olmam ama devlet baskani olsam zaten ilk isim kadroyu memuriyeti kaldirmak olurdu
meslek garantisi insani tembellige iten birsey.
benim ex kurum 8.30da acilirdi ama hepimiz 9da gelirdik. zaten gelince bir kahvalti seremonisi olurdu en az yarim saat. cay gec koyulduysa o da gec baslardi o zaman 10da masalara anca geçerdi insanlar sigara icen daha da oyalanirdi.
moladan once uzun uzun "ne yiyelim" muhabbeti donerdi , ne yiyelim diye sormaya gelen odada otururdu sohbet muhabbet edilirdi odacak. mola 12.30 ama 12.15 gibi herkes molaya hazir, islerini bitirirdi. bazen bazılarının yemegi gec gelirdi hem mola yaparlardi hem yemek gelince bir de onu yiyip yemek molasi yaparlardi (molamiz yarim saatti) . yani ne bileyim ben görmedim bilmedim boyle seyler bana coook sacma gelirdi. Ama iste kimsenin is korkusu yok (vatandasin girip çıktığı bir kurum degildi , gerekirse bizim vatandaşa gittiğimiz bir kurumdu)
isler de aksamazdi çünkü fazla fazla insan calisiyordu .
aslinda o arkadaslarimi cok severdim hala da cok sevip görüşüyorum ama devlet daireleri böyle. isi öğrenmem icin birkac ayri kuruma yonlendirmislerdi onlar da oyleydi en disiplinli olaninda bile kapi kapanir borsa goygoyu donerdi saatlerce.
asla bana uygun yerler degil. maas aliyorsan hakkini vermek gerekiyor.
cok ilginc bir sekilde bu ülkede 6 bucuk 7 ye kadar hatta haftasonu bile calisanlar, hic oturmadan ayakta calisanlar vs cok düşük bir rakam aliyor ama oldukca az calisan memurlar onlarin 3 kati para kazaniyor+1