Sizin eşleriniz de aynı mı? Ya da aileleri...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Gitmese ben gönderirim diye yazdım zaten onların gamsız olması beni sinir eden

Tekrar söylüyorum, eşiniz evlat.
Babasının zor gününde yanında olacak.
Olmak istemiyorsa da keyfi bilir, hayırsız evlat denir olur biter.
Babası iyi kötü büyütmüş, başkalarının ne yaptığının/yapmadığının önemi yok.

Allah askina biraz büyüyün. Bunu iyi niyetli söylüyorum.
Ama o yapmıyor diye mizmizlanan çocuklar gibisiniz.
Siz doğru olanı yaparken hissedeceginiz sey, huzur olmali.
Eşinize de babası yük geliyor sanırım. Azıcık sorumluluk gören taşınıyor.
O da baba olacak.. çocuk sorumluluğu da fazla gelince onu da cami avlusuna bırakır artık.

neden bunu dert ediyorsun ki.
benim kayınpederim belinden ameliyat oldu
başlarinda kızı ve eşi vardi.
tabi eşim de götürdü getirdi ama kalmadi ellerinden geleni yaptı.
bende bi gün izin alip cocuğuma baktim yada anneme biraktim.
lütfen bunu yargilamayiniz..
Yarin bi gün çocuğunuz olur. oğlunuz büyür eşiniz hasta olur. oğlunuz eşinize bakmaz mi.. eşiniz bu durum yaparsa bakmaz. geliniz olur senin gibi düşünürse ne yaparsin...
atasözü aklima geldi
BİR BABA 9 EVLADA BAKAR 9 EVLAT Bİ BABAYA BAKMAZ...
Tabiki bakar bakmalı da ama herkesten önce eşi sahiplenmesi lazım değilmi siz eşinizi kimseye bırakırmısınız

Okuyun derim alıntıladığımmsjlar var lütfen okuyun neyi sorun ettiğimi görün
Ben niye sayfalarca yorum okuyayım yahu
İlk mesajınızda gayet net bi sekilde kaynananızı görümcenizi yermiş tee nerelerden eşinizin yaptıgı evlatlık vazifesini dert edinmişsiniz
Yüksek ihtimal tepkiler cogalınca asıl ona değil buna kızıyorum diyede ilk yazıdıgınızı ekarte edici seyler söylediniz
Annemisiniz bilmiyorum ama umarım ilerde cocugunuz oldugunda evladınıza güvenip değil eşinize güvenip hasta olursunuz ne diyim

Kızlar merhaba hemen konuya giricem eşimin bulunduğu yerde yaşıyoruz ben gurbetteyim yani eşimin babası 6 ay önce bir ameliyat oldu ve aksilikler oldu tekrar dün ameliyat oldu hayatı bir konu değil bu arada. Ben de 2 haftadır tatil için annemlere geldim velhasıl ben buradayken kpeder ameliyat oldu ve bütün yük eşimin omuzlarına atılıyor o götürüp getiriyor 24 yaşında bekar bir kızı sapasağlam karısı olduğu halde hastanede yanında eşi kalmıyor ben dayanamam oğlum sen kal diyor ve her şeye sanki oğulları evlenmemiş gibi onun omuzlarına yüklüyorlar her yükü. Eşim de bu durumdan sıkılmış olmalı ki artık yaşadığımız yerden gitmek istiyor. Ve ben de doğal olarak sinir oluyorum yani herşey eşimin sırtında karısı kızı gezmelerde şurda burada ama herşeye eşimi koşturuyorlar. Benim ne yapmam lazım içim içimi yiyor🤯😠😡
Ne güzel işte, eşinin memleketinden ayrılıp farklı bir yere yerleşip kurtulacaksin, neden sinir oluyorsun anlamadım?

Güzel tarafından bak olaya.

Tekrar söylüyorum, eşiniz evlat.
Babasının zor gününde yanında olacak.
Olmak istemiyorsa da keyfi bilir, hayırsız evlat denir olur biter.
Babası iyi kötü büyütmüş, başkalarının ne yaptığının/yapmadığının önemi yok.

Allah askina biraz büyüyün. Bunu iyi niyetli söylüyorum.
Ama o yapmıyor diye mizmizlanan çocuklar gibisiniz.
Siz doğru olanı yaparken hissedeceginiz sey, huzur olmali.
Eşinize de babası yük geliyor sanırım. Azıcık sorumluluk gören taşınıyor.
O da baba olacak.. çocuk sorumluluğu da fazla gelince onu da cami avlusuna bırakır artık.

