Sizin bebeginizin sakat dogacagini bilseniz,dogurur musunuz?

mondschein2

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Kasım 2007
957
7
96
İsviçre
slm arkadaslar bilmem duydunuzmu zeynep tokus 6,5 aylik bebgi dunyaya gelmis ve,sakat olma ihtimali varmis,babasimi yada baskasi galiba ölsün demisler,allah korusun,

BEN ASLA BOYLE BIRSEYE IZIN VERMEZDIM,BEBEGIM NASIL OLURSA OLSUN ALLAHIMIN BANA BIR EMANETI O,SIZ SIZ OLUN BEBEKLERINIZE KIYMAYIN,UNUTMAYIN HER AN BIR IMTIHANDA OLABILIRSNIZ,
SIFADA ALLAHTAN HASTALIKTA,DERDIN DERMANIDA SÜKÜR EDIN HERZAMN,DUA EDIN,ALLAH BIZIMLE,BIR ANNE COCUGUNA NE KADAR MERHAMETLIYSE ALLAH O COCUGA ANNEDEN DAHA MERHAMETLIDIR.

kızıma hamileyken 1 dr bana sakat olacağını ve aldırmamı söyledi.biz eşimle beraber kesin bir dille aldırmıyacağımızı,onun bize allahın bir lütfu olduğunu söyledğimizde dr tuhaf bir ifadeyle yüzümüze baktı....şimdi kızım nurtopu gibi maşaallah11 aylık oldu sağlığı yerinde......Şeniz

cok sevindim arkadasim allah anali babali buyutsun umarim yazmis oldugun mesaj herkese ormek olur tebrik ederim,ama bazilari varki hic dusunmeden yapyiorlar bence ne olursa olsun,ister maddi durumu kotu olsun ister ayrilmis olsunlar ister sakat,dedigin gibi onlar allahinbize verdigi emanetlerdir,paylasim icin sagol

cok zor bir soru aslinda,ama ben bebegimin kalbinin atisini gordugumde hic dusunmemistim sakatmi olur olursa ne yaparim diye cunki ne olursa olsun o Allahin bana gonderdigi bir melekti

canım ben aldırmazdım..2.5 ay önce boş gebelikten kürtaj oldum..dr.ilk zamanlar sakat olabilir demişti..çünkü kalp atışı yoktu hiç olmamıştı..3 aylıktı ve kürtaj oldum..ama sakat olsada doğuracaktım..ama eşim...hayır dedii.ben şok oldum..neyse zaten o ara baya zor günler yaşadım.tekrar dile getirip üzülmek istemiyorum..ben doğururum ama eşim.....

:çok üzgünüm:inan cok uzuldum canim ya,,bazen babalar bizim gibi olamiyorlar anne yuregi inan baska,uzulme canim :1hug::1hug:

bu çok zor bir karar başına gelmeyen ne kadar zorluk çekeceğini bilemez
Allah kimsenin başına vermesin.
uzun yıllar kadın doğumda çalışan bir sağlıkçı olduğum için çok farklı vakalarla karşılaştım başıma gelmediği için yorum yapmam zor ama o zavallı çocuklarlarda yaşamları boyunca çok eziyet çekiyorlar:çok üzgünüm: bir çok kez çok ağır ameliyetlara giriyorlar ve maalesef ülkemiz koşulları ne yazıkki sakat çocuklar ve aileleri için hayatı kolaylaştıramıyor...
çok zor verilecek bir karar Allah kimseyi böyle bir karar vermek zorunda bırakmasın

aminnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn,arkadasim aminnn,ins kimsenin basindan gecmez,rabbim butun bebekleri herkesi korusun,,,,,,,,,,

mrb buna benzer bir olay benim başıma geldi hamileliğim sırasında ultrasonda herşey normalken tahlillerde bebeğim problemli gözüküyordu.ama biz kesinlikle aldırmayı düşünmedik.ama o dönemde üzüntüden saçlarım beyazladı.şimdi kızım 3 yaşında maşallah gayet sağlıklı ve de çok akıllı.allah kimseye böyle acı yaşatmasın.senağlama

