Sizin bebeginizin sakat dogacagini bilseniz,dogurur musunuz?

Herşeyden önce bu durumda bulunan,yada daha önce bulunmuş arkadaşlarımın affına sığınarak,(ilaveten hamile olarak) bu konuda ki fikrimi yazmak istiyorum..

Şimdi bir canlının dünyaya gelmesine elbetteki bizler el koyamayız,hüküm veremeyiz ancak doğacak bir bebek şayet sakat ise ve iş işten geçmemiş ise ben doğurmazdım.
Niye doğurmazdım? Kendimce doğru olan doğurmamak.Niye?
Bu bebek dünyaya çok mu mutlu gelecek?Yaşıtları emeklerken,oynarken,okula giderke onun bir köşede bakıma muhtaç olması,cam ardından hayatı izlemesi onu yada aileyi ne derece mutlu eder..
Tamam bu büyük ve zor bir durum ama ben bunu ona yapamam..Yine belirtiyorum..Bu durumu yaşayan yada yaşamış olan tüm hemcinslerimden af diliyor,ama bu durumun çok can acıtacağını düşünerek bu yorumu yapıyorum..

Yüce Yaradan,herkese sağlıklı bebekler versin,bu durumu yaşayan anne ve babalara ise çelikten sağlam sabır ve güç versin..

:1hug:
canim,haklisin,ama bnmde demek istedigim suan anneyi kaybettik evet peki o anne suan nerdedr biliyormusun ,,allahin iyi kullari arasindadr mutlaka belki onun icin bu bir imtihandi vede anne oldu diye cocuk anneden once olmeyecek diye birsey yokk,o iki abiyi burada kiniyorum yazikkk kiza okurken bile bn cok kotu oldum,ama inan allah yardimcisi olacaktr,diyecek bisey bulamiyorum canim,tabi cok uzucu olaylarr,sevgielerle :1hug:canimm

slm canim,ilk once yorumun icin tskler,tbaiki cok zor karar,ama biliyorsunki bugun doktrlar sakat dogacagi cocukta saglikli dogabilyir ve anneler bu imtihanda basarili olabilyirr,,,

gercek bir olay,,
kadinin biri hamile vedaha ilk 3ayi dolmadan doktrlar cocugunuz sakat dogacak demisler,,kadinin kocasi kaynanasi herkes cocugualdir yazik etme cocuga demis,oda allaha cok bagli inancli biriymis,kadin bn evladima kiyarsam allah katinda ock buyuk bir gunah islerim demiss,kim ne derse desin aldirmam demis,ve aldirmamais,,ve bu kadin cok yardim severmis yolda ac,hasta olan kediyi bile evine alan ona bakan biriymiss,,,sonra kadinin dogumu yaklasir kadin dogum yapar nur gibi tosun gibi saglikli bir evlat dogurur,ve cocouk sagliklidir,,ve kadin ben imtihanimi basariyla gectim der sevinir,,rabbim buyuktr hic kimseye bu derdi vermesin ins,ama olursada rabbimden gelirr,derdi veren rabbim inan dermanida veriyorrr,oyuzden canli birine hastada olsa kiymayalimm,sakat bile demk istemiyorum,hasta olurda duzelir,,rabbim bilir,allah herkese yardimci olsunn

ve butun arkadaslarin fikrine saygim var,buda bnm kendi fikrimmm,ins kimsenin basindan gecmezz,sevgilerimle canim arkadasimmmmmmmmmm:1hug:

arkadasim öncelikle sunu belirtmek isterim... evet o cocuk ortada kalmis maalesef...ama gercekden saniyormusundurki o annenin ruhu suanda $ad?? bence gözü arkada gitti, cünkü ortada kalacagini biliyordu..... evet o anne imtihani basariyla gecdi,ama o yavrucaga ne olacak?

abimin down sendromlu kizi var, ultrasyonda fark edilmedi bile rahatsizligi....ve ben sükrediyorumki, Allah korusun abimlerin basina birsey gelsin geride yegenime bakabilecek cok kisi var....

demek istedigim su, insanin basina gelince ona bakinca sevince ileride ben iyi bi mevkiye gelecegim diye bakip sevmiyor....bunu kesinlikle red ediyorum ben!!!

