- 18 Haziran 2020
- 1.683
- 2.199
- 133
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Okul başladı başlayalı yan sınıftaki öğretmenle oturup laklak ediyor (gerçekten işini severek yapan öğretmen arkadaşlarımı tenzih ederek söylüyorum kendisi ücretli öğretmen ve param kadar iş yaparım kafasında,çocuklara günaydın dediğini bile duymadım) bir iki hafta geçti artık dayanamadım dedim ki “abla sınıflardaki oyuncak dolaplarının arada tozunu al lütfen kötü durumlar” tamam dedi o gün yaptı yine bi daha hiç yapmadı..Ne ugrasicam, müdüre ne durumlarin farkinda olup olmadigini, ne ise yaradigini sormaya getiririm durumu baka kalir.
Herkes bi taraflarini kaldirip isini bir güzel yapar.
Koy tavrini. Yazik degilmi coluk cocuk. İnsanlarda oraya birakip gidiyor. Valla ben bakiyordum hep anne olarak etrafta pismi ne var ne yok diye.Okul başladı başlayalı yan sınıftaki öğretmenle oturup laklak ediyor (gerçekten işini severek yapan öğretmen arkadaşlarımı tenzih ederek söylüyorum kendisi ücretli öğretmen ve param kadar iş yaparım kafasında,çocuklara günaydın dediğini bile duymadım) bir iki hafta geçti artık dayanamadım dedim ki “abla sınıflardaki oyuncak dolaplarının arada tozunu al lütfen kötü durumlar” tamam dedi o gün yaptı yine bi daha hiç yapmadı..
Geçenlerde bi daha hatırlattım haftada bir yapman lazım çocuklara yazık bize yazık bu toz içinde yaşıyoruz dedim “aaa yapıyorum hocam siz görmüyorsunuz,siz çıktıktan sonra yapıyorum dedi
Yumak yumak toz geliyor elime ama koca kadın uzatmayayım dedim ne yapayım yani müdür boş bırakmış ben ne yapayım![]()
Of çok iyi anlıyorum.Benim çalıştığım işyerindekiler de böyle.Bir masa bulmuşlar,akşama kadar açık büfe gibi o masadalar.Atıştırıp çay içip örgü örüyorlar.Anca bir idareci gelip laf söyleyecek ki iş yapacaklar.Odamdaki çöpü bile bazen kendim götürüp döküyorum.Allah sabırlar versin.Merhaba, 10 yıllık öğretmenim.
4 yıl köyde görev yaptım, şu an da sosyoekonomik açıdan oldukça yetersiz bir bölgede bulunan merkez bir okulda çalışıyorum. Köyde de burada da çalışmış biri olarak zaten işin yükü ve yıpratıcılığı oldukça fazla. Bunun üzerine bir de okuldaki bazı hizmetlilerin sürekli gerginlik çıkarması beni gerçekten yoruyor.Köy buraya göre daha rahattı diyebilirim hem çocuklar hem veli daha uyumlu idi..
Neyse
Bu belki dışarıdan küçük bir dert gibi görülebilir ama benim için artık ciddi bir problem haline geldi. Çünkü hem işlerini yapmıyorlar hem de bir şey rica edildiğinde tersleyip gidiyorlar. 5 yıldır bu okuldayım ve maalesef durum hep aynı. Bugün ilk kez müdüre durumu iletmek zorunda kaldım.
Bugün sınıfta etkinlik sonrası ciddi bir dağınıklık vardı. Çocuklarla beraber toparlamaya çalıştık ama limonata gibi şeyler döküldüğü için yerler yapış yapış olmuştu. Sabah görevli olan arkadaş her zamanki gibi erkenden çıkmıştı. Yine de aradım ama ‘yokum’ dedi.
Stajyerler ve ben süpürmeyi, düzenlemeyi yaptık; ancak yer silmek artık gerçekten benim kaldırabileceğim bir yük değil. Müdür yardımcısına yazıp başka biri varsa yönlendirmesini rica ettim.
Görevlilerden iki kişi geldi ama sadece limonatanın döküldüğü 1 metrelik alanı sildiler. Masaların altını da göstermeme rağmen ‘O bizim işimiz değil, Esma Hanım gelince yapsın’ deyip çıktılar.
Esma hanım dediğimiz kişi de toplamda 2 saat okulda (yan sınıfta oturup sadece çay içip muhabbet ediyor veli ve öğretmenle) kalıyor.
Ben yıllardır tek bir kez bile ‘Bu benim işim değil’ demeden elimden geleni yaptım. Belki bu da benim hatam. Belkisi yok evet kabul hata..