Haksızlık etmeyin bence... Azıcık sorumluluk görmeden kaçan eş ve kıza ne demeli? Evli misiniz bilemiyorum ama sürekli bu tarz şeylere maruz kalanlarda bazen taşmalar olabiliyor :(

İlk mesajınızda gayet net bi sekilde kaynananızı görümcenizi yermiş tee nerelerden eşinizin yaptıgı evlatlık vazifesini dert edinmişsiniz
Yüksek ihtimal tepkiler cogalınca asıl ona değil buna kızıyorum diyede ilk yazıdıgınızı ekarte edici seyler söylediniz
Annemisiniz bilmiyorum ama umarım ilerde cocugunuz oldugunda evladınıza güvenip değil eşinize güvenip hasta olursunuz ne diyim
Tamam

Hemen neden bedduaya bağlıyoruz bunu da hiç anlamam :KK76: Her olay, kişi ve kader kendi dinamiklerine bağlıdır.

Hemen neden bedduaya bağlıyoruz bunu da hiç anlamam :KK76: Her olay, kişi ve kader kendi dinamiklerine bağlıdır.
Beddua mı ?
Ne alaka bedduayla ??
Hayatınızda hic beddua duymamıssınız belliki
Konu sahibinin eşinin ailesinden bekledigi beddualık bişeyse kendide yapmazdı herhalde

Babaya hastanede erkek evladın bakmasından daha doğal ne olabilir? Allah insana vicdan versin ya sizin annenizin babanızın başına bi şey gelse zul gelecek herhalde

Kv hasta değil gezip tozmaktan uykusuz kalmaktan bakmıyor eşimde hastanede kalmaktan değil sürekli her işi ona söylemelerinden sikayetçi çarpıtmayın

Çarpıtmıyorum.
Siz ilk mesajınızla çelişkiye düşüyorsunuz.
Dediğim gibi sizde suç yok, kocanızda suç var.

Haksızlık etmeyin bence... Azıcık sorumluluk görmeden kaçan eş ve kıza ne demeli? Evli misiniz bilemiyorum ama sürekli bu tarz şeylere maruz kalanlarda bazen taşmalar olabiliyor :KK43:

Evliyim. 3 çocuğum var.
Ayrı yaşayan kayınvalidem ve kayınpederim var.
Esim ve bir kız kardeşi var.
Kayınvalidem hasta olur, esim gider, evindeki tamirattan, arabasının servisi, muayenesi, bir yere gidecek olsa havaalanına alması bırakması, tatile gidecek olduğunda masraflarını karşılamasına kadar her şeyini esim yapıyor.
Rahatsız değilim.

Benim babam ve amcam 2 yıl dönüşümlü dedem kimsenin evine gitmek istemedi diye geceleri yanında kaldılar.
Ondan once de 1 yıl babaannem ile ugrastilar.
Anne-Baba sonuçta.
Kolay mi? Hayır.
Öldüklerinde herkesin gönlü rahat, kimsenin keskesi yoktu.

Yetişkin bir adam bir hafta hiç uyumayıp babasına baksa, ne kadar yorulabilir? Neyin tantanasi bu?
Bunu 4 yıldır Günde 4 saatten fazla uyumayan bir anne olarak soruyorum.
Canları sağolsun, ileride yanimda kalmazlarsa, bana baksinlar diye dogurmadim çocuklarımı. Ama insana daha çok dokunur bu söylediğinizden emin olun.

Beddua mı ?
Ne alaka bedduayla ??
Hayatınızda hic beddua duymamıssınız belliki
Konu sahibinin eşinin ailesinden bekledigi beddualık bişeyse kendide yapmazdı herhalde

umarım ilerde cocugunuz oldugunda evladınıza güvenip değil eşinize güvenip hasta olursunuz ne diyim

Bence bu bir nevi bedduadır... Ama bana göre tabii... Siz değil diyorsanız ok.

Ne eşime,ne de evladıma,
sizin kv'niz gibi duyarsız olmak istemem.
(Durum tam olarak anlattığınız gibiyse yani kp hasta iken kv/görümce gezip,eğlenme modundaysa)
Bununla birlikte ilerde,oğlumun eşi olacak kişinin,oğlumla aramızdaki ilişkiye müdahil olmasını hiç istemem.
Ben de eşimin ailesiyle olan diyalog ve ilişkisine mümkün mertebe karışmam.
Hele de hastanede refakatçi olan ben değilsem.

