- Konu Sahibi mondschein2
-
amin cnm ne güzel yazmışsın,devleti bilmem ama engelli bebeklere aile içinde bile sahip çıkılmıyor,eşini terk eden çok erkek var.bence bu kararı sadece doğuracak olan vermeli.yani anne adayı ve en doğru olanda bana göre insanın kalbinin sesini dinlemesi çünkü o ses hiç yanıltmaz..dilerimki tüm anne adaylarının ve yavrusu olan tüm annelerin ciğer paresi evlatlarına Allah uzun ömür ve hayırlı gelecekler versin tabiki melek anneleredebenım şuan 9 aylık bebegım var ALLAH a şükür saglıgı gelışımı ıyı fakat hamıle ıken benım 3lu testım çok kötü çıkmıştı dr down sendromlu dogabılır dedı. amnıyosentez yapıldı hıçbışey çıkmadı. fakat bunu yaşamak lazım dıyorum. her saglam ınsan özürlü olmaya adaydır. ama benım ıçın çok zor bır kararda olsa ben olumsuz bışey çıksa bebegımı aldıracaktım. türkıye de özürlü ınsanlara verılen olanaklar çok sınırlı. özürlü çocuk tamamen anneye bagımlı yaşamak durumunda kalıyor bu yüzden annenın ölümü yada önemlı bır saglık sorunu çıkınca tabırı caızse çocuk ortada kalıyor. keşke devletımız sahıp çıksa ve bu çocuklarımız kımseye ıhtıyacı olmadan yaşayabılse ama malesef. bu yüzden hem çocugun kalıtelı bır yaşam sürmesı hemde annenın bana bışey olursa çocugum ne yapacak dememesı ıçın hamıle ıken karar verılmesı gereken bır durum dıye düşünüyorum ben. evet yüce ALLAH IN takdırı bu ama bu şartlarda ne yapılabılırkı başka. annenın ölümünden sonra hıçbır çocuk ortada kalmasın ALLAH ım analarını babalarını başlarından eksık etmesın yavrularımızın hep saglıklı ve mutlu olsunlar INŞALLAH...........
bu konuda bende seninle hem fikirim.. 3lü tarama testi yapılırken bebek zaten 3 ayın üstünde oluyor ve yasal olarak ta bir dr un bunu alalım demesi acayip geliyor bana ...ki benim başıma bu olay geldiğinde bebeğim 2 ayı birkaç gün geçmişti yanılmıyorsam ve kadın bir dr du + özel bir dr du ve bana anomolili olma riski çok fazla isterseniz buyrun alalım, ayrıca bebek gelişmiyo dedikafamçokkarıştı....ki başka hastaneye de gittim ertesi günü hemen özürlü olma riski var evet,ama gelişmiş dedi her ne olursa olsun ne yazıkki şunu da anladımbu süreçte dr var dr cuk var... :1no2: bana sağlıklı bir bebeği en basından özürlü ,gelişmiyo vs diyerek adam gibi araştırıp incelemeyen bu dr ları ben allaha havale ediyorum...bana kan kusturdular...dr lara yeterince güvenemiyorum artık..Ya arkadaşlar bir şeyi çok merak ediyorum bazı arkadaşlar bebeğimin özürlü olma ihtimali fazlaydı ikili üçlü tarama testleri kötü çıkmışdı özürlü olma ihtimali büyükdü alalım dediler aldırmadım gibi cümleler kullanmış insan zaten ihtimaller dahilinde böyle birşey yapamaz sonuçda sadece ihtimaldir bu özürlü olma ihtimali kadar olmama ihtimalide yüksekdir kumar oynanmazki bir can üstünde helede kendi canınız hiç bir doktorda zaten ihtimaller dahilinde o bebeği zaten almaz kesin olmadıkdan sonra sonuç çok küçük bebeklerde bile yasal sınır 2 yada 2.5 ay diye biliyorum o zaman zarfındada zaten bir bebeğin özürlü olup olmadığı anlaşılmaz.Bunun haricindede ihtimaller dahalinde özürlü olma ihtimali var denilen hiç bir bebeği hiç kimse ihtimali var diye zaten almaz yanlışmı anlatılıyor anlatılırken ben anlayamadım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?