Sizin düşünceniz kızlar

Kahve sever123

Üye
Kayıtlı Üye
18 Haziran 2019
18
4
16
Kızlar merhaba bir konuda ki düşüncelerinizi merak ediyorum
Biz eşimle evlenirken ikimizde çalışıyoruz ve ev döşemesinden tutulacak salonlara kadar hep ikimiz yaptık eşim asla ailemin yardımını istemedi bu konuda sorun yok .. şimdiiiii görümcem var ve o da çalışıyor kendi parası var eşim ona düğününde yardım etmek istese ses çıkarmalı mıyım susmalı mıyım siz olsanız ne yapardınız ..

Yardım etme işi hediye değil midir?
Eşiniz yardım etmek istiyorsa etsin işte
Görümce bana şunu al diye dayatmıyorsa bence bunu dert etmek gereksiz

eşim asla ailemin yardımını istemedi
Bunu anlayamadım
Neden istemedi?
Her aile çocuğunu evlendirirken yardım etmek ister neticede
Kendi ailesi yardım etmeyecek diye durumu eşitlemeye çalıştı sanırım kendince
Görümceye gelince madem kendi parası var o da kendi düğününü yapar
Abisi de düğünde takı takar ve bir eşyasını alır çamaşır makine vb.gibi

Sizi de maddi açıdan sıkıntıya sokmayacak şekilde yardım etmesinde ben bi mahzur göremiyorum. Ben kardeşime kıyamam ve bi abla/abi olarak ona destek olmak isterim az da olsa. Bu sevgiden kaynaklı olur. O yüzden sizi de zora sokmadan yardım edebilir bence

Bütçeniz ortak olduğu için sizin de söz hakkınız var. Sizi zora sokmayacak şekilde ufak tefek yardımlarda bulunabilir. Fazlasını yapmak isterse o zaman konuşur orta yolu bulursunuz

Kendi ailesi birşey yapmayacağı için Benim ailemden de istemedi ..Benin ailemde bana kıyamayıp destek olmak istediler ama asla taviz vermedi durum bu olunca da ben bencilleştim sanırım

Yardımdan kasıt nedir, alacağı bir eşya yada sizi zora sokmayacak miktarda bir para mı? Daha fazlası mi?

İnsan kardeşi evlenirken yardımcı olmak ister, kendi de o yollardan geçtiği için.
Anne babasının zamanında size birşey yapmamış olması bugün abinin kardeşe yardımcı olmak istemesine engel olmamalı bence.

Bütçenizi sarsmayacak şekilde yardımcı olabilir.

Kendi ailesi birşey yapmayacağı için Benim ailemden de istemedi ..Benin ailemde bana kıyamayıp destek olmak istediler ama asla taviz vermedi durum bu olunca da ben bencilleştim sanırım
İlerde altta kalmamak için ailelerden yardım kabul etmemiş adam.
Siz niye kabul ettiniz onu anlamadım ama
Sonuçta aileniz siz zorda kalmayın diye size yardım ediyor eşinize bayıldığından değil

Herhalde görümcenin eşinin ailesi bir şeyler alacağı için yine altta kalma durumu olmasın diye yardım etmek istiyor

Bir açıdan işlerden ilişkilerden anlayan bir adam gibi geldi bana

Sizi zorlamayacaksa bir abinin kız kardeşine evlenirken yardım etmesinde sorun yok bence.

Belli ki ailesi destek olmayacak görümcenize eşinize olmadıkları gibi. Siz evlenirken çözümü iki taraftan da bir şey istememekle bulmuş. Ama şu durumda karşı tarafa müdahale edemez. O yüzden kardeşinin eksik hissetmemesi, evliliğine problemli başlamaması için destek olmakta bulmuş çözümü. Bence mantıklı bir karar bir abi için. Kendinizi doldurmayın, evliliğinizi yıpratmayın.

zaten bencilleştiğim için konu açmak istedim farklı olabilecek fikirleri de okumak için .. eşime bişey demiyorum ama içinden de sokurdanıp duruyorum.. ağrıma gitti için 3 yıl oldu hala borç ödüyoruz ..

Bakın ben evlenirken abim tek yardım bile yapmadı .. eşim bir şey demiyor ama yeri gelmediği için ve eminim bir şey olsa diyeceği ilk kelime sen bi abine bak ne yaptı diyecek.. sizi zora sokmayacak bir şey ise bi sıkıntı değil bence..
Kendi her 2 taraftan da bir şey istememiş aslında orada da sizin hatanız var bi annenin babanın kızına yardım etmemesi engellenmesi garip içlerinde kalmıştır .. sonuxta suan kardesine yapmış ıldugu size de zamanında aileniz yapmaı ile aynı.

İşte zamanında çalışıyorsun kendi paranla alacaksın eşyaları diyen birinden aynı tepkiyi bekliyorum .. henüz ilk yılımdı benim etim ne budum neydi herşeyi yaptırdı kendi tarafına gelince farklı davranıyor diye sitemleniyorum kızlar ..

Ailelerden destek istemeyerek evlenmis olmak,kardesine yardim etmesine engel mi olmali? Dusunceniz yanlis. Sonucta hediye olarak bir seyler yapmak isteyene karisilmaz. Siz kendi kardesinize gonlunuzden geceni almak icin esinizin iznini mi beklersiniz? Ya da butun bunlardan bagimsiz olarak gecim derdi mi cekiyorsunuz,alinacaklar sizin geciminizi zora mi sokacak?

Boşu boşuna evliliğinizin huzurunu kaçırmayın.
Adam demek ki ailesini biliyor altta kalmamak için her şeyi kendi yapmış.
Sizin ailenize karşı mahcup hissetmemek adına da sizin ailenizinde karışmasını istememiş ki bence burada hatalı.
Aileniz hediye almak istediyse karışmamalıydı tek hatası o ama siz ve aileniz eşinizin başına kakmayın diye böyle bir yol seçti.
Ortada olana bakarsak sizinde öyle bir meyiliniz var.
Adamı haklı çıkarmayın yahu.
Ben eşinizin empati yapabilen, ince düşünceli biri olduğunu düşünüyorum.
Kardeşi de aynısını yaşamasın istiyor olabilir.
Kardeş sonuçta düşman değil.
Bence eşinizi desteklemelisiniz.

Olay basit imkan dahilinde sizin de borcunuz varmış destek olunur. Ya bir bilezik ya bir eşya. Ama sizi borca sokup da kardeşine ev dizmez diye düşünüyorum.​

Kızlar merhaba bir konuda ki düşüncelerinizi merak ediyorum
Biz eşimle evlenirken ikimizde çalışıyoruz ve ev döşemesinden tutulacak salonlara kadar hep ikimiz yaptık eşim asla ailemin yardımını istemedi bu konuda sorun yok .. şimdiiiii görümcem var ve o da çalışıyor kendi parası var eşim ona düğününde yardım etmek istese ses çıkarmalı mıyım susmalı mıyım siz olsanız ne yapardınız ..
Düğün hediyesi dışında ,düğünde maddi anlamda sizi zora sokacak bir yardım edecekse tabiki tepkinizi gösterin .Sizi ne kadar umursar, nasıl bir tepki verir onuda ancak fikrinizi söyledikten sonra anlayabilirsiniz .

Back
X