Eşimin ailesi maddi-manevi tacizkar eşim de kendini ifade etmekten,hakkını savunmaktan yeri geldiğinde itiraz etmekten acizse zaten yandı gülüm keten helva.
Böyle bir adamla ne işim var?Diye düşünürüm.

'Aile üyeleri eşimi yoruyor, eziyor, üzüyor, bunaltıyor,ben eşime kıyamıyorum' şeklindeki bakış açısı objektif değerlendirme, adalet ve hassas bir denge içermeli.
Aksi takdirde itici olmak işten bile değil.

Bak hala arkadaşım benim demek istediğim annesinin ve kardeşinin umursamayıp gezmesi eğlenmesi ama tüm yükü oğullarına devretmesi yardımlaşsalar daha iyi olmazmı ben zaten destekçiyim oğlu tabiki yapacak fakat bütün yükü ona yüklemeleri doğrumu
Diyelimki annesi kardesi vefasiz umursamaz.Bu durumda esinizinde mi sirt donmesi gerekir.Ayrica Babasi hastanede olduguna gore oncelikle erkek evladi yaninda kalmasi gerekir.Belki lavaboya gidecek.Ustunu degistirecek.Skizin kocanizin evde yayilip yatmasi kayinvalidenin hastanede olmasi daha mi dogru.Kendi anneniz babaniz hastanede yatinca siz gitmezsiniz .Tatile bile cok rahat 2 haftaligina gidebiliyorsunuz.Esinizin annesi de desin o zaman benim oglumu birakip gitti.Ne yer ne icer diye dusunmuyor bu gelin.Nasil hosunuza gitti mi?Sorun ne biliyor musinuz?Esinizin ailesini sevmiyorsunuz.Sorun cikarmak icin firsat kolluyorsunuz

Hastalık konusunda yapmayın bari şunu ya... Babaya hastanede mümkünse erkek evlat bakar. Çünkü hasta odaları genelde birkaç hastanın kaldığı yerlerdir. Hastaların rahat etmesi için refakatçiler aynı cinsten seçilir.

Bu arada allah herkese kendi gibi evlat versin.
Valla bende yorum yazacaktım ama siz benim yerime de yazmissiniz size katılıyorum 👍

Evliyim. 3 çocuğum var.
Ayrı yaşayan kayınvalidem ve kayınpederim var.
Esim ve bir kız kardeşi var.
Kayınvalidem hasta olur, esim gider, evindeki tamirattan, arabasının servisi, muayenesi, bir yere gidecek olsa havaalanına alması bırakması, tatile gidecek olduğunda masraflarını karşılamasına kadar her şeyini esim yapıyor.
Rahatsız değilim.

Benim babam ve amcam 2 yıl dönüşümlü dedem kimsenin evine gitmek istemedi diye geceleri yanında kaldılar.
Ondan once de 1 yıl babaannem ile ugrastilar.
Anne-Baba sonuçta.
Kolay mi? Hayır.
Öldüklerinde herkesin gönlü rahat, kimsenin keskesi yoktu.

Yetişkin bir adam bir hafta hiç uyumayıp babasına baksa, ne kadar yorulabilir? Neyin tantanasi bu?
Bunu 4 yıldır Günde 4 saatten fazla uyumayan bir anne olarak soruyorum.
Canları sağolsun, ileride yanimda kalmazlarsa, bana baksinlar diye dogurmadim çocuklarımı. Ama insana daha çok dokunur bu söylediğinizden emin olun.

Ne güzel... Ama emin olun kaynananız - kayınpederiniz ayrı diye olayları değerlendirişiniz de farklı oluyor zira eş gibi bir mefhum ortadan otomatik olarak kalkmış oluyor. Buradaysa kendi keyfine düşmüş bir eş (kayınvalide) söz konusu... Artı olarak konu sahibi burada bir haftadan bahsetmiyor bence... Eşi bile darlandı ise emin olun ailedeki sorumluluk ve dengeler maalesef çıkarcı zihniyet sebebi ile çoktan bozulmuş demektir.

