• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sizin iş yerinde de böyle sorunlar oluyor mu ben mi dert ediyorum

Mrs-cicek

🍀
Kayıtlı Üye
25 Haziran 2010
5.500
5.470
723
Merhaba, 10 yıllık öğretmenim.
4 yıl köyde görev yaptım, şu an da sosyoekonomik açıdan oldukça yetersiz bir bölgede bulunan merkez bir okulda çalışıyorum. Köyde de burada da çalışmış biri olarak zaten işin yükü ve yıpratıcılığı oldukça fazla. Bunun üzerine bir de okuldaki bazı hizmetlilerin sürekli gerginlik çıkarması beni gerçekten yoruyor.Köy buraya göre daha rahattı diyebilirim hem çocuklar hem veli daha uyumlu idi..

Neyse
Bu belki dışarıdan küçük bir dert gibi görülebilir ama benim için artık ciddi bir problem haline geldi. Çünkü hem işlerini yapmıyorlar hem de bir şey rica edildiğinde tersleyip gidiyorlar. 5 yıldır bu okuldayım ve maalesef durum hep aynı. Bugün ilk kez müdüre durumu iletmek zorunda kaldım.

Bugün sınıfta etkinlik sonrası ciddi bir dağınıklık vardı. Çocuklarla beraber toparlamaya çalıştık ama limonata gibi şeyler döküldüğü için yerler yapış yapış olmuştu. Sabah görevli olan arkadaş her zamanki gibi erkenden çıkmıştı. Yine de aradım ama ‘yokum’ dedi.

Stajyerler ve ben süpürmeyi, düzenlemeyi yaptık; ancak yer silmek artık gerçekten benim kaldırabileceğim bir yük değil. Müdür yardımcısına yazıp başka biri varsa yönlendirmesini rica ettim.

Görevlilerden iki kişi geldi ama sadece limonatanın döküldüğü 1 metrelik alanı sildiler. Masaların altını da göstermeme rağmen ‘O bizim işimiz değil, Esma Hanım gelince yapsın’ deyip çıktılar.
Esma hanım dediğimiz kişi de toplamda 2 saat okulda (yan sınıfta oturup sadece çay içip muhabbet ediyor veli ve öğretmenle) kalıyor.

Ben yıllardır tek bir kez bile ‘Bu benim işim değil’ demeden elimden geleni yaptım. Belki bu da benim hatam. Belkisi yok evet kabul hata..

Kısacası sorum şu,
Eğer o işleri yapacak kişi vaktinden önce okuldan ayrılıyorsa, sınıfın temizliği her gün neden benim sorumluluğuma kalıyor bundan sonra ben de yapmamalıyım o halde?

Bu durumu paylaşmak, dertleşmek istedim ayrıca yorumlarınızı bekliyorum 🙋🏻‍♀️

(Ayy zaten hep alttan alıyorsuncular gelecek 🤭😅 olsun 💪🏻 yani şöyle müdür onun erken çıkmasına izin verince ben ne yapabilirim ki gerçekten ? )

Son düzenleme:
Anaokulu mu?
Sanırım öyle, benim yorumum sağlıklı olmaz.
Ben temizlenecek bir yer varsa öğrenciyle haber gönderiyorum veya müdür yardımcısına söylüyorum.
Temizlenirse temizleniyor, yoğunluklarına göre yetişmeyebiliyor da.
Branş öğretmeni olduğum için peşine düşmüyorum.

4 yıl köyde görev yaptım, şu an da sosyoekonomik açıdan oldukça yetersiz bir bölgede bulunan merkez bir okulda çalışıyorum. Köyde de burada da çalışmış biri olarak zaten işin yükü ve yıpratıcılığı oldukça fazla. Bunun üzerine bir de okuldaki bazı hizmetlilerin sürekli gerginlik çıkarması beni gerçekten yoruyor.Köy buraya göre daha rahattı diyebilirim hem çocuklar hem veli daha uyumlu idi..

Neyse
Bu belki dışarıdan küçük bir dert gibi görülebilir ama benim için artık ciddi bir problem haline geldi. Çünkü hem işlerini yapmıyorlar hem de bir şey rica edildiğinde tersleyip gidiyorlar. 5 yıldır bu okuldayım ve maalesef durum hep aynı. Bugün ilk kez müdüre durumu iletmek zorunda kaldım.

