• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sizinde aileniz iş bulma konsunda böyle mi ?

İş fizanda da olsa giderim🤣, Türkiye'de iş bulmak zaten çok zor. herkesin hayatı kendine dinleme Sonucta bu senin hayatın geçen yıllarına üzülürsün. İnsanlar çalışmak için her yere gidiyor. Bizim bu devirde şehir seçme lüksümüz kalmadı. Ben de bu sene daha imkanı olan büyük şehire yerlesicem. Maddi sıkıntımız yok zengin de değiliz ama idare ediyoruz. Ama kendi ayaklarımin üzerinde durma kendin mücadele etme kısmı hayatina anlam katar. Bence dinleme

Bu kadar pasif kalıyorsanız atanmayın zaten. İki fakülte bitirdiğinizi söylüyorsunuz sonra ben nasıl sınava gidicem, nasıl yolumu bulucam, nasıl geçinicem diyorsunuz. Valla çok tuhafıma gitti. Aileniz sonsuza kadar sizin arkanızda duramaz, bir gün elbette tek başınıza kalacaksınız. Aile parasıyla nereye kadar; kendi maaşınızı kazanın.

erkek olsan yollardı kadın olmak ne zor gerçekten ya, ailen sürekli başına bekçi dikmeye çalışır evlenirsin kocan yapar bunu. Bir yolunu bulun basın gidin bence

Onlar para kazandığınızı, artık onlardan bişey istemediğinizi görene kadar böyle davranmaya devam edecekler. Sınava girin, gerekirse yalan söyleyip girin kazanırsanız haber verirsiniz. 3 saatlik yolsa günübirlik bile gidilir. Memurlukla ilgili başvurabileceğiniz ne varsa kaçırmayın, hepsini haber vermek zorunda değilsiniz ki neden her şeyi anlatıyorsunuz? Başvurunuz kabul edilirse maaş vs. belli olur onu duyduktan sonra zaten hayır demezler, kim kızının devlet memuru olmasını istemez şu zamanda?
Bir de şu şekilde anlatın, başlangıçta mecburen şehir dışında olmanız gerektiğini ama sonrasında tayin hakkınız olacağını ve yanlarına dönebileceğinizi söyleyin(yalan değil sonuçta) belki ikna etmeye faydası olur.
Benim ailemde bebek gibi davranıyordu yapamaz anlamaz vs diyordu yapabildikçe ancak anlayıp saygı duymaya başlıyorlar. Kendim çok zorlandığım stres olduğum bir şeyi yapsam bile çok normalmiş gibi anlatıyorum artık beni küçük görmemeleri için.

Ailen hata yapıyor yıllar sonra anlarlar yaptıkları hatayı. Devlet işine girmek su an çok zor bisey .onları dinlemeyip gereken heryere sınava gitmenizi öneririm

Para yok çalışmıyorum ayrıca bilmiyorum ki hiç bi yeri gitsem nasıl bulcam etcem
Üniversite okumuş kızsınız adres dediginiz yerler belli zaten .minibüse binin sorup yakınında inersiniz bu kadar basit .hele ankarada gideceğiniz kurumlar belli yerlerde ve minübüsler önünde bırakıyor bakın taksi falan demiyorum minübüs . Ben sınavlarıma, mülakatlarıma tek başına gitmiş biri olarak söylüyorum zor bisey degil okuma yazma ve tel kullanma yeteneğimiz var sonuçta geriside sinavda kalmis artik .
Para konusunda ailenizi zorlayın derim ha onlarda da maddi imkan az ise önce biyere girip biraz para biriktirmenizi öneririm . Malesef çabalamadan olmuyor bazı şeyler yıllar sonra ev hanımı olmak eşinizin eline bakmak istemiyorsanız su an çabalamak zorundasınız .
( tercih olarak ev hanımı olmak isteyenleri tenzih ediyorum :) )

Başlığı görünce hemen damladım. Ben de yeni mezunum ve iş arıyorum bu süreçte ailemin isteklerime olan tepkisi beni de yıprattı. Benim ailem seninkinden daha farklı yani iş bulsam başka şehre gitmeme izin verirler ama yaşadığımız şehirde bulman daha iyi diye basımın etini yiyorlar. (Ve başka problemler)

Sizin yazınızı okuduğumda aklıma çok yakın bir arkadaşım geldi. Arkadaşım üniversiteyi şehir dışında kazandığında bile sıkıntı çıkardılar. 3 saatlik mesafe var her hafta eve gel diye tutturdular kıza. Şimdi KPSSye hazırlanıyor motivasyonu da iyi ama annesi neden sınava çalışıyorsun sanki çalışacak mısın diyormuş. Tercihine yaşadığımız şehirden başka bi yeri yazma falan diyormuş. Herkes aşırı sinir bozucu anlayacağınız

Başlığı görünce hemen damladım. Ben de yeni mezunum ve iş arıyorum bu süreçte ailemin isteklerime olan tepkisi beni de yıprattı. Benim ailem seninkinden daha farklı yani iş bulsam başka şehre gitmeme izin verirler ama yaşadığımız şehirde bulman daha iyi diye basımın etini yiyorlar. (Ve başka problemler)