Kısacası sorum şu,
Eğer o işleri yapacak kişi vaktinden önce okuldan ayrılıyorsa, sınıfın temizliği her gün neden benim sorumluluğuma kalıyor bundan sonra ben de yapmamalıyım o halde?
Bu durumu paylaşmak, dertleşmek istedim ayrıca yorumlarınızı bekliyorum
(Ayy zaten hep alttan alıyorsuncular gelecekolsun
yani şöyle müdür onun erken çıkmasına izin verince ben ne yapabilirim ki gerçekten ? )
Ozman şunu yapacaksınız milli eğitimde işkurun yetkilileri var amirleri onlar bir telefon açıp durumu anlatacaksınız ne demk benim görevim değil mecbur görevi isim vermeden ben öğrenci velisiyim sınıfımızın hali berbat şu şu isimlerden esma ayse fatma işini yapmadan gidiyor diyeceksiniz( kendi isminiz vermeniz belki sıkıntı olabilir diye oyle dedim ama mutlaka soyleyin) ayrica onların çalışma saatleri sabah 8 aksam 5 ne münasebet erkenden cikma müdür çok yüz vermiştirİşkurlu
Stajyerler asla yapmıyor ki öyle bir sorumlulukları da yok
Ben stajyerken de yapıyordum öğretmen de oldum yapıyorum![]()
Geçen gün bizim sınıftaki çöp kutısının da etrafına karıncalar birikmiş çocuklar seslendi baktım bayağı yol yapmışlar çöpten yemek taşıyorlarOf çok iyi anlıyorum.Benim çalıştığım işyerindekiler de böyle.Bir masa bulmuşlar,akşama kadar açık büfe gibi o masadalar.Atıştırıp çay içip örgü örüyorlar.Anca bir idareci gelip laf söyleyecek ki iş yapacaklar.Odamdaki çöpü bile bazen kendim götürüp döküyorum.Allah sabırlar versin.
Valla bizi de bizimkiler okutmadı.Tabii emeklerinin hatrı ebedi ama eşek gibi çalışan,sürekli derslere giden,sınavlara giren bizdik.Bu muymuş suçumuz?Ben de yıldım artık.Yaşça benden çok büyükler,çekiniyorum bir şey demeye.Ama canıma tak ettiği oluyor.O çöpü dökerken önlerinden geçtim,hiç umurlarında olmadı.Böyle yapacaksan otur evinde,torun falan bak.Geçen gün bizim sınıftaki çöp kutısının da etrafına karıncalar birikmiş çocuklar seslendi baktım bayağı yol yapmışlar çöpten yemek taşıyorlar
Biz sabahçıyız dünün çöpü kalmış
Kadını aradım çöp bu durumda gelio döker misin dedim
Geldiği gibi surat beş karış söyleniyor üstüne “ anam babam okutmadı bizi Ahh Ahh” yani orda diyecektim abla sevmiyorsan bu işi de yapma da neyse dedim sustum
Köyde bi ablamız vardı dünya tatlısı tam bir Adile naşit kocası onu ve çocuklarını terk etmiş yıllardır kendisi çaba veriyordu hala da görüşürüz şuanda da yaşlı birine yatılı olarak bakıyor kızını okutmak için..
O kadar sevecen güler yüzlü ki dünyanın en mutlusu sanırsınızbazısı bu kadar dertle böyle iken bazısı da azıcık dertle bile arabesk yaşıyor ve sanki onların mutsuzluğunun sebebi mutlu olanlarmış gibi davranıyor
![]()
ahahabenim calistigim devlet kurumunda bir adam vardi oranin tek gorevlisiydi bu islere bakan . cocuk esirgeme kadrosundan sinavsiz girmis sanirim. Kurum sabah 8.30da aciliyordu, anahtar ondaydi. 8.40ta gelsen bile kapida adami bekliyorduk. o kadar gec kalirdi ki ondan aldi mudur anahtarı hep erken gelen birine verdi.
cikista binayi kontrol edip kapiyi kapatmasi gereken de oydu üşendigi icin kontrol etmezdi. ertesi gün de isigini kapatmayan, camını acik birakan olduysa onlari azarlar tonla konusurdu "unutmayin bir daha" diye.
copleri duzenli toplamazdi. hatta biriktirir sonra cok fazla tasiyamam diye bir erkek memurdan yardim isterdi. gelir gelmez cay koymasi gerekirdi asla koymazdi. odaya zaten cay servisi vs asla yapmazdi, müdürün odasina kelli felli insanlar gelince bile girip ne içersiniz demezdi ya da kapida görünüp siparis beklemezdi gider telefonla oynardi:) müdür telefonla arayip isterdi ne isteyecegini (cok kucuk bir binaydi)
inanilmaz biriydi asla ama asla is yapmazdi ve her daim ofleyip pöflerdi.