Bugün sınıfta etkinlik sonrası ciddi bir dağınıklık vardı. Çocuklarla beraber toparlamaya çalıştık ama limonata gibi şeyler döküldüğü için yerler yapış yapış olmuştu. Sabah görevli olan arkadaş her zamanki gibi erkenden çıkmıştı. Yine de aradım ama ‘yokum’ dedi.

Stajyerler ve ben süpürmeyi, düzenlemeyi yaptık; ancak yer silmek artık gerçekten benim kaldırabileceğim bir yük değil. Müdür yardımcısına yazıp başka biri varsa yönlendirmesini rica ettim.

Görevlilerden iki kişi geldi ama sadece limonatanın döküldüğü 1 metrelik alanı sildiler. Masaların altını da göstermeme rağmen ‘O bizim işimiz değil, Esma Hanım gelince yapsın’ deyip çıktılar.
Esma hanım dediğimiz kişi de toplamda 2 saat okulda (yan sınıfta oturup sadece çay içip muhabbet ediyor veli ve öğretmenle) kalıyor.

Ben yıllardır tek bir kez bile ‘Bu benim işim değil’ demeden elimden geleni yaptım. Belki bu da benim hatam. Belkisi yok evet kabul hata..

Kısacası sorum şu,
Eğer o işleri yapacak kişi vaktinden önce okuldan ayrılıyorsa, sınıfın temizliği her gün neden benim sorumluluğuma kalıyor bundan sonra ben de yapmamalıyım o halde?

(Ayy zaten hep alttan alıyorsuncular gelecek 🤭😅 olsun 💪🏻 yani şöyle müdür onun erken çıkmasına izin verince ben ne yapabilirim ki gerçekten ? )
Sanırım anasınıfı Öğretmensiniz kolaylıklar diliyorum.

Onun dışında Esma hanım işkurlu mu Öyle ise 8 saat kalmalı demek ki sabah 10 da gelşyor. Buna müsaade etmeyin. Saat 9 'da okulda olursa bir çok etkinliğinizde sizinle olur.

Onun dışında stajerlerden de destek alabilirsiniz

Sonuçta bu insanların hepsi bir maaş l karşılığında yanınızda neden bir işe yaramıyorlar?

Olmaz mı en kralı bizdeydi. Kadın işkurlu temizlikçiydi. Üstelik ufak bir köy yani. Kadına odayı sil diyince sanki anasına babasına küfür etmişiz gibi davranıyordu. Yüz beş karış gelip yalap şalap siliyordu. Ben laboratuvarımı sildiriyordum ama özellikle ana sınıfını kadına bir türlü temizletemiyorduk. Akşama kadar örgü örüp dedikodu yapıyordu ama iş temizliğe geldi mi "hocam çocuklara söyleyin benim şuram ağrıyor, buram ağrıyor".
Tavsiyem sakın bu işlere elinizi atmayın herkes işini yapsın. Yapmazsa idarecinize söylettirin. O an okulda hangisi varsa o yapsın. Şunlara bak ya işlerini yaptırmak için dil döküyoruz resmen. Sinir geldi bana.

yapmayın
yani toplamayın müdür yardımcısına haber gönderin ister temizlensin ister temizlenmesin
yarın Esma hanımın sorumlu olduğu yeri müdüre hatırlatırsınız

eninde sonunda o sınıfın yerleri fark edilecek.. Bakalım o zaman ne olacak

Ufak bir cinnet her seyi çözer. Haspa hizmetli degil sanki okulun sahibi, bence iyice yerini, gorevini hatırlat kendisine isini adam gibi yapmayacaksa da kimsenin hakkına girmesin o isi isteyen tonlarca insan var dışarda.

Ufak bir cinnet her seyi çözer. Haspa hizmetli degil sanki okulun sahibi, bence iyice yerini, gorevini hatırlat kendisine isini adam gibi yapmayacaksa da kimsenin hakkına girmesin o isi isteyen tonlarca insan var dışarda.
Çoğu torpilli zaten torpillerine güveniyorlar. İş kaybetme korkuları yok.

yapmayın
yani toplamayın müdür yardımcısına haber gönderin ister temizlensin ister temizlenmesin
yarın Esma hanımın sorumlu olduğu yeri müdüre hatırlatırsınız

eninde sonunda o sınıfın yerleri fark edilecek.. Bakalım o zaman ne olacak
veliler pis görürsede hizmetlinin aleyhine gazlayın işini yapsın bizahmet. velilerde idareye bu yönde baskı kuracaktır, biizm öğretmen süpürmüyor demiyceklerdir

