- 18 Ekim 2013
- 16.262
- 32.582
- 598
- 34
- Konu Sahibi Hemsireomur
-
Aksesuar olarak takacaksanız istediğiniz rengi takın ama adetlere önem veriliyorsa niye kırmızı değil mavi ne demek ola ki derler mi?
Kırmızı Kuşak: Geleneklerine sahip çıkmaktır. Kırmızı kuşak takan gelin, ataları gibi bir ev kadını olacağına söz vermiş demektir.
Siyah Kuşak: Daha önce evlilik geçirmiş olmak anlamına gelir.
Mor Kuşak: Resmiyeti simgeler. Bu yüzden saraylarda olan düğünlerde bu kuşak tercih edilir.
Gri Kuşak: Özgüvenin simgesidir. Kendi kararı ile evlendiğini ve kendine güvendiğini göstermek isteyen gelinlerin tercih ettiği bir renktir.
Pembe Kuşak: Romantizmin sembolüdür. Aşkla bağlı olduğu kişiye sadakatini göstermek için seçilen bir renktir.
Alıntıdır.
Şöyle bir şey buldum, kuşak lobisi galiba. Neler de uydurmuşlar.
Bir benmiyim utanan bu adetden? Kime ne benim özelimden, mahremimden. Niye insanların gözüne sokmak zorundayım ki
Gel biz neon yeşil takak nevomKırmızı Kuşak: Geleneklerine sahip çıkmaktır. Kırmızı kuşak takan gelin, ataları gibi bir ev kadını olacağına söz vermiş demektir.
Siyah Kuşak: Daha önce evlilik geçirmiş olmak anlamına gelir.
Mor Kuşak: Resmiyeti simgeler. Bu yüzden saraylarda olan düğünlerde bu kuşak tercih edilir.
Gri Kuşak: Özgüvenin simgesidir. Kendi kararı ile evlendiğini ve kendine güvendiğini göstermek isteyen gelinlerin tercih ettiği bir renktir.
Pembe Kuşak: Romantizmin sembolüdür. Aşkla bağlı olduğu kişiye sadakatini göstermek için seçilen bir renktir.
Alıntıdır.
Şöyle bir şey buldum, kuşak lobisi galiba. Neler de uydurmuşlar.
Bekareti simgelediğini ilk defa duyuyorum bence uydurulmuş bi şey o. Geleneksel olarak gelinin abisi, erkek kardeşi vedalaşırken bağlar başka anlamı olduğunu düşünmüyorum.öncelikle yanlış yere yazdıysam özür dilerim yakın bir zaman da evleneceğim ve Gelinliğimi seçtim ama gelin duvağımla gelin kuşağı mı seçemedim. Alışılmışlığın dışında bir şey istiyorum kırmızı istemiyorum Aklımdaki renk Mavi'nin bir tonu olsun istiyorum Sizce kırmızı takmasam mavi taksam alışılmış lığın dışında bir renk olduğu için tuhaf karşılarlar mı çok kararsız kaldım yardım ederseniz sevinirim.
Ben takmayacağım badiş, utanç verici geliyor.Gel biz neon yeşil takak nevom
öyle yapmayı düşünüyorum zaten büyük bir ihtimal öyle olacak :)Ne renk secersen sec sora arabada cikarirsin
Ben de mavi rengi çok seviyorum İnşallah gönlünüzdeki nin en güzeline Allah nasip eder size :)Bekareti simgelediğini ilk defa duyuyorum bence uydurulmuş bi şey o. Geleneksel olarak gelinin abisi, erkek kardeşi vedalaşırken bağlar başka anlamı olduğunu düşünmüyorum.
Ben geleneklerime bağlı biriyim inşallah o günleri görürsem bağlarım diye düşünüyorum :)
İnsanlar zaten yok makyajı şöyleydi, saçı böyleydi diye konuşacaklar bence nasıl mutlu olacaksanız öyle yapın :)
Mavi rengi çok seviyorum kızım olursa odasını mavi yapabilirim bile :) :)
teşekkür ederim :)Şimdiden mutluluklar sana, inşallah bir ömür mutlu olursun
Ayy çok tatlısınız çok teşekkür ediyorum.Ben de mavi rengi çok seviyorum İnşallah gönlünüzdeki nin en güzeline Allah nasip eder size :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?