• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sizin kayinvalideniz de boyle mi

Bazı anneler kendileri yemek koyarken bu et ve porsiyon konusunda öyle davranıyorlar. Çok bağımlı bir ilişkisi var demek oğluyla, o yüzden oğlum zor durumda mi diye inceleyip uyariyordur. "Merak etme annecim, biz halledlyoruz, ona iyi bakıyorum." deyin gülümseyerek. Açıklama yapmayın, lafı uzatirsa siz kestirin. Tekrar ederse aynı cümleler. Böylece istikrarı görüp azaltacaktır. İlk etapta savasmayin ki saldırmasın ,sonra siz yipranirsiniz. Ama savasmayin dediysem susmayın da. Kararlı, net ve kısa cumleler
Çok doğru demişsiniz böyleleri asla oğlunun doyduguna ve eşi tarafindan iyi bakıldığına ikna olmaz. Sofrada her zaman ilkokuk çocuğu gibi sana etinden gelmemis sana az olmus bak az yedin diye konusr durur

Çok doğru demişsiniz böyleleri asla oğlunun doyduguna ve eşi tarafindan iyi bakıldığına ikna olmaz. Sofrada her zaman ilkokuk çocuğu gibi sana etinden gelmemis sana az olmus bak az yedin diye konusr durur
Onlarin bir kişilik zayıflığı olduğunu düşünmek belki rahatlatir. Ama işte net durmak lazım ki devamı gelmesin. Sakin olmak lazım ki ortalık gelin kaynana savaşına donmesin

Herkese merhabalar lafi uzatmayacagim aslinda kafaya takmam he he der gecerim ama dususunce artik bikkinlik geldi kayinvalide hanim yemekte esimden icin ona niye patates cok koydun da etinden koymadin diye laf atıyor bisey demiyorum sonucta yemegi secerek vermiyorum ayni şey cay icinde gecerli cayi bitmis vs normalde esimle bu tür muhabetlerimiz yoktur herkes kendi isini kendi yapar ama her seferinde bi laf etmesi canimi sıkılıyor ve kendimi kötü hissediyorum sanki oglunun bakicisiyim esimin annesidir diye laf etmiyorum ama sanirim artik dayanamayacagim siz soyleyin ben durduk yere mi kafaya takiyorum yoksa sizde boyle hissedermiydiniz.
Sizinle mi yaşıyor kv. O halde Allah yardımcınız olsun.
ben daha aba altından sopa göstermeden düzelen kv görmedim.

Bişi söyledıgı zaman lafı yapıstırırsan bir müddet sonra laf soylemeye cekınır. Aslındabunun adı cevap vermektır

Herkese merhabalar lafi uzatmayacagim aslinda kafaya takmam he he der gecerim ama dususunce artik bikkinlik geldi kayinvalide hanim yemekte esimden icin ona niye patates cok koydun da etinden koymadin diye laf atıyor bisey demiyorum sonucta yemegi secerek vermiyorum ayni şey cay icinde gecerli cayi bitmis vs normalde esimle bu tür muhabetlerimiz yoktur herkes kendi isini kendi yapar ama her seferinde bi laf etmesi canimi sıkılıyor ve kendimi kötü hissediyorum sanki oglunun bakicisiyim esimin annesidir diye laf etmiyorum ama sanirim artik dayanamayacagim siz soyleyin ben durduk yere mi kafaya takiyorum yoksa sizde boyle hissedermiydiniz.
X benim yanıma geldiğinden beri büyüdü, artık kendi işlerini kendi görebiliyor mesela çayını falan koyabiliyor annesi merak etme diyin.

Bu erkek anneleri evlatları iş yapınca çıldırıyor da kız anneleri kızları sürekli eşi altı bezli bebekmiş gibi hizmet edince çıldırmıyo alla alla sanki Bi onların ki evlat biz robotuz. Hiç susma canım nasıl başlarsa öyle gider kayınvalide kısmına ses etmezsen gün geçtikçe artarak devam eder müdahale ve söz. Saygı dan anlamıyorlar

Var böyle tipler malesef..
Benimkisi tam tersi oğluna kızar socialscientist'e çayını koy, kızımın lokmasını yeme, kızıma şunu getir bunu götür diye🤷‍♀️ evine de gitsem evime de gelse bana bardak bile kaldırtmaz. Sen otur kuzum çalışıyorsun ben yardım etmeye geldim der. Maşallah diyeyim çok severim kendisini. Oğlunu da iyi yetiştirmiş o da kendi işini kendi görür. Benim işime de yardım eder. Sık sık nazlanır ben de nazlarım o kadar.

