- 12 Haziran 2016
- 699
- 1.755
- 63
- Konu Sahibi Bilincsiz Taksir
-
Evet kısmen artık dikte edile edile kabullendiğim ve kendime acımasız davrandığım noktalar var.Kötü gidişatın sorumluluğunu size yıkmış ve siz de kabullenmişsiniz.
Oysa sorunlar varsa ikinizin de kendinizi sorgulayıp hatalarından dönmesi için çaba göstermesi gerekir.
Ben buyum ister kabul edersin ister çeker gidersin durumu olmamalı madem birbirinizi seviyorsunuz evlilik fedakarlık istiyor.
Biraz siz adım atacaksınız biraz da eşiniz. Başka türlü yürümez.
Kesinlikle, karamsarım. Belki bencilliğim eşime karşı kendimi bu şekilde davrandığım için onun bana giydirmeye çalıştığı bir giysi olabilir.Biraz karamsar ve kendinizi suçlayan bir Yapıya sahipsiniz galiba bunu bir kenara bırakıp önce kendinizi kendiniz sevin çünkü her insanın yapısı farklıdır. Bende bencil biri değilsiniz kendi kendinizi eleştirebiliyorsunuz en azından
Bahsettiğiniz olumsuz Özellikler tüm Hayatınızda tüm insan iliskilerinizi olumsuz etkiler ama onlardan kurtulmakta sizin elinizde
Allah sabır selamet versin.Şiddet hakaret vb. Olaylar yoksa dayan derim... Ben şuan eşimden ayrılmak için bir yola çıktım emin ol şiddet hakaret gibi şeyler görmesem dayanırdım. Onu düzeltmeye çalışır bunun için terapistlere giderdim. Gördüğüm kadarıyla şükür ki sende böyle şeyler Yok. İnan birini unutmaya çalışmak, aynı evde yaşadığın insanı unutmaya çalışmak çok zor. Kararın ne olur bilemem ama terapistlere gidebilirsiniz derim
Ben sizin sorunlu oldupunuzu düşünemiyorum çünkü sorunlu kişiler genelde hep karsı tarafı suçlarlar. Sizi eleştiren kişiler kim ? Ne kadar tanıyorlar sizi ?Kesinlikle, karamsarım. Belki bencilliğim eşime karşı kendimi bu şekilde davrandığım için onun bana giydirmeye çalıştığı bir giysi olabilir.
Ama bu bencillik farklı zamanlarda farklı ortamlardaki kişilerden aldığom eleştiri olunca bi acaba mı diyorum
Evet kısmen artık dikte edile edile kabullendiğim ve kendime acımasız davrandığım noktalar var.
Haksız olduğum yerler fazla olduğundan onun yanlışlarına sıra gelmiyor. Çünkü eleştirisine yanıt olarak "sen de bu konuda böylesin" dediğim anda 'önce dediğime odaklan, senden sitem ederken bana çevirme meseleyi, çözemeyiz' oluyor. O yüzden önce hatalarımı düzeltirsem söylediklerim daha fazla kabul görür diye düşünüyorum.
Ben hep karşıyı suçlarım bu arada, hiç üstüme almam. Burda kendi içime dürüst olduğum gibi yazıyorum. O yüzden sanırım bu cümleler, e tabi biraz da eşin etkisi.Ben sizin sorunlu oldupunuzu düşünemiyorum çünkü sorunlu kişiler genelde hep karsı tarafı suçlarlar. Sizi eleştiren kişiler kim ? Ne kadar tanıyorlar sizi ?
Heh işte tam olarak bu. Ben de aynını söylüyorum. Yarın yaşayacağım ne malum? Niye kendimi yıpratıp yaranmaya çalışayım?Bir de sürekli eleştirilmek de her insanı canından bezdirir ve düzelteceğine artık duyarsızlaştırır.
Hem eleştiriyor hem de alkol ve sigaranın bahanesini sizde buluyor.
Dediğime odaklan diye baskı kurmuş tek taraflı görmenizi sağlamış.
Her şey karşılıklı olmalı ve frekanslar tutmuyorsa çok da zorlamamalı.
Hayat kısa o kadar zorlamaya değer mi diye de düşünmek lazım.
