Sizin çocuklar nasıl ? (5yaş)

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
“İzliyorum” dedim okumadınız mı ?
Tv izliyorum demedim çocuklarımı izliyorum
Park hemen balkonumun dibi
20 katlı rezidans değil
2. Kattayım
O zaman bırakın çocuklarınızı hanımefendi. 5 yaşındaki çocuk oynadığını doyduğunu bilmez yukarı da gelmek istemez. Hala üstüne üstüne dikleniyorsunuz. Yaptığınız şeyin yanlışlığını idrak etme şuurundan o kadar uzaksınız ki yazılanın ne olduğunu bile anlamıyorsunuz.

Eve gelmiyorlar çünkü bu disipline sahip değiller. Çünkü küçükler. Çünkü o yaşta çocuk yalnız dışarı gönderilemez. Kendilerini kontrol edemedikleri için tehlikelere karşı korunmasızdır.

Sizin gibiler çocukları dışarı salıp hala iyi bitmiştir yapıyor gibi utanmadan savunuyor ya bu ülke düzelmez.

Eve geldiklerinde sizi dinlemedikleri için ertesi günü dışarı çıkamayacaklarını söyleyin ve sözünüzde durun, kesinlikle çıkarmayın . Eğer söylediğiniz halde çıkarırsanız annem nasılsa her istediğimizi yapıyor diyip aynı şeyi tekrarlarlar. Bıktırma yöntemini de kullanabilirsiniz ne kadar etkili olur bilemiyorum denemedim bu yöntemi . Sabahtan çıkarın bıkana kadar oynasınlar yorulduk deseler bile izin vermeyin oyunlarına devam etmesini isteyin . Oyun oynamak işin içinde olduğu için faydası çok olur mu bilemedim

Yanlarındayken de bu sorunu yaşıyoruz

Yahu hepi topu 4-5 defa tek indiler sorunum bu değil Hataysa benim hatam

Sorum bu değildi
çünkü normalde de hep beraber inerdik
Ama 5 yaşındalar (doğumdan itibaren) yani yazın hergün çıkardığımı düşünün
Ben çıkarırken de böyle inat yapıyor çıkmıyorlar
Özellikle biri yapıyordu buara diğeri de yapıyor

Hayır gayet tutarlıyım inanın
Ama olmuyor asla parktan eve gelmek istemiyorlar

Sorunuzun cevabı : cunku kuçukler ve yeterlı bılınce sahıp degıller!

Sorunuzun cevabını cogu kısı farklı sekıllerde vermıs zaten

Son düzenleme:
Anneliğime laf edecek son insansınız !
terbiyenizi takının

Okulu istememe sebepleri, size bağımlı olmaları değil de kendi istedikleri her şeyi okulda yapmamaları olabilir mi acaba? Çünkü orada sizin çocuklarınızın alışkın olmadığı bir disiplin anlayışı var. Böyle onların sizi yönetmesine izin verirseniz isterseniz 24 saat sokaklara salın okula alışmaları çok daha zor olacak.

Hayır gayet tutarlıyım inanın
Ama olmuyor asla parktan eve gelmek istemiyorlar
Çok istedikleri bir şeyi yapmasanız , babaları da konuşsa . Siz ertesi günü çıkarmadığınız halde devam ediyorlar öyle mi ? O zaman bir süre hiç çıkarmayın parkı çok çok özlesinler . Yalvardıkları sırada açıklamanızı yaparsınız bu yüzden çıkarmıyorum diye . Etkisi muhakkak olur

Dondurma çok severler olmadı yok

Okulu bilmiyorlar ki
Sizin dediğinizin doğru olması için okulu bilmeliler
Bi de okulu sevmiyorlar demedim hiçbir yorumda
Okula başlayacaklar ama bana bağımlılar dedim

Beş yaşındaki çocuklarinizi sitede olsa tek başına dışarı yollamayın.
Küçükler daha, çok tehlikeliler yapacaklari hareketlerin sonuclarini bilemiyorlar.
Daha bu sabah hic bir ebeveyni yaninda olmayan o yaşlarda cocuk kaydiragin tepesinden kafa ustü düştü gozumun onunde buyuklerin yaptigi hareketi yapmaya calisirken.
Disarda kim ne verse yiyorlar.

BEN AYLARDIR ÇOCUĞUNU SOKAĞA YALNIZ SALAN BİR KADIN DEĞİLİM

ÇOCUKLARIMI BU YIL OKULA YAZDIRDIM VE BANA AŞIRI BAĞIMLI OLDUKLARI İÇİN UZMANA GİTTİK NE YAPABİLİRİZ DİYE O DA BİZE “BAĞIMSIZ OLACAKLARI ORTAMLAR SAĞLAYIN” DEDİ
TOPLAMDA 5 DEFA TEK GİTTİLER ONDA DA DİBİMDE OLSALAR O KADAR BAKAMAZDIM BELKİ.

SORUM DIŞINDA HERŞEYİ SÖYLEDİNİZ

BEN ÇOCUĞUMU DÜŞÜNMESEM UZMANA GİTMEM NE HALİ VARSA GÖRSÜN DİYEN ANNELERDEN OLURDUM

ÇOCUKLARIM PARK KONUSUNDA HEP BÖYLEYDİ PARKTAN ÇIKMIYORLAR DİYORUM

5 yaşında parktan hadi eve gidiyoruz deyince gelen çocuk diye bir şey olmaz bence. Sanmıyorum.
Bizde klasik, kaydıraktan 3 kere daha kay, salıncak durunca gidiyoruz.

Yalnız olmalarına yorum yapmak istemiyorum. Arkadaşlar söylemiş o kısım hiç akla yatmıyor. Kızımın geçen sene 5,5 yaşında bir arkadaşı vardı, annesi her Allah’ın günü bana güvenip kızını serbestçe parkta bıraktı bir dönem. Ne gıcık olmuştum kadına. O da "benimkini beklemene gerek yok evi biliyor" diyordu. Evi bilmesi tüm sorunların çözümü <3

Zaten okula yazdırdım teşekkür ederim
Ancak bana bağımlılar diye böyle bir yönteme başvurduk
Umarım okulda öğrenirler
Zaten artık tek inmeyecekler çünkü dediğiniz davranışlar hala kazanmamışlar demek oluyor

Neden bağırıyorsunuz? Uzmana gidiyormuşsunuz işte bizden de iyi bilir ona sorun. Ben uzmanı çok takdir ettim şahsen

O bahsettiğiniz tehlikeli hareketleri ben varken de inanın yapıyorlar hatta herkes bana evhamlı olma bırak yapsın düşerek öğrensin der
Hatta ben yanlarındayken sanırım daha rahat hareket ediyorlar nasıl olsa annemiz burda diye
Ama tembihleyip gönderdiğimde daha dikkatliler
Tabii hata diye de düşünebilirsiniz

çocukları saksıda yetiştiren tipleri sevmem , amerikanvari çocuk yetiştirme taraftarıyım ama her yer manyak dolu. kaza da cabası. siz camdan yanlarına ışınlanamazsınız ki bi sapık kapsa çocuğu kaçsa, kaysa kafasını yere carpsa, bi arkadaşımı çocuk parkında istanbulun ortasında otururken yerde çimlerde yılan soktu (zehirsizdi gerçi). siz evden oraya müdahale edene kadar neler olur

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…