böyleleri cidden devlete yük. bir ara o calismiyor diye gecici bir kadin geldi asgari ucrete kiyamam her ise kosturdu. kadin gelince bu adam herseyi birakti. sonra kadin 1 hafta rapor aldi cok ciddi bir rahatsizlik icin. islerin ona kalacağını anlayinca bu adam da yillik iznini kullanmak istedi. müdür izin vermedi hatta biraz sesler yükseldi ama gercekten de gelmedi.
kimse de kovmadi...en son kendi isteğiyle baska yere daha kolay bir yere gecti.
ben ozel sektorde calistigim icin yillarca böyle seyler bana cok ilginc geliyor. ozelde patronun oglu değilsen isini sevmeyeni, el ucuyla yapani biptir der kimse tutmaz, devlette el üstünde tutuluyorlar.
olmam ama devlet baskani olsam zaten ilk isim kadroyu memuriyeti kaldirmak olurduahaha
sen hele bir de şu taşeronlar da kadroya alındıktan sonra gör devlet dairelerini
hademe/müstahdem/temizlikçi/katçı/çaycı birine iş yaptırabilen peygamberlik filan ilan edebilir, o durumda.
bu işin raconu bu, bu kadrolar iş yapmaz. yapana enayi diye bakılır, olayları bu. yapanın Allahtan korkusu kuldan utanması vardır, istisnadır.
orada hizmetliyi çok yermeden belli etseydiniz keşke, var ama işe gelince yoklar hep bize kalıyo tarzında dertleşseydiniz, birdahakine temizlemeyin velilere aksetsinGeçen gün elimde süpürge ile gören veli sordu hizmetli yok mu ben erken çıktı dedim
Ahh keşke müdüre çıksa dedim çıkmadı![]()
Bizde de bu bahsettiğiniz tipin kadrolusu var benden çok maaş alıyorbenim calistigim devlet kurumunda bir adam vardi oranin tek gorevlisiydi bu islere bakan . cocuk esirgeme kadrosundan sinavsiz girmis sanirim. Kurum sabah 8.30da aciliyordu, anahtar ondaydi. 8.40ta gelsen bile kapida adami bekliyorduk. o kadar gec kalirdi ki ondan aldi mudur anahtarı hep erken gelen birine verdi.
cikista binayi kontrol edip kapiyi kapatmasi gereken de oydu üşendigi icin kontrol etmezdi. ertesi gün de isigini kapatmayan, camını acik birakan olduysa onlari azarlar tonla konusurdu "unutmayin bir daha" diye.
copleri duzenli toplamazdi. hatta biriktirir sonra cok fazla tasiyamam diye bir erkek memurdan yardim isterdi. gelir gelmez cay koymasi gerekirdi asla koymazdi. odaya zaten cay servisi vs asla yapmazdi, müdürün odasina kelli felli insanlar gelince bile girip ne içersiniz demezdi ya da kapida görünüp siparis beklemezdi gider telefonla oynardi:) müdür telefonla arayip isterdi ne isteyecegini (cok kucuk bir binaydi)
inanilmaz biriydi asla ama asla is yapmazdi ve her daim ofleyip pöflerdi.
böyleleri cidden devlete yük. bir ara o calismiyor diye gecici bir kadin geldi asgari ucrete kiyamam her ise kosturdu. kadin gelince bu adam herseyi birakti. sonra kadin 1 hafta rapor aldi cok ciddi bir rahatsizlik icin. islerin ona kalacağını anlayinca bu adam da yillik iznini kullanmak istedi. müdür izin vermedi hatta biraz sesler yükseldi ama gercekten de gelmedi.
kimse de kovmadi...en son kendi isteğiyle baska yere daha kolay bir yere gecti.
ben ozel sektorde calistigim icin yillarca böyle seyler bana cok ilginc geliyor. ozelde patronun oglu değilsen isini sevmeyeni, el ucuyla yapani biptir der kimse tutmaz, devlette el üstünde tutuluyorlar.
Bugün gayet açıkça herkes kendi işini yapacak aylardır yapıyorum artık yapmayacağım ya erken çıkmayın ya da öğlen arası gelip temizleyin dedimorada hizmetliyi çok yermeden belli etseydiniz keşke, var ama işe gelince yoklar hep bize kalıyo tarzında dertleşseydiniz, birdahakine temizlemeyin velilere aksetsin
Yani işleyişi bilmiyorum devlet dairesi ama şöyle bir şey var ilçe yada il milli eğitim müdürlüğü bu konu ile ilgilenir diye düşünüyorum yani kimsenin ekmeginden olmasini istemem ama sikayet silsilesi ile milli eğitim ilgilenmez ise cimerden bakanliga küçük bir citlatma iyi olacaktırMerhaba, 10 yıllık öğretmenim.
