- Konu Sahibi FirtinaninKizcesi
-
Canım çok teşekkür ederim.canım öncelikle mutluluklar dilerim....
soy isim konusunda eşinin itiraz etmemesine sevındım...
soyadınız için bulunduğunuz ilde dava açılması gerekmekte...
yanlız avukat tutmanızı öneririm....
çünkü nufüs müdürlüğü ve savcılık davaya dahil olacaklardır...
usul biraz karışıktır...soyisiminin eklenme amacının ispat edilmesi gerekıyor...
eger gerekçeyı mahkemede uygun görürse soyisiminiz eklenecektir...
sevgilerimle
Merhaba benim de bir sorum var, yanıtlarsanız çok memnun olurum.
Yaklaşık 1,5 sene çalıştığım bir iş yeri vardı. 1 sene önce ayrıldım. Çalıştığım süre boyunca sadece 5 ay sigortamı yaptı. Elimde sigortasız dönemlerde çalıştığıma dair belgeler var. (Bunlar orada çıkardığımız dergide künyede yazan ismim.) Şu anda şirketi beni bir dönem sigortasız çalıştırdığı için şikayet edebilir miyiz? Ne yapmam gerekir?
Teşekkürler
merhaba benim bir yakınım (erkek) eşinden boşandı şimdi yeniden başkasıyla evlenecek ama nüfus cüzdanını değiştirmemiş hala evli yazıyor acaba nikah dairesine boşanmanın bittiğine dair belgeyi gösterse yeterlimi yoksa bekar kimliği çıkarıp tekrar mı değiştirecek teşekkürler
tam canım mevzuatı karıştırıp sana dönecem benŞeniz
canım şirketten çıkalı 1 yıl olmuş....
bazı hakların aranması bakımından uzun bır yıl...
bılıyorsunuzkı hukukta süreler çok öenmlidir..
1.buçuk yıl çalıştıgınız için bazı haklardan tazminatlar konusunda yararlanabılırsınız..
ama sizin amacınız çok önemli...(size dair elimdeki bilgileri kullanarak konuşuyorum)
tamemen şirket aleyhıne ıntıkam hırsıylamı hareket etmektesınız yoksa sigortalı olarak gösterılmeyen dönemlerde sigortalı sayılabılmek adınamı harekette bulunmak istıyorsunuz...
1-ssk web adresınde bu konuda bir bölüm var..burdan e posta ile şikayetınızı dile getırebılırsınız..
eger cevabınız 2.şık ise bulunduğunuz yerdeki iş mahkemesi hakımlığıne tespit davası açabılırsınız...
sevgilerimle...
gülsümcüm geç döndüm...
ama malum çok yogunum...
bu hafta 22 tane duruşmam olduğu düşünülürse anlayışla karşılarsın umarım...
canım öncelikle kızların bu şekılde hakları var...
fakat bu durumda kızların başvuru yapması gerekıyor...
eger kendılerının yapma durumu yoksa avukat vasıtasıyla bu işlemleri yapabılırler...
eger kurumca olmusuz bır yanıt gelırse avukat konuyla alakalı olarak dava açar...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?