Kendi kendinizi bu şekilde eleştirebiliyorsunuz düzeltebilirsiniz de bence eksik OLdupunu düşündüğünüz şeyleriBen hep karşıyı suçlarım bu arada, hiç üstüme almam. Burda kendi içime dürüst olduğum gibi yazıyorum. O yüzden sanırım bu cümleler, e tabi biraz da eşin etkisi.
Çoğunlukla eşim. Çok iyi tanıyor beni.
Diğerleri yakın çevrem fakat içimi çok iyi bilmezler, açmam.
O kudret damarlarımdaki asil kanda mevcutsa ben nasıl ortaya çıkarabilirim? İstemek yetmiyor maalesef çünküKendi kendinizi bu şekilde eleştirebiliyorsunuz düzeltebilirsiniz de bence eksik OLdupunu düşündüğünüz şeyleri
Sanirim oncelikle varolan durumu belirleyeceksiniz.Kesinlikle. O yüzden asıl sorun/m şu ki nasıl?
Saydığınız maddeler benim evliliğimde de çatırdamaya neden olmuştu sonuç olarak boşandık ve halen hayatımızı sürdürüp farklı uğraşlar peşinde olsak da benden umudu kesmiş değil sözde pişman ama yine de bizden olmaz bunca zaman sonra...Tek sorunumuz o değil. Aslında aramızdaki meseleleri halletsek kv aşılmayacak dert değil. O ikinci plan yani.
Sıkıntıları başlık halinde açmaya çalışayım çünkü gerçekten burda değil belki ama günlerdir kendime aynı şeyleri tekrarlıyorum. Eksik kaldığı yerde belirtin tamamlamaya çalışayım.
1. Geçmişte birbirimize -ben ağırlıklı olarak- çok hata yaptık, kavgalarımızda konu çoğunlukla oraya geliyor.
2. Dikkatli olmamamdan, onu sahiplenmemiş olmamdan, sevgimi hissetirmediğimden ama ilgi alaka beklediğimden dem vuruyor.
3. Bencil davranışlarımdan rahatsız.
4. Alkol/sigara çok tüketiyor ve benim onu serbest bıraktığımı düşünmeme rağmen o onu sıktığım için bu tüketimini tetiklediğimi belirtiyor.
5. Surat asıp inat yaparak kavgalarımız uzuyor.
6. Güleryüzlü ve kabullenici değilim.
7. Meselelere çok farklı açılardan bakıyoruz. Beni çok fazla eleştiriyor ve bu eleştirilerde hiçbir zaman 'eleştiriye bakmadığımı "eleştirmesine" takıldığımı' söylüyor. Bu sebeple bu eleştiri konularında ilerleme sağlayamıyoruz. Hep aynı meseleler üzerinde ilerliyoruz ve haksız çıkıyorum. Bu da beni daha hırçın yapıyor.
5 yıl ınıslı cıkıslı bırılıskı sonucu yaklasık 2,5 yıldır evlıyım ınsanlar degısmez, bazı sorunları evlenmeden once asamazsanız zamanla buyur de buyur, evlılık sonrası aıleler cocuk vb de sorun sebebı olur..Selam hanımlar,
Benim derdim buraya sığdıramayacak kadar derin ve anlaya gücüm yetmeyecek kadar yorgunum.
Hepiniz senaryoya aşinasınız aslında: Upuzuuun bir ilişki, ayrıl barış bir çift, kavga gürültüye rağmen birbirinden kop(a)mayan iki insan. Sonucunda kısa süredir evliyiz ve tabi ki sorunlar artarak devam ediyor. Şiddet, aldatma yok. Soğukluk, kv muhabbetleri var.
Sorum şu ki; mutsuz bir kadın olarak gitmek mi kalmak mı arasındayım. Gitsem gidemiyorum kalsam kalamıyorum. Çabaladım desem yalan çabalamadım desem elim izin vermez.
Bana ya cesaret ya umut lazım.
Bu yüzden merak ediyorum kötü giden ilişkisi düzelen var mı? Yama işe yarıyor mu, düzeliyor mu? Yoksa orda bırakmak mı lazım? Bırakan rahat mı etti?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?