimde de her şeye karışırdı. Kayınvalidemi de zehirlemişti ve birlikte çalışırlardı. Ben pek takmazdım sma bazen içten sıkılır kızardım.
Hepsi rahmetli oldu yaşasalardı da daha çok karışsalardı keşke diyorum.
Onları kaybettikten sonra bu söylediklerinize pişman olursunuz. (Ablayı olayın dışında tutuyorum)
Biliyorum anne diyoruz yarın olup gitse geri gelmez ama bende bir anneyim
Beni uzup yiprattin sonra
Ne anladım anneye de anne gibi olucak
Lisedeyken ders çalışırdım misafir gelirdi sınavım var otururm kalk derdi misafire hizmet et o işi yapmada gör evi sana dar ederdi abime dovdururdu bizi.
Kapıları çarpar yemeğe bile oturmanın istemezdim insan bunları unutamiyor

Ben erkek çocuklarımı okuyamadım siİmi okuyacağım derdi beni bir dershaneye yollamadim diğerleri gitmesi benimde gitmemi istemedi.ama ne oldu evde üniversite okuyan bir tek ben oldum yinede ama tek issizde ben oldum onlar çalıştılar bir yerden başladılar ben evde hizmetçilik yaptım çok tartıştım çalışayım diye çalıştırmadilar memur ol çalış diye.kpss olmadı atamadim kolaymı kazanmak.
Aman hayatım bir yalan hiçbirşey görmedim ailemden
Sonra evlenmeye yakın diğer kardeşlerim evlendi benimde çalışmama izin verdiler.cunku çeyizini almam için ama neye yaradı gençliğim evde boş boş oturup gecti.calistim tüm çeyizini aldım aldığım maaşla sonra evlendim.

Biliyorum anne diyoruz yarın olup gitse geri gelmez ama bende bir anneyim
Beni uzup yiprattin sonra
Ne anladım anneye de anne gibi olucak
Lisedeyken ders çalışırdım misafir gelirdi sınavım var otururm kalk derdi misafire hizmet et o işi yapmada gör evi sana dar ederdi abime dovdururdu bizi.
Kapıları çarpar yemeğe bile oturmanın istemezdim insan bunları unutamiyor
Ohooo ben anlatsam şaşarsınız. Ben ortaokuldan sonra her sabah kahvaltıyı hazırlar öyle okula giderdim. Yemek yapma, bulaşık yıkama, küçük kardeşime bakma, çamaşır yıkama, hafta sonu ev temizliği bendeydi.
Anneme göre bir kadın kusursuz olmalıydı. Çok titiz bir kadındı hiç bir işimi de beğenmezdi.
Gelen misafire hizmeti saymıyorum bile.

Allah aşkına nasıl ilişkiniz var
Yazın o kadar merak ediyorum normal ilişki nasıl olmalı abla kardeş ilişkisi.arkads çevremiz ortak akraba çevremiz ortak konuşamıyorum herkes bizi saygılı sevgili bir kardeş saniyor
Benim kardeşim ve annemle oln ilişkim şöyle; kardeşimle aramızda 5 yaş var.. Sırdşım, yardımcım, dertleştiğim ve en güvendiğimdir.. Kimin başı sıkışsa o ona mutlaka yetişir.. Ben ona maddi olarak yardımcı olurum.. Eşim de kardeşi gibi gördüğü için bu konuda hiç geri durmaz sağolsun.. Saygı çok önemli.. Annem ile ise zaten onu anlatmam imkansız.. Annemiz bizim her şeyimiz.. Torununa canını verir bilirim.. Aşağılayıcı hiçbir laf asla duymadım ikisinden de.. Annemle kardeşimle memlekette bir araya geldiğimizde gezmelere doyamayız.. Birlikte çok güzel zamanlarımız geçmiştir.. Dertleştiğimiz de olur.. He hiç tartışmıyor muyuz? Tabiki ama böyle hakaretlere varan şeyler asl olamaz.. Ve konuşarak halledebiliriz.. Ne bileyim böyle işte..

Ablayim. Yeri gelir elestiririm yeri gelir karisirim. Ama asla kardesimin kotulugunu dusunmem. Ona herkesten fazla sahip cikarim herkesten fazla destek olurum. Ha yeri gelir karsilikta beklerim ayni ilgiyi ondan da gormek isterim. Ben onu kardes diye bagrima basip herkesten ayri tutuyorsam ayni sekilde gorulmek isterim. Yoksa ha kardesim ha komsu hayriye’nin gelini ne farketti..

Araya mesafe koy evet Ablan annen ailen ama sende insansın kendi hayatımdan örnek vereyim üniden sonra çalışmadım 2 ablamın da kölesi oldum nişanladım nişanımda yardımları oldu ama düğünde herkes kendi haline baktı sen kendini kullandırdığınla kalırsın boşver her gün arıyorsan 2 3 günde ara anlasınlar

