Sizlere yardımcı olabilirim

FirtinaninKizcesi

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
3 Mart 2008
4.983
27
156
Konya
Selam kızlar.................
selam kızlar hukukı problemlerle alakalı sizlere yardımcı olabılırım...
sorunuzu yöneltebılırsınız...
yardımcı olabılırsem ne mutlu bana....

fırtınanınkızı aslında ben bişiler sormak istiyorum belki yardımcı olabilirsin.devletmemuruyum.devlethastanesinde att yani ambulans teknisyeniyim, sorumlu olarak gözterilen ve listemizi yapmakla yükümlü kişi kişilik sorunları olan problemli bir hemşire.kesinlikle anlaşamıyoruz.konu iş dışında yaptıklarıyla veya iş dışı anlaşamazlıklarımızla alakalıysa,, ilgilenmemeye ve kafama takmamaya çalışıyorum.onları ayrı bir mesele olarak görmye çalışıyor ve üzerinde durmuyorum.fakat asıl sorun benim izin isteklerimin yerine getirilmemesi.listede toplam 4 kişiyiz,24 saat nöbet üzerinden çalışıyoruz ve nöbet sonrası bir kaç gün izinli oluyoruz. ve diğerleri istediği veya sözlü olarak mazaret gösterdiği güne izin isteyebiliyorlar.fakat ben isteyince inada biniyor ve özellikle istediğim güne nöbet yazılıyor.merak ettiğim mesele şu;bana istediğim güne izin vermedikleri takdirde müdahale etme hakkım var mı yokmu,eğer hakkım varsa sonuna kadar arayacağım,ama eğer yoksa susup nöbet listesi nasılsa ona uyacağım.beni bu konuda bilgilendirrisen çok sevinirim

merhaba canım....
öncelikle iş yerindeki problemin litarratüre geçmiş olan mobing kavramı ile alakalı...
biliyorsunuz mobing işyerinde duygusal taciz anlamına gelen bir kavram...gerek devlet dairelerinde gerekse özel şirketler açısından içten içe çalışanları caydıran sinsi bir tehlıkedır.
tüm işyerlerinde olan klasık sorunlardır...
mobing geniş kavramdır.çok çeşitli sahnelerle karşımıza çıkar...

sizin olayınızda hukuki bakış açısıyla bakarsak...
siz 657 sayılı kanuna tabi bir devlet memurusunuz...
ve hastanede çalışıyorsunuz...
size sormam gereken bir sorum var....
nöbet çizelgesini ayarlayan şahıs amir durumunda olan birimi...
yoksa o şekılde karar alınmış birimi...

eger hastanede anlattığınız gibi bir plan dahılınde olmadan rastgele hazırlanan bir nöbet çizelgesi varsa bu çifte standartlara ve haksızlığa sebeb olacaktır..
Bu durumda muhakkak mağdur bir taraf bulunur...
öncelikle bu durumun düzelmesi için bu konuyu hastane yönetimine başhekimliğine şikayetinizi bildirmeniz gerekir.
eger mağdurıyetınız yıne devam ederse hukukı yollara başvurmanızı öneririm..

Firtinam vallaha cok yerinde bir konu actin kaydirigubbakcemile5Şeniz

Benimde danismam gereken birsey var, türk hukukundan hicbir bilgim yok yardimci olabilirsin insallah...

Bildigin gibi benim annem vefat etti 9 ay olucak...Annem türkiyede emekliydi, ordaki akrabalar falan bize annemizin emeklisini bekar kizkardesim alabilir diye söyledi...arastirdik falan ama pekte bir sonuca ulasamadik!! Yardimcida olmadi kimse dogru düzgün...

Gelelim sorularima:

- Kizkardesim burda calisiyor, yinede öyle bir talepte bulunabilirmi?
- Ablam esinden bosanmis onunda öyle bir hakki varmis diye duyduk?
- Bunu nerde ve nasil arastirmamiz veya talep etme durumumuz var?

