'Sizin de ilişkiniz kurtulur' umudu

Düzeltmek için daha önce bu yoldan gitmiş ve manzaraya ulaşmış bir tecrübenin yolu tarif etmesine ihtiyacım var.

Ne kadarlık evlisin? İlk zamanlarda çok sorun oluyor ama zamanla düzeliyor. Kv meselesini çok fazla takmasan belki herşey düzelir ciddiye almasan?
7 ay, ne kadar çabuk geçmiş zaman. Ama her hafta kavga, abartısız.

Aramız iyi olsa onu o kadar dert yapmıcam. Kendi sıkıntılarımız da mevcut.

Çift terapisi ya da bilişsel terapi almanız iyi olur sanırım.
İnsanlar burada kendi deneyimerini paylaşabilirler belki ancak bu yöntemler size uyacak mı?
Her ikisini de denedik, çözmedi. Seansa uzun vadeli devam etmedik fakat o süre içerisinde ilerleme de kaydedemedik.
Uyarlamayı deneyebilirim? Belki ışık tutar. Denemeden bilemem sonuçta. Yani denemediğim başka ne kaldı, bilemedim.

Kötü giden ilişkim düzeldi mi bilmiyorum ama eşimle artık eskisi kadar kavga etmiyoruz.Sorunlar bittiği için mi hayır ama kafanda bu sorunlara bi çözüm buluyosun zamanla.Ya artık üstüne gitmemeyi öğreniyosun ya da kavga etmekten bıkıyosun herkes kendi kabuğuna çekiliyo.Evlilikte nerdeyse hiçbişeyi değiştiremiyosun ve arkanı dönüp gidemiyosan bunu kabullenmen gerek.

7 ay, ne kadar çabuk geçmiş zaman. Ama her hafta kavga, abartısız.

Aramız iyi olsa onu o kadar dert yapmıcam. Kendi sıkıntılarımız da mevcut.

Tamam çok normal. 5 sene ye boşuna demiyorlar kritik zaman diye. Senin zamanlarında ben depresyona girmiştim herşey çok fazla gelmişti. Daha çook zamanın var.. o zamanlar kv yi o kadar takardım ki. Şimdi afedersin ****me takmıyorum :)))

Fiziksel siddet varsa asla duzelmez. Eli bir kere kalktimi gerisi dahada siddetli geliyor.

Benim eşimle sorunlarım vardı aile ve maddi problemler.
Tabi ki ilk zamanlar beni tanıyamamıştı ailesinin dedigine göre parayı lüxü seven biriydim.
Zamanla tanıdı yeri geldi ekmek bulamadık eve, yeri geldi montsuz kış geçirdim.
İşi bıraktı bir müddet yine sorunlar devam etti ki ben de bittim psikolojim bozulmus tedavi oluyordum.
Ona göre de ben hatalıydım istediğim olsun diyen bir yapım, biraz da ilgisizmişim.
Bana göre madem bende hata düzeltecem ve bakacam olmuyorsa boşanacaktım
Boşanacaktım tedavi oldum bir şans daha ama bu sefer önceki beni düzeltecektim ve düzelttim çok şükür.
Daha ilgili olmaya bazı konularda tamam demeye ve en önemlisi ailesini hiç umursamaya başladım.
3 yıldır şükürler olsun ilişkimiz düzeldi ve yeni ben ve yeni o olduk.

eşinizle değil kendinizle mutsuzsunuz.
hayatı zorlaştıran bir kişiliğiniz var. iyi bir terapist lazım size.
kalmak yada gitmek hiç birşeyi değiştirmeyecektir. zira kendinizi terk edemezsiniz.