ben bi spastik bir çocugu olan bir anneyim en iyi ben bilirim bana sorarsanız bunu bilseydin ne yapardın dogururmuydum diye evet dogururdum inançlı bir anne oldugum için bunun alah tan geldigine inandıgım için derdi veren allah dermanıda verir buna inanıyorum allah ömür versin evladıma ve bana saglık versin son nefesime kadar bakıcam

benımde tam tersı oldu doktorum cok saglıklı cok ıyı bır cocuk sahıbı olcagımı soyledı zaten tedavıyle oldu ama dogumdan sonra oyle olmadıgını gorduk kalbı delıkmıs v-bırde sol elınde bas parmagı ve radıus kemıgı yok yanı dırsekten elıne kadar bas pargıyla bırlıkte kemıgı yok sok gecırdık ıkı gun cocugun elını sakladım hastaede kaldıgım surece sımdı cocugumu doktora goturuyorum her doktora goturmem tabıkı olay oluyor arabaya bındıgımız an baslıyor aglamaya hastaneye gıdecegımızı zannedıyor cunku sımdı ben ne yapayım o doktora soylermısınız

CAnım çok geçmiş olsun.Neler yaşadığını tahmin edebiliyorum.Benim yeğenimde her ay kızkardeşim düzenli kontrollerine gittiği ve çok sağlıklı bir bebek olduğu söylendiği halde Poland sendromu denilen bir rahatsızlık ile doğdu.Sağ tarafında göğüsten itibaren 1 kası oluşmamış.Bunun sonucu olarak sağ eli küçük kolu daha ince ve bu kolunve elinin hareketleri kısıtlı.Evet aynı şoku bizde yaşadık meleğimizi odaya getirdiklerinde neye uğradığımı şaşırdım.Böyle bir şeyi canımdan çok sevdiğim kardeşime nasıl söyleyecektim.Öyle çaresiz öyle karmaşık duygular yaşadım ki( aklıma geldikçe kendime kızıyorum tabi) Nihayetinde canım yeğenim tam 5 yaşında dünya tatlısı.2 büyük operasyon geçirdi elinden.Ama hala hareketi kısıtlı.Her gün canım yeğenimin sadece bu kadarla atlattığına şükrediyoruz.Çünkü bu rahatsızlık çok daha ciddi boyutlara ulaşabiliyormuş.

Arkadaşlar ben ne olursa olsun bebeğin aldırılmasına karşıyım.Doktorlar yanılabiliyorlar.Birde sağlıklı doğan bebeğin ileriki yaşlarda geçireceği bir rahatsızlıktan yada kazadan dolayı sakat kalmayacağını kim garanti edebiliyor.Ne olur arkadaşlar cana kıymak günahtır.Sakın olaki yapmayın.

Rabbim mükafaatınızı ahirette nasip eylesin arkadaşım.

arkadaşlar bende down sendromlu bir çoçuk annesiyim bende aldırmazdım inanın okadar tatlıki hergün her dakika ona baktıkca allahıma şükrediyorum dowişkomu bana verdigi için

evet arkadaşlar allah kimseye yaşatmasın. benim ilk hamileliğim 6 aylıkken sona erdi.herşey çok normaldi.son kontrolde bebeğimin böbreklerinin olmadığını söledi doktorumuz.ve beni profösöre gönderdii .o profösörde aynı şeyi söledi hatta dha kötüsünü .oğluşumun sadece kalbinin attığğını başka hiç bir oganınınişlevi olmadığını ve hemen aldırmamı söledi .inanmadım ve 12 profösöre gittim .12 side aynı şeyisöledi.1 hafta daha kalırsa karnında ölücek ve seni de zehirlicek dendi .ve oğlumun hareketleri iiice azalmıştı.allahımdan yardım istedim.doğrusu neyse bana onu göster dedim .yalnışsa rüyamda göster diye dua ettim .ve hiç rüya görmedim .ve oğluşumu 15 saat suni sancıyla doğurdum oksijen alır almaz morardlı tam göremedim.allah onu benden dahaçok sevdi.6 ay sonra tekrar hamile kaldım allah ban anur topu pu gibi bir kız evlat verdi .çok şükür .şimdi 11 aylık.allahım ona ömür versin .çok kötü günlerdi .yani bazen istemesenizde sizin elinizde olmuyo.allah kimseye evlat acısı yaşatmasın.

