şizofren oluyorum diye korkuyorum :((

Dua etmeyi , nefes egsersizi yapmayı ya da sizi bu durumdan çıkaracak bir tavsiyeyi uygulama planı yaptığınızda 5-10 dakika öncesinden üstünüze bir ağırlık ,uyuşukluk hatta acayip bir hüzün çökebilir ama bu sizin hüznünüz değil aslında .o aşamayı atlamayı başarabilirseniz bu defa uygulama sırasında duanın , nefes egsersizlerinin ,listeyi okumanın ,düşünmenin vs yapmanın aslında ne kadar içi boş ,salakça işler olduğunu ve hiç bir işe yaramayacağını düşünebilirsiniz ama aslında bunlar sizin düşünceleriniz değil ! bünyenize yerleşip sizin enerjinizi sömürerek yaşama bağlanmaya ve semirip büyümeye çalışan kirli bir enerji paraziti ya da parazitleri ! çünkü bunları kararlı ve tutarlı bir şekilde yaptığınız her sferinde gitgide zayıflayıp ,küçüleceğini ve sonunda sizi terk etmek zorunda olduğunu biliyor .

Lütfen size panik ,korku atakları gönderenle , dua ,nefes ,olumlama egserzi yapmaya kalkıştığınızda ağırlık ,uyku hatta bazen ağrı verenin ve de size bu işlerin ne kadar saçma salak , komik olduğunu telkin eden , can havliyle içinize şüphe tohumları atmaya çalışan kirli enerji parazitinin AYNI KAYNAKTAN geldiğini hep aklınızda tutun. Size bu sinyaller geldiğinde inadına bu uygulamaları sakin ,yavaş ve kesinlikle hakkını vererek yapmaya çalışın. Her seferinde siz güçleneceksiniz o parazit biraz daha küçülecek . Ama rehavete kaplıp uygulamaları bıraktığınız ,anları kollayacak , bünyeniz düştüğünde tekrar hamle yapmaya çalışacaktır.

Bu arada bedeninizi ne kadar sağlıklı ve temiz tutarsanız ,yediğinize içtiğinize ne kadar dikkat ederseniz o kadar iyi.bedensel egsersizler mesela ilk ay hergün 15 dk .2.ay 20 dakika .Bir de duadan ayrı olarak her gece 5 dakika Kur'an ' ı açın okuyun ama okuyup üflemek için değil aynen bir roman ,kitap okur gibi .Caydırıcı olur .Aklınıza gelen her olumsuz cümleyi ,kelimeyi olumlya dönüştürmeden bırakmayın .Gelen kirli bulaşığı anında temizleyip ,kurulayıp ,rafa yerleştirmek gibi .Mesela zihninize şöyle bir posta atıldı ( tabii ne kadar rehavet ,zayıflık içindeyseniz bu postaların en büyük alıcısı olursunuz ) ' Hayat çok boş ve anlamsız ' ... ' Hayatın güzel yanları çok fazla '
' bu nefes egsersizlerini yapmak zor , hem de gülünç ' ....... 'bu nefes alıştırması çok işe yarıyor ,her yaptığımda daha kolaylaşıyor .bu bir mucize .yüzüm ,gözlerim bile her uygulamada değişiyor ,daha sağlıklı , hafif hissediyorum.
' dua etmeye ya da kitabı okumaya kalkma .çok yorgınsun ,bak elini kaldıramıyorsun .yarın yaparsın .hem o dualar bir işe yaramaz. zaten sen akıllı ,mantıklısın böyle gereksiz ,komik şeyler yapmamalısın .Faydası yook ! '... 'şimdi yüzümü yıkarım hemen canlanırım .dua etmek ,kitabı okumak beni yükseltiyor.uykularım daha kaliteli oluy0r ' gibi ama postalarla diyaloğa girmek yok sadece olumsuz kelimeleri ,olumluya çevirmek var.Yaptıkça çocuk oyuncağı olacak . Unutmadan haksızlık yaptığınız , boş yere kalbini kırdığınız insanlar varsa gönüllerini alın .İnsanların ağırlıklarını almayın . Çevrenizde negatif ,kavgacı ,saldırgan insanlar varsa ilişkinizi kesin ya da en azına indirin. Yolunuz açık olsun :)
Allah senden razı olsun okurken bile içim rahatladı. bunları uygulamak için elimden geleni yapacagım. evet negatif insanlar gercekten cok etkiliyo bu yuzden akrabalarımdan bazılarıyla uzaklaştım her karsılasmada kalbimi kırıyolardı bi kavga oldu o kavgadan da etkilendim ama en azından daha cok görmuyorum onları. bu dediğiniz kesinlikle cok doğru. dua etmeye calısıyorum. internetten de psikolojik rahatsızlıklara iyi gelen duaları arastırıyorum. ama su an malum günlerimde oldugum için namaz kılamıyorum Kuran okuyamıyorum baslayacagıım inşallah. nefes egzersizi yapmak gercekten cok zor geliyo bana agırlık çöküyo hemen üstüme ama dediğiniz gibi cok faydalı ve herkes söylüyo tıbben de kanıtlanmıs bişey. gücümü toparlamam lazım ve ertelemem lazım