Sizin yazınızı okuduğumda aklıma çok yakın bir arkadaşım geldi. Arkadaşım üniversiteyi şehir dışında kazandığında bile sıkıntı çıkardılar. 3 saatlik mesafe var her hafta eve gel diye tutturdular kıza. Şimdi KPSSye hazırlanıyor motivasyonu da iyi ama annesi neden sınava çalışıyorsun sanki çalışacak mısın diyormuş. Tercihine yaşadığımız şehirden başka bi yeri yazma falan diyormuş. Herkes aşırı sinir bozucu anlayacağınız
Kız çocuklarına daha fazla var bu baskı sanırım arkadaşlarımın aileleri de öyle

Para yok çalışmıyorum ayrıca bilmiyorum ki hiç bi yeri gitsem nasıl bulcam etcem
Öncelikle bu düşünceden uzaklaşın. Sizin kendinize hiç güveniniz yok. Siz böyle yaparsanız aileniz size hiç güvenmez ve hiçbir yere göndermez.
Aileler kızlarını pek uzağa göndermek istemiyorlar genelde. Ben de şehir dışında okudum babam çok laf etmişti ama gittim okudum bitti döndüm. Sağlık çalışanı bir arkadaşım vardı. Ailesi başka şehre atanmasına izin vermiyordu. Yaşadığı şehre de atanamamıştı, özelde çalışıyordu ve az kişiyle çok iş yaptırmaya çalışıyorlar diyordu. Üst üste nöbete kaldığı bir gün eve gelip ağlamış ayakta duramamış kız. Bayağı laf etmiş ailesine sizin yüzünüzden bu haldeyim diye. Sonra ikna oldular izin verdiler ve atandı gitti komşu şehire. Şu an çok daha iyiyim daha az yoruluyorum diyor ve çok mutlu. Ailesi de pişman değil çünkü kızlarının tek başına da yaşayabildiğini ve işten dolayı daha mutlu olduğunu gördüler. Siz de biraz kendinizden emin durursanız, artık çalışmanız gerektiğini anlatabilirseniz ailenizi de ikna edebilirsiniz diye düşünüyorum.

Ailem iş bulmama yardımcı olmuyor destek vermiyorlar üniversite mezunuyum
Yaşadığımız şehirden başka bi yerde çalışmama olumlu bakmıyolar
Örnek vereyim geçen yıl hsk ya alım oldu ankara da ankarada kazanırsan sınavı tek başına ne yapacaksın diye başvuru yaptırmadılar sadece bulunduğum şehirde devlet işi olursa başvuru yapmama destek veriyolar
Kpss puanı var tercih yapıyım memurluk alımı var diyorum nerde var alım bizim bulunduğumuz yerde varmı diye soruyolar yok diyorum boşver o zaman diyolar
İcra müdürlüğü sınavı var sınav ankarada oluyor 3 saat uzaklıkta bi yer ankara bize katılma sınava diye söylüyorlar ben üniversiteyi boşunamı okudum hiç destek yok sizin aileleriniz nasıl
Bundan dolayı çok kavga ettim tek başımada gidemiyorum bilmediğim şehire
21 yaşında manisadan diyarbakıra atanıp gittim ben. Ailem tabiki destekledi. İş bu sonuçta. Ama zengin olsalardı oralara göndermezlerdi bence..
Maddi durumunuz çok iyiyse belki ondan gerek görmüyorlardır

Veterinerligi 5 sene okurken sevmediğinizi anlayamadiniz mi? Çok garip
Hadi olmadi adaletten de kpssye giremezsiniz veteriner oldugunuz icin.
Yani duz memur olabilirsiniz ama bu konuda da veterinerlik yazmaniz maddi açıdan ve memuriyetteki statüsü acisindan daha avantajli.

Veterinerligi 5 sene okurken sevmediğinizi anlayamadiniz mi? Çok garip
Hadi olmadi adaletten de kpssye giremezsiniz veteriner oldugunuz icin.
Yani duz memur olabilirsiniz ama bu konuda da veterinerlik yazmaniz maddi açıdan ve memuriyetteki statüsü acisindan daha avantajli.
Kpss ye lisans olarak girip katiplikten başvuru yapılabiliyor
İlk kazandım gittim sonra baktım dişimi sıkıyım dedim ama bana göre değilmiş severek yapmıyorum yani

Kpss ye lisans olarak girip katiplikten başvuru yapılabiliyor
İlk kazandım gittim sonra baktım dişimi sıkıyım dedim ama bana göre değilmiş severek yapmıyorum yani
Katiplik biraz zor, alimlar yani
Hem klavyeniz iyi olacak hem de mulakati geçmeniz lazim

"Git başının çaresine bak" demekle olmuyor o iş. Size destek vermiyorlarsa para versinler o zaman düzenli olarak. Hem destek olma, hem reşit oldu bize bulaşmasın kafasında olan insanlara sinir oluyorum, bu nasıl zihniyet? Kadınız diye heryerden baskı olmak zorunda mı? İnsanlar bazı şeyleri bahane olarak görüyor ama gerçekler bunlar. Tamam, onları da anlıyorum ama baskı baskı nereye kadar? En basit "kendi ayaklarımın üzerinde durayım garsonluk yapayım" diyorsun adam paranı vermiyor. İnsanlar bedavaya çalışıyor resmen. Kapana kıstırıyorlar insanı sanki hepsi sözleşmiş gibi. Öğretmenler özellerde çalışıp maaşlarını alamadılar. O kadar kötü bi zamana denk geldik ki...

Back
X