• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sizinde takıntılarınız var mı ? Takıntılarınız neler hadi paylaşalım...

Ağız şapırdatma konusunda bende acayip sinirlenirdim. Hatta yanımda yiyorsa birisi öyle elimin tersiyle çakasım gelirdi. Fakat birgün bir grup arkadaşlar yemek yiyorduk, çinli bir arkadaş ağzını şapırdata şapırdata bir pilav yiyor tam dövmelik. Ama hiçbirşey diyemedim kıza, çünkü etrafımızdaki hiçkimse bu durumda rahatsız değildi, ben dışında. Birçok ülkeden insan vardı vede. Alışmışlar, hoşgörülü ol dedim kendi kendime. Ama yenebildim mi hayır, hala deli oluyorum o sese:52: Diğer bir takıntımda peynire karşı. Hangi peynir olursa olsun önce koklayıp sonra yiyorum. Babam çoğu zaman güler, nasıl kötü kokuyomuymuş diye:52:

ya o ağız şapırdatma nasıl oluyosa tıkıyolar ağızlarına istemeden çıkıyo o ses bide o da iflit edici ...
Bende bilmediğim bi yemeği önce koklarm ama takıntılık kadar değil :1:

Benimde annem uyku konusunda ben yatamıyorum başkasıla aynı odada çook mecbur kalmadıkça bakalım kocanla nasıl yatcan der :1: :1: :1: :1:

Benimde garip takıntılarım var. mesela nerde yamuk duran terlik yada ayakkabı görsem gider düzeltirim. komşuların hiç tanımadığım evlerin önündeki terlikleri bile:ssz: berbat bi takıntı. bide yürürken çizgilere basmamaya dikkat ederim bastıysam tekrar tekrar dönüp aynı yerden geçerim zıplayarak yürüyorum o drece:31: el yıkama takıntımda var sürekli kirli hissediyorum on dakikaya bir yıkıyorum. kare fayanslı yerler kabusum karelerin içine sığarak yüricem diye çok zorlanıyorum:27:

Birde dolaptan birşey aldıysam yada çekmeceden, nedense hiç kapatasım gelmiyor. Evden çıkarken odama bir bakıyorum tüm çekmeceler açılmış, tüm kapaklar açık :52: Ve bu bana çok normal geliyor, arkamdan annem çekmeceleri kapatıyor dolap kapaklarını kapatıyor. Farkında olmayan ben tekrar açıyorum :51:

Birde dolaptan birşey aldıysam yada çekmeceden, nedense hiç kapatasım gelmiyor. Evden çıkarken odama bir bakıyorum tüm çekmeceler açılmış, tüm kapaklar açık :52: Ve bu bana çok normal geliyor, arkamdan annem çekmeceleri kapatıyor dolap kapaklarını kapatıyor. Farkında olmayan ben tekrar açıyorum :51:

o bendede var:27: dolabımın kapakları her daim açık benimde caım anacım kapatıp nafile güç sarfediyor:27:

Evlenicen galiba bu seferde eşin kapatır :1:

Benimde garip takıntılarım var. mesela nerde yamuk duran terlik yada ayakkabı görsem gider düzeltirim. komşuların hiç tanımadığım evlerin önündeki terlikleri bile:ssz: berbat bi takıntı. bide yürürken çizgilere basmamaya dikkat ederim bastıysam tekrar tekrar dönüp aynı yerden geçerim zıplayarak yürüyorum o drece:31: el yıkama takıntımda var sürekli kirli hissediyorum on dakikaya bir yıkıyorum. kare fayanslı yerler kabusum karelerin içine sığarak yüricem diye çok zorlanıyorum:27:

Ya peki mesela psikologa falan gittinz mi hani bu el yıkama önemli bişi bunun yüzünden elleri aşınan insanlar varmış ...

