sizin çevreniz de mi böyle ?

Bende o şekilde satış yapıyorum. Aynı marka değil gerçi ama diğer çok bilindik olan. Ben önceden eski işyerimde satış yapıyordum, bizde bayan yoktu ama çevrede çoktu. aylık 1000 lira civarında satışım oluyordu çünkü o muhitte konfeksiyon tarzı yerler çok.
O işyerinden ayrılıncada uğraşmak istemedim oralara gidip. Şu anda sadece bir akrabama satıyorum. o kataloğu işyerine götürüyor bende tam maaş alacakları güne 1 hafta kala sipariş veriyorum. maaş aldıkları gün ürünleri teslim ediyorum. Böylece para alma sorunum olmuyor.
Kataloğu götüren akrabama küçük hediyeler veriyorum. Çok satış yaptığında ufak indirimler yapıyorum. oda mutlu oluyor.
Yani kısaca anlatmak istediğim öyle eşe dosta satayımla çok zor bu iş. çünkü bir parfüm alsalar 6 ay bişey almıyorlar bir daha. Sana tavsiyem konfeksiyon tarzı çok bayanın olduğu, yerlerden birileriyle tanışmanız.
Ayrıca yapamazsın edemezsin diyenleri de boşver sen. İlk başlarda banada diyorlardı sanki zorla satış yapıyormuşum gibi hissettiriyorlardı, ama şimdi bazı ürünlere alıştırdım onları --indirime girdimi haber ver diyorlar artık :)

En sevmediğim şey tanıdıklarımın bana birşeyler satmaya çalışması... Mecburen ayıp olmasın diye almak zorunda kalmam... Siz ise eşten dosttan ziyade farklı yollarla satış yapmaya çalışmalısınız, aileniz sanırım sizden ürün almayacak. Bunu hırs yaparsanız mutlaka bir yolunu bulursunuz. Yapamayacaksınız diye bir şey yok.

Böyle şevk kırıcı insanların bunu yapmada 2 amacı var;
1.si kendileri de bu işi yapıyorsa, rakip elemek için (okullarda öğrenciler birbirine yapar, ohoo sen çok çabalıyorsun ben çalışmadan yaparım-sen çalışsanda yapamazsın tembelsin vs vs.)

2.si işi kendileri yapmadıkları-yapamadıkları için, başkaları da yapsın istemezler. Hayattaki statü yarışında, onların üstüne çıkmamanız için, sizi beceriksiz lanse ederler, heves kırarlar, olmaz derler (Sizinki de bu durum, farklı konularda örnekleri: tembel olanların arkadaşlarını çalışmamaya sevk etmesi/heves kırması, arkadaşının kendinden üst özelliklerini örtmeye çalışanlar, yanındakini ezerek yükseleceğini zannedenler, kendi alakası olmayan işte milletin hevesini kırarak yapamazsın diyenler,yapmamasını isteyenler. Böyleleri çok var, kardeşim benden yüksek mesleğe sahip olmasın, hatta baya alt statüde mesleğe sahip olsun ki ben öne çıkayım, ben zengin olayım o olmasın, ben şöyle olayım o hiç olmasın, ben bi işi yapmıyorsam yada yapamıyorsam karşımdaki hiç yapmasın..türü "insanlar")

ben bi işe heves ettim herkes başaracak diye bişey de yok tabi benim üzüldüğüm ailemin bana bunu yapması hem geride kaldım bu yüzden sen yapamazsın lafı yüzünden hem içime kapanıktım kv deme bile yaptıgı onca şeye ragmen hep susturulmuş olmanın etkisiyle cevap veremediğim zamanlar oldu babam diğer kızkardeşimi okutuyor oysa ben kazanmama ragmen sen safsın güzelsin de kasabadan dışarı çıkmadın diye göndermedi şimdi pişman ama neye yarar hem böyle oldu bi işe girmek istedim kocan çalışsın sen yapamazsın dediler akrablarım neyse ya yapamazsam da kaybedecegim bişey yok başaramadığım için üzülecek kimsem de..