BENDE BENZER OLAY YAŞADIMBEBİŞİMİN ENSE PİLİSİNİN KALIN OLDUĞUNU VUCUDUĞUNUN HİÇ bir yerini kullanamıyacağını yürüyemiyecek konuşamıyacak olması benim kararımda yardımcı oldu ALDIRDIM bebişimi görmedim fakat doktorun söylediğine göre o kadar güzel bebek mişki doktor bile şaşırmış5 aylık olmasına rağmen.yüce mevlam beni affetsin...bende suni sancıyla 12 saat flan acı çektim ölümden döndüm fakat o sancıyla bile allahım beni affet diye inliyordum.şimdi hamileyim gurban olduğum allahım günahımı affetsin BEBİŞİMİ BANA BAĞIŞLASIN aminkimseye böyle acı yaşatmasın yaradnım

bende bundan 3 ay önce 15 haftalık bebşim kaybettim.mesanesindeki bi kapakçık çalışmadığı için idrarı karnında toplanıyordu..5 dr 1profösör gezdim.hepsi aynı şeyi söyledi.hatta daha başka birçok anamolinin de olduğunu söylediler.ve alınmazsa zaten karnımda öleceğini söylediler.son kontrolde zaten kalp atışları yavaşlamşt.ıve suni sancıyla herşey olup bitti.sakat bi çocuğu doğrumaya karar vermek yada aldırmaya karar vermek çok zor.....bebeğimin peşindeyken hep dua ettim allahım beni böyle zor bir karar vermek zorunda bırakma....benim kararıma kalmadan bebişim göçüp gitti.........tek tesellim bu..

evet çok zor bi olay evet kaldırmakta güçlük çekebilir bi insan
ama ben hep şunu diyorum Rabbim hiç bir kuluna kaldıracağından fazlasını vermez
ben aldırmam bebeğimi
Rabbim bana ve tüm annelere öyle bişey yaşatmasın
Rabbimin imtihanı diyip evladına sahip çıkacaksın
Allah'ım kürtajla o bebeğin her yerini parçaladıklarını bilmek insanın daha çok kanına dokunur ama çoğu kadın sırf istemiyor diye 4-5 aylık tüm organları oluşmuş bebeklerini dahi acımadan parçalatıyorlar bu zulümlerin en büyüğüdür bence
ayrıca annenin hayatı tehlikeye girmediği müddetçe islam kürtaja izin vermiyor

canım 4.5 aylarda zaten kürtaj olmaz.peki senin başına böyle bişey gelmedi dimi böyle söylemesi kolay okadar zor bi karar ki bunu vermek anlatılmıyo sadece yaşanıyooooo...rabbim affetsin beni ama bebiimin dünyaya gelp gözümün önünde acı çekmesi hem onun hemde benim hergün ölmem demek.EVET O KARARI VERDİM ÇOK KÖTÜ FAKAT ŞUAN İÇİN BEN ACI ÇEKEYİM BEBİŞİM ÇEKMESİN....ben onu doğurdum 12 saat suni sancıyla çektim ama parçalatmadım lütfen öyle şeyler yzmayınnn..

benim ilk doğumum ve 2. doğumum arasında 9 sene var. niye bu kadar ara diyecek olursanız. olmadı.
çok tedaviler gördüm. en son olarak dr ler normal yoldan hamile kalamıyacağımı ve tüp bebek yaptırmam gerektiğini söylemişlerdi
aradan zaman geçti ve ben dişlerimi yaptırırken filme girmiş ve bir kaç gün sonrada hamile olduğumu öğrenmiştim.
fakat hiç bir dr ye filme girdiğimi söylemedim.
çünkü zaten 8 sene beklemiştim ben o bebeği. belki dr ler almıya kalkacaktı.
ama çok şükür nur topu gibi bir oğlum dünyaya geldi.
her nasıl doğacaksa doğsun kabüllenmiştim ben onua.s

doktorlar rutın olarak bu zeka testını ıstıyolar ama ben testı bıle yaptırmadım cunklu aldıramazdım o canlıyı benımdı o.doktorum sıtem etsede ımzamı attım ve yaptırmadım.cunku yaptırsaydım ya kotubısey cıksaydı butun hamılelıgım boyunca bunun uzuntusunu yasıycaktım.bılmemenın daha dogru oldugunu dusundum.aldıranlarada bısey deme hakkımız yok.unutmayalım kı bu bır ımtıhan ama her serde de bır hayır vardır kıme kımın nasıl ımtıhan edılecegını bılemeyız.allahım bebeklerımızı bundan sonra gelecek kotuluklerden kaza ve belalardan korusun cunku hepımız potansıyel bırer ozurlu olaabılırız nerde neyın basımıza gelecegı bellı degıl.allahım sen cumlemızı koru

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…