Sizin kocanız da böyle mi?

Bikahvebisohbet

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
19 Eylül 2022
226
68
28
40
Merhaba kk. 11 yıllık evliyim bir çocuğumuz var.
Severek evlendik hele ki eşim ilk gördüğünden itibaren hep aynı karardaydı. Çocuktan sonra zamanla azalan ilgi daha çok arkadaşlığa evrildi üzgünsam neyin var der mizacen çok duygusal bir insan değil o çok bir şey paylaşmaz ama benim paylaştıklarımı da dinler anlamaya çalışır yol göstermeye çalışır kendince. Gel gör ki duygusal ihtiyaçlarımı romantik beklentilerimi sadece bastırmakla yetiniyorum. Ben sarılmadan sarılmak aklına gelmez ben öpmeden öpmez. Hatta ben başka odadaysam ben onun yanına gitmeden o benim yanıma gelmez. Gün içinde öylesine aramaz. Sadece İkimiz de alakalı planlar yapmaz. Bilmiyorum bütün erkekler böyle bütün kocalar böyle bütün evlilikler mi böyle..

Böyle bir zamanımız oldu evet, özellikle geçen seneye kadar, oğlumda artık büyüyor, 9 yaşında, çocuk büyüdükçe biz düzeldik.

Biraz kendimize özel vakit ayırdım, eşinden bir günlük izin almasını isteyip uygun fiyatlı yerlere gittik, planlar yaptım. Şimdi şükür daha iyiyiz. Ara ara yapmaya devam ediyoruz.

Bütün kocalar ve evlilikler böyle değil, olsaydı bile bu sizin beklentilerinizi karşılamazdı.
Çok mu şey bekliyorum acaba, normali mi bu diye düşünüyorsanız her ilişki ve beklentiler kendine özel. Beklentileriniz benim için normal istekler, eşiniz hep mi böyleydi , böyle değilse neden böyle oldu, nasıl düzelir üzerinde durmak lazım.
Konuştunuz mu hiç, ne cevap aldınız?

Ben sarılmadan sarılmak aklına gelmez ben öpmeden öpmez. Hatta ben başka odadaysam ben onun yanına gitmeden o benim yanıma gelmez. Gün içinde öylesine aramaz.
Çocuk bakımı oldukça zor ve sabır,emek istiyor ilişkinin düzenini de etkiliyor bir süre. Bu konuda düşüncelerinizi , duygularınızı eşinize anlattınız mı hiç?

Değil

Başlığa ithafen " benim kocaaaaaaaaaaam pirzola biftek, kaymaklı ekmek, güllaç revani, barbunya pilaki" Şarkısı çaldı zihnimde.
Onun dışında, eşinizle paylaştınız mı bu duygu ve düşüncelerinizi?

çocuk büyütürken çocuk küçükken ister istemez oluyor öyle
kaç yaşında kuzu?

biraz uzak dursanız durum değişir mi dersiniz?
trip vs değil evin içinde çocuğunzla neşeli özgüvenli bir durum gösterin ona
bak sana muhtaç değilim taktiği bu :)

giyinin süslenin evin içinde çocuğunuz ile eğlence yapın
alın dışarı çıkın
ama ona trip falan yapmayın hani nasıl diyim sanki komşuymuş gibi davranın
seslenince mesela "efendim aşkım" diye cevap verin

Vallah benim eşim öyle değil sarılırda öperdi aksine ben o kadar sarılıp öpmeyi seven bir insan değilim

bir nebze değil teması çok sever tam tersi ben onun kadar değilim sadece eşimde gezmeyi çok sevmez yoruluyorum der işi çok yoğun olduğu için o konuda da ben kızarım çünkü gezmeyi seviyorum
Ama eşinizle konuşun üzüldüğünüzü dile getirin derim güzel bir dille konuşun belki çözülür

Eşiniz bu duygularınızın, hislerinizin, düşüncelerinizin farkında olmayabilir. Erkekler düz varlıklar. Bazen kadının ne istediğini net bir şekilde söylemesi gerekebiliyor. Söyledikten sonra ne anlamı var diye düşünmeyin. İki farklı varlık kadın ve erkek. Beyinlerimiz aynı çalışmıyor. Ayrıca istekler kadar tercihler de önemli. Siz temas seviyor olabilirsiniz örneğin, eşiniz sevmiyor olabilir. Bu yüzden böyle bir beklentide olmak sizi yıpratıyor olabilir. Tek yolu konuşmak, net ve açık bir şekilde iletişim kurmak.

Kendi evliliğimden örnek verecek olursam; o an istediğim bir şey varsa eşim anlasın diye beklemem. İstediğim neyse söylerim; bana sarılır mısın derim. O an böyle bir duygusal ihtiyacım olduğunu eşim anlar ve böylece temas gelişir. Üstü kapalı göndermeler yapmam. Çünkü yaptığım zaman eşimin anladığı, farkettiği nadir olur. Bu erkek ve kadın farkı işte.

esinizle konusun ya. okay tamam mizac falan da bu kadarı ilgisizlik. aynı evin içerisindesiniz. benim anne babam 40 yıllık evli hala şakalaşırlar, eğer annem odasına gittiyse babam peşinden gider, gel çay yapayım içelim, kahve yapayım sana vs.. annem de babamla planlar kurar, yürüyüşe vs giderler. öpme işlerini bilemem de bence konusun.. size karşı bir işgisizlik mi yoksa bedir yani?

Eski konularınıza da baktım.
Aranızda ciddi uçurumlar oluşmuş sizin.
Eşiniz her şeyinize karışan, eleştiren bir adam.
Çocuğunuz da evliliğinizdeki durumlardan olumsuz etkilenmiş üstelik.
Çalışıyorsunuz, iyi kazanıyorsunuz ama her anlamda yalnızsınız.
Eşinizle adam akıllı konuşun bunları cesaretiniz varsa başka yollar deneyin ama yoksa bu saatten sonra bir şeylerin değişeceğini hiç sanmıyorum.

Her koca da böyle değil elbette. Evliliklerde ara ara sorunlar, iletişim problemleri olabilir ama sizinki bunun çok ötesinde.

Başlığa cevap olarak, hayır değil.
Benim eşim temas sever, konuşmayı sever, aynı zamanda duygusaldır ben değilim mesela.
Konuşmayı severim ama bende ikide bir sarılıp duramam ona kalsak ohooo

Domuz inadı olmadığı zamanlar sarılır öper vs. Ama bana asla yetmez. Ben ilgi manyağı biriyim. Senin gibi hissettiğim çok olmuştur. Söylerim konuşur ve hak veririm. Sonra unuturum gene başa döneriz. Hatta kocam benim için bu da bensiz ayağını yere koymaz der. Sonuç olarak aynı şeyleri hissediyoruz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…