bi kaç arkadasa söyledim ama sizede söyleyeyim ben satış yapayım yada benden bişeyler alsınlar diye çagırmadım komşum bu işi yapıyordu o nun sayesinde girdim zaten o dedi hem ailenle akrabalarınla tanışayım hemde katalogu göster bişey kaybetmezsin diye benim amacım kendi ihtiyacımı alıp eger yapabilirsem bi kaç kişye ürün satmaktı o kadar

Yok siz öyle yapıyorsunuz demedim zaten. Kendimden örnek verdim. Bu zamanda satış yapmak çok zordur tahminimce. İnsanlarda para yok herkes borç harç içinde. Size kolay gelsin umarım ereğinize ulaşırsınız.

benim moralimi bozan kardeşimin hanımını o yapar diye destekleyip beni geriye atmalarıydı zaten

Boşver sen onları
Dene kendin gör
Olursa devam edersin olmadı iptal edersin , çözümü de basit yani
Servet yatırdın da batarsın mı diye korkuyorlar sanki, motive edeceklerine moral bozmuşlar

Boşver sen onları
Dene kendin gör
Olursa devam edersin olmadı iptal edersin , çözümü de basit yani
Servet yatırdın da batarsın mı diye korkuyorlar sanki, motive edeceklerine moral bozmuşlar
aynen görümcem 6 7 aydır satış yapmıyor bi kaybı da olmadı yani şimdi yine şiparişler alıyor

aynen görümcem 6 7 aydır satış yapmıyor bi kaybı da olmadı yani şimdi yine şiparişler alıyor
Sana bile bişey lazım olunca indirimli alabilirsin, dene. Arkadaşlarınla görüş, giderkende çantana at kitapçığı

Ben de bu katalog ile satış yapma olayını hiç sevmiyorum .
Bazıları zorla almak zorundaymışïz gibi yapıyor .
Bazıları kıramadığı için almak zorunda kalıyor .
Mesala arkadaşlar toplanıyor güzel muhabbet için hop biri hemen katalog çıkarıyor . Bunun için mi toplanildi yani .
Hoş olmuyor bence .

haklısınız ama ben im yapıma ters kimseye alın diye ısrar etmem alacak olan alır zaten ki ben kimseyi satış yaparım diyede toplamamıştım ben bi kere söyledim bundan sonra ister alırlar ister almazlar yani

Sana bile bişey lazım olunca indirimli alabilirsin, dene. Arkadaşlarınla görüş, giderkende çantana at kitapçığı
bakalım görümcem ve eşim tam destek ama bilmiyorum hayırlısı kimseye zorla bişey satacak değilim zaten hali hazırda 3 yıldır o....me kullanıyorum daha öncesinde de a..n kullanıyordum ama alerji oldum sonra bu markayla tanıştım ki memnumum yani satmasam da kendimin ve eşimin ihtiyaçlarını alırım 2 3 ayda bi toplu olarak

ben satış yapacam diye aklımdan dahi geçirmiyordum komşum ve görümcem zaten kullanıyorsun kendin e al hemde satarsın dediler ama sagolsun çevrem çok moral verdi

Konuyla alakası yok ama arkadaşım soylediklerine katılıyorum insanlarda bi tembellesme isteği ve herkeside öyle olsun diye kendine benzetme çalışması sen okumana baknmilleti salla ne kadar okursak okudugumuzu insalara akrarip karakter haline getirirsek insanca yasamaya daha çok yaklaşıriz ben de ikinci univeristeye basvurdum hali hazırda çok iyi meslegim var 2 çocuğum avar herşey yernde şükür ama rahat mi battı diye ev hanimlari yada meşgalesi olmayan bi kaç insan gerek yok falan deyince şunu düşündüm benim cocuklarim büyüyor zaten ben onalara elimden geleni sağlıyorum ama benimde ruhum iyi olsun diye bi mesgaleye ihtiyacım var okumak bana iyi gelecek başarılar arkadaşım

ilk ay sipariş verdim kimseye zorla katalog dahi göstermedim neyse bu ay eltim ben bi daha almayacagım zaten pişman oldum dedi kv de zaten kar lı bi iş degil bende almayacam dedi bende kimse almak zorunda degil dediysem eltim devam etti bin tane şey söyledi niyetim de katalogu göstermek dahi yoktu normal oturuyordk bi başladı ama aman katalog falan getirme bakmayacagız diye falan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…