Böyle durumlarda daha baştan tavrınızı koymalısınız. O zaman bu olumsuzlukları yaşamazdınız. Anahtarı vermeniz yanlış olmuş. Rahatsız olduğunuzu söylemelisiniz eşinize. Hamilelik bir hastalık değildir, refakatciye ihtiyacınız yok. Konuşun eşinizle. Evinizde kalın. Anahtarı geri istemek ayıp olabilir. Kilidi değiştirin, içinde anahtar kırıldı diye yalan atabilirsiniz. ve yeni anahtarı vermeyin kimseye. Ancak tatile vs giderken emaneten bırakılabilir, olabilecek bir aksiliğe karşı. Geri almak koşuluyla.Merhaba öncelikle en çaresiz olduğum zaman hep kadınlar kulübü geliyor aklıma ve rahatlıyorum. Benim sorum sıra bir şekilde anlatmak gerekirse şu şekilde eşimin yaşadığı yer dolayısıyla 12 saatlik uzak bir yere gelin geldim yaklaşık 1 senelik evliyim ve 8 aylık hamileyim eşim sürekli annesinde kalmak istiyor bunu anlatmaya kalksam kavga etmek istemiyorum zaten çok duygusalım bebeğim de üzülsün istemiyorum ona yansır biliyorum neden kaldığımızı sorunca işi yoğun geç geldiğini beni evde yalnız bırakmak istemediğini bana birşey olursa hemen yetişemeyeceğinden dolayı 1 ağdır kayınvalidem de kalıyoruz bana çok yardımcılar iyi insanlar ama eşimle benim de artık özelimiz olduğunu düşünüyorum birlilte yalnız birşey yapmak istiyorum ama bu mümkün olmuyor bugün de kayınvalidem kayınpederimle birlilte gitmişler bizim eve oturmuşlar bir güzel anahtar onlar da vardı yedek olarak kalsın diye eşim vermişti eşime nasıl söylrmeyliyim bu konu da beni anlamayabilir ben mi abartıyorum lütfen yardım anneme anlatamıyorum üzülmesin diye yaşadığım yerde dertleşebileceğim kimse yok bana akıl verin ne yapmalıyım.
Kendini iyi ifade etmelisin. Evlilikte kem küm le iş yürümez. Böyle şeyler yaşamak istemiyorsan açık ve net olmalısın.