Sizin tutumunuz ne olurdu merak ettim

Konu hakkında gelin hanımı haksız buldum ama siz haddiniz olmayan şeylere karışma eğilimindesiniz bence.
Kardeşiniz evlenme kararı aldıysa o kızla aile olacak. O zaman siz dış kapının mandalı olacaksınız.
Bu kafayla devam ederseniz kardeşinizde o kızla evlenirse kardeşiniz sizden uzaklaşır.

Kardesinizin akli varsa yol yakinken yakasını kurtarsın.
Tamam su hayatta bir kere evleniliyor ama bu maddiyatciliktir ve israftir. 1 yillik esyanin neresini degistirecek? Yani bir aile tarafindan kullanilmis esya olsa tamam ama sirf sozlusunun kullandigi seyleri istememesi olacak is degil.
Arti kendi ceyizi olmayip ve yine arti parasini dahi kendisi vermeyip yeni esya istemesi ultra sacma.

Kiz kendi zevkiyle aldigi eşyaları kullanmak istemekte haklı. Ama mutfak esyalarini kiz alir genellikle.
Olani atiyor, ceyiz olarak getirmiyor, yenilerini istiyor ama parasinada karismiyor... Ve bu insan hakli?
Ne guzel bir dunya yahu..
Acaba birgun bizde boyle hakli olabilecekmiyiz...

Siz erkek tarafı olarak kız tarafına uygun dille tencere tabak vs. Kız tarafının alacağını belirtin. Erkek kardeşiniz örf adet bilmiyor demekki. Bunu söylemek annenize ve size düşer. Oturmaya gittiğinizde laf arasında söyleyin mutfak eşyaları kız tarafına ait deyin.
Ben yurtdışnda olduğum halde tencereden kahvaltı takımına kadar kendim aldım getirdm buraya kadar. Bunda çekinecek bi durum yok . Söyleyin onlar düşünsün.

Siz sakin karışmayın kardeşiniz isteklerini dile getirsin aralarında halletsinler. Aralarında belki anlaşırlar siz karışırsanız halletmeleri olanaksizlasir

Durumunuz vars ikinci el olarak satın alın, kardeşinize destek olmuş olursunuz.
Onun dışında karışmayın.
Çiftler kendi sorunlarını kendileri çözsünler.

Siz asla karışmayın. Kız kullanmaya ili ama çeyiz kız evine ait. Kendi istediğini gider kendi alır. Tabi karışmayın kendileri çözsün. Tek sorun buysa bundan nişan atılmaz

Yenisi ister ne olmus yani

Sende kardesine ah vah edip hak verecegine birazda kizcagiza destek cik ki „görümce“ damgasi yeme
Merak ettimde o kizin yerine kendinizi bir koyun. Sozlunuzun aldigi cok yeni esyalar var, ama siz bunlari atiyorsunuz, ve yenilerini istiyorsunuz, ama bunlari çeyiz olarak getirmiyorsunuz, arti parasinida sozlunuzden istiyorsunuz.
Cidden bunu yapabilirmisiniz merak ettim?
Yani boyle biseyi istemek icin konya ovasi kadar genis bir insan olmak lazim...

Büyük ihtimal müstakbel gelininiz şöyle düşünüyor: "Bir kere evleneceğim ve her şeyi zevkim doğrultusunda olmasını istiyorum." Haklı! Kim bilir ne hayaller kuruyor kendi evi için. Mümkünse kardeşinizi alttan alttan dolduruşa getirip kışkırtmayın. Evlilik öncesi süreci keyifle geçirsinler. Hatta siz de heveslenin yahu! Kardeşiniz evleniyor, gelininiz her şeyin en güzelini alsın. Siz de manevi destek olun.

Ayrıca evlendikten sonra senin paran, benim param, yok sen çalışmıyorsun mevzuları olmaz. Kardeşinizin parasıyla da alacaksa evlendikten sonra sıkıntısını yine kendisi çekecek. örf adet karıştırarak gençlerin huzuru bozmayın. istedikleri gibi kursunlar evlerini.

Madem istemiyor alsın da gelsin gelin hanım. Sonuçta mutfak eşyası gelinin çeyizi. Ben iki yıl kadar eşimin bekarlık evinde ne varsa kullandım, buna babasının eski tvsi, anneannesinin halısı tabağı çanağı dahil. Sorun edecek bir mesele değil bence.

Bunlara layık bir gelin olduğunu düşünmüyorum arsız birşey olarak canlandı gözümde

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…