Allah senden razı olsun okurken bile içim rahatladı. bunları uygulamak için elimden geleni yapacagım. evet negatif insanlar gercekten cok etkiliyo bu yuzden akrabalarımdan bazılarıyla uzaklaştım her karsılasmada kalbimi kırıyolardı bi kavga oldu o kavgadan da etkilendim ama en azından daha cok görmuyorum onları. bu dediğiniz kesinlikle cok doğru. dua etmeye calısıyorum. internetten de psikolojik rahatsızlıklara iyi gelen duaları arastırıyorum. ama su an malum günlerimde oldugum için namaz kılamıyorum Kuran okuyamıyorum baslayacagıım inşallah. nefes egzersizi yapmak gercekten cok zor geliyo bana agırlık çöküyo hemen üstüme ama dediğiniz gibi cok faydalı ve herkes söylüyo tıbben de kanıtlanmıs bişey. gücümü toparlamam lazım ve ertelemem lazım

Sağol .Senden de razı olsun :KK52:Tabii burada paylaştıklarımı tıbbi tedavine tamamlayıcı olarak söylüyorum. Doktoru da iyi araştırmak ,referans alarak gitmek gerek .Doktor var doktor var. Seni kızdıran , üzen , korkutan kişi ,olay ve ortamlara ve bunlara verdiğin duygusal tepkilerine dikkat et. Kendini olaylara duygusal olarak dahil etme yani (ağlayarak ,bağırarak ,öfkelenerek ,kin duyarak ,intikam planları yaparak ya da içine kapanarak , kendini suçlayarak ).Bu ruh hali kurtulmak istediğin parazite adeta telefon edip ' buyur gel ,kapıyı açtım ' der gibidir.Ne cellat ol ne kurban ! .Sakin , nötr kal. Duygusal olma ama duyarlı ol .Acılı ,acıklı film ,müzikleri arkanda bırak . Yalnız kalma pahasına olsa bile yine aşırı duygusal ,sürekli olumsuz ya da dedikoducu ,kıskanç , seni de bir nedenden kötü manada birilerine karşı amiyane tabirle gaza getirecek akraba ,arkadaş ,komşuları bırak .Yine korku ve nefret enerjisiyle kaçarak değil (duygusal tepki değil ) nötr (duygu katmadan ) sakin ve duyarlı kalarak .Etrafında yaşı konumu ne olursa olsun vicdanlı ,pozitif insanları bul onlarla arada bir vakit geçir ara sıra ama her şeyin bir sınırı var bu gerğinden fazla olursa ya onlar sıkılır ,bunalır ya da sen. Tadında
bırakarak ,ölçüye dikkat etmek gerek. Bu arada çevrende yardıma muhtaç akraba ,komşu ve arkadaşlar varsa maddi olması şart değil yardım etmek gerek ama kesinlikle beklentisiz 24 ayar içten olmalı. Bu onun bir alışverişini yapmak olabilir ,minik bir saksı çiçeği ,ya da yaptığınız keki götürmek olabilir ,ya da telefonda bile olsa derdini dinlemek olabilir.(ama duygusal bağlantı kurmadan ama tabii ki duyarlı kalarak )Ya da bir annenin 1-2 saatliğine çocuğuna bakmak ya da çocuğunun bir ödevini yapmak değil ama yardımcı olmak .Ama dikkat edin bir ya da ikisi sizden böyle destek gördüklerinde çok sevinip sık sık bunu bekleyecek, sizi çoğunlukla kendileri bile farkında olmadan sömürmek isteyeceklerdir. Hemen duygusal tepki verip paniğe , pişmanlğa kapılmayın uzun uzun duygusal cümleler kurmanıza da gerek yok sadece müsait olmadığınızı söyleyin yeter. eğer enerjinize negatif etki etmeye başlarsa ilişkinizi 'merhaba ,hoşçakalın 'seviyesine düşürün .İstisnada olsa ufak ya da çok destek olduğunuz insanlardan saygısızlık, düşüncesizlik , hatta kötülük görebilirsiniz 'pişman oldum, nereden bu insanlara yardım ettim .zaten insanlar hiç bir zaman .... ben hayatta bir daha .... ' vs gibi cümleler kurup duygusal tepki vermeyin .Onların bu durumunun sizinle sizin değerinizle , özbenliğinizin aşağılanmasıyla ilgisi yok. bu onların hayatları , kişilikleri sonuçta onların kaderleriyle ilgili bir durum .Kişiselleştirmeyin. Zaten insanlara karşılığında ufak da olsa bir beklentiyle maddi manevi bir şey veriyorsak ,aslında o şeyi gerçekten vermiyoruzdur.