Benim kardeşim ve annemle oln ilişkim şöyle; kardeşimle aramızda 5 yaş var.. Sırdşım, yardımcım, dertleştiğim ve en güvendiğimdir.. Kimin başı sıkışsa o ona mutlaka yetişir.. Ben ona maddi olarak yardımcı olurum.. Eşim de kardeşi gibi gördüğü için bu konuda hiç geri durmaz sağolsun.. Saygı çok önemli.. Annem ile ise zaten onu anlatmam imkansız.. Annemiz bizim her şeyimiz.. Torununa canını verir bilirim.. Aşağılayıcı hiçbir laf asla duymadım ikisinden de.. Annemle kardeşimle memlekette bir araya geldiğimizde gezmelere doyamayız.. Birlikte çok güzel zamanlarımız geçmiştir.. Dertleştiğimiz de olur.. He hiç tartışmıyor muyuz? Tabiki ama böyle hakaretlere varan şeyler asl olamaz.. Ve konuşarak halledebiliriz.. Ne bileyim böyle işte..
Masallh size vallaha hayranım şöyle icten kardeşlik duygusu olanlara.allah bozmasın
Bizde duygular çok yıprandı
Annem bizi genç kızken bile doverdi şimdi sorsak niye yaptın diye adam olun diye der.sizin iyliginiz için der

Masallh size vallaha hayranım şöyle icten kardeşlik duygusu olanlara.allah bozmasın
Bizde duygular çok yıprandı
Annem bizi genç kızken bile doverdi şimdi sorsak niye yaptın diye adam olun diye der.sizin iyliginiz için der
Amin teşekkür ederim. Size söyleyebileceğim şey bence tüm kapılarınızı kapatın onlara. Aramalarını açmayın. Siz de onları aramayın. Onlarla muhattap olmak istemediğinizi söyleyin. Hamileymişsiniz bir de.. Bunları yaşatan kim olursa oksun mesafenizi koymalısınız... Herkes her şeyi söyler.. Siz kendi yönünüzü bulacaksınız bir şekilde. Mesafe bazen en güzel çözüm olabiliyor.

Allah kimseye muhtaç etmesin ben işte evliliğinde sıkıntılı bir süreç yaşadım ve bu insanlara anne abla olarak sığındım hiçbir faydaları olmadığı gibide manevi faydaları da olmadı.ve ben onların karşısında ezik gibi oldum.allah diyorum yaa kimseyi kimseye muhtaç etmesin.ne oldu anlattigimla kaldım.vallahi en son su dünyada baba evine gitmek isteyen benimdir esime işte katlandim yaşamaya çalışıyorum ve yanımda ne bir samimi içten annem nede ablam oldu.benim onlara faydam oldumu hayır olmadı ama ben en azından onlara ağzından çıkanı dikkat Edip konuşuyorum eleştiriyorum yoksa onların eleştirilecek su dünyada daha fazla kusuru var.ama ben bu tur şeylere kafayı yormam.
Mesela ablam ona gideceğiz en iyi yemekleri yapmaya çalışır laf etmeyeyim diye halbuki bunu yapmasına gerek yok
Ben ne yaparsan yeriz derim
Bana gelirken de oda bekler adım gibi bilirim
Evinde varmı yokmu demez borç yaparım yine hazırlanırim çünkü laf eder
... Allah göstermesin.. eşinizden ayrılacak olursanız.. kadın sığınma evleri var.. huzur evlerinde, çocuk yurdunda çalışabilirsiniz.. kendimi böyle tesselli ediyorum... Allah'a büyük konuşmuş olmayalım..
... ama gerçekten çekilecek gibi olmuyorlar... sizde eleştirin küseceklerse küssünler.. siz üzülürsünüz diye düşünmüyorlar.. sizde düşünmeyin.. acı oluyor.. ama değmiyorlar..

Huzurunuzu bozan insanlarla görüşmeyin, bu anneniz ablanız bile olsa.

Hele de hamileyseniz acilen uzaklaşın, şuan en önemli şey siz ve bebeğiniz...

Bayanlar hepinize öncelikle mrb
Bana dert olan bir konu var.ve merak ediyorum sizinkilerede böyle mi. bir anne yada abla böyle mi davranmalı.
Tarafsız olucagim kendi hatamda varsa yazacağım açık ve net olucagim.
Benim annem ve ablam sürekli eleştiri yapar beni yengemi sağı solu
Mesela yengeme yatağının üstünü yatak örtüsüyle niye örtüyor
Su odasına şunu niye almıyor vs.. gibi
Bana gelince annem kv gibidir herşeyi eleştirir şunu şöyle yap su koltuğu şöyle çek.ama herşeye karışır sürekli eleştiri her konuda
Ablamda o kadar samimiyetsizki
Sürekli yaptığı şeyin karşılığını bekler annemi arar benim dedikodusu yapar evi şöyle su böyle şöyle davranıyor
Buna çok defa rastladım yüzümde söylemekten çekinmezler ve arkamdan da yaparlar
Evime gelir su niye şöyle görümcem den beter şunu niye şöyle yapıyom bu niye böyle.ve çoğunlukla da ahırda konuştu bana deli bir kardeşim var anneme diyor
Sen hastasın bazı tartışmalarımizda.beni kendilerinden çok soguttular ele güne karşı konuşuyorum onlarla çok kalbimi kırdılar beni derin yaraladılar.
Sizlere anlatmadım ağır şeylerde yaşadık
Dışardan herkese normal güzel bir ilişkimiz varmış gibi yapıyorlar
Özellikle ablamla konuşmak dahi istemiyorum iyi bir insan ama çok hadsiz
Ve kalbimi çok sizlerinde anne ve ablalarinizda böyle mi Allah aşkına
Asla oyle değiller... ablanızda olsa huzurunuzu kaçırmasına izin vermeyin minimum seviyede görüşün o halde

Back
X