Bu konuda şanslıyım bak.Eşimin ailesi hastalıkları falan hep saklar biz gidip görmedikçe şahit olmadıkça söylemezler oh ederiz diye mi korkuyorlar anlamadım 🤣

Ne güzel... Ama emin olun kaynananız - kayınpederiniz ayrı diye olayları değerlendirişiniz de farklı oluyor zira eş gibi bir mefhum ortadan otomatik olarak kalkmış oluyor. Buradaysa kendi keyfine düşmüş bir eş (kayınvalide) söz konusu... Artı olarak konu sahibi burada bir haftadan bahsetmiyor bence... Eşi bile darlandı ise emin olun ailedeki sorumluluk ve dengeler maalesef çıkarcı zihniyet sebebi ile çoktan bozulmuş demektir.

Anneme 2, ablama 4 ameliyatında baktım. Geçen yıl 8 ay boyunca babamla hastanede kaldık. Dört kardeşiz ama aileyle aynı şehirde olan tek evlat benim, babam abimin yaşadığı şehirde ameliyat ve tedavi oldu, kaybedene dek abimin evinde kaldık dört kardeş. Bir ablam hasta, diğerinin çocukları var, abim iş adamı işleri yoğun, anneme de kıyamadım o sorumluluğun yükün altına çoğunlukla ben girdim. Annem bir gece de ben kalayım dediğinde bile izin vermedik, biz ne güne duruyoruz dedik. Evlat olmak bunu gerektirir. Hiç bir refakatçilik maceramda da niye hep ben koşuyorum demedim. Hastane dışında da ailemin her işine koşarım, her işini yaparım. Konu sahibinin dediği gibi kargoya da giderim, tamirci de bulurum, pazara markete de taşırım. Her şeyi bir kenara bırakırsak vefa borcum var çünkü. Bu gün bu kadın olmama sebep olan bana özveriyle bakan, büyüten,okutan insanların ağzından çıkan söz emirdir. İyi evlat olmak herkesin harcı değil. Bunları yaparken sıkılıp bunalıyorum bazen, evet. İnsanım çünkü. Sonra diyorum ki yarınımızın garantisi yok kudracığım, pişman olacağın keşke diyeceğin hiç bir şey olmasın hayatında. Bunları yapıyorum diye eşimin bu şekilde düşündüğünü bilsem, çok üzülürüm, soğurum ve eşime bakışım değişir.

Ha bunları eşimin ailesine de yapıyorum gerekli oldukça. Bir yere gidilecekse götürür getiririm, hasta olurlarsa bakarım, ihtiyaçları olduğunda koşarım. Eşime bile bırakmam bu tip şeyleri. Çünkü kendi ailem için düşündüklerim onlar için de geçerlidir. İnsan olmanın minimum şartlarından biridir ihtiyacı olana yardım etmek, aileyi sevmek saymak, el üstünde tutmak. O yüzden buradaki konular bana anormal geliyor. Aile olmak demek karı koca olmak demek değil benim gözümde. Aile annelerle babalarla kardeşlerle bir bütündür. Kayınvalidesine 30 yıl bebek gibi bakmış bir kadının kızıyım çünkü, böyle gördüm.

Kızlar merhaba hemen konuya giricem eşimin bulunduğu yerde yaşıyoruz ben gurbetteyim yani eşimin babası 6 ay önce bir ameliyat oldu ve aksilikler oldu tekrar dün ameliyat oldu hayatı bir konu değil bu arada. Ben de 2 haftadır tatil için annemlere geldim velhasıl ben buradayken kpeder ameliyat oldu ve bütün yük eşimin omuzlarına atılıyor o götürüp getiriyor 24 yaşında bekar bir kızı sapasağlam karısı olduğu halde hastanede yanında eşi kalmıyor ben dayanamam oğlum sen kal diyor ve her şeye sanki oğulları evlenmemiş gibi onun omuzlarına yüklüyorlar her yükü. Eşim de bu durumdan sıkılmış olmalı ki artık yaşadığımız yerden gitmek istiyor. Ve ben de doğal olarak sinir oluyorum yani herşey eşimin sırtında karısı kızı gezmelerde şurda burada ama herşeye eşimi koşturuyorlar. Benim ne yapmam lazım içim içimi yiyor🤯😠😡
kayınpederiniz erkek ve kkaldığı odada erkekler kalıyor o yüzden eşinizin kalması daha uygun olur, eşi veya kızı kalsa yatıp kalkarken rahat edemez haliyle, bana biraz abartmışsınız gibi geldi,
babası sonuçta ve zor gününde yanında olmucaksa ne zaman olacak

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X