sizin de fikirlerinizi almak istedim

Aksesuar olarak takacaksanız istediğiniz rengi takın ama adetlere önem veriliyorsa niye kırmızı değil mavi ne demek ola ki derler mi?

Insanların ağzı torba değilki büzelim illaki bir kulp takacaklar o yüzden soracakları sorularla ilgilenmeyeceksin benim derdim acaba ne kadar iğrenç olmuş derler mi olacak

Kırmızı Kuşak: Geleneklerine sahip çıkmaktır. Kırmızı kuşak takan gelin, ataları gibi bir ev kadını olacağına söz vermiş demektir.

Siyah Kuşak: Daha önce evlilik geçirmiş olmak anlamına gelir.

Mor Kuşak: Resmiyeti simgeler. Bu yüzden saraylarda olan düğünlerde bu kuşak tercih edilir.

Gri Kuşak: Özgüvenin simgesidir. Kendi kararı ile evlendiğini ve kendine güvendiğini göstermek isteyen gelinlerin tercih ettiği bir renktir.

Pembe Kuşak: Romantizmin sembolüdür. Aşkla bağlı olduğu kişiye sadakatini göstermek için seçilen bir renktir.
Alıntıdır.

Şöyle bir şey buldum, kuşak lobisi galiba. Neler de uydurmuşlar.

Daha neler duyacağız acaba gerçekten garip bir yazı olmuş ama mavi göremedim demek ki mavinin bir anlamı yok gönül rahatlığıyla takabilirim

Bir benmiyim utanan bu adetden? Kime ne benim özelimden, mahremimden. Niye insanların gözüne sokmak zorundayım ki

Aslında önceden bir adet de bu ama şimdi bir aksesuar olarak kullanılıyor güzel duruyor benim fikrimce hem gelinin gönlü olsun Hemde milletin gönlü olsun gibi bir anlama geliyor ama dediğim gibi anlamı utanç verecek cinsten

Kuşak olayından baya iğreniyorum ya. Onun bütün olayı da kırmızı olması bence zaten. Hoş dursun diye yapılmış bir şey değil.

Gel biz neon yeşil takak nevom

Bekareti simgelediğini ilk defa duyuyorum bence uydurulmuş bi şey o. Geleneksel olarak gelinin abisi, erkek kardeşi vedalaşırken bağlar başka anlamı olduğunu düşünmüyorum.

Ben geleneklerime bağlı biriyim inşallah o günleri görürsem bağlarım diye düşünüyorum :)

İnsanlar zaten yok makyajı şöyleydi, saçı böyleydi diye konuşacaklar bence nasıl mutlu olacaksanız öyle yapın :)

Mavi rengi çok seviyorum kızım olursa odasını mavi yapabilirim bile :) :)

Ben temsil ettiği şey sebebiyle takmak istemedim, takmadım da. Tam evden çıkarken kuşağın nerde dediler, yok dedim. Unuttunuz mu diye panik oldular, unutmadık takmayacağım dedim. Sonradan kimse de sen bakire değil miydin neden takmadın demedi. O yüzden takmak zorunda değilsiniz. İlla takacam diyorsanız da kimin ne dediğini takmayıp mavi mor ne renk isterseniz takın.

kuşağın neden bağlandığını biliyosunuz değil mi?

çok saçma yani özene bezene gidip gelinlik alıyosunuz ortasına mavi kuşak bağlamayı planıyosunuz.

Ben de mavi rengi çok seviyorum İnşallah gönlünüzdeki nin en güzeline Allah nasip eder size :)

Kuşak takmayın mümkünse. Artık kimse pek takmıyor canım

Ben de mavi rengi çok seviyorum İnşallah gönlünüzdeki nin en güzeline Allah nasip eder size :)
Ayy çok tatlısınız çok teşekkür ediyorum.

Anne olmayı çok istiyorum. Onu ya da onları :) vatanıma, milletime faydalı, yardımsever, merhametli, saygılı, bilinçli birey olarak yetiştirmeyi çok istiyorum :) inşallah siz de çok mutlu olursunuz gönlünüzden geçenleri hayırlısıyla verir Rabbim.

Edip Cansever ' den mavi huydur bende şiiri aramağanım olsun size

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…