4 yıl köyde görev yaptım, şu an da sosyoekonomik açıdan oldukça yetersiz bir bölgede bulunan merkez bir okulda çalışıyorum. Köyde de burada da çalışmış biri olarak zaten işin yükü ve yıpratıcılığı oldukça fazla. Bunun üzerine bir de okuldaki bazı hizmetlilerin sürekli gerginlik çıkarması beni gerçekten yoruyor.Köy buraya göre daha rahattı diyebilirim hem çocuklar hem veli daha uyumlu idi..
Neyse
Bu belki dışarıdan küçük bir dert gibi görülebilir ama benim için artık ciddi bir problem haline geldi. Çünkü hem işlerini yapmıyorlar hem de bir şey rica edildiğinde tersleyip gidiyorlar. 5 yıldır bu okuldayım ve maalesef durum hep aynı. Bugün ilk kez müdüre durumu iletmek zorunda kaldım.
Bugün sınıfta etkinlik sonrası ciddi bir dağınıklık vardı. Çocuklarla beraber toparlamaya çalıştık ama limonata gibi şeyler döküldüğü için yerler yapış yapış olmuştu. Sabah görevli olan arkadaş her zamanki gibi erkenden çıkmıştı. Yine de aradım ama ‘yokum’ dedi.
Stajyerler ve ben süpürmeyi, düzenlemeyi yaptık; ancak yer silmek artık gerçekten benim kaldırabileceğim bir yük değil. Müdür yardımcısına yazıp başka biri varsa yönlendirmesini rica ettim.
Görevlilerden iki kişi geldi ama sadece limonatanın döküldüğü 1 metrelik alanı sildiler. Masaların altını da göstermeme rağmen ‘O bizim işimiz değil, Esma Hanım gelince yapsın’ deyip çıktılar.
Esma hanım dediğimiz kişi de toplamda 2 saat okulda (yan sınıfta oturup sadece çay içip muhabbet ediyor veli ve öğretmenle) kalıyor.
Ben yıllardır tek bir kez bile ‘Bu benim işim değil’ demeden elimden geleni yaptım. Belki bu da benim hatam. Belkisi yok evet kabul hata..
Kısacası sorum şu,
Eğer o işleri yapacak kişi vaktinden önce okuldan ayrılıyorsa, sınıfın temizliği her gün neden benim sorumluluğuma kalıyor bundan sonra ben de yapmamalıyım o halde?
Bu durumu paylaşmak, dertleşmek istedim ayrıca yorumlarınızı bekliyorum
(Ayy zaten hep alttan alıyorsuncular gelecekolsun
yani şöyle müdür onun erken çıkmasına izin verince ben ne yapabilirim ki gerçekten ? )
Tamamı değil ama büyük bir kısmı aynı dediğin gibi :)olmam ama devlet baskani olsam zaten ilk isim kadroyu memuriyeti kaldirmak olurdu
meslek garantisi insani tembellige iten birsey.
benim ex kurum 8.30da acilirdi ama hepimiz 9da gelirdik. zaten gelince bir kahvalti seremonisi olurdu en az yarim saat. cay gec koyulduysa o da gec baslardi o zaman 10da masalara anca geçerdi insanlar sigara icen daha da oyalanirdi.
moladan once uzun uzun "ne yiyelim" muhabbeti donerdi , ne yiyelim diye sormaya gelen odada otururdu sohbet muhabbet edilirdi odacak. mola 12.30 ama 12.15 gibi herkes molaya hazir, islerini bitirirdi. bazen bazılarının yemegi gec gelirdi hem mola yaparlardi hem yemek gelince bir de onu yiyip yemek molasi yaparlardi (molamiz yarim saatti) . yani ne bileyim ben görmedim bilmedim boyle seyler bana coook sacma gelirdi. Ama iste kimsenin is korkusu yok (vatandasin girip çıktığı bir kurum degildi , gerekirse bizim vatandaşa gittiğimiz bir kurumdu)
isler de aksamazdi çünkü fazla fazla insan calisiyordu .
aslinda o arkadaslarimi cok severdim hala da cok sevip görüşüyorum ama devlet daireleri böyle. isi öğrenmem icin birkac ayri kuruma yonlendirmislerdi onlar da oyleydi en disiplinli olaninda bile kapi kapanir borsa goygoyu donerdi saatlerce.
asla bana uygun yerler degil. maas aliyorsan hakkini vermek gerekiyor.
cok ilginc bir sekilde bu ülkede 6 bucuk 7 ye kadar hatta haftasonu bile calisanlar, hic oturmadan ayakta calisanlar vs cok düşük bir rakam aliyor ama oldukca az calisan memurlar onlarin 3 kati para kazaniyor