Sizinde çevrenizde varsa böyle insanlar nasil baş ediyorsunuz?

NisaZumra

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Ocak 2015
1.047
708
73
Konu esimin akrabasi,yengesi. Kendini normalde severim özünde iyidirde,yardimsever,cana yakın. Ilk başlarda iyidik yakın davraniyordum cünkü ayni zamanda komşuyuzda. Ama gel zaman git zaman uslubuyla,tavırlarıyla soğuttu beni kendinden. Mesela ailece buluşunca, büyükler bir konu konuşur,bu sürekli araya girer. Ay yok o öyle degil,hepiniz yanlış biliyorsunuz. Hep o doğru biz yanlış. Süreklide vurgular;ben böyledim farkliyim,farkli düsünüyorum diye. Halbuki ne kadar itici oldugunun farkinda degil. Hicbir fikri olmadigi konulara bile atlar sürekli. O kimseye konusma firsati vermezde. Hep o konusacak biz dinlicez, o dogru herkes yanlış. Mesela bugün aksam cocugumu dolasmaya cikarttim,yolda rastgeldik,iyi madem bende size eslik edeyim dedi. Sonra oglum;aaa anne gökyüzüne bak ucak dedi. Bende;aa oglum evet ucak dedim. Yenge;hictebile o yildiz. Dedim;yenge onun bende farkindayim ama oglum ucagi gördü,yildiz konumuz degildi suan. Bu ennnnnnnnn basit örnek. Mesafeli davraniyorum bu sefer daha cok arayip soruyor,uzak tutamiyorum. Tamamen irtibatta kesilmez ortada cok büyük sorun yok cünkü,bide aileden...
Açık açık konussammi şu bu huyundan rahatsizim diye. Cünkü gercekten sıkıyor. Sizin ailenizde varmi böyle huylu insanlar? Varsa nasil baş ediyorsunuz?
Bu arada yenge diyorum ama 4 yaş var aramizda. Kendisi erken evlendigi icin herkeste öyle hitap ettigi icin öyle söylüyorum bende..
Dert degil bu diyenleriniz olacaktir, ilk zamanlar öyleydide ama artik ciddi ciddi rahatsiz etmeye başladigi ve aranizda bana fikir verecek olanlar oldugunu bildigim icin konuyu açtım..
Okuyanlara tesekkürler,iyi geceler:)

Çocuğunuza niye evet o uçak dediniz ki hayır oğlum o yıldız deseydiniz .Garip geldi.

Mesafe her şeyi çözer.Böyle yüz göz olunması kuvvetle muhtemel insanlarla kanka olmamak lazım.Sonradan işin cılkı çıkınca durum bu oluyor ışte.

Akrabalarla mesafe hayatı kolaylaştırır,deneyin

Çocuğunuza niye evet o uçak dediniz ki hayır oğlum o yıldız deseydiniz .Garip geldi.

Mesafe her şeyi çözer.Böyle yüz göz olunması kuvvetle muhtemel insanlarla kanka olmamak lazım.Sonradan işin cılkı çıkınca durum bu oluyor ışte.

Canim uçak gördük cünkü oğlumda ucağı görünce heyecanlanır anne uçak deyince,evet oğlum dedim cünkü yıldızı kastetmedi. Hayır yani affedersiniz deli muamelesi neden yapiyor? Sanki yildiz ucak ayrimi yapamiyormusum gibi:)))
Evet haklisiniz.. daha cok mesafeni denicem.

bana da garip geldi yenge sanirim mantigi on planda tutan biri

Hic takmayin aman...cocugunuzu filan cok etkileyen bi tavri olmadigi surece...benimde etrafimda boyle insanlar var...ya yanlislarini yuzune vuracaksiniz ya da he deyip gecin

Herkeste begenmedigimiz bikaç huy vardır.. rahatsız oluyorum diyip sürekli düzeltme bekleyemiyoruz.. size zarar verici bi durum değil.. o da öyle biri.. konussaniz bir sey değişmez zaten..

Herkeste begenmedigimiz bikaç huy vardır.. rahatsız oluyorum diyip sürekli düzeltme bekleyemiyoruz.. size zarar verici bi durum değil.. o da öyle biri.. konussaniz bir sey değişmez zaten..
Haklisiniz.. degismeyecek huyu o cünkü ama iste kafa yapisi varya işte hic uyusmuyoruz o konuda..

Ayy hic sevmediğim insan tiplerinden biriymis. Ben olsaydım kim ne alıyorsa anlasın mesafemi koyarım. O daha çok arayip soruyorsa da kısa ve net cevaplar verirdim. Ortamlarda vs konustugunda da başka şeylere odaklanirdim duymuyormus kale almiyormus havası yaratirdim bence sizde bi deneyin.

Niye takıyosun ki bişey mi dedi hııı de geç çok da şeapmamak lazım
Haklisin canim ama mesela biri bana soruyor iste şu kreşe verdinmi oglunu,nasil bir yer diye. Ben daha cevap vermeden o başlar,ay yok şurasi daha iyi felan diye. Ki oglumla ilgili konulari cok önemsedigimi ve kreş konusunda geniş kapsamli arastirma yaptigimida cok iyi bilir. Ben;hayir gayet iyi bir yer desemde. O;hayir hayir diyerek inatla vazgecmez. Yani baya zor bir insan.. nasil konusacaksinki seside öyle cok cikiyorki bagirarak konusuyor. Bense tam tersiyim az konusmayi,bildigim konu varsa yorum yapmayi tercih edenlerdenim..

Back
X