Evlenicen galiba bu seferde eşin kapatır :1:

Yok anacım o benden beter. Gidiyorum yeni eve, bakıyorum dolap kapakları açık. Ne çok ortak yanımız var diyorum. Ama o birde çoraplarını yere atıyor :47: Deli oluyorum:47: O eve gider gitmez yerdeki bir yığın çorabı gidip kirli sepetine atıyorum, nasıl rahatlıyorum anlatamam :52:

Ya peki mesela psikologa falan gittinz mi hani bu el yıkama önemli bişi bunun yüzünden elleri aşınan insanlar varmış ...

gitmedim ben çözdüm neden böyle olduğunu.çünkü bu takıntılar bana atak şeklinde geliyor bazen hiç olmuyor uzun bi süre sonra tekrar diriliyorlar. bunun nedeni mesela bişeyi çok istiyorum ya o şeyin olması için sanki bütün bunları yapmam gerekmiş gibi hissediyorum yada çok istediğim bişey olduğu zaman onu kaybetmemek için böyle yapmam gerekiyor gibi. işte o çizgiye basmazsam herşey düzelcek gibi düşünüyorum. akıl oyunları...:31:

gitmedim ben çözdüm neden böyle olduğunu.çünkü bu takıntılar bana atak şeklinde geliyor bazen hiç olmuyor uzun bi süre sonra tekrar diriliyorlar. bunun nedeni mesela bişeyi çok istiyorum ya o şeyin olması için sanki bütün bunları yapmam gerekmiş gibi hissediyorum yada çok istediğim bişey olduğu zaman onu kaybetmemek için böyle yapmam gerekiyor gibi. işte o çizgiye basmazsam herşey düzelcek gibi düşünüyorum. akıl oyunları...:31:

Sen iyisen sorun yok zaten çözdüysen ne güzel cnm

Yok anacım o benden beter. Gidiyorum yeni eve, bakıyorum dolap kapakları açık. Ne çok ortak yanımız var diyorum. Ama o birde çoraplarını yere atıyor :47: Deli oluyorum:47: O eve gider gitmez yerdeki bir yığın çorabı gidip kirli sepetine atıyorum, nasıl rahatlıyorum anlatamam :52:

ne güzel mi desem ortak yanınız valla bu kadar olurmuş :1:

Benimde babam çoraplarını ters çıkarır bazen annem kızar çamaşr asarken düzeltip asmak vakit kaybı :1:

*Deniz takıntım var vapurda birisi gözümün önünde çöpünü poposunu kaldırıp iki adımlık yerdeki çöp kutusuna atmak yerine denize atıyorsa içimden onu çekip denize fırlatma gibi senaryolar yazıyorum sonra "ee ben bu adamı denize atsam yine deniz kirlenecek" derken gideceğim yere varıyorum. Normalde de yere çöp atan birini görünce huylanıyorum ama denize atıldığını görünce sinirlerim çekiliyo sanki:27:

*Kontrol hastalığı. Gece herkes uyuduktan sonra ocağı yakmamaya çalışıyorum çünkü yatana kadar 1500 defa kontrol etmek istiyorum ya açık kaldıysa ocak diye, gece elimi yıkadım wcden çıktım kapıyı kapadım geri açarım "suyu kapamışmıydım" diye. Evden en son çıkan olmaktan da nefret ediyorum çünkü gideceğim yere vardıysam bile ya evin kapısı kapanmadıysa ya benim yüzümden hırsız girerse diye huzursuzlanıyorum.:18:

*Yerde ters terlik görürsem misafirlikte de olsam çaktırmadan düzeltirim.

*Kilo takıntım var herkes kemiklerin sayılıyo dese bile kendimi hep şişmanmışım gibi hissederim. (en büyük rakamım ergenlikteki 57 kilo)

*Birinden bi'kere midem bulandıysa ona bi'daha ısınmam benim uzaya gitmem kadar zor:31:

*Sevgiliyle tartıştık, barıştık kafamda en ufak soru kaldıysa o cevaplanana kadar kendimi yer bitiririm isterse 1 yıl geçsin o sorunun cevabını vermezse huzursuzluklardan huzursuzluk beğenirim. İstediğim cümleyi kurmalı:1:

*Gülmeyin ama karakedi görünce ne olur ne olmaz diye saçımı çekerim, işin kötüsü sevgilimin saçını da çekerim küçüklükten kalma mirasım
:27: (çok tatlıyım bence:25:)

*Kapı açık hayatta uyyamam. Üstüm yazın ortası bile olsa, terden de gebersem örtük olmalı.
*Çok karanlıkta korkarım, uyyana kadar telefonla ışık yaparım.
*Sofrada biri görmemiş gibi bi'şey yerse bana o an daral basar bi'an önce kalkmak isterim.
*Minibüste sakız çiğneyenlere ters bakış atmadan duramam.
*Gece duyduğum araba, motor hız sesinden feci ürkerim.
*Örümcek görünce titreme gelir, feci huylanırım, üstüme gelirse atmak yerine çığlık atarak ağlarım en miniğinde bile.
*Ben yemek yerken biri ağzından gaz çıkarırsa normalden fazla midem bulanır, tiksinirim.

[MENTION]ben de şöyle bi takıntı var: biri elmayı yanımda yerse o yerden uzaklaşmak istiyorum. özellikle bıçakla soyarak yiyorsa vay halime...kulaklarımı kapatırım gözlerimi yumarım ve sonunda o ortamdan kaçarım.:52::52: ama kendim yediğimde hiç rahatsız olmam. sadece elma çok sert olursa yine huylanırım. zaten:52: çoğunlukla elma yemeye üşenirim. zor bi meyvadır benim için[/MENTION]

ben de şöyle bi takıntı var: biri elmayı yanımda yerse o yerden uzaklaşmak istiyorum. özellikle bıçakla soyarak yiyorsa vay halime...kulaklarımı kapatırım gözlerimi yumarım ve sonunda o ortamdan kaçarım.:52::52: ama kendim yediğimde hiç rahatsız olmam. sadece elma çok sert olursa yine huylanırım. zaten:52: çoğunlukla elma yemeye üşenirim. zor bi meyvadır benim için

Böyle peşpeşe yazınca deli miyim neyim dedim:53::27::9::9::9:

canım o takıntıların çoğu herkeste var o yüzden deli değilsin hepimiz deliyiz :1: :1: :52::52::52::52::52:

Şu olay da tek bende var sanardım sevgiliyle tartışnca falan duymak istediğin cümleyi duymak o yoksa o gece uykuda yok :52::52::52::52:

yemek yeme olayı ve ses takıntısı sabit zaten vazgeçilmez :1:

Ben de yanımda biriyle yolda yürüyorsam mutlaka en sağda olmalıyım. Diğer şekilde yürüyemiyorum bile. Biri sağıma geçerse yolun ortasında kalıveriyorum öylece.

Sonra sürekli sayı sayarım içimden. Etrafımda olan ve birden fazla olan her şeyi sayarım. Merdiven basamağı, binalardaki kat sayısı, dolap kapakları, kaldırımlar ve daha niceleri. İçimden sürekli sayı sayıyorum.

Yapılmamasını istediğim bir şeye ısrarla devam edilirse öfkeden çıldıracak gibi oluyorum. Bu konuda da çok hassasım.

Düzenli bir insan değilim aslında ama gözüme batan bir şey olursa düzeltmeden duramam. Yatak örtüsü yamuk diye namaz bozup onu düzeltmişliğim, perde düzgün çekilmemiş diye gece yarısı aynı odada bir çok insanla beraber uyuyorken kalkıp binbir çabayla onu çekmişliğim, 50 kişilik sınıfta hoca tahtayı silerken küçük bir noktayı silmedi diye kalkıp silmişliğim var.

Bu düzenle alakalı takıntımın çeşitli halleri var tabi. Mesela çaydanlıkla demliğin sapları aynı hizada olmalı, su içtiğim bardağın altındaki paşabahçe yazısı bana dönük olmalı. (Bunu yazarken utandım ama doğru ne yazık ki. :17:)

Aklıma geldikçe eklerim ben yine ama saklarım genelde manyak muamelesi görmemek için. :1:

canım o takıntıların çoğu herkeste var o yüzden deli değilsin hepimiz deliyiz :1: :1: :52::52::52::52::52:

Şu olay da tek bende var sanardım sevgiliyle tartışnca falan duymak istediğin cümleyi duymak o yoksa o gece uykuda yok :52::52::52::52:

yemek yeme olayı ve ses takıntısı sabit zaten vazgeçilmez :1:

Hepimiz deliyiz hüloğğğğğğğğğ:52::9::9::9::9:
Bi'de şeftalinin kapuğundan nefret ederim, yıkarken içim çekilir, soymadan hayatta yiyemem. İşin kötüsü yanımda biri tüylü yiyosa limondan huylanan biri gibiyim gözüm görmesin isterim:27:

Back
X