Sizin eşiniz de her şeyi annesine anlatır mı?

aycaelif1884

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
17 Aralık 2020
236
205
18
34
Gerçekten merak ediyorum. Sizin eşiniz de böyle mi? Benim eşim genelde günde bir saat annesiyle konuşur. Her şeyimizi anlatır. Bir yatak odamızı anlatmıyor. Çok şükür. Aramızda kilometreler olmasına rağmen kaynanam her şeyimizi bilir evimize yaşıyormuş gibi. Eşime söyledim. Gayet normal diyor. Sizce normal mi? Örnek vermek gerekirse ben eşime tartı alalım dedim. Ertesi gün kayınvalidem tartı aldınız mı dedi. Bunun gibi şeyler.

Gerçekten merak ediyorum. Sizin eşiniz de böyle mi? Benim eşim genelde günde bir saat annesiyle konuşur. Her şeyimizi anlatır. Bir yatak odamızı anlatmıyor. Çok şükür. Aramızda kilometreler olmasına rağmen kaynanam her şeyimizi bilir evimize yaşıyormuş gibi. Eşime söyledim. Gayet normal diyor. Sizce normal mi? Örnek vermek gerekirse ben eşime tartı alalım dedim. Ertesi gün kayınvalidem tartı aldınız mı dedi. Bunun gibi şeyler.
Yani rutin günde bir saat gorusuyorlasa bütün herşeyi anlatıyordur ..bana soracak olursanız benim eşim haftada bir arar annesini bı 10 dakika görüşür ..etrafımda da çok denk gelmedim genelde bayanlar anneleriyle uzun görüşür ama erkeklerde duymadım..yani normalde olabilir demek aralarında ilişki böyle..çok ta dert etmeyin yani size bir zararı yok sonuçta..eviniz ayrı yolunuz ayrı ..çok üstünde durmayın bence

Benimde ilk evlendiğimde anlatıyordu artık bıraktı iki üç senedir anlatmıyor takip ediyorum.

Anlatmaz hatta soylemesini istedigim seyi bile ben usteleyince soyler. Misal sehir disina cikacaktir konusurken yarin gidiyorum dersin diyorum laf arasinda oyle soylemis olmak icin soyluyor. Annesiyle iletisimi tamamen iyiler mi sagliklilar mi hersey yolunda mi bu kadar. Evde ne olur ne biter hic anlatmaz. Ayni seyi benden de bekler.

Sanirim bu tavrinin meyvesi aile işlerimize karisilmamasi mudahale edilmemesi vs oluyor. Bence eşiniz toparlanmali bu konuda. Mesele eminim ki sizi rahatsiz edecek boyuttadir artik.

Benim eşim annesiyle telefonda lazım olmadıkça konuşmaz zaten evi yakın görüşüyoruz..

Ama mesela ben annem ile her gün konuşurum hatta günde 2 3 kez konuştuğum da olur.. Doğal olarak ne yaptığımı falan anlatırım.. Özel değil sonuçta.. Mesela markete giderken konuşuruz kızıma bez alırım ya da eve birşeyler alırım illa ki haberi olur çünkü ne yapıyorsun ne ediyorsun derken şunu alcam şurda bir vazo gördüm güzeldi falan şeklinde konuşuruz haberi olur.. Kızımın bezi küçüldü mesela artık büyük beze geçcez dedim eşime sordu büyük numara beze geçtiniz mi diye 😂🙈 yani her gün konuşuyorlarsa mutlaka haberi olur herşeyden ve bana göre bu çok doğal.. İster istemez o gün ne yaptığını falan paylaşacak annesiyle zaten maksat ne yapıyorsun ne ediyorsun naber falandır...

Eğer eşinizle aranızda bir sırrınızı veya bir tartışmanızı ne bileyim özelinizi anlatırsa bu anormal olur diye düşünüyorum..

Bizde haftada bir kere annesiyle 1 dk ya konuşur ya konuşmaz. O kadar konuşması da normal değil yani tamam konuşursa da her şey anlatılmaz ki

Anlatıyor. Ama ben eşime agzında bakla ıslanmıyor, herşeyi anlatıyorsun, sana bişey anlatmayacagım dıyorum.Tembıh ettiklerimi anlatmıyor.

Nişanlıyken kavgamızı annesine anlatmıştı. Annesi de benim anneme anlattı. Aileler dahil oldu konuya. Olay büyüdü. Şu an biz evliyiz ama aileler biraraya gelmiyor pek konuşmuyorlar. Bir de evliyken anlattığında annesi her şeye karışma hakkını buluyor kendinde. Sonuçları kötü oluyor. Eşinize bu örnekleri verin.

Bu arada benim esim de bence genel şeyleri anlatiyordur ama ben kaynanamı arayıp konusmadigim için bilmiyorum.
Sadece bebeğim oğlan olunca kaynanam şunu demisti oglumada dedim keşke kızı olsaydı işlerine yardimci olurdu demis 😉
Kadının işi gücü iş.ben evinde onun işlerini yapmadığım için içinde uhde kaldı😂

Tartı almak bir sır olmasa gerek.Anlattıkları değilde aralarındaki ilişkinin samimi olması mı sizi rahatsız ediyor acaba?Yoksa hanenizdeki aramızda kalsın dediklerinizide anlatmışlığı varmı?
Yoksa bahsettiğiniz kısımda bence sıkıntı yok.Normal muhabbette anlatılabilecek birşey.Bende Konuşsam kayınvalideme bahsedebilirm.Bir saaat konuşmasıda kayınvalidenizin yaşam şartlarına göre normal sayılabilir.Mesela yalnız yaşıyorsa falan.Üstelik coronadan dolayı gidip gelme olmuyor.Konuşmaya hepimizn ihtiyacı var.

Back
X