Neyse

Kısacası sorum şu,

Ben bunu her ortamda söylüyorum..okul temizligi için yapılan projede bu işe girmiş ama gerçekten okul temizleyen çok az kişi var .görevini hakkıyla yapan..off puff edeceksen bu işi bekleyen başka kişi var basvurmasaydin

Birazda idareciler baskı yapmalı maalesef. Temizlik için gelen kadınların bir odada gözleme yaptığını duydu bu kulaklar.
:bicak:

Anaokulu mu?
Sanırım öyle, benim yorumum sağlıklı olmaz.
Ben temizlenecek bir yer varsa öğrenciyle haber gönderiyorum veya müdür yardımcısına söylüyorum.
Temizlenirse temizleniyor, yoğunluklarına göre yetişmeyebiliyor da.
Branş öğretmeni olduğum için peşine düşmüyorum.
İlkokul bünyesinde Anasınıfı evet 🤦🏻‍♀️

Ben bunu her ortamda söylüyorum..okul temizligi için yapılan projede bu işe girmiş ama gerçekten okul temizleyen çok az kişi var .görevini hakkıyla yapan..off puff edeceksen bu işi bekleyen başka kişi var basvurmasaydin

Birazda idareciler baskı yapmalı maalesef. Temizlik için gelen kadınların bir odada gözleme yaptığını duydu bu kulaklar.
:bicak:
Ahh Ahh
Yan sınıftaki hoca ile oturup çay çörek yiyip o çocukları nasıl ihmal ediyorlar bir bilseniz 😢
Birkaç defa benim için soğuk nevale dediğini falan da duydum (işimi yapmaktan başka bişey bilmediğim içinmiş) 🤣

Ahh Ahh
Yan sınıftaki hoca ile oturup çay çörek yiyip o çocukları nasıl ihmal ediyorlar bir bilseniz 😢
Birkaç defa benim için soğuk nevale dediğini falan da duydum (işimi yapmaktan başka bişey bilmediğim içinmiş) 🤣
Tabi iki lafın belini kirmazsan olacağı oydu
:KK69:

müdüre problemleri aksettirip çözmesini sağlayın, sonuçta amir o, erken izin verdiği personel sebebiyle işler başkasına yükleniliyorsa ya izin vermicek yada başkasını görevlendirrcek dırdırı çekecek
Ayy ben de buna sinir oldum
Başkasına ben neden rica ediyorum
Gelen bana neden çemkiriyor 🤷🏻‍♀️
Anında yazdım müdüre tamam uyarıyorum dedi
Bakalım inşallah 🤷🏻‍♀️

Sanırım anasınıfı Öğretmensiniz kolaylıklar diliyorum.

Onun dışında Esma hanım işkurlu mu Öyle ise 8 saat kalmalı demek ki sabah 10 da gelşyor. Buna müsaade etmeyin. Saat 9 'da okulda olursa bir çok etkinliğinizde sizinle olur.

Onun dışında stajerlerden de destek alabilirsiniz

Sonuçta bu insanların hepsi bir maaş l karşılığında yanınızda neden bir işe yaramıyorlar?
İşkurlu
Stajyerler asla yapmıyor ki öyle bir sorumlulukları da yok🤷🏻‍♀️
Ben stajyerken de yapıyordum öğretmen de oldum yapıyorum 😂

veliler pis görürsede hizmetlinin aleyhine gazlayın işini yapsın bizahmet. velilerde idareye bu yönde baskı kuracaktır, biizm öğretmen süpürmüyor demiyceklerdir
Geçen gün elimde süpürge ile gören veli sordu hizmetli yok mu ben erken çıktı dedim
Ahh keşke müdüre çıksa dedim çıkmadı 😅🤦🏻‍♀️

İşkurlu
Stajyerler asla yapmıyor ki öyle bir sorumlulukları da yok🤷🏻‍♀️
Ben stajyerken de yapıyordum öğretmen de oldum yapıyorum 😂
Kusura bakmayın hocam siz yaparsanız tabi çıkıp giderler. . Onlar keşke benim elime düşselerdi.

Stajere de iş yaptırırım, işkurluya da..
Yaptırıyorum da..

Yarın gidin Müdürü, işkurluyu İlçeye şikayet edin güzel bir tutanak yazın Müdürünüz biraz kendine gelsin. İş kurluyu da postalarlar.

Sırada bir sürü işsiz kadın bekliyor yeri hemen dolar.

Ama sizin hemen tutanak yazmanız lazım yoksa sorununuz aynen devam eder.

Back
X