kesinlikle ondan vazgeçmeyi düşünmezdim.şöyle düşün sağlıklı doğsa ve allah göstermesin sonrasında bir kaza geçirip sakat kalsa öldürümüydün.hiç farkı yok bence.allahın verdiği can nasıl olursa olsun kıyılırmı

biliyormusun benim çocuğum yok ama, ne olursa olsun insan bir cana kıyamaz ben olsam doğururdum,çok hassas bir konu büyük konuşmiyayım.paylaşımın için teşekkürler canım

aminnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn arkadasimmmmmmmmmmmmmm:1hug:

allah kimseye böylr bir şey yaşatmasın her şeyde bir hayır olduğunu unutmamalıyız

arkadaşlar Allah yaşatmasın kimselere
çooooooook zor bir karar
suavea nın dediği gibi ülkemiz butür doğumların getirdiği sonuçlara çokta hazır değil koşullar hem bebekk hemde ailesi için çok ağır olabiliyor
bazen çocuk ömür boyu ailesinin gözetimine muhtaç oluyor diğer kardeşler budurumu kabullenmeyebilir çünkü bütün imkanlar özürlü çocuğa verilecektir
ve yine suavea nın dediği gibi bitmek bilmeyen ameliyatlar ve daha birçok sorun

benimde 9 aylık bir oğlum var Allah herkese sağlıklı sıhhatli hayırlı evlatlar nasip etsin

Allahım bizi böyle şeylerle imtihan etmez inşallah
çooooooooook zor bir karar senağlama :a015:

hic dusunmeden dogururdumm,cani veren allahtr verende allahtr,,,bebk saglikli dogup ilerdede hasta yada sakat olabilri oyuzden asla,,,iyi bir konu umarim burdan herkes okurda boyle birsey yapmazzzzzzz,sevgilerrrrrrrrr

slm sonask,evet sanada katiliyorum,yorumun ve paylasimin icin tsklerrrrr,allah ins butun yavrularimiza yardimci olur,:1hug:

Bir anne olarak buna nasıl cevap verileceği konusunda emin olun çok düşündüm...

Ama ortada ki en önemli gerçeği size bir kalemde yazabilirim...

Bana ait bir can ...Tabii ki kimin önce gideceğini yaradan dan başkası bilemez...

Peki ya ben gidince ona kim sahip çıkacak...:çok üzgünüm:

Kendine yetemeyen...Her zaman muhtaç bir insan....Kime ne kadar sığabilir ki...

O yüzden hayatın acı gerçeklerini unutmadan yaşamak zorundayız...Maalesef...:a015:

slm canim,evet cok haklisin,,ama bnce yinede ne olursa olsun allahin verdigi cana kimsey kiyamaz,bugun cok doktorumuz cocuk sakat olabilir diyip cok cocuk dunyaya saglikli gelmistr,bnce saglikli veya sakat dagsada kimse kiyamaz yaa,,bugun belki biz belki onlara once birsey olur ne olursa olsunnn,allah buyuktr kime ne olacai belli olmazz,tabi herkesin fikrine saygim sonsuz ama bn fikrim asla aldirmazdimm,allah buyuktr ,sevgilerle canimmm:1hug:

Bu durumu maalesef bizzat şahit olduğum için yazdım arkadaşım....:çok üzgünüm:

Uzak bir akraba ve engelli bir kız evlat...

Çiçek gibi bakardı annesi,mis gibi kokardı,herşeyi öğretmişti hemde tek başına yardım almadan....:asigim:

Öylede güzeldi ki anlatamam...Ama taktiri ilahi...Anneyi kaybettik..Son nefesinde bile kızını düşünürek öldü...

Sonra nemi oldu...2 tane abisi birbirlerinin başlarına attılar...Top gibi bir orda bir burda...:1no2:

Abilerin ,eşleriyle ilgili yorum bile yapamayacağım...

En son ziyaretimiz aylar önceydi...

Ve burada yazamayacağım kadar kötüydü durumu...senağlama

Utandım insanlığımdan,hesap sormaya kalktım,haddim olmadan..

Ne cevap aldım biliyormusun..:çok üzgünüm:

Beğenmiyorsanız götürün evinizde bakın...

Sanırım şimdi daha iyi anlaşılacaktır..Fikrim..a.s..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…