Yapım sizin gibi, sorunlarımız benziyor aslında. Bu yöntemi yani bazı konularsa tamam demeyi deniyorum. Ailesini takmamayı ve ilgili olmayı başarabilmiş değilim ne yalan söyliyim. Sabırsız oluşum üçüncü günde kendini belli ediyor hemen.

eşinizle değil kendinizle mutsuzsunuz.
hayatı zorlaştıran bir kişiliğiniz var. iyi bir terapist lazım size.
kalmak yada gitmek hiç birşeyi değiştirmeyecektir. zira kendinizi terk edemezsiniz.
Evet, kesinlikle. Kendimle mutlu olmayı öğrenmeliyim.
İçim kabul etmiyor bazı şeyleri, ısrarla. Bu yüzden terapistin zaten bildiğim şeyleri söylemesi çözmüyor. Benim sorunum bilgisizlik değil. Çözümü zateb biliyorum. Nefsime hakim olamıyorum,duygusal davranıyorum.

Asıl önemli etken bu emin olun ben yapabildiysem siz daha fazlasını yaparsınız.
Haksızlıga gelemem ,ispatlamaya çalışırım mesela ispat bile etsem ne oluyor ki yine ben yıpranıyorum.
O sebepten kendi pisliklerinde boğulsunlar diyorum ve köşeye cekiliyorum.
Yenilir yutulur şeyler yapmadılar bana, gerçekten eşiniz ailesinden vazgeçmez ama siz vazgeçebilirsiniz.
Öncelikle bunu kabullenerek başlayın ve bazı seyleri duymayın, görmeyin.
Ben mesafe koydum gitmiyorum, duymuyorum eşime de bana anlatma diyorum.
İçiniz dolarsa çok güvendiğininiz bir yakınınıza anlatın o an rahatlarsınız ya da gelin burda konu açın ama eşinize bahsetmeyin bile.

Düzelmiyor,yama tutmuyor.Aynen böyle bir durumda eski eşimden ayrıldım.

Evet vazgeçmeyeceğinin zaten vazgeçememesi gerektiğinin de farkına vardım. Çünkü ailesinden vazgeçen insandan hayır gelmez bence.
Ben susmadım, saygısızlık da yapsam susmadım. Söylense cevap verdim, bağırsa ben de bağırdım. Eşime de anlattım, mesafe koydum daha da yakın olmam için hep bir talep var ama. İçimden gelmiyor, bunu açıkça söylediğimde de sorun ama.
Oynamak, safa yatmak lazım. Bu büyük oranda çözüm ama ben beceremiyorum.

bence iyi bir terapiste denk gelmemişsiniz.
zira sizi iki dinlesem bende bildiğiniz şeyleri söylerim.
davranış değişikliği sağlayabilecek birine ihtiyacınız var ve bunu yaparken gururunuzun kırıldığı hissine kapılmamanız lazım. düşünce tarzınızın hayata bakış açınızın değişmesi lazım.

Şiddet hakaret vb. Olaylar yoksa dayan derim... Ben şuan eşimden ayrılmak için bir yola çıktım emin ol şiddet hakaret gibi şeyler görmesem dayanırdım. Onu düzeltmeye çalışır bunun için terapistlere giderdim. Gördüğüm kadarıyla şükür ki sende böyle şeyler Yok. İnan birini unutmaya çalışmak, aynı evde yaşadığın insanı unutmaya çalışmak çok zor. Kararın ne olur bilemem ama terapistlere gidebilirsiniz derim

Kötü gidişatın sorumluluğunu size yıkmış ve siz de kabullenmişsiniz.
Oysa sorunlar varsa ikinizin de kendinizi sorgulayıp hatalarından dönmesi için çaba göstermesi gerekir.
Ben buyum ister kabul edersin ister çeker gidersin durumu olmamalı madem birbirinizi seviyorsunuz evlilik fedakarlık istiyor.
Biraz siz adım atacaksınız biraz da eşiniz. Başka türlü yürümez.

Biraz karamsar ve kendinizi suçlayan bir Yapıya sahipsiniz galiba bunu bir kenara bırakıp önce kendinizi kendiniz sevin çünkü her insanın yapısı farklıdır. Bende bencil biri değilsiniz kendi kendinizi eleştirebiliyorsunuz en azından

Bahsettiğiniz olumsuz Özellikler tüm Hayatınızda tüm insan iliskilerinizi olumsuz etkiler ama onlardan kurtulmakta sizin elinizde

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…