Annesi olarak golunu dusunmesi guzelde size yaptigi cok cirkin. Yani kayinvalidem esimin sevdigi yemegi yapar tabagina bol bol koyarda bans boyle bir sey demez. Cayi biters ogluna da koyar kalk yap demez.

Bana demez kendisi koyar yemekleri cünkü . Oğlunun korkusundan isteselerde bir sey diyemezler 🤣🤣 ama saygıda kusur etmeyen kendi halinde bir insanım yardım ederim sofraya bulasıga. Birde öyle bir sey derse bile gocunmam cünkü benim annem diyor onu damadıma az yemek koymuşsun cok koy diye yani annem söylediğinde gocunmuyorsam kaynanaya da gocunmam

Benim kayinvalidem böyle degil.
Olsa cevabi yapistirirdim. Hic esirgemem sorarim yani.
Dürüst olun sen mi cay koymayi ögretemedin oglun mi ögrenemedi, sıkıntı hanginizde diye, tertemiz.

Ama yemek secerek konulur. Kisilerin özel tercihi yoksa dengeli porsiyonlanir. Tabi bunu kayinvalide söylememeli. Yemegi orantisiz biri varsa ve 3 yasindan buyukse soyler kendisi

Bizimkinde şöyle birşey olmuştu, KV kendileei için eşime söylemiş, ikinci çaylarını sormamisim, doldurmamısim diye.
Eşimde bendim sizin hicmetciniz değil, kendiniz alabilirsiniz demişti, canım kocam sağolsun 😍

Ana fikir kv nin değil, eşinin nasıl olduğu önemli.

Bizimkinde şöyle birşey olmuştu, KV kendileei için eşime söylemiş, ikinci çaylarını sormamisim, doldurmamısim diye.
Eşimde bendim sizin hicmetciniz değil, kendiniz alabilirsiniz demişti, canım kocam sağolsun 😍

Eşim hayatta "hizmetciniz degil kendiniz alabilirsiniz" gibi birşey soylemez ailesine. 😮 benim aileme bile çay servisi yapan bir insandir.
İkimiz birlikte çay servisi yapariz evimize gelmiş insana hele anne babaya kalk kendin al demeyiz kimseye demeyiz.

Eşim hayatta "hizmetciniz degil kendiniz alabilirsiniz" gibi birşey soylemez ailesine. 😮 benim aileme bile çay servisi yapan bir insandir.
İkimiz birlikte çay servisi yapariz evimize gelmiş insana hele anne babaya kalk kendin al demeyiz kimseye demeyiz.
Tabi ki canım, o aileye göre, ailenin niyetine göre değişir, benim eşimde annemlere çay servisi yapar, bişey yesek keşke annenlerde olsaydı der.

Normali sizinki zaten, şimdi böyle yazinca ay ne saygısız insanlar gibi görünüyoruz dimi.
Öyle değil ama, karşıdaki insan fesat olunca saygı da bir yere kadar oluyor.

Hadi ben gelinim, ama benim eşim de saygısız olsaydı öz anne babasına olan, eşinin ailesine de olurdu.

Bu olay sizin evde mi oldu kayinvalidenizde mi?

Sizin evde olduysa ben sok ben iptal.
Agir hastalik, ciddi yaslilik yoksa gittigim misafirlikte suyu bile kendim almam, rica ederim. Cunku misafirim agirlamayacaklarsa neden cagirmislar? Kimsenin de mutfagina girmem. Kendi mutfagima da kimseyi sokmam.
Evime gelen konuguma kalkin kendiniz alin demek bana 3 beden büyük.

Ama kv kendi evinde gelinden hizmet beklemisse oh cok iyi olmus.

Çoğu kv böyledir hç cevap verme o yokmuş dememiş gibi yüzüne de bakma o an duymamış ğibi davran daha çok sinir olur
Dediğinide yapma

Valla eşimin ailesiyle pek yiyip içmediğimiz için böyle sorunlar olmuyor 🤣Benim kayınvalidemde bakıcısı gibi muamele etmemi ister hatta çocuk gibi görür ben hep hatırlatırım 34 yaşında çocuk değil diye...Anneler herkesi kendi gibi sanar bence art niyet değil bu takılma hiç...

Back
X