• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

sizin eşiniz de istemediğiniz bir şeyi yapmaya zorlar mı?

Ben de bu tür dayatmalardan hiç hoşlanmam, malesef toplulumuzda buna benzer k.valide dayatmaları o kadar çok ki, hal böyle olunca gelin-k.valide sorunları kaçınılmaz oluyor...

Bir kere eşinizin annesi diye kendi annenizde uyguladığınız bir durumu neden k.valideniz de de uygulamak zorunda kalasınız ki, k.valideniz de rahat edersiniz iyi de anlaşırsınız belki kendi annenizde değilde onda kalmayı tercih edersiniz bu tamamen anlaşma durumu ile alakalı...

Ama erkekler bu şekilde dayatarak ailelerinden soğutuyorlar aslında...

ışin zor hakikaten Allah sabır ve kolaylık versin.Allaha bin şükür benim eşimin böyle bir huyu yok.Kayınvalide mevzusunda demiyorum bunu,zaten onla görüşmüyoruz pek senede 1 gün en fazla.Başka konularda da benim fikrimi sorar ortak karar veririz yani,şunu yap bunu yap demez.

bende sadece bnde var sanıyordum ısrarcı koca,illa kısasa kısas yapacaklar,annemde kalınca sanki kayınvalimde kalmak zorundayım,bnm eşimde aynen böyle yaa,abimle konuşurum arkasından zorla abisini arattırıp konuşturur,izinde annemi görmeden gidip abisinde kalırız,kalmazsak kusur kalır,offfff çıldırtacak bu herifler beni,aradaki dengeyi kurmaya çalışıyorlar minik beyinlerince....

canlar ben hala bu dertle uğraşmaktayım.konuyu açalı 3 ay oldu ama benim hayatımda bi değişme bi gelişme yok.eşimle geçen tartıştık ufak çapta hemen bana ne dese beğenirsiniz.sen beni mutlu edemiyorsun.daha ne yapayım dedim.annemde kalmanı çok isterim ben gecedeyken kalsan ne olur onlarda yalnız dedi.bende rahat edemiyorum uyuyamıyorum dedim.alış diyor.lafa bak alışmış.ben çalışan bir insanım niye rahatımı bozayım.onu mutlu etmek için kendimi mutsuz ve huzursuz edebilirmişim.omu haklı benmi suçlu bir türlü çözemedim.surat astı küstü işe gittti.bu gibi şeyler hep aramızda kavga nedeni malesef.evlilik ilerledikçe değişir düzelir dediler ama laf.9 ay bitiyor evliliğimizde en ufacık bir gelişme ve değişme yok eşimde.ben ne dersem diyim ne yaparsam yapayım imam bildiğini okuyor.bende imam oldum bildiğimi okuyorum :))

canlar ben hala bu dertle uğraşmaktayım.konuyu açalı 3 ay oldu ama benim hayatımda bi değişme bi gelişme yok.eşimle geçen tartıştık ufak çapta hemen bana ne dese beğenirsiniz.sen beni mutlu edemiyorsun.daha ne yapayım dedim.annemde kalmanı çok isterim ben gecedeyken kalsan ne olur onlarda yalnız dedi.bende rahat edemiyorum uyuyamıyorum dedim.alış diyor.lafa bak alışmış.ben çalışan bir insanım niye rahatımı bozayım.onu mutlu etmek için kendimi mutsuz ve huzursuz edebilirmişim.omu haklı benmi suçlu bir türlü çözemedim.surat astı küstü işe gittti.bu gibi şeyler hep aramızda kavga nedeni malesef.evlilik ilerledikçe değişir düzelir dediler ama laf.9 ay bitiyor evliliğimizde en ufacık bir gelişme ve değişme yok eşimde.ben ne dersem diyim ne yaparsam yapayım imam bildiğini okuyor.bende imam oldum bildiğimi okuyorum :))

:((((..........

Son düzenleme:
canlarım empati kuramıyorlar.diyemiyorki sen nerde rahat ediyorsan kalmak istiyorsan kal diyemiyor.dese belkide içimden gelerek gidip kendim kalacam ama böyle dayatmaları olduğu müddetçe bir yere varamaz.o öyle birşeyleri bana direttikçe bende aksini yapıyorum.insanın tabiatı bu yapacak bişey yok.:)

ay ne gıcık yaa... benim eşim de şehirdışına çok gider ben hep annemlerde kalırım daha bi gün ne kayınvalidemde ne o taraftan birinde kalmadım çok şükür...
hakkaten eşin ilginçmiş ama erkeklerin böyle hesaplar yaptıklarını hiç bilmezdim...
böyle şeyleri baştan netleştirmek gerekiyor ama bence eğer ki ilk defa oluyosa böle bişi hayır kalmak istemiyorum bu yüzden kalmicam de geç bence ve isteğinin de mantıkısz saçma bi istek olduğunu da anlat anlamak isterse anlar istemezse de bence bildiğini yap ki seni ikna etmediği sürece zorla bişi yaptıramayacağını anlasın...

canlarım empati kuramıyorlar.diyemiyorki sen nerde rahat ediyorsan kalmak istiyorsan kal diyemiyor.dese belkide içimden gelerek gidip kendim kalacam ama böyle dayatmaları olduğu müddetçe bir yere varamaz.o öyle birşeyleri bana direttikçe bende aksini yapıyorum.insanın tabiatı bu yapacak bişey yok.:)

evet....

Son düzenleme:
bizde bu kalmadan dolayı sorun yaşıyoruz ben yine eşitlikten yanayım.bizim aileler aynı yerde biz başka şehirdeyiz neymiş efendim onun ailesinde daha fazla kalmamız gerekirmiş.her gitmemiz olay olurdu.tabi sonra itiraf etti annesinin babasının böyle bişey istediğini.yani ben kendi ailemi 2.plana alacağm onlara göre.onlar böyle yaptıkca ben mesafe koydum.inanır mısıznızyaz gelmeden yazı düşünüyorum nasıl kalacağız diye stres yaşıyorum.bende dedim bunlar sorun oldukça soğuyorum senden diye.ailesine bişey diyemiyolar bize söz geçirmeye çalışıyorlar ama mücadeleye devam derim...

Son düzenleme:
gerçekten dayatma oldukça daha çok istemiyorum
yapacağım varsada yapmıyorum
bakalım bizim olay ne olacak bilmiyorumkismile
hiçte iyi şeyler doğmuyor içime
inş başka iyi sebepler çıkarda gerek kalmaz,bıktım hırgürden

aynen bende öyle.zorla bişey yapmak istemiyorum.benim eşimle sorunlar hep ailesi yüzünden oldu.onların isteklerinden dolayı.inşallah bizimde karşımıza başka sebebler çıkarda bizde kötü olmadan hallederiz hayırlısıyla.ne diyelim MEVLA GÖRELİM NEYLER NEYLERSE GÜZEL EYLER...

birşeyi yapacağım varsa da yapmam ısrar edildiği zaman .
eşimde huyumu bilir ona göre davranır.
çok ısrar ediyorsa tatlı dille kandıracan kocanı canım yada paşa paşa gidecen kaynanana.

bizde bu kalmadan dolayı sorun yaşıyoruz ben yine eşitlikten yanayım.bizim aileler aynı yerde biz başka şehirdeyiz neymiş efendim onun ailesinde daha fazla kalmamız gerekirmiş.her gitmemiz olay olurdu.tabi sonra itiraf etti annesinin babasının böyle bişey istediğini.yani ben kendi ailemi 2.plana alacağm onlara göre.onlar böyle yaptıkca ben mesafe koydum.inanır mısıznızyaz gelmeden yazı düşünüyorum nasıl kalacağız diye stres yaşıyorum.bende dedim bunlar sorun oldukça soğuyorum senden diye.ailesine bişey diyemiyolar bize söz geçirmeye çalışıyorlar ama mücadeleye devam derim...

eşitliği kabul edincede fazlasını istiyorlar
:)))
hep daha fazla hep daha fazla...
insanoğlu işte

birşeyi yapacağım varsa da yapmam ısrar edildiği zaman .
eşimde huyumu bilir ona göre davranır.
çok ısrar ediyorsa tatlı dille kandıracan kocanı canım yada paşa paşa gidecen kaynanana.

bende öyle yapacağım ya ikna edecem ya da gitmeyecem bakalım yazın gelemsini istemiyorum.Hayırlısı bakalım...

Back
X