Sizin tutumunuz ne olurdu merak ettim

Kimse yanlış anlamasın ama bazı kadınlar evlenirken çeyiz diye oyuncaklarını kullandığı eski yırtık kıyafetlerine kadar götürüyor ama damat adayından evlenirken neredeyse çorabına kadar yeni almasını bekliyor. İyi bir tencere takımı indirimli hali bile 250-300 den başlıyor, şimdiki kaliteli tencere takımları öyle kolay kolay çizilip aşınmıyor tabi kardeşiniz matkapla delip bıçakla kazımadıysa şayet. Bugünün şartlarında orta halli mutfağı baştan düzmeye kalksan 4-5 bin tl tutar yazık değilmi o paraya?

Siz hiç karışmayın kesinlikle gelin hanımı bu konu için aramayın kötü olursunuz. Kardeşiniz yetişkin aklı başında birine benziyor bırakın bu sorunu o çözsün.

Yani aslında yeni gelinin evinde kendi zevkine uygun ve yeni eşya istemesi gayet olağan. Ancak genelde mutfak kız tarafına aittir bir zahmet ailesi alacak istediği gibi mutfak takımlarını

Aman bırakın karısmayın ben kendı bekarlık esyaşarımı kullandıgıma bıle pısmanım keske her seyı sıfırdan alsaydım, ınsan cıcılı bıcılı seyler ıstıyor

Herkesin zevki farkli.

Kendi zevkine gore almak istemistir gelin hanim.
Cok normal
Icinde kalmasin diye
Siz karismayin

Benim evimde de eşimin bekar evinden gelen bir sürü eşya var. Hepsi de "daha yeni" şeklinde girdi eve ama yemin ederim hiçbirini sevmiyorum. Baştan kabul ettiğime çok pişmanım. Keşke öğrencilere filan verseydik diye düşünüyorum hala onları her gün gördükçe. Bilemedim o yüzden.

Bu arada mutfak eşyalarının hepsini ben aldım. Çaycı gibi elektronik aletler işime geldi de bardak, tabak filan canımı sıkıyor. Ama ufak çelik tenceresi evdeki en sevdiğim tencere. O da ayrı.

Geine hak verenlere inanamiyorum. Ne kadar musrifsiniz. Bir insan ne kdar zengin olursa olsun olani atip yenisini almak simariklik.

aslında en basta kardesın madem kısa surede evlılık düşünüyo bu kadar dört dörtlük ev dızmeyecektı
ben evlendıgımde bazı beyaz eşyalarım esımın bekarken aldıgıydı eskı olmamasına rağmen benım ıcımde ukde kaldı

Tamam ben kötü olurum ama bu yaptığıda resmen hazıra konmak kardeşim gelin hanımın isteklerine göre mi çalışacak bir ömür boyu o zaman girseydi bir işe alsaydı zevkine uyan şeyleri
İşte bunu söylemek kardeşinize düşer ben yenisini alamam sen al demek siz söylerseniz onlar yarın bir gün bunu unutur iyi olur ama senin dediğini kimse unutmaz kötü olursun

Ben olsam kullanırdım ama herkes bizle aynı düşünmek zorunda değil. Ayrıca dünyanın en kötü fikri dahi olsa, ikisinin arasındaki bir mesele. Müdahale edilmesi hiç doğru olmaz. Hele hele eşya vs. için ayrılmalarını önerme fikri çok yanlış. Kardeşiniz evlenme yoluna girdiğine göre; durumları degerlendirebilme ve yorumlayabilme kabiliyetine sahiptir diye düşünüyorum.

Yazık kardeşiniz için üzüldüm kızın hemen kestirip atması hiç olmamış
Mutfak eşyasını kız alır durumu olsun olmasın bizimde maddi açıdan durumumuz öyle ahım şahım değildi ama kabımı kacağımı kendim aldım hemde öncesinden değil düğünden bi kaç ay önce zevkime göre gelin hanımın bi ailesi vardır herhalde anası babası onlarında el atması lazım sadece kardeşinize yüklenmesi gerçekten olacak şey değil

Kardeşim yeni aldı sayılır eşyalarını diyorsunuz, şimdi onları atıp kızın beğendiklerini alsalar attıklarıyla pek de farklı olmayacak eşyalar. Piyasadaki ürünler az çok belli çünkü. Ben kızın isteğini şımarıklık olarak gördüm, bundaki en büyük etken de kendi çeyizini getirmeyecek olması. Oh, hanımefendi hem çöpsüz gelecek hem de her şey sıfır olacak. Bence çok çok çok iyi düşünsün kardeşiniz. Bugün bunu isteyen yarın neler neler ister diye düşünüyorum...

Gelin haklıdır haksızdır konu bu değil, konu tamamen size bir şey düşmemesi. Siz bu meselede baya dış kapının dış mandalısınız. Size ne yani kardeşiniz kabul ettikten sonra? Problemse ikisi çözsün kime ne ya

Ben olsam ben de kullanmam. AMA kalkıpta kendi üstüme düşeni asalak gibi başkasına yaptırmam. Kız resmen yüzsüz. Durumun yoksa evliliği biraz ertelersin yavaş yavaş alırsın. Çevremde birçok insan bunları kredi çekerek yaptı, kızında yapması gereken bu.

gelin hanım hem çalışmıyor hem de bir senesi dolmamış eşyaları çöpe attırıyor dahası yenilerini yine kardeşin alacak şu işe bakın! keşke "evde temel ihtiyaçlar tamam ufak tefek eksikleri tamamlayacağız beğenmeyen kendi alır yenilerini" deseniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…