Sevmediğiniz ,nefret ettiğiniz insanları ya da size yaşattıklarını her düşündüğünüzde kimin telefonunu çalıp ' ortam müsait , kapılar açık 'diye telefon ettiğinizi biliyorsunuz. Bazen durduk yere bu düşünceler aklınız geliyorsa birisi birleri acıktı yemek için canlanmak için kapınızı ,çalıyor ,telfonunuzu çaldırıyor. O telefon ve kapı kapalı kalacak müsait değilsiniz.:KK12:

Ve son önerim kesinlikle ve kesinlikle çok seveceğiniz bir hobi edinin : örgü ,dikiş ,takı tasarım ,resim ,yazı yazmak ,ahşap boyama vs. bunu sevgi ve ilgiyle yapan insanların zihinleri boşalıyor ve yaşamlarına turbo hayat enerjisi geliyor.Temiz enerji kapıdan girdiğinde , kirli enerji pencereden çıkar.

arkadaslar bu aralar takıntılarım cok arttı kaygı bozuklugu ve obsesiflik var. kendimi düşünmekten alıkoyamıyorum. bugun bi dizide aslında olmayan sesileri duyan, biriyle konusan bi karakter vardı. onu gördüğümden beri aklımdan cıkmıyo. sanki şu an beynimin içine girmeye calısan sesler var. gece yattıgımda bana da olacak diye cok korkuyorum. geceleri takıntılarım cok artıyo cunku. özellikle uyuyamadıgımda cıldırıyorum. cuma günü doktora gittim paxera 20 mg yazdı. su an yarım alıyorum 2 gun sonra tama gecicem bu düşüncem gercek olacak diye cok korkuyorum. beynimi sıkıyorum ses gelmesin diye bıraksam ses duyacakmısım gibi hissediyorum. lütfen yardım edin bi akıl verin. doktora yeni gittim her düşüncede doktora gidemem ama su an bu düşünce beni cok rahatsız ediyo. ya ses duyarsam ya hastalıgım şizofrene ceviriyosa diye kendimi yiyorum:KK42:

paxera çok iyi gelicek endişelenme.
bi süre sonra düşünemeyeceksin hiç öyle şeyler ;)

Back
X