Yazik o para yanacak bari birinden biri alir insallah..rahmetli annem zamaninda cok yüklü bir para yatirarak o emekliyi aldi...:çok üzgünüm:

merhabalar
sorum: bir işyerinde çalışıyorsun ve fazla mesain atıyorum 40 saattir ma sadece 10 saatini verirler ve sana belge izmalatırlar..mahkemeye versen geriki fazla mesaileri alabilirmisin?ben nette araştırdım ,imza atılmışsa daha fazlası iztenmez falan denmiş..gerçektende öylemi?

Fırtınanın kızı merhabalar,
ben 5 ay önce evlendim, evlenirken kendi soyadımı almadım. Ama şimdi soyadımı da kullanmak istiyorum. Sürekli karışıklık çıkıyor sosyal hayatımda kendi soyadımla beni biliyorlar. Eşimin bir itirazı yok zaten. Peki şimdi soyadımıda kullanmak için ne yapmam gerekiyor? Bana yardımcı olursanız sevinirim. Teşekkürler şimdiden.

Son düzenleme:

nöbet listesini yapan kişi hastanenin karar vermiş olduğu bir kişi yani öyle herhangi bir kıdemi yok.başhekime sözlü olarak söyledim ama nöbet listesi nasılsa oyle gelmek zorundasınız dedi.demekki yasal hakkım var.çok teşekkür ederim canım beni bilgilendirdiğin için

Fırtınanınkızı selam,
açıkçası şu an o kadar sinirliyimki zor yazıyorum.
aslında basit bir sorun ama sorun yumağı haline getirdiler sağolsunlar.
bir bankaya ait kredi kartımın iptali talebinde bunlundum.sonrasında da kartımın iptal edildiğine ve herhangi bir borcum olmadığına dair adresime yazılı bilgi gönderilmesini talep ettim.Müşteri temsilcisi böyle bir işlem gerçekleştirmediklerini,zaten sözlü olarak şu anda bu bilgiyi verdiğini söyledi.ben ısrar edince de telefonu yüzüme kapattı.
Ben yazılı bilgi talebinin anayasal bir hak olduğunu biliyordum ama yanlış mı biliyorum ?
bankadan bu konuyla ilgili yazılı bilgi talep etme hakkım yok mu ?
bu konuda bilgi verebilirsen çok sevinicem.
bu bilgiye göre sonraki adımlarımı atıcam çünkü.şimdiden sağol.

canım öncelikle konuyu sadeleştırerek anlatayım...
turk hukuk sistemi vatandaşlara bilgi edinme kanunu ve dilekçe ile başvurma hakkını tanınmış bulunmakta...
tüm kamu kurum ve kuruluşlar ve özel tüzel kişiliğine sahıp bulunan kuruluşlar bilgi isteme hakkı bulunan herkese bilgi vermekle yükümlüdür...tabıkı kanunun ilgili maddelerince sınırlandırılmalar getırmiştir...
bu cevabı yazı şeklınde yada sözlü olarak mümkündür...
ülkemizde daha çok bilgi edinme kanunu ve dilekçe hakkı kamu kurum ve kuruluşlar açısından daha özenli uyulmaktadır...
banka ve bazı özel şirketler bu şekılde taleplerden kaçınmaktadırlar...
özellikle telefonla böyle bir istegın istenılmesi yada banka çalışanınca bilgi verilmesi sakıncalıdır...
çünkü boyle bır cevap banka açısından risk taşır...
siz söz konusu banka şubesi müdürlüğüne konuyu özetler bir dilekçe yazın...
gerek ptt aracılığı ile yada elden takıple sonucu öğrenebılırsınız...
eger herhangibir sonuç verilmeyecek olursa bır avukat tutmanızı öneririm...
avukatlık kanunu mad.2 binaen avukatınız sizin adınıza herbir adımı öğrenir...
sevgilerimle............

canım öncelikle mutluluklar dilerim....
soy isim konusunda eşinin itiraz etmemesine sevındım...
soyadınız için bulunduğunuz ilde dava açılması gerekmekte...
yanlız avukat tutmanızı öneririm....
çünkü nufüs müdürlüğü ve savcılık davaya dahil olacaklardır...
usul biraz karışıktır...soyisiminin eklenme amacının ispat edilmesi gerekıyor...
eger gerekçeyı mahkemede uygun görürse soyisiminiz eklenecektir...
sevgilerimle

canım böyle bir istekte bulunman çok normal...
1- kızkardeşiniz kaç yaşında medeni hali sosyal bir güvencesi varmı yurtdışındamı
2-aynı sorular ablanız için geçerli...ablanız çalışıyormu...
3-annenizin güvencesi ne idi.... emeklı sandığı bagkur ssk ....

1. kiz kardesim bekar 29 yasina girecek bu sene, calisiyor, almanyada yasiyor
2. Ablam dul 34 yasina girecek b usene, calismiyor devletten maddi yardim ve nafaka ile geciniyor, almanyada yasiyor
3. SSK

Birde tatlim söyle birsey duyduk hep kulaktan dolma seyler ama hem ablam hem kizkardesim alabiliyormus yari yariya yane?:sm_confused:

Simdiden tsk. ederimŞeniz

canım aslında irdelenmesi gereken çok maddeler var...
özellikle prim sayısı hızmet yılı çok önemli...
18*35 yaşları arasında annenizin hizmet dökümüde önemli...
babanız yaşıyormu...

canım bu hergun karşılaştığımız bir problem...
peki imzalatılan belgelerde 10 saatlık ücret miktarımı yazıyor yoksa fazla mesaide hak edılen ucretler mi yazıyor...
lütfen ne pahasına olursa olsun imzaladığınız şeyler gerçegı yansıtsın...
işten çıkarılma korkusu işsizlik korkusu yuzunden herşeyı imzalamayın sevgılerımle....

canım aslında irdelenmesi gereken çok maddeler var...
özellikle prim sayısı hızmet yılı çok önemli...
18*35 yaşları arasında annenizin hizmet dökümüde önemli...
babanız yaşıyormu...

Canim annem para verip emekli oldu! 17 yasindan beri almanyadaydi hep!!
Babam yasiyor fakat bizim duydugmuza göre onun alma hakki yokmus...

fazla mesai 40 saat ama imzaladığımız belgede 10 saat yazıyor....işsizlik korkusundan yapmayın etmeyin diyorsun da ,insanların kapı önüne koyması çok kolay maalesef....işine gelirse diyor...napacan?

canım cevabın için çok teşekkür ederim :) dediğin gibi bir yol izleyeceğim.
Burda bizlere sabırla yardımcı oluyorsun,Allah da senin gönlüne göre versin herşeyi, amin :)

slm fırtına kızı cevaplarsan çok sevinicem çok kararsızım ? durumum;
üniversite hastanesinde kadrolu hemşire olarak çalışıyorum.Kurum değiştirmek yani sağlık bakanlığına geçmek için sağlık bakanlığının kurumlararsı geçiş kurasına girdim ve kazandım. Kazandığım yer bulunduğum ilde.Bu dönemde nişanlıydım.İzine ayrıldım evlendim.Eşim doguda görev yapıyor subay.Kuraya girme amacımda ;sağlık bakanlığının askeriye ile anlaşması var eşlerin tayini beraber oluyor.Eşim 6 ay sonra batıda bir yere göreve başlayacak.Kuraya girdiğim zaman bekardım.Ben izindeyken bakanlığın beni istemek için yazdığı yazıya kurumum bana sormadan muvafakatımı vermemiş eleman yetersizliği nedeniyle demiş.Halbuki 140 tane hemşire alındı şubat ayında göreve başlayacak.Kurumdaki amirimle yüz yüze görüşmemde ise , bana aynı ile tayin vermeyiz diyolar beni dinlemiyorlar 6 ay sonra eş durumundan başvur 1- 2 sene sonra veririz diyolar.Eğer eşinin çevre illere tayini çıkarsa yine vermeyiz bekletiriz diyolar.Sorum yürütmeyi durdurma kararı aldırıp mahkeme açabilirmiyim, sence davayı kazanabilirmiyim.Ben bu hakkımı kaybetmek istemiyorum beni yıllarca bekletmek istiyolar mahkeme ne kadar